Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu
V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja
@gdpr a zapracovať na vzťahu som sa dnes opätovne pokúsila, milostivy mi racil odpustiť a nezabudol mi pripomenúť, že všetko je to moja vina.
@rubinka ja som ho neobhajovala. Ja som prezentovala jeho mozny postoj,. Autorke som po vsetkych detailoch uznala ze v ich vztahu nieco nie je v poriadku.
Pre mňa je veľmi dôležité posnažiť sa poskytnúť úplnú rodinu svojim deťom,ale nie na úkor bezpečia,lásky, spokojnosti seba i mojich detí...to že ti odídu pri ňom najkrajšie roky a nie si šťastná ba neustále pod tlakom je veľmi smutné..ak by si mala možnosť prečítať knihu od Halamovej:Pripútajte sa prosím,možno by ti vo veľa veciach pomohla,zodpovedala na pár otázok resp. otvorilo viac oči,že toto je príliš "veľa" čo dostávaš od muža..prajem ti jasnú myseľ a krajšie dni...
Ja som len poukázala nato, že asi toto nebol váš prvý konflikt a nie len on je na vine ale ti to vrátil, to, čo si mu sama tiež povedala. Táto téma by sa mala volať poslala som muža do riti a on potom ma chcel vyhodiť z domu. A empatia viem, čo to je len veľa žien si za svoj život môžu samé a zbytočne provokujú. (Áno, sú ženy, ktoré za to nemôžu dokonca aj ja také osobne poznám a naozaj sú/boli psychicky a fyzicky týrané ale ak by si nejakého tyrana poslala do riti tak skončila by si v najlepšom prípade v nemocnici alebo skôr si dovolím povedať, že ani by si nemala nato odvahu). A ako som písala predtým nikto nevie ako u vás doma to vyzerá tak sa nedá ku tomu objektívne vyjadriť. Celkovo z tvojho vyjadrovania mi to príde dosť divné aj teraz, že najprv si mám pozrieť, čo to je psychické týranie na druhej si sa snažila zapracovať na vzťahu. Akože čo vlastne chceš? Ak ťa tak veľmi psychicky týra tak odíď a nepracuj na vzťahu s tyranom alebo ak ťa netýra tak pokecajte spolu snáď nechceš tu dostať nejaký návod ako sa rozprávať so svojím mužom ty vieš akú má povahu a čo presne sa vtedy stalo a najmä predtým, čo iné tomu predchádzalo. Neviem si predstaviť ako z nejakého tichého, milujúceho, nekonfliktného, flegmatického muža z minúty na minútu by sa stal niekto kto vrieska, deptá dieťa a vyhadzuje ženu z domu.
Snad uz aspon vie, co s tebou robia tie jeho poznamky o veku a milenkach....? Lebo to zapracovanie na vztahu si to asi dost vyzaduje. U vas si to celkovo vyzaduje vacsiu rekonštrukciu. Ale po 15tich rokoch je uspech mizivý... Ale stale si myslim, ze mozno neviete nejako konštruktivne diskutovat (mozno to u neho nema zmysel). Ja poznam zenu co je 30 rokov s despotom+manipulatorom. A na nej to je aj vidiet. Nikdy mu nič nevyčita, nediskutuje a ešte aj ked sa ho niečo pekne opyta stišenym hlasom tak on ked ma zlu naladu taky cirkus spravi ze az. A to ide o neškodnu otazku trebars ze moze prepnut telku ona. Keby bol tvoj muz taky extrem, tak tvoja dcera by ani len neargumentovala do telefonu ze ma plan s babkou, ale bolo by to "ano ocko" a na druhy den by bola zbalena.
No. A pocula si. Na tvojom mieste by som sa zbalila a ozaj vypadla. Ma pravdu, tak ako doteraz. A zle sa staras. Chod sa starat tam, kde ti to ocenia aj! Vysporiadaj si to s detmi kde idu a ako , nic mu nevrav a podaj o rozvod ty - to ti pomoze. Je to hrozne tazke, ale koniec koncov to bude pre teba ovela lepsie, s odstupom casu mi das zapravdu. Potom uz sa nemusis starat medzi otca a syna a podlamovat mu Jeho Autoritu, ktoru sme si tu mimochodom vsetci vsimli! Tvoj muz sa vola: Despota. Ja som ti len dobre poradila , chcem, aby ste boli stastni obidvaja a sa usmievali. On to chce tiez. Uz ti oznamil, co pre neho znamenas. Je to tazke, viem. Pri nom bude aj horsie, toto bol este dobry, a ked tak maly sa zajakaval na posteli a ty mu lomis autoritu, nemyslis, ze ako matke by ti na prvom mieste mali byt deti? A pan manzel nech si este spravi dalsie s pani dokonalou, lebo ty si velmi nanic a bude si ich vychovavat podla seba a dobre.
