Manžel má poruchu pozornosti s hyperaktivitou a dieťa na ceste
Ahojte zienky,
Uz som taka vycerpana zo zivota ze som sa rozhodla napisat...
Mam rok a pol manzela. Mladsieho o 5 rokov. Ma LMD co sa v beznej konverzacii neprejavuje ale doma ano. Pre neho su najdolezitejsie hry, co ma dost trapi. O obcasnych prejavoch agresivity sa rozpisovat nebudem. Posledne som skoncila s vyrazenym zubom. Ale som sa zatala ze este jedna takato udalost a je koniec. Lenze ani to by nebolo jednoduche lebo mame byt na hypoteku. Cize ja vlastne skoncim s detmi na ulici...s organizacnych dovodov som dostala v praci vypoved. 3 tyzdne po tom som zistila, ze cakame miminko. Takze od aprila som sa snazila najst novu pracu, zial bezuspesne. Tak som mala aspon dlhodobe brigady az do septembra. Potom ma uz nezobrali nikde, lebo som "velka". Teraz som na urade prace, aktualne este 2 tyzdne na pn, potom MD. Mam dceru prvacku, o ktoru sa staram, prip pomahaju moji rodicia. Dalsi kamen urazu je moje druhe miminko, ktore sa narodi na vianoce. Moja rodina ho uplne zavrhla a to este nieje ani na svete, drobatko malinke. Takze som na zabezpecenie vsetkeho sama. Mam par tyzdnov do porodu, nemam ani plienky, ani kocik, kopa oblecenia mi chyba...uz nevladzem. Ja dostanem par korun ktore davam na byt a manzel nieje schopny dlhodobo niekde normalne pracovat pre jeho spravanie...takze nemam mimino ani z coho sama zabezpecit. A mozno pridem aj o byt kedsa nebude platit. Mam sa rozkrajat? Ako zabezpecit deti aj strechu nad hlavou? ...
Aj ja mám poruchu pozornosti ale takéto veci zďaleka nerobím. 😠 Juuuj, keď to tu celé čítam, je mi ťa ľúto ☹ Mala by si sa tešiť na bábo a riešiť vecičky okolo neho.Miesto toho sa musíš trápiť, čo s vami bude... a ešte aj ten balvan, ktorý ťa ťahá ku dnu (prepáč že som ho tak nazvala) Ja by som z toho vzťahu rýchlo utekala preč.Keď už nie kvôli sebe, tak určite kvôli detičkám.Zdá sa, že obe rodiny pochopili aký je, len ty si stále niečo navrávaš.22 ročný chlap nie je chlap zrelý na rodinu, hlavne ak sa správa takto.Celé zle...Ale bodaj by sme sa všetci mýlili...
@filipal no, veru...
ale viem minimalne o jednej babe, ktorej som zmenila zivot - na zaklade diskusie tu na konovi, pisla IP.. slovo dalo slovo a baba je konecne kludna a stastna, lebo nabrala odvahu opustit psychopata... Takze ono to ma zmysel, a to ze je reakcia takato -- nuz, kto chce kam, pomozme mu tam... ja viem ukazat cestu a ak sa baba chyti, viem pomoct a nasmerovat... ale nie som matka tereza, neviem a ani nechcem spasit cely svet.... kto chce kam, pomozme mu tam...
@lapoupe neodpustim si poznamku k tvojmu prispevku, konkretne k casti:
Ale myslim ze ked clovek pracuje na tom co chce tak to aj dosiahne.
ANO, suhlasim. Ale to by nemohol mat partner diagnostikovanu maniodepresiu.
@rutie no, neviem, neviem, ci je to stastim. ja mam skôr pocit, ze kazdy ma to, co si zasluzi. aj s tymi radami je to tak, ze kazdy pocuje, len to, co chce pocut. V podstate sme dopredu nastaveni, a prideme sa len utvrdit v tom, co je nam blizke. Asi to tak ma byt, mame svoju cestu, svoj zivot, a hlavne svoj zenit, ktory nevieme prekrocit.
@kaktusik007 takto je super! tesim sa s tebou, ze ten pripad tak stastne dopadol.
@kaktusik007: moj dotaz je, ze nic take nemal ani v detstve a ani aktualne sa to nesklonuje u jeho akt doktorky. Nakolko som tam bola vzdy, ked tam bol...takze ak niesi nejaky telepat..alebo akreditovany psychiater... 🙂
presne tak! pracovat mozeme len sami na sebe, nikdy nie na niekom druhom.
@filipal Ono to je dost aj o tych Otvorenych ociach. V ludskom spravani sa casto opakuju vzorce, takmer ako na kabate. Ako zeny, na ktore maju psychopani uplne specialny cuch. A tie vzorce su skvele popisane v literature, divadle aj filme. Vnimavemu cloveku potom blikaju kontrolky. Ja aj preto chodim na Kona, vnimat tie vzorce. Ak mas otvorene oci, pomaha ti to denno denne v rozhodovani. Niekedy je skoda, ze dobre mienene prispevky su napisane prilis tvrdo a utocne. Adresati potom zavru oci, usi a je to o tom hrachu na stenu.
Taaaak baby, napriek všetkým negatívnym očakávaniam je všetko v poriadku, manžel pracuje, doma začal pomáhať a žijeme si ...ako sa narodila malinka zmenil sa. 🙂 som relatívne spokojná 🙂
Podotýkam bez liekov. Niekedy je chcenie silnejšie ako medikamenty. Kde je vola tam je cesta. Platí u nás 🙂
Ďakujem babam kt ma podporili v rozhodnutí vytrvať! Som Vám veľmi vďačná a ďakujem za podporu 🙂 🙂

@filipal Vzdy ked tu kazdy mesiac "rozkvitne" tema Nabehol vam rodicovsky prispevok, tak mam chut otvorit si Financnicke okienko tam, ale zopar ochotnych tam uz pekne udupali. Ale nechcem sa povysovat, nie kazdy mal to stastie ako ja, ze mu rodicia cele detstvo davali priklad aj s velmi zrozumitelnym komentarom 🙂