Manžel má problém s alkoholom
Ahojte, nechcela som tu písať, ale ozaj mi nemá kto poradiť. Manžel má problém s alkoholom, nemôžem povedať ze je alkoholik to nie, ale veľmi často sa stáva že keď si vypije, nevie kedy ma skončiť, pije až dokým nieje úplne na mol, potom zaspí kde kade, boli časy keď sa s prepáčením pocikal, pozvracal do postele... Vždy keď sa niečo také stane sľubuje že už to neurobí a deje sa to zase a zase a zase, neviem ani spočítať koľko krát sa niečo podobné stalo... Dnes prišiel domov nadránom, ja som spala tak som sa ho ráno pýtala kedy prišiel a on ze o 1, verila som mu.... S malou som šla doobedu na prechádzku a stretol ma nás sused a pýta sa ma no co prišiel o pol 4 domov? Nechapajuc pozerám na neho a on pokračoval šiel som o 3 ráno domov z práce a našiel som ho spat pred bytovkou... Strašne sa hanbím... Vždy len rozpráva ako to už neurobí a stále je to to iste dokolečka. Ďalšia vec ze je nemá záujem o sex, nesexujeme vôbec, viem ze milenku nemá, on ma problém s erekciou ale nemá žiadny záujem to riešiť... Nepomáhajú prosby, vyhrasky, nič... Otec je dobrý mame dve krásne deti 3 ročného a 8 mesačnú o ktoré sa dôsledne stará... Vždy keď niekomu spomeniem že máme nejaký problém každý povie ale ved je dobrý človek, otec a bla bla..iný chlapi robia horšie veci, bud rada ze ta nebije, že nepije každý deň, že negembluje, že sa s tebou nehľadá a bla bla bla, naozaj sa musím zmieriť s tým co robí, len tomu ze je dobrý otec?
Netolerujem nadmerné pitie, a už vôbec nie toto, čo opisujes, najprv by leteli facky a potom on. Bordel po sebe nech si poprace, fuj, jeden dospelý chlap aby toto robil? Lebo mal ťažké detstvo? Výhovorky, nič iné. Veľa ľudí malo ťažké detstvo, a nechlastaju, ani neberú drogy,alebo si nerezu žily a podobne. Neviem proste akceptovať reči, že chúďa, mal taky ťažký život, tak teraz mu tolerujme všetko. Toto ma vytoči pri každom podobnom príbehu. Je dospelý,má svoj rozum, má bojovať, liečiť sa, vždy ma moznost sám si zmeniť to. Ak nie, tam su kufre a dvere čau zbohom
Normalne k psychiatrovi alebo k psychologovi inak sa nezmeni, ak mas rodicov pobliz a dobre vztahy, odstahuj sa na urcity cas..jeho spravanie nie je ok !!!! To maj na pamäti.
@lucka098 ... boze, je mi luto ze to mas taketo..
uz sa to niekto opytala ale nevidela so odpoved... pije aj mimo tie opilecke dni?
a bolo to takto odkedy ste sa spoznali alebo sa to zhorsuje? Napriklad ze ked mal 20 tak sa takto opil 4x do roka alebo ze sa tiez opil 3x do mesiaca ale nie uplne na mol.
Preco odmieta riesit ten psychicky problem so smrtou rodicou a otcovym alkoholizmom? Ved to je obrovska trauma... obaja samovrazda...to by polozilo kazdeho. Neveri psychologom? Boji sa ze bude vyzerat ako slaboch? Alebo neread rozprava o svojich pocitoch? Aj to niekedy skusal? Ja by som sa bala ze dopadne tak isto ze sa obesi...
Vieš prečo to robí ? Lebo vie ,že mu to vždy prejde . Dovolí si tolko ,koľko vie ,že môže. A tie hranice si ešte len bude posúvať. Nepoznám alkoholika ,ktorý je milý ľahne a spí . Je to pre mňa rozprávka tak na dobrú noc . Ber rozum do hrsti ,kôli deťom . Ak vás má rád pri páde na hubu sa pozbiera a zapracuje na sebe . Ak vás nemá rád koniec poznáš . Výsledok v oboch prípadoch je ,že nebudete žiť v strese. Ty ani deti .