Mna by tomto co ti po edal doslova rozdrapilo od zlosti. Lenze toto je typ narcisa a manipulatora. Tychto nikdy nepreskocis. Jedina moznost je ignoracia a robenie si po svojom aj tak. Ked pride hadka, mehadat sa. Nech si povie svoje a ty jednym uchom dnu a druhym von.
a lreco sa s nim nerozvedies?
Ponizuje ta uz tym,ze ti vravi aka si stara a ze si najde na olesy mladu,to by si mu dovolila na ples si zobrat nejaku inu?
Jeho spravanie je uz bez toho k tebe dost mizerne.
Nemas problem,pises ze nie si finanncne na nom zavisla.
Deti uz su tiez vatsie a asi aj na tvojej strane,nie?
on si aj tak mozno najde inu,mladsiu alebo sa len tak vyhraza?
Co ta pri nom drzi?
A k tomu zubarovi este,maly nech otvori usta,v tom by som neustipila bud otvori usta alebo bude mat bola y zub.Ziadna narkoza,ved je to zdraviu skodlive ta narkoza sa vobec neodporuca detom,viem o jednom kt pri narkoze umrelo,uz sa neprebralo,malo zlomenu nohu a dali ho do narkozy ,tiez rak 6r a uz sa neprebral,nech s nim ide otec k zubarovi,ty nechod,pretoze pri tebe zasa bude robit divadlo Vas syn.
@acrobaleno a toto by si dokedy vydržala? Aby mňa niekto urážal,ja mu košele a prepáčením osraté gate prala a potom počúvala jeho poznámky...a nereagovala! To sme už kde?
@ktochytavzite joj, zas ju nestraste s narkozou, dnešné lieky, čo sa používajú, to sa ani nedá porovnať s osemdesiatymi či deväťdesiatymi rokmi, ak plná narkóza väčšinou sa robí čisto s propofolom a opiatom ,ale deti často staci len troška oblbnut s midazolamom a decko na všetko zabudne a nie je ani v Narkoze.toto nech rozhodnu lekári a hlavne anesteziolog. A že 6rocne dietela zomrie len z narkózy......, to by sme museli vidieť pitevnu správu. Možno malo skrytu srdečný vadu, nastal nejaký problém ,milujem keď ľudia bez medicínskeho vzdelania hneď vyvodzuju závery a sú si tak isti, tým čo hovoria.
@pseudomonas87 obava z narkozy a opiatov je vzdy na mieste. Preto sa k tomu pristupovat len v extremnych pripadoch, kedy nie je inej cesty. Rozhodne by som radsej dieťa vystavila par minutovemu vresku ako narkoze.
@pseudomonas87 a by si sa divila ake maju ludia reakcie na dnesne lieky a narkozu a to nemaju ani problemy so srdcom.
a prečo si potom s ním, keď si si vedomá, že ťa psychicky týra? Neuvedomuješ si, že takéto despotické správanie bude mať na deti dopad?
Myslis si, ze po vsetkych tych reciach o mladych milenkach, ktore si bude musiet zadovazit, lebo ty uz budes o rok nepouzitelna ta este nepodviedol? Ked pred tebou nema vobec hanbu vypustat z ust tieto chorotiny, vies si predstavit co stvara ked nie si pri nom? Ved ten ked sa ocitne v pritomnosti mladej peknej zeny musi byt uplne vo vytrzeni, ked tak velmi tuzi po milenke, ze este aj svojej zene o tom hovori🤮. Som presvedcena, ze uz davno si vodi do kancelarie mlade kolegyne, sekretarky, vsetko mlade co mu vleti do cesty a necha sa nahovorit. Svedci o tom aj jeho spravanie k tebe. Nenechaj sa ponizovat a odid od neho.
Inú odpoveď som ani nečakala...sprav si pekný víkend s deťmi.Manipulatora ani psychotesty neodhalila dokonca oblbnu aj skúsených psychoterapeutov čítala som o tom články.Oni si to neuvedomujú robia to pre dobro rodiny, veď snáď ja viem čo je lepšie...to, čo píšeš o dcére z minulého roku výlet a vyvolávať v nej pocity viny, že nešla je krásna ukážka tak ste sa podvolili, aby bol klud...chápem, lebo onaby bol zduty a neprijemny.Drz sa a triezvy nadhľad si rozumná len si si to nechcela pripustiť.Z veľkej časti za to môže práca tam sa veli a ostatní posluchaju
@pseudomonas87 no je to tak ako pisem,ta situacia.
A narkoza nieje moc bezoecna ore deti,poskodzuje aj mozog v nejakej miere,viem pretoze doma mame pripad ked sa odmietla narkoza.
