icon

Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu

24. jún 2021

V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja

zuzanapjat
25. jún 2021

@bluehorsee ja ju nesudim. U nich v manzelstve po 15 rokoch nastala zásadná vec z ktorej sa nedalo rovno usudit ze dotycny je psychopat apd.. Samotny jeden takyto cirkus by este nic neznamenal a nebyt kritickeho pohladu na toto cele vlastne by sa ani neukazalo ze problem je dlhodoby - a zjavne inde.

zuzanapjat
25. jún 2021

@zooeynka nie, tu ide o to, ze niektore nieco zvyknu okamzite uzatvorit ako psychopat, manipulator a despota bez toho aby skutocne riesili detaily, ci ide naozaj o taky prejav, alebo nieco uplne neskodne. Lebo aj načrtnuty pripad s dovolenkou by este nenaznacoval nic, pokial by nedodala ze mal nasledne 3tyzdne dovolenky. (aj tak si myslim, ze v tomto pripade sa nic strasne nestalo ale okey) Ona musi sama vediet ci rezignovala po cely cas v zmysle toho ze sa podriaďovala bez diskusie a ak sa podriaďovala musi sama zhodnotiť dôvod.

autor
25. jún 2021

@zuzanapjat vieš on má vždy v lete tri týždne dovolenky. Tam išlo skôr o to ako ju chcel potom psychicky deptat fotkami z výletu, farbistym opisom krásy prírody a dodať, že je to len jej chyba že tam nebola lebo uprednostnila výlet s babkou, kde chodí len raz ročne na prázdniny. Toto by som nedokázala urobiť.

angelyana
25. jún 2021

Takychto manzelov mame v bytovke. Maju do 60ky. On vojak z povolania, ona upravena damicka. Je velmi sarmantny, ked nas stretne, drzi dvere a tak. Ju som nikdy nevidela samu nikde ist, vzdy cupka za nim poslusne s metrovym rozdielom. Potom mi suseda, co byva pod nimi, prezdradila, ze ju bije… a tyra psychicky. Je to pocut… je mi jej luto, no pokial ona nebude chciet odist, nic sa s tym neda robit… ubohe zeny:(

zooeynka
25. jún 2021

@zuzanapjat vies, aj manzelstvo s psychopatom moze fungovat dlhe roky, pokial zena uplne potlaci svoju osobnost, svoje potreby, svoje pocity, neodvrava, neprejavuje svoj nazor a funguje tak ze sklopi usi a robi co po nej psychos ziada - dovtedy to funguje, rodi mu deti, robi sluzku, vypocuje jeho tuzby po 25 rocnych milenkach a posobi ako hromozvod na jeho vykyvy nalad. Tuto autorka nechrani seba, vidime ako mu po hadke zehli koselu lebo jej to napisal na listok ako prikaz, ona mozno prvykrat nanho vybehla ked sa blb choval k ich synovi ako uplny deges a syn vrestal o dusu. Tuto autorka zasiahla natvrdo, ved ktora normalna matka necha tyrat decko, a zrazu jej bolo vykricane ze podraza jeho autoritu a nasledovalo nocne vyhadzovanie z bytu. Lebo sa vzoprela. A sme doma. Toto tyran neznesie - odpor. Stale nevidis znaky psychopatizmu v jeho spravani? Tak to si jedina....preto si aj myslim ze nikdy v zivote si nemala skusenost s takto chorym clovekom, to ze zaraba, plati dovolenky neznamena ze nie je naruseny.

zuzanapjat
25. jún 2021

Je zvláštny v tomto.. to je pravda. A urobil by to? Žiaden rozhovor o tom, že vieš čo.... poďme o deň neskôr by nepomohol?

zuzanapjat
25. jún 2021

@zooeynka písala ze mali vymeny nazorov predtym... z toho som usudila ze mali normalne hadky kde sa nebala povedat svoj nazor a ktore neskoncili takto vyostrené.

autor
25. jún 2021

@zuzanapjat urobil by to, rád trápi ľudí aj svoje deti. Ale ja ich bránim a vždy budem, nedovolím ich týrať .