Ďakujem Vám baby za každú vašu odpoveď, všetky mate pravdu, dnes s nim hodím reč, dostane poslednú šancu... Predstavte si, ze včera potom ako mi povedal sused že ho našiel pred bytovkou som mu volala on bol pri mojom dedovi a povedala som mu ze si už neželám ho vidieť co i len pri jednom poldeci a on idiot sa zase ozral... Človek sa snaží, odpúšťa a zbytočne. Veľmi ma to mrzí, boli a trápi, neviem si predstaviť byť momentálne s deťmi sama ved malinka nemá ešte ani rok a starší je škôlkar, čo bývanie, čo financie, nebude im otec chýbať?
@lucka098 Tvoj muz je alkoholik. U vas oboch v rodine je alkoholizmus, tolerovany na vysokej urovni. Je jedno, koľko x Ti ti bolo napísané, ze to nie je normálne, Ty ho obhajujes dokola. Este raz , nie, to co robí, nie je normálne a je uplne jedno, ked Ti Tvoja rodina tvrdí, ze ano. Aby zodpovedny otec spaval kade tade? Ved to je obrovska hanba. Ale ok. Chápem, ze mas strach o existencne problemy, to je uplne pochopiteľne. Aj to, ked mu dohovaras a on sa opije. To nie je Tvoja chyba. On ma obrovske depresie a nespracovane detstvo. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Ked toto robi v 33 rokoch a nepojde hned na liečenie tak vam znici vsetkym život. Nehovorim, ze sa mas hned rozviest a nepomoct mu. To nie, ale ked to budes akceptovat dovolís, aby vam znicil zivot všetkým,,co uz robi, len Ty to ospravedlnujes. Citit, ze ho velmi lubis alebo si sa nanho dost upla a plnis si sen o uplnej rodine. Nie , toto nie je normálne, co sa u vas doma deje. A bude to len horsie. Želam Ti, aby si podnikla kroky, ktore neolutujes. A ako otec sa moze starat o deti a otcom ostane navždy, je len otazka, ako sa k tomu postavi.
@lucka098 ja ta ubezpecujem, ze si uplne normalna, ked ti to vadi. Tiez mam rodinu, kde je alkohol akceptovany, take si viem predatavit tie reci. Moj otec pije cely zivot, teraz pije kazdy den, a neprizna si, ze je alkoholik. A nechape, ze moj muz nepije. Stoj si za svojim, a ty said naozaj hanbit nemusis, za svoje spravanie sa moze hanbit iba tvoj muz sam
@lucka098 otec alkoholik im určite chýbať nebude. Teraz sú ešte malé, ale keď začnú situáciu vidieť ináč, budú sa za neho hanbiť presne ako ty. A možno sami ťa prosiť, aby si to ukončila.
Presne ako som ja prosila mamu, nech sa rozvedie.
A mali sme doma to isté, otec hocikde vyvaleny ožratý spal, ideme poobede zo školy a on pred výťahom... nechápem ako došiel tam, keďže sa nevládal ani na nohy postaviť... pomočovanie bolo u nás na gauči tiež, ako smrdela obývačka ti písať nemusím, som sa hanbila domov aj kamaratov zavolať...a to je len malé zrniečko veľkého celku.
On sa nezmení. Nemusíš sa hneď rozvádzať, iba odíďte a možno sa spamätá... keď zistí že sa len nevyhrážaš ale aj konáš.
A uvidíš, ako sa ti uľaví, o koľko starostí (psychických) bude odrazu menej.
@lucka098 keďže sa zase opil (dala si mi dôvod, keďže si mu to povedala - lebo alkoholik si vždy nájde dôvod na pitie) myslím, že je v tom až po uši. Porozprávaj sa s ním medzi 4 očami a urobte dohodu (môžete to aj napísať na papier a podpísať) , ak sa ešte raz opije, tak pôjde na liečenie, inak podáš žiadosť o rozvod. A samozrejme, základnou podmienkou je, že musíte mať tzv. suchú domácnosť = doma žiaden alkohol ani pivo ani likérovú bonboniéru. Liečiť sa dá aj ambulantne u psychiatra, pacient dostáva lieky znižujúce chuť na alkohol, napr. Campral.
@lucka098 prípadne aj hneď môžeš trvať na liečení, to už je na tebe.
Ženy ti rádia dobre, ale myslím, že ty ešte nie si pripravená na radikálne riešenie. Pre nás, čo také nepoznáme, je správanie tvojho muža hlbokom už pod ľudskú dôstojnosť. Keď sa to nezmení, deti budú žiť v hanbe alebo ešte horšie, zvyknú si na to a budú vyrastať v prostredí ako ty a budú mať tendenciu obhajovať ho, že otec je nešťastný, tak sa opija na mol, veď čo, keď mamka vydrží, tak aj my. Ako ťa môže taký muž priťahovať? Kým budeš pre neho prístupná a kým bude vedieť, že kvôli deťom a financiám ho neopustí, tak nie ze prestane, ale bude sa to ešte zhoršovať. Žiaľ.