A nehnevaj sa ale kvoli mliecnemu zubu do narkizy??
To je najvatsia hlupost ,kt by som urobila.
Ale dnesne deti su bud rozmaznane alebo padavky,celkovo vychova dnesnych deti je ina ako kedysi ,ako pisem my sme si nedovolili u zubara usta neotvorit,kazdy rok som sla vrtat a tu som,tiez som nenavidela zubarov dlho.A nie aby 6r robili u zubara a potom doma divadlo,ja by som uz ozaj jeho otca poslala k zubarovi,pri nom by isto zuby usta otvoril a isto vy to bolo aj bez psych ujmy.
@luccija nemyslim si to. Mozno keby bol takyto hrdina len doma a v reale nejaky bezvyznamny, zakriknuty robotnik, ktory ani nema kde zakopnut o zenu tak ano. Tam by som uznala, ze je to len vykrik do tmy s cielom dokazovat si nieco aspon doma ked uz inde nic neznamenam.
Ale tuto pan manzel, vojak na vysokej pozicii, ktory chodi v obleku na ministerstvo a ktory ma pocit a dava to vsetkym naokolo aj pocitit, ze je najvacsi geroj sveta a lubi osefovat vsetko okolo seba od podriadenych az po svoju rodinu si vie v reali zaobstarat nejaku zabku, ktoru oblazni a uzije si snou ako, kedy, kde a kolko potrebuje. Potom pride domov a vsetkych psychicky dotyra lebo ovladac od telky nie je na svojom mieste. Sebavedomia na to ma dost si myslim.
@adkoalauri Vydrzala by som to do vtedy dokym by som mala zabezpecene druhe byvanie a vacsi prijem penazi na start a potom ciao! Bolo by mi jedno. Deti nedeti. Zeny robia v tomto najvacsiu chybu, ze zostanu s kkt kvoli deckam. Nikdy by som to neurobila.
@rooberta môže byť...každý väčšinou vyskakuje kde má istotu.Ja poznám zase trtka na pohľadanie a doma je to svetak.V robote a okolí tichý nenápadný človiečik .Ťažko s týmito povahami a psychológiou osobnosti.V každom prípade on má pocit výhry previnila sa, on jej odpustil, spraví jej milost, že sa nerozvedie to mu stačí...a určite má autorka nad sebou popremyslat...že si zničil dôveru ženy, dcéry, syna, manzelstvo mu neprišlo.
@luccija presne ako hovoríš, od tej hádky sa mu syn aj dcéra vyhýbajú, zatvárajú sa do detskej izby. A to mala dcéra s ním pekný vzťah, stále po ňom behala, obdivovala ho. Teraz od neho boci. Jemu to nedošlo alebo je mu to jedno.
@luccija ano je to od pripadu k pripadu ine, tiez poznam aj takych aj takych, vacsinou sa to da rozoznat na pohlad alebo podla spravania. Takto je to tazko, ale podla opisu autorky si ho normalne predstavujem ako si vykracuje natiahnuty v tej uniforme spokojny s pocitom vitazstva, ze doma znova upratal zenu, mysliac si ze nad neho neni lebo este v zivote sa mu nik nepostavil a neodvazil protirecit. Este on ma pocit aky je velkorysi lebo ju nevyhodil a presne ako pises udeli jej milost, ale musi mu za to nohy bozkavat a do buducnosti sa viac uvedomit. No proste zly sen.
Pocuj,myslim,ze po tom vystupe,to uz proste nebude take lahke.Vzdy pride nieco,co prelomi lady a niekedy je to tak dobre,aj ked je to bolestive....Vies,ze treba nieco riesit.Aj keby si sa mu na kolenach ospravedlnovala,od teba to nebude uprimne,lebo vies,ze si nespravila chybu.Aj keby sa ti on ospravedlnil,tak vies,ze on je presvedceny o svojej nevine a teba len omilosrdi ako pan svoju poddanu...A to je na dve veci.Ja ti neradim rozvod,ja by som ti skor poradila najst si niekoho nestranneho,s kym mozes prebrat vas vztah,jeho povahu a fungovanie rodiny,kto ti poradi,co sa da robit,pretoze on bude tvrdy oriesok.Myslim,ze jeho len tak nevytrestas,ani tichou domacnoatou,ani neudrziavanou domacnostou,ani urazenostou...a vzdy si to vacsinou najviac odskacu deti,tu napatu atmosferu v rodine...Ale odskakali by si to aj neskor v dospelosti,keby mali taky vzor otca.Ja som za tradicnu rodinu,kde ma posledne slovo otec,ale az ked ho pekne slusne prediskutuje so svojou zenou 🙂 Tak ti len chcem popriat pevne nervy,rozvahu a odolnost,verim,ze mas sancu to dat dokopy,ak bude na strane tvojho muza co len trosku dobrej vole...a mas moj respekt,ze si sa postavila za syna.vies,mam 6 rocneho,ktory robil u zubara take veci,ze ti radsej ani nepisem a 3 rocneho,ktory prisiel,otvoril usta,zubar mu vyvrtal kaz a isiel domov akoby bol na vylete.A teraz kde je ta teoria,ake su dnesne deti rozmaznane?To je spomienkovy optimizmus ako z ucebnice 🙂
Prosím ta, milá autorka, nevšímaj si komentáre, ktoré obhajujú tvojho muža.