zooeynka
25. jún 2021

@zuzanapjat mozno mali vymeny nazorov a aj vieme ako dopadli - muz sa odul a nekomunikoval, pockal si kym sa mu zena pride ospravedlnit - dalsi zo znakov psychickeho tyrana

zuzanapjat
25. jún 2021

@zooeynka to je tak, ked niekto nemal ako muzsky vzor svojho otca, ale armádu ... inak to nepoznal a preto to inak ani nevie aplikovať

zooeynka
25. jún 2021

@zuzanapjat vela ludi nema muzsky vzor...a nie z kazdeho je psychos

zuzanapjat
25. jún 2021

Keď ste pisali že neprejavuje city, že nie je na ručičky a objatia ešte som si myslela že je typ ktorý lásku preukazuje inak. Keď ste písali, že po hádke nikdy nepríde prvý a nezaznie ospravedlnenie, ešte by to nebol problém, keby dal inak najavo, že vie že spravil prešľap - svojich chovaním..... (môj napr. celý dom vypucuje a navarí čím dá najavo aj svoju vinu pri hádke) Keby ste 15 rokov viedli diskusie a rozoberali čo máte na srdci a po 15tich rokoch mal taký prejav - ok mohlo to byť vyčerpanie, total nevhodný čas a tisíc iných vecí. Keď ste písali že vás zhadzuje ohľadom veku... tiež tam mohli byť rôzne dôvody. Lenže ono to vyzerá tak, že on nieže neprejavuje city, on sa vyžíva tým, že vám a deťom môže ubližovať a vyzerá to tak že aj tie milenky a vek vám vyhadzuje na oči aby vám proste ublížil. Takže držím palce aby ste našli dosť sily svoj život riešiť.

bluehorsee
25. jún 2021

@zuzanapjat s týmto s vami súhlasím.aj podĺa mňa je to dlhodobejšie a keby to tu mala pani opisovať tak by sme sa možno nestíhali čudovať. Táto situácia bola len pretečením pohára trpezlivosti. Všetci máme svoje hranice. Jednej nevadí facka dve, iná by už bola dávno zbalená.
Pani si ho pozná najlepšie a sama vie, čo je už za hranicou. Preto som aj napísala, že netreba nikoho súdiť a myslieť si že to čo preživa niekto iný je banalita. Pre niekoho možno je, no pre iného sú to veci ktoré už nestrpí.
Manžel s ňou o tom nemieni ani diskutovať a ešte sa hrá na urazeného. Zdravý vzťah je, keď sa niečo také stane(každému občas pri hádke vyletí z pusy niečo čo nwskôr ľutuje) sadneme si k tomu a porozprávame sa čo sa stalo, prečo sa to stalo a čo s tým ďalej. Toto sa bohužiaľ nestalo a vyzerá to tak, že na podobné hádky je pani zvyknutá. Takže sa to bude len a len nabalovať a zhoršovať. Bohužiaĺ viem o čom hovorím a pani ešte čakajú krušné chvíle ak to nestopne.
Na druhej strane, snažím sa vcítiť aj do jeho kože. Nevieme čo taký vojak prežíva, tiež je to len clovek. Ale ak má iné predstavy o výchove, spolužití so ženou a rodine tak nech o tom slušne komunikuje a hľadajú sa kompromisy alebo nech si nájde sebe podobnú ženu.

zuzanapjat
25. jún 2021

@bluehorsee vždy je ťažko okamžite vyniesť verdikt z pohľadu jednej strany. Napr. by som sa tu sťažovala že muž sa nahneval, lebo som mu zabudla trebars odoslať nejaké listy alebo niečo vybaviť. A rozdiel by bol v tom čo tomu predchadzalo. Napriklad by mi oznamil, aby som mu vybavila to a to. A potom sa nahneval ze to vybavene nie je. A rozdiel by bol, kebyže on si chce niečo vybaviť a ja sa mu ponuknem ze to vybavim ja. A nasledne na to zabudnem. Cize aj tu mohlo byt xy veci kde fakt bolo treba sa vypytovat a pochybovat, aby si clovek spravil naozaj objektivnejsi pohlad. Takze naozaj som nikoho nechcela odsudzovat. Niekedy ale i my zeny musime mat snahu zamyslat sa nad tym co tym ten chlap mysli, ked nieco robi, ake ma pohnutky....

