icon

Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu

24. jún 2021

V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja

lvula
26. jún 2021

@luxus10 no tak ver, ze ja poznám empatickeho vojaka a poznam ho skoro cely svoj život 🙂

luxus10
26. jún 2021

@lvula ok, ja netvrdim, ze nie su, ale ze ja takeho nepoznam..., ale ten tvoj bude asi pesiak, nie vo veducej fcii....ze? ci? vo ved. fciii taki nebyvaju....

lvula
26. jún 2021

@luxus10 vo veducej funkcii 🙂 netreba skatulkovat

luxus10
26. jún 2021

@lvula a coho je veduci?

luxus10
26. jún 2021

@lvula a ty by si si to takto nechala-hoc aj od milujuceho vojaka-