@stanislavicenka to uz je zase ina vec ked tzv. kamarati neakceptuju fakt, ze nechces pit. Hned si nezabavny dokonca nudny, tolerancia alkoholu na Slovensku je u nas nechutne vysoko, dostupnost vsade a vsetkym (velakrat ani nekontroluju obciansky preukaz) plus reklamy na alkohol v kazdom reklamnom papieri o zlavach v obchode.
@lucka098 Mas to velmi tazke, rozchod alebo rozvod je neskutocne tazky. Nemusis urobit zatial ziadne kroky. Nechaj si to ulezat v hlave. Ale aj podla mna je to nevyhnutne.
Urcite ti pomoze ked sa poradis s psychologom a pravnikom. Oni ti situaciu vysvetlia a uz to pre teba nebude take nezname a desive.
Ako vravis, tvoj muz pije koli stresu z minulosti. Najskor musi vyriesit toto a az potom alkohol a ten nezaujem o sex sa mozno vyriesi sam.
Problem je v tom ze nechce is k psychologovi. Co ak by si ho poziadala aby siel s tebou do manzelskej poradne pracovat na vasom vztahu... tam bude psycholog a popri reci urcite dojde aj na jeho problem s minulostou a mozno sa nieco poriesi.
@lucka098 tazka situacia, neviem ti poradit, asi len na neho pritlacit a povedat, ze ak s nim zostanes, tak iba v pripade dvoch podmienok - okamzita navsteva psychiatra a okamzity koniec tychto zatahov. rozhodnutie bude teda na nom a nie na tebe.
ahoj. akoby som citala o mojej kamaratke...chlap traumy z detsvta, nenavidel za to svojho otca a on to teraz robi svojmu synovi tiez...chlapec ma 14 rokov je hanblivy, totalne si neverí, a je velky predpoklad ze pojde tou istou cestou. Smutné...ale otec je "skvely" po kazdom svojom excese deti vezme do mesta, nakupi im somariny, zalepí im oči...celé zle...podla mna pomože motlidba ale aj ultimatum, ty ako jeho zena jedina vies na nho pritlacit
@lucka098 mame v rodine velmi podobny pripad. Chlap je skvely otec, pozorny manzel, dobre zarobi, postara sa. Ale len do momentu, kym "nechyti slinu". Vtedy sa zotne pod obraz, ked je opity naslubuje kadekomu hory doly a na dalsi den si nic nepamata. Jeho manzelka s nim takto prezila cely zivot, rovnako aj deti. Nepomohli prosby ani hrozby. Vzdy vydrzal max 2-3 mesiace nepit a potom mal aj tyzdnovu snoru. To, ze ma problem, si priznal az na dochodku, ked dostal tazky infarkt a lekari ho zachranili v poslednej chvili. Necakaj, ze sa zmeni - je len na tebe, ci mu budes obcasne vystrelky tolerovat, alebo odides. On sam neprestane.
@lucka098 " je to ukazkovy otecko, ktory sa dosledne o deti stará, ked je opitý. Aj o pol 4 ráno sa domov dostaví, ked mu pomozu vstat , spred bytovky. A keď sa nepogrcá do perín a nepoští na posteli, mám aj veľké šťastie. Všade píšem ako Alice z říše divû, ešte aj s prepáčením a som len slušná, slušňáčka. A ked mi všetci povedia, že to čo mám , je kvalitné, lebo čo by som nechcela, veď ma nebije, a otec je super ožraný pred bytovkou, na balkóne, aj inde, tak načo sem a s prepáčením, píšem, ženy??? No načo ? "
😅🤣🤣🤣🤣🤣
@lucka098 " a keď ma iný pretiahne, lebo Moj muz so mnou nesexuje, ale je veľmi kvalitný, dobrý, dosledný otec a muz, lebo co by som nechcela? Ved ma nebije ! 🤷♀️, tak ešte aj sama neverami pokazím toto skvelé manželstvo, kde v pláne bolo pretiahnuť ma už o tri roky! No čo som to za ženu ja 🙆♀️ "

@lucka098 to mu musis povedat,ked je triezvy. Ked je opity,nechaj ho tak