Manžel ma v kľúčových veciach rešpektuje iba pred deťmi
Ked mame doma problem, zvycajne tykajuci sa jeho rodiny, tak manzel castejsie ustupi rodine alebo, aby nemal zo seba taky pocit, povie, ze je to aj jeho nazor. Ked ide o nieco zasadne, tykajuce sa nasich deti, casto sa nevieme dohodnut. Samozrejme sa snazime riesit konflikty mimo pritomnosti deti, no vtedy ma zvycajne nerespektuje a urobi si po svojom. A ja casto dom zazivam hodny plne strachu. Svokrovci sa v starostlivosti o deti az tak neosvedcili, nedavaju na nich dostatocny pozor, nevenuju sa im. Manzel to popiera. Ked deti povedia, ze tam nechcu ist, ze sa tam nudia, manzel povie, ze som im to nabulikala ja.
Ked sa vsak stane, ze hadka medzi nami prepukne pred detmi, ustupi. Vraj preto, lebo to zneuzivam cez deti, robim z nich obete a on radsej ustupi. To su jeho reci, co mu vsak bezi v hlave naozaj, neviem. Manzel je cudny v mnohych veciach.
Lenze ja predsa nemozem konflikty riesit pred detmi, len aby som si obhajila svoj nazor. A pre priklad. Ked si svokra berie von dieta, mava mentalny problem sa prisposobit zakladnym podmienkam, ktore si ako matka, poznajuca svoje deti, stanovim. A tak su stale s tym problemy. Napriklad cez skolsky rok 6r dieta mala priviezt domov o 19,30h, a ona este ani o 20,00 nikde, volali sme jej, mobil vypnuty. Dosla az skoro o deviatej. Ja som ju upozornila, ze dohoda bola ina, ona si to ofrflala a obhajila pred mojim muzom. Ked odisla, povedala som muzovi, kedze aj ine tazkosti s nou v minulosti boli, ze toto uz nedovolim, aby sa opakovalo, ze ak jednoducho nie je schopna alebo ochotna dodrziavat nastavene pravidla, tak dieta von brat nebude a moze za nim prist sem ku nam. A to bol samozrejme problem, nebudem rozkazovat jeho mame a pod. Takze vzdy ked nastane nejaka obdobna situacia, a ja nastavim pravidla, tak manzel respektuje moj nazor iba vtedy, ked deti zachytia nejaku hadku.
Takto to ale nemozem riesit. Co mam robit? Rozhovorov bolo milion. Vlastne ani neni co vysvetlovat, aj hlupak pochopi, ze ked robi babka tazkosti, treba to korigovat a nie zaujat postoj, ze lazo plazo.
A prečo si chces za každú cenu obhájiť svoj názor? Len ty máš vždy pravdu?
Ty musis byt strasna sekera 🤦♀️
K babke - tak priviezla dieta neskor. Ak sa to neopakuje denne, neriesila by som to.
Mam pocit, ze vsetko musi byt po tvojom a ak nie, uz je zle.
Deti sa nudili? Chúdence... decká sa majú občas aj nudiť resp. sa s niečím zahrať aj samé. A nie im stále robiť animátora.
Nie sú to len tvoje deti, aj manžel má do toho čo kecať.
Pises, ze manzel je cudny, ale mne skor cudna pripadas Ty. Manzelstvo nie je o tom, kto si presadi svoj nazor.
Ale ste jej zase dali

Mne pride podla tvojho rozpravania manzel a jeho rodina normalna, nenormalna si akurat tak ty.
teba mat za nevestu tak sa ti vyseriem na deti a na to aby som ti s nimi chodila von alebo bravala k sebe. Trosku sa zamysli ci je tvoje chovanie ok.
nastavovat pravidla mate s muzom obaja, nie ze iba ty ides nastavovat pravidla. Muz nechce ist ani proti tebe, ani proti svojej rodine, preto posobi nazorovo a postojovo nestaly. Nabuduce si chodte po svoju drahu ratolest k babke vy a bude po probleme...
