Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu
V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja
Inak ja ako tak citam tvoje komentare, mas vlastne toho cloveka s ktorym zijes aj rada? Milujes ho? Tesis sa na spolocnost s nim... Tesis sa ked ma prist z prace? Citis sa pri nom prijemne, sama sebou, pokojna a je ti fajn?
Lebo ak si teraz na toto zodpovies a uvedomis si, ze nie, ze je ti zo vsetkeho co sa jeho tyka zle, tak sa zastav a povedz mu to. Proste to chalan priviedol svojim nerespektujucim spravanim az sem. Do bodu, kedy podla mna, mojho nazoru na to co co tu o nom citam by v tvojom a vasom zviote viac figurovat nemal...
Autorka dopadlo to nejak vcera? Alebo ticha domacnost?
Dobre ráno, u nás pokračuje tichá domácnosť. Idem do práce, tvári sa že som vzduch. Ani deťom nepoprial pekný deň v škole. Premýšľam kam cez víkend. Urobím si s deťmi výlet. Nevládzem byť v dusnej atmosfére.
@derdia áno, keď má dobrú náladu teším sa na neho, on nie je na vyjadrovanie pocitov. Odmieta sa držať za ruku, len tak objať. Vraj už nie sme pubertiaci. Mne to zase veľmi chyba. Jasné, že ho mám rada. Ja som taký emocionálne založený človek, keď som bola v nemocnici, volala som len ja. On mi tvrdil, že v nemocnici sa má liečiť nie sa vykecavat do telefónu. On keď bol v nemocnici, chodila som za ním každý deň. Možno ho to opravovali, neviem. City neprejavil ani keď som mu obrázky od deti doniesla pre neho.
Ako ta tak citam mila autorka tak mi pride, ze zeny mrchy sa naozaj maju lepsie. No ako ti pomohlo, ze sa mu pchas do zadku? Nijako.
Ale s 25 by sa obyčajná radu kamošov jedna radosť, že áno 😄
@andula77 nemusia byť podľa tabuliek, len teraz všetci tie deti tak hýčkajú, a potom sa čudujú že sú samé problémy. Nemá mať sparťanskú výchovu ale večné ťuťkanie, mojkanie a ustupovanie a prispôsobovanie sa dieťaťu je niekedy viac na škodu ako na úžitok.
Ja by som nebola za tichu domácnosť, ja by som sa posnažila dostať do kľudu a potom kľudným hlasom oznámila, že nech si veľmi dobre rozmyslí, či ešte niekedy Ťa pošle z bytu lebo v tom prípade sa zbalíš a odídeš natrvalo. Nech si rozmyslí ako sa bude chovať.
A nedaj sa zatiahnuť do žiadnych debát a zhadzovať zodpovednosť za situáciu čo vznikla na seba.
Nie ty, on sa rozhodol, že bude ziapat, že ťa bude vyhadzovať.
A neboj status rozvedeneho s tým, že ty si si ho dovolila opustiť neligne, preto vieska, že on podá lebo to bude geroj.
A s tým lístkom no sila. Tak autorita ohrozená tak, že rozvádzať sa ide, ale do rozvodu ešte košele žehliť môžeš jeho. Tým jeho hrdosť netrpí 😄
Chápem v akom si strese, že chceš kľudnú rodinu pre deti. Ale vidíš on má kľud deti na háku a robí dusno a ešte sa nechá servisovať, čo ho utvrdzuje v tom, že on má pravdu.
@kvetinka75 je veľký rozdiel dieťa rozmaznávať a vyľakané, dostať do stavu úplnej hystérie.
To, že celú situáciu považoval za dôvod vyhodiť ženu v noci z bytu je úplne, ale úplne neadekvátne.
A nie nebudem mužovi pritakavat, keď má na dieťa neadekvátne požiadavky a ešte aj štýlom ja boh neomylný.