Stále si opakuj, že aj keby si náhodou spravila nejakú chybu, on nemá právo ta vyhadzovať z bytu. Toto sa bude už len zhoršovať. Nehadaj sa s nim a v tichosti sa pripravuje na odchod. Zariad si to s nájomníkmi tak, aby ti vyprazdnili byť a prípravu sa na odchod.
Toto veľmi dobre poznám a predpokladala som aj reakciu milostiveho, že si musíš zaslúžiť jeho účtu a on ti veľkoryso odpúšťa.. On nevidí svoje chyby, nie je si ich schopný pripustiť, za všetko môžeš ty
A presne chápem, prečo si mu zehlila košeľu. Lebo ti za tie roky vsugerovala, že je to tvoja povinnosť. Až teraz sa ti oči otvárajú... Ale bud silná. Jeho nezmeníš. Len odporúčam odchod "v tichosti", a radšej ešte pár týždňov "držať hubu a krok". Vyhýbať sa mu, ignorovať áno, ale keď sa bude hádať, nechaj ho, nech si povie svoj monológ... To, že ťa doteraz neudrel, je pekne, ale on keď zaciti odpor a keď bude vnímať, že s tebou viac nepohne a nepodvolis sa mu, ešte len potom ukáže, čoho je schopný.
Ak chceš, napíš IP.
@stevvvka dcéra s nim mala pekný vzťah, ale hlavne že to je despota, celý čas despota čo deťom ubližuje. Tam sú určité problémy v manželstve, ale autorka ani raz nespomenula, žeby plánovala rozvod, alebo odchod, dokonca to chcela ešte urovnávať. Celý čas je premietnutý ako otec a manžel čo má len zlé vlastnosti. A žena tu stále prezentuje čo si on ako myslí, bez toho aby to zistila diskusiou. Tak potom celý čas je to o tom, že oni komunikovať nevedia, alebo ona komunikovať nechce, alebo on komunikovať nechce. A keď je to o tom, že sa bojí aby sa zase pohádali tak naozaj aspoň formou písaného textu by si mohli dať vedieť, čo ako myslia a prečo.
@zuzanapjat vztah s vojakom nie je o komunikacii...
a dolezity fakt je: silne emocie potlacaju logiku....tak je spachanych aj vela nasilnych trest. cinov....
este som nevidela empatickeho profi vojaka....
pri nich mozu deti aj zavyjat, oni sa na to vladzu pozerat, a este im jatrit rany....oni su na to cviceni.. . dokonca v tom nevidia ani rozdiel....ciel-porazit protivnika, alebo kohokolvek, kto sa doposial nepodrobil...
autorke: mas nejake kamaratky? mozes ich pri nom vobec mat? ci mas od neho harmonogram na cely den?-lebo aj to oni robia....
mas nejaku blizku osobu, s ktorou sa mozes porozpravat?
@luxus10 on za ňou došiel v noci s tým, že podrazila jeho autoritu pred synom, alebo za ním ona došla? On mal síce na to svoj názor, že mu do výchovy zasiahla ale rozhodne si to nechal a len si pomyslel svoje. Čistý despota že? On jej povedal k tomu jej postoj, keďže to išla s ním prediskutovať, ona to neprijala a vyústilo to do hádky kde ho nazvala debilom a poslala ho do riti. Takže ani ona zjavne nepočúva jeho vysvetlenia, hlavne že dokonale vie, čo si on vlastne myslí, ako aj takmer všetky ženy tu.
@zuzanapjat tvoje argumenty su zbytocne, nic v zlom, vie to len te, kto v takom prostredi zil....ona to musi-zatial realne zit....

@gdpr som rada, že ti je smiešne keď ťa najbližší človek s ktorým máš deti posiela v noci z bytu, stojí nad tebou so zaťatými päsťami. Kričí tak až zobudí deti a potom sa oduje a povie, že všetko je tvoja vina. Po hodinovom vycitani som to už nevydržala a áno poslala som ho do riti. Nevládala som už počúvať tie výčitky aká som zlá žena a matka. Ale aspoň som ťa pobavila. Nastuduj v slovníku cudzích slov výraz empatia a psychické násilie.