zuzanapjat
25. jún 2021

@bluehorsee aj ohladom naražok na vek..... mna ked boli chrbat mi muz povie, ze to vies uz nemaš 25.(a zasmeje sa objime ma) Alebo povie zo srandy, ze si dovezie thajku apd. Ja som od neho starsia a mam vek autorky. Lenze ja svojho muza poznam a viem že si robi srandu. Lenze keby som mala so sebou ja sama problem, ze sama nie som vyrovnana, tak sranda nesranda by som si to inak pripušťala. A keby som to tu napisala hned by to bol debil a psychopat. Preto vzdy sa snazim zistit o čo vlastne ide...... Napriklad tyzden pred menštruaciou ovela citlivejšie vnimam tie iste veci. Čiže zavisi aj od ženy a jej vnutorneho postoja, čo vlastne problem je a čo nie a dalsich x veci.

pseudomonas87
Autor odpoveď zmazal
bluka2
25. jún 2021

@zooeynka mas pravdu. Kto zazil, tiež vie.

andula77
25. jún 2021

@kvetinka75 jasné. Skôr ide o to že každé dieťa jr iné. Mám tri, jeden 9 r. si dal vytrhnúť zub (kvôli strojčeku) bez reptania, aj injekciu v pohode, bez slova, ja dim viac tŕpla ako on keď sim videla ako n ten zub ťahá, vôbec nechcel ísť von... Brr.. A starší, 12 r.... Už niekoľko dní ored navštevou zubára je v strese, nervózny... Zase trpnem u zubára čo tam bude stvarat a hovoriť, on by ich tsm kdesi ah poslal tuším... 🙊 Neučím go to, je ro jeho forma obrany.. Raz vstal z kresla, že toto teda nie, odmietam, odchádzam, nič mi robiť nebudete... O pár týždňov sme sa tam vrátili a zvládol dve injekcie aj trhanie aj vŕtanie v jeden deň .... Ale dúfam. Že tak skoro s nim už tsn nepôjdem.... 🙊

janage
25. jún 2021

Autorka to vyzerá akoby si si zobrala toho čo som ja nechala. Keby ho občas nestretnem a vek detí nesedí. Ale tiež PhD, angličtina. Zbraň, vojak, presne to citové vydieranie...fuj tajbl

janage
25. jún 2021

@zuzanapjat ako ty citové vydieranie malých detí lebo áno presne to pánko robí považuješ za niečo čo je v poriadku, iba trochu mimo normy?
No nie je. Ani rozhodovať o druhých bez nich nie je. Keby aj rovno zajednal hotel s hajzlikmi zo zlata. On veľmi dobre vie, čo robí, to si píš. Robí to úplne vedome a vinu za svoje chovanie zvaluje na ženu a deti.
A k Juditke vynikajúce, tiché kamaratske, ani jeden posudok o sklonoch k násiliu. Celých 15 rokov.

eva112014
25. jún 2021

Ja som veľmi zvedavá, že kto urobí prvý krok. OK, bol to síce manžel, aby autorka vyžehlila košeľu. 😅
Ale prvý krok rozhovoru, mám na mysli.

cakemama
25. jún 2021

@zuzanapjat teba niekto plati za tvoje komentare?

mamutka
25. jún 2021

@zuzanapjat no vieš, to sa ľahko povie, že žena muža zanedbáva, ale ako tu citame, všetko s deťmi rieši matka, ocko je hrdina len vonku pred ľuďmi, kde sa pochváli, čo deti dosiahli. Ze sa im venuje výhradne matka ho netrápi. To je tiež celkom bežný jav, žena večer unavená a pán kráľ čaká, že sa mu bude venovať. Predpokladám, že za tie roky už snahy o diskusiu boli, toto je ale ukážková guma, nie je jediný taky, čo som už počula. A chvála Bohu, nie všetci v armáde sú takí. Žena sa môže mužovi venovať ( a naopak), a nezanedbavat, iba keď to všetko majú v rovnováhe a spravodlivo podelene. Nie ze jeden padá na hubu a druhy diriguje. To, či spolu všetko odkomunikovali tu už teraz neporiesime, každopádne, áno, je to dement, ak má stále takéto narážky. Pretože to je naozaj pod pás, primitívne, vôbec nie výrazy inteligentného človeka, s ktorým by sa dalo slušne komunikovať. Možno si ešte nezažila arogantneho psychosa, že fakt už nevieš ako slusnejsie a logickejsie vysvetliť istu jednoduchú vec, len sa čudujes, prečo je stále drzý, vysmieva sa slušnosti a keď chceš diskusiu, len čo otvoríš ústa, zmetie ta, ze si trúba blbá a máš cusat a fungovať. Ja som zažila také správanie od ženy, takže neriešim ci to hovori muž, či žena je to tupé hebedo a na také správanie voči svojej žene on nemá nárok. Neboj, keby tu chlap písal, že sa mu žena smeje že ho vymení, že je starý, tak by jej tiež nakladali. Už tu bola taka téma, kde sa cicka sťažovala, nič jej nebolo dosť, kydala na chlapa a dostala naložené blbka.