A to som prísna mama a mužovi stranu vždy podržím ak je dôvod. Ale veci sa dajú komunikovať aj slušne a bez vrieskania. Nastaviť hranice a nebáť sa vyvodiť dôsledky, ak dieťa neposlucha. Ale reakcia musí byť primeraná, však je dospelý do riti. Keď bol vytýčený mal si ísť zabehať a nie vyhadzovať ženu kvôli tomu z domu.
Za chvíľu bude vinná aj za globálne otepľovanie.
Nevadi ti, ze ty do vztahu ovela viac davas, ako dostavas? Zacni sa spravat ako jeho spolubyvajuca, nie ako jeho opatrovatelka, myslim, ze zmenu si vsimne.
Zz,z
poznam viacero rodin vojakov, a dusno v ich domacnostiach sa vzdy dalo krajat...tam normalny bezny clovek normalne neprezije, ani na navsteve....nieto tam v tych gumarenskych nezmysloch este aj zit,,,,avsak nepoznam ani jednu vojensku rodinu, kde by sa manzelka nepriklonila nazorovo v sporoch pri vychove deti na stranu deti-bolo pre nich vzdy akosi jednoduchsie priklonit sa na stranu gumenu a utocili na deti v tandeme....hroza to vidiet, nie ze to aj zit....tam sa to neda zmenit, iba chirurgickym rezom prerezat tyranie....
bezni ludia vidia svet farebne. vojaci maju len jednu farbu- vola sa MOJA.
Ja nechápem tvojho muža z dvoch dôvodov. Prvý je, prečo do peklíčka chcel hrabať synovi v ústach? On je zubár? Veď keď videl že plače až sa dusí, mal ho v prvom rade utíšiť a v kľude sa s ním porozprávať. Nerozumiem čo chcel dokázať tým že ho bude stresovať tým že mu bude šmátrať v puse a čakať kým príde rad na boľavý zub. Ja by som sa zachovala rovnako ako ty a zastala sa dieťaťa.
Druhá vec ktorú nechápem je, prečo si myslí že si mu tým narušila autoritu? Veď si len chcela ochrániť dieťa od ďalšieho stresu a bolesti. Autoritu by si upevnil hlavne tým keby navrhol že si všetci sadnete a porozprávate sa o zuboch, že to nieje nič hrozné....
Čítala som príspevky dievčat ohľadom jeho prudkej reakcie, že ťa vyhodil z domu a bohužiaľ mňa to tiež napadlo ako prvé, že prišlo len vyvrcholenie niečoho čo v ňom driemalo už dlhšie.
Možno v práci vidí niekoho kto žije úplne iný život ako on. Dovolenky, ženy, kľud... A on zažíva manželský život aj so všetkým čo k tomu patrí. Chlapi sú ako deti, závidia jeden druhému a vždy chcú to lepšie.
Ďalšia veľmi pravdepodobná možnosť je, že naozaj môže mať inú a toto mu prišlo úplne vhod ako začať koniec vzťahu.
Predstav si, čo má u milenky.. Pokoj, vždy upravená cica, žiadne starosti, sex všeho druhu.. A doma? Však vieme všetky, strnisko na nohách ešte jeden deň vydrží, mastné vlasy tiež, deti v škole, vysvedčenie, peniaze, účty...
Nejednému z toho hrablo a myslel si, že pri inej nájde niečo lepšie.
Držím ti palce, nech to dopadne akokoľvek
@bluehorsee pán manžel je vojak z povolania a neexistuje, aby niekto rozporoval jeho autoritu plus chlap(ex) predsa musí vydržať trochu bolesti a neplakat!
@brigelka presne tak, u nás keď pred rozvodom začalo byť dusno, hneď mi v hlave blikla kontrolka, že ak sa teraz správa ako despota a hulvát, lepšie to už nebude. A tak aj bolo. Našťastie tak ako radíš autorke, aj ja som si cca rok pred rozvodom odkladala peniažky bokom"kdyby neco"
A kým sa mi smial do ksichtu, že odchádzam s holou riťou a že bez neho neprežijem, ja som mala našetrené peniaze na nájom na 3 mesiace aby som nemusela brať zo svojho platu a aby to deti nepocítili. Rok nato som si vzala hypotéku a kúpila byt. A kým sa zo mňa opäť stala hrdá samostatná žena, on stále čuší u mamičky a po večeroch si tak maximálne naťahuje káčera.