akoze nechapem niektore odpovede, ale ked raz dohoda znie, ze maju prist o 19.30 tak proste vtedy maju prist (pokial sa nieco nezvycajne nestalo), aky je to signal potom pre dieta? rozumiem tomu, co mas na mysli a mali by ste byt s manzelom za jedno - u nas a to funguje proste tak - je dohoda tak sa dodrzi (stari rodicia to respektuju a vedia, ze proste sme zasadovi a tymto sa riadim aj v zivote). Ked je nejaky problem so starymi rodicmi, tak to riesime - manzel svojich rodicov a ja svojich - nikto sa nam nestara do vychovy, respektuju nas, pretoze pravidla sme nastavili hned na zaciatku a ukazali sme, co budeme a nebudeme respektovat z ich strany (nefungujeme ako generali, a mame normalne vztahy, travime spolocne dovolenky a pod. )
Ja by som tiež nebola OK s tou konkrétnou opísanou situáciou. Zrejme je nejaký dôvod, prečo chceš, aby boli o takom čase doma a svojvoľne o to o vyše hodinu posúvať, no bola by som naštvaná. A hlavne za ten vypnutý mobil! Bože veď keď chcem z nejakého dôvodu zostať s vnúčatom vonku dlhšie, chytím mobil a zavolám rodičom, že je taká a taká situácia, nech sa neboja. Čas príchodu domov nedodržaný, skontaktovať sa s ňou nedá, ja by som mala strach, veď sa mohlo čokoľvek stať. Aby dospelý človek nedokázal rešpektovať základy komunikácie, to mi hlava neberie. Čo sa ale týka toho, ze chces manžela vždy presvedčiť o svojej pravde, to sa mi nepáči. Obaja ste rodičia a obaja máte rovnaké slovo, dôležité je prísť ku kompromisu, nie hlucho presadzovať len to svoje.
Nuž len tak dalej👋👋👋👋rozvod to istí, potom len budeš zažívať strachy, keď dostaneš striedavku, keď decká budú s otcom, babkou a ty budeš sedieť doma a hlidat si nechty😂😂😂😂hrôza toto len čítať, ja neverím, čo sa exlemoare behajú po svete. Aši sa všetky koncentrujú na mk... Nabudúce svokru zmlat😂😂
Tvoj muž a jeho spravanie mi pride normálne. Ty si chceš aby vždy bolo po tvojom nemáš rada komprosim a manželstvo je o kompromisoch ale ty tlačiš za každú cenu to svoje. A utočiš na jeho mamu OK to že nedodržala čas príchodu je sice proti tvojim pravidlam jasné ked ste s tak dohodli to chápem a ešte že mala vypnuty mobil áno mala by som nervy aj ja že to tak malo byť a nebola dohoda dodržana a bola si nahnevana je je jasné to aj viac žien z nás . Ale čo nechápem že ideš vyrobiť s maličkosti mega problém. A chceš mať za každú cenu svoju pravdu a tlačiš na pílu. Dalšia vec zaujimave je aj to že ty o svojej rodine mame a otcovi starých rodičov vašich deti nepišeš nič.Prečo sú dokonali všetko dodržiavajú do bodky či ako.Nechápem ísť robiť dusno a zbytočnú hádku ked nieje žiaden dôvod. OK s tým príchodom áno že hádka strach obava. A to že tvoj manžel to ústupi ked sa začinate hádať tak len preto že je to kvôli deťom a nie kvôli tebe a však ak by bolo všetko bolo podľa neho ako pišeš tak by sa s tebou hadal aj pred detmi ale zjavne je ticho a ústupy aby nebolo dusno ale len kvôli deťom .Podľa pravidiel sa žiť neda na život ako taký pravidla neexistujú. A že nechcu ísť k babke jeho mame lebo sa nudia to je akože čo.A doma by sa nenudili.Ked ideš k svojim rodičom a berieš si ich zo sebou tam sa nenudia či ako. Byť tebou tak sa nad sebou zamyslim a nemyslim to v zlom či to čo robiš ty je v poriadku.Manželstvo chce kompromis a ty presadzuješ len to svoje za každú cenu.
@thoughtfulweirdo pri takomto generálovi by som výplaty telefón aj ja. By dom sa posrala od strachu, že meškáme, a ako má generál sfukne 🤷♀️🤷♀️
@majah212 s tou hodinou príchodu je to ok..Ale zvyšok ak prečítaš ,tak je to len o Tom že ako si ma presadiť svoj názor.. Manželovi nedáva akoby priestor aby aj on vychovával..Aj keď mu dovolí povedať svoje tak pre ňu je to zrejme nevyhovujúce a musí byť tak ako ona chce..
Už len táto veta o Tom napovedá dost :
Lenze ja predsa nemozem konflikty riesit pred detmi, len aby som si obhajila svoj nazor.
Čiže sa chce sústavne dohadovať o Tom ,že len tak ako ona chce je dobré a iné odmieta akceptovať..
@pribinak No ja nie. Ja som a vždy budem zástancom priamej komunikácie. Meškám? Dám vedieť. Chcem ísť s vnúčatom na dlhšie? Poviem rovno. Nie jak škôlkar 🤷 ja keby sa nemôžem na niekoho spoľahnúť, že bude komunikovať, tak by s dcérou nikam sám nešiel. Raz sme dospelí, tak sa tak správajme, však sme príklad pre deti.
Svokre sa mohol kľudne vybiť mobil.
@thoughtfulweirdo zvyčajne aj ja. Ale pri niektorých ľuďoch ma človek stres a potom takto reaguje. Lebo keď čítaš zvyšok, tak je to generál a tam je ťažko komunikovat
@pribinak Lenže takýmto správaním jej generálovaniu akurát tak nahráva priamo na smeč. Veď mohla zavolať svojmu synovi.
@thoughtfulweirdo mohol sa jej vybiť mobil, mohla byt v nejakej stresovej situácii, mihla si ho zabudnúť doma, mohla byt v x iných situáciách
Autorka pise: Svokrovci sa v starostlivosti o deti az tak neosvedcili, nedavaju na nich dostatocny pozor, nevenuju sa im...
Nam sa babky tiez nevenovali. Autorka nemoze nakazovat svokrovcom, ako sa maju hrat s vnucatami a ako sa im venovat. Ked im nedoveruje, tak nech ich tam nenosi, popripade na jednodnove pobyty. Nech ich nosi ku svojim rodicom a tam sa realizuje v rozkazoch, doslednom dodrziavani vhodnych hier a venovacich aktivit.
@pribinak Tak keď nemám ako dať vedieť, dodržím dohodu. Jednoduché 🙂 či čo má to vnúča z toho pochopiť, že na dohody sa kašle? Že on tiež nemusí dať vedieť, keď sa zdrží? Načo si zbytočne komplikovať život, raz sa niečo dohodne, tak sa to aj dodrží. Ja som na toto hakliva.
@thoughtfulweirdo ale svet nie je čierno-biely. Vôbec nevieme čo sa dialo. Ja som minule bola na diaľnici, lialo ako z krhly, stierače nestíhali stierač, išla som v kolóne a predomnou sto veľké, špliechalo mi špinavú vodu na sklo. Zvonil mi muž, nemala som čas mu to dvihnúť. No Bože. Čo sa svet zrúti?
Všetky matky sú dokonale, len svokry sú sprosté? Či načo sa to tu hráme?
@pribinak Nie, ja s tou mojou ani nemám nejaký výrazný problém. Hráme sa na normálnu komunikáciu. Svet síce nie je čierno-biely, ale je veľmi jednoduchý, keď ho ľudia nekomplikujú. Keď sa bavíme o tejto konkrétnej situácii, zrejme autorka chcela, aby dieťa bolo doma o takom čase, aby sa mohlo v kľude nachystať na spánok a vstávanie do školy. Keď chcela svokra kvôli niečomu špeciálnemu byť vonku dlhšie, mala rovno povedať. Keď sa šli len tak hrať alebo čo, tak snáď sa nemusela zdržať o hodinu a pol. 20-30 minút je ok, človek sa pozabudne, neodhadne čas, ale hodina a pol nie je len tak nechtiac. A teda ešte je rozdiel prísť a ospravedlniť sa, že mešká, alebo byť ešte urazená, že sa to blbej neveste nepáči. A je rozdiel, či je to jednorázovo, alebo každú chvíľu. To vie len autorka. Ja vravím za seba, že táto konkrétna situácia by vadila aj mne.
Tak akoze, ja vobec nechapem odpovede vyssie... akoze, ked bola dohoda 19.30 tak mat o 20.00 vypnuty mobil je totalna drzost a ignoracia a akurat tak cela rodina na cele s manzelom ukazuje detom, ze je ok mat mamku u riti 🤷♀️ ci to je kompromis, nedodrzat dohodu, spravit si po svojom a potom to este otocit proti nej? Ved ozvat sa mal muz ked robili plany, stacilo povedat, vies co, ideme na dlhsi vylet, prideme neskor, nestihneme 19.30... to je pracovanie na kompromise
@thoughtfulweirdo autorka napísala len polovicu príbehu, vôbec nenapisala prečo svokra nemala mobil, či vybil sa mobil, či čo?
Je to zbytočne rozoberať.
Ak sa to stalo až 1 či 2x ani by som to neriešila. Ak by sa to stavalo opakovane vtedy už áno.
Akože dieťa šlo 1x spat neskôr. Čo sa stalo?
Ja neviem, tebe vždy všetko vyjde uolne dokonale? Nikdy sa nestane niečo neočakávane? Čo sa nedalo neplánoval?
podla mna by si mala specifikovat co za tazkosti robia svokrovci a ako si predstavujes ich venovanie sa detom? osobne sa dokazem vcitit do situacie ked svokra nedodrzi dohodu, nevies sa jej dovolat a ty chodis od strachu od okna k oknu, nemalo by sa to bagatelizovat na druhej strane ak sa to nestava pravidelne, az tak by som to nehrotila, tunajsia osadka ma problem pochopit ze niektori ludia proste baziruju na pravidlach, tak ako ich dodrziavas ty, ocakavas to aj odstatnych, v tomto ta chapem....horsie ked natrafis na ludi - ktorych cely zivot je lazo plazo - je mozne ze si nazorovo a nastavenim nesedis s muzom a rodinou, ak je to tak vo vsetkych oblastiach zivota tak je to na zamyslenie ako dokazete spolocne dalej fungovat...ale pre deti je to mozno vyhodny balans....

Fuuuu, ty si iný generál. Zutekala by som