ktochytavzite
25. jún 2021

viesco,ja by som mala tiez nervy z decka ktore neotvori usta u zubara,ved ma 6r.Ja nvm ale ja som mala bolavy zub,to som mala asi aj 5len,otrc nebol ako tvoj manzel ,bol niernejsi ale ked som sla s nim k zubarovi tak som tam musela byt a zub nechat vytrhnut.To iate ako aj na ZS nerobili deti take caviky ako dnesne deticky,sli smw radom vrtat,nik si memohol dovolit tam robit sceny,a nic sa nam nestalo.
Cize ja tam vidim vinnika tvojho syna,alebo jeho vychovu,tak manzel ma faku povahu ale to si edela ked si si ho brala,nie?Eate ked pises ze ma pod sebou 20 ludi to musel mat ine nervy ak je despota.
Ale v tejto situacii,no ako tvoj stn je co rozmaznany?

ktochytavzite
25. jún 2021

Ale za tie reci o tom ako si najde na ples inu a ze si stara,by som sa s im orva ja rozviedla,ja by som to nezniesla ,uvidis ze on si tu frajerku najse este ked ma takych kolegov,no hnus.

rubinka
25. jún 2021

@zuzanapjat - milá pani z vás by bol dokonalý diablov advokát ako tak čítam vašu neunavnu obhajobu manžela autorky. Povedať 6 ročnému dieťaťu že umrie a bude mu mama na hrobe plakať ak si nevytrhne zub je vážne cez čiaru. Keby aj nič iné už neurobíl tak toto by žiadna normálna žena neakceptovala a mužovi by poriadne vyčistila žalúdok. Vaše reakcie sú naozaj zarážajúce, fakt som sa ešte s niečím takým nestretla žeby niekto tak obhajoval psychický teror na žene a deťoch.

gdpr
25. jún 2021

na jednej strane si myslím, že v tomto má tvoj muž pravdu akože 6r deťom už zvyknú aj vypadávať mliečne zuby 😂 O nič hrozné nešlo, to že zuby vypadávajú a/alebo sa trhajú je prirodzená vec nie je to žiadna náročná operácia kde mu vymenia nejaký orgán 😂 a keď to takto pôjde ďalej, že joj on sa bojí, on to nechce tak nevadí tak postupne sa bude to navyšovať a v puberte ti bude riadne skákať po hlave, ja určite za toto by som dieťa nepoľutovala a ten zub by sa mu vytrhol keď treba. Áno, sú veci o ktorých sa dá diskutovať ako napríklad či môže dieťa sladkosť alebo ísť na noc ku kamošovi, starým rodičom alebo byť dlhšie vonku atď.. sú veci, ktoré jednoducho treba absolvovať ako výkony lekára, zubára, chodiť do školy... na druhej strane mohol to iným štýlom urobiť ale zase nevieme ako to u vás doma vyzerá.

autor
25. jún 2021

@rubinka mne to tiež tak príde, že pani by ho mohla na súde obhajovať. Ani netuší aký fanynku tu má. Na všetko by mala odpoveď.

autor
25. jún 2021

Večer som sa ho opýtala čo cez víkend, či má nejaký plán. Vraj nie, na nič nemá chuť po mojom výstupe. Ale odpúšťa mi, rozvod sa zatiaľ odkladá. Avšak musím si zase získať jeho úctu. Ja som to všetko spôsobila. Ja som na to len povedala ok a išla preč z izby. To by bol zase cirkus a nepotrebujem byť zase vyhadzovana z bytu a deťom nervy robiť. On si nepripúšťa žiadnu vinu. Vysvetliť si to nedá. Ani keby som mu napísala list by ho nehlo prečítať. Takže tak.

gdpr
25. jún 2021

Podľa mňa mali by ste zapracovať na vzťahu ako toto mi príde naozaj smiešne ako riešiš, že ťa chcel vyhodiť z bytu pritom aj ty si povedala citujem " ...nech ide do riti s jeho výčitkami " čo si po tomto čakala, že urobí? Ty jeho môžeš poslať do riti ale on teba nie len preto, že je chlap?