@letfenixa až teraz som si všimla, že je vojak. No o to horšie. Páni tvorstva. Tiež mám jedného v susedstve a doma majú mordor.
@mamutka chlap pri výchove môže urobiť chybu rovnako tak, ako chyby robia matky. Lenže ženy sú k sebe viac tolerantné aj k tých chybám ktoré urobia... veď chyby sa stávajú. Ale k chlapovi to nie.... to už je najväčší dement na svete. Keby chlap vytočil svojim správaním ženu do nepríčetnosti, do takej žeby možno aj do bitky skočila, to by boli všetky na jej strane. Ak žena vytočí chlapa do nepríčetnosti - možno hrubou urážkou a ponížením, ktoré si ani neuvedomuje, tak vtedy je samozrejme zase chyba na chlapovi, lebo sa nechal vyprovokovať. Keby ma muž deptal poznámkami o veku a naznačoval, že je čas na výmenu - bol by to hneď impulz na diskusiu o čo mu ide, či chce rozvod, či mu vadí niečo iné alebo si myslí, že to sú len také podpichovačky zo srandy pri ktorých nechápe dopad. Tu je ale okrem týchto kecov podstatná taká drobnosť.... či jej okrem tých poznámok vôbec prejavuje lásku, či jej prejavuje úctu a či spolu spia....... to tu žiadnu do celkového obrazu okolností nenapadlo sa ani len opýtať. Žiadnu dokonca ani nenapadlo, či žena nezanedbáva chlapa a on jej nedáva najavo blbými rečami, že nie je jediná pod slnkom. Hlavne že keď je prípad, že chlap je nevšímavý a nepozerá na potreby ženy, tak dať mu najavo že neni jediný pod slnkom je uznávaná taktika - často radená.
Pozbieraj svoje zbytky hrdosti, deti a odid.. Toto nie je riešenie. Ty mu vyzehlis koselu potom vsetkom. To fakt?
Co vidi tvoja dcéra? Tvoj syn? Aky priklad im davas? V dospelosti budu davat vinu aj TEBE! Zloz ruzove okuliare a chod do svojho co si pisala ze mas. Tvoj "PANOVNIK" nech si najde aj 19tku. Tebe bude lepsie bez neho. Uz len z toho dovodu ze si budes robiť zakladne veci po svojom a nik na teba nenahulaka.
@bluehorsee prosím ťa a ako sa počas rozvodu a aj po ňom ku tebe správal?Robil ti naschvály a naprieky?Hlavne čo sa týka detí.
@zuzanapjat Nechapem v com mas problem, nekritizuj prispievajuce a sama sa autorky opytaj to, co nas slepice nenapadlo...
Nejakým spôsobom ti tých 15 rokov lásku vyjadrovať musel. Čiže aj keď si vedela že nie je na ručičky a že je to taký ten tvrdý chlap tak si bola schopná to tolerovať (aj tú jeho povahu v globále - to že je autoritatívny) pretože to vyvažoval niečim iným a isto to neboli peniaze. To že má v práci dôležitejšiu pozíciu a atmosféru kolegov takú aká je a + jeho poznámky ťa museli poriadne zasiahnuť a začala ťa nahlodávať predstava toho, že stráca záujem, bude podvádzať/podvádza apd. Nechápem aký je dôvod že toto nemáte prediskutované a asi ten rozhovor - pokiaľ vôbec dokážete viesť rozhovor by tomu dosť pomohol.
@number19 ja nemám v ničom problém a nie je to kritika prispievajúcich. To je konštatovanie, ako to je keď sa z takých čriepok vytvorí názor že je niekto psychopat, despota apd. To manželstvo nemá význam v tom prípade, že dotyčná s nim ani nevie viesť diskusiu. Nie pricupitať a ospravedlniť sa a ďalej sa trápiť, čo ako myslel, prečo povedal a urobil to a to a domýšľať si, ale mať s mužom reálne rozobraté jeho myšlienky a pohľady na budúcnosť.
A pokial sa obávaš toho, že rozoberanie problému rozhovorom by opäť len skončilo hádkou, pretože obaja by ste stále len hovorili svoj pohľad a nechceli ani jeden ustúpiť, tak treba to, čo ťa trápi dať na papier tie pocity a nech ich dá na papier i on. A najlepšie s otázkou či má manželstvo zmysel a v čom ten zmysel vidíte. A to, že chlap napr. nikdy neuzná že spravil chybu, ešte neznamená, že si ju neuvedomuje. Len chcieť od niektorých aby ju uznali nikam nevedie...
@zuzanapjat ty máš fakt názory...a čo by ho rozdrapilo, keby povedal ok prehnal som to, syn ma vytočil ty tiež prepáčte rodina ...lenže s najväčšou pravdepodobnosťou hodí celú vinu na autorku a on bude čakať, kým sa spamäta a trestať ju mlčaním.Aby niekto kaslal, lebo žena po prebdenej noci ozehli košeľu, umyje vaňu berie deti von a on chudáčik sa v obývačke dusi...nebuď smiesna...psychické týranie sú aj tie hlúpe detinske poznámky o mladších, krajších...cieľ druhého ponížiť a sám seba povýšiť je chory
Autorka jediné šťastie, že si tak rozumná, že sa mu neprosís, že máš aj svoju nehnuteľnosť a môžeš sa rozhodnúť bez pocitu musím ustúpiť, zostať, lebo nemám nič, kam ist...rob si dni pekne s deťmi a nech sa manžel ľutuje na gauči.Ja nepíšem hneď pri každom príspevku o rozvode, ale musí mať ťažkú povahu a teraz máš krásnu príležitosť povedať čo sa Ti nepáči, že Ti to takto nevyhovuje, že to prehnal a, ak nepríde zmena máš pre koho žiť a hlavne v kľude...možno prišiel čas, aby si vystrčila rozky
@zuzanapjat ešte raz ak chlapa vytočí do úplnej nepríčetnosti slovo stačí vyrieknuté ženou bez zvýšeného hlasu tak chyba nebude v nej.
S takým typom, že dobre je len keď sa s ním súhlasí a je po jeho disjusia nie je možná. Ty preháňaš, riešiš blbosti, nakvákali Ti kamošky a pozeráš príliš vela romantických filmov.
A samozrejme obdobia si úžasná sa striedajú s tými nie si normálna. Všetci si myslia čo ja. A samozrejme tie horšie obdobia sa postupom času predlžujú a intervaly medzi nimi skracujú
@zuzanapjat písať na papier po 15 r problémy je divné...nikdy to nenahradí rozhovor argumenty...takto si každý napíše svoje a riešenie?

Keď on teba môže vymeniť za mladšiu, prečo by si ty jeho tiež nemohla vymeniť za mladšieho a atraktívnejšieho? A nedespotickeho. Neviem ktorá mladá by s ním vydržala. Iba ak nejaká submisivna ako si ty. Porozmýšľaj, že by si vyhľadala psychologicku. Musíš nájsť silu odporovať mu. Nech sa ti on ospravedlní, že ťa chce vyhodiť z bytu. Ak si slabá, tak musíš byť prefíkana. Začni myslieť na zadné vrátka. Peňazí má dosť,odkladaj si bokom aby o tom nevedel. Zídu sa ti, keď sa rozvediete, lebo taká sviňa ako je on ťa oberie o peniaze. O deti nie, ani o výživné. Ale o úspory isto, buď krok pred ním. Ak sa nezmení a ty s ním ostaneš, budeš sa trapiť a aj tvoje deti budú trpieť. A to dúfam nechceš.