Manžel ma tlačí do vecí, ktoré ma desia
Neviem ako to vysvetliť nestranne, nedržím nikomu stranu. Ide o to, že môj muž neuznáva strach z niečoho,fobiu majú podľa neho iba zbabelci a dá sa prekonať lusknutím prsta. Ja mám dve, strach z výšok a bojím sa šoférovania. Môj muž ma dotlačil k turistike konkrétne Jánošíkové diery. Toľko do mňa hučal, že som šla. Samozrejme na rebríkoch som to oľutovala, nohy sa mi triasli ako srnky ale dala som to.
Teraz začal s tým, že mám šoférovať. Párkrát som to skúšala ale panikárila som, šla som pomaly, trúbili na mňa, ukazovali mi gestá. Proste som to vzdala. Muž prišiel s tým, že kúpi teslu ktorá, riadi sama ale človek musí sedieť za volantom a keby niečo prevziať riadenie. Chce ma za volant posadiť na 4 hodinovú cestu. Vraj len budem sledovať cestu a keď bude treba pribrzdím. Vysvetľujem mu, že mám z toho paniku, ohrozujem životy detí, nás aj ďalších účastníkov premávky. Nahneval sa a pred 10 ročným synom na mňa nahúkal, že som neschopná. Povedal, že sa nemieni ospravedlniť lebo vraj aj synovia vidia, že som neschopná. Potom začal s citovým vydieraním, že mi nezáleží na rodine, keby potrebovali odviezť na pohotovosť, nechám ich umrieť. Veľmi ma to trápi lebo ja svoju rodinu milujem a starám sa o ňu najlepšie ako viem. Najviac ma trápi manžel9vo správanie.
@akvi Kym som nemusela vozit dieta do skolky,chodila som od ZS spokojne stale autobusom.Maximalna spokojnost.Ale ked som mala dieta a pochopila som ze manzel to vzhladom na svoju pracu sam logisticky neutiahne zaplatila som si kondicne a sla som.Den po dni,pomalinky,postupne na sluzobky...Dodnes s tym nie som komfortna ale jazdim.Je to o tom ze ich rodina to asi podla jeho nazoru potrebuje.Ona mysli len na seba a na svoje strachy.
@maminkadeticiek uvidis neskor, vela stastia.
@maminkadeticiek ale chapes, ze fobie sa nedaju vyriesit tak, ze budes na druheho hulakat, aky je neschopny? Asi nie.
@anonym_503c11 lenze on na nu vrieska. To nie je komunikacia.
@anonym_e8b55e stale vieme iba verziu autorky, nevieme ako u nich prebieha komunikacia, mozno muzovi uz rupli nervy, mozno hucali po sebe navzajom, nikto z nas pri tom nebol preto som napisala co som napisala.
Ako moze niekto kto ma fobiu so soferovania urobit vodicak?
Ja Ťa chápem, ale niektoré tu ženy asi ťažko... Ľahko sa mudruje takým čo v živote nezažili strach - fóbiu, keď Ti búši srdce, potia sa ruky, začne sa točiť hlava a pri tom si to tá osoba uvedomuje, že ten strach je iracionálny, ale nedokáže s tým nič urobiť. Tiež mám svoje strachy, muž o tom vie. Sem tam niečo zadudre, ale vysvetlila som mu, že proste viem, že strach je neopodstatnený, ale hlava si ide svoje. Netlačí na mňa. Šoférujem tiež málo. Áno aj sa bojím, ale sú tam aj iné dôvody. A nemám problém sa niekam dostať kde potrebujem, keď nemám muža "šoféra" pri mne. Viem žiť aj bez auta... Takže ak by sa mužovi niečo stalo, existuje sanitka ak o tom nevie... Nenechala by som sa mužom tlačiť do niečoho čo nechcem a je mi nepríjemne. Treba to Tvojmu rázne vysvetliť...
Jánošíkove diery? Veď to je pre škôlkarov. Si naozaj dramatická. Chápem keď sa niekto boji výšok, že taký Slovenský raj je problém ale Jánošíkove diery to si fakt prehnala
@anonym_760bd2
Aj ja sa tam bojím a na najväčšom rebríku som sa zasekla a celá partia sa kvôli mne musela vracať. Je z toho funny historka, nikto na mňa nebol hnusný.
A nie som neschopná, riadim team, pre rodinu manažujem každú rekonštrukciu a veľa šoférujem, doma aj v zahraničí. Opatrne s posmeškami.
@anonym_autor
@anonym_autor Inak, tiez som mala takeho manzela. Dotlacil ma do paraglidingu tym, ze som ho dostala ako darcek. Ked som cukla, vzal v nervoch a na truc spolocnu kamaratku - lebo "ona je super akcna baba". A rovno si s nou aj zacal. Takze... rozvod. Dnes maju tri deti a on sa znovu rozvadza - lebo ako matka uz nie je dostatocne "super akcna baba". Zivot 🙂
@anonym_autor autorka ma fobiu asi aj odpovedat... tvoj muz je hulvacky hlupak a Janosikove diery sme dali s deckami mnohokrat, takze fakt nechapem ..., co sa tyka soferovania, tak skus prekonat strach mensimi kondicnymi jazdami vo vasom okoli, hlavne sa zamysli nad jeho spravanim a odid od beho lebo coskoro sa tzkto k tebe budu speavat i synovia
@anonym_autor autorka ma fobiu asi aj odpovedat... tvoj muz je hulvacky hlupak a Janosikove diery sme dali s deckami mnohokrat, takze fakt nechapem ..., co sa tyka soferovania, tak skus prekonat strach mensimi kondicnymi jazdami vo vasom okoli, hlavne sa zamysli nad jeho spravanim a odid od beho lebo coskoro sa tzkto k tebe budu speavat i synovia
@anonym_5e4cad no nechápeš lebo nemáš strach… ja by som to nedala tiež, a?
@anonym_5e4cad Ale to že ste to dali by s vašimi deťmi aj päťkrát aj po slepiacky a cúvaním je úplne irelevantné.Rozumies,že to čo pre Teba je normálne a dávaš to v pohode neznamená že tak isto to prežíva niekto iný?A neznamená to o tej druhej osobe absolútne že nič?

@barborab1411 taká, že sú schopné sa so životom pobiť… v živote nič nie je jednoduché a keď ich budem chovať ako v bavlnke, tvrdo sa zrazia s realitou, keď sa ocitnú vonku…
@anonym_fc206a aha, a to ako presne teda? Hulakas po nich, nech nie su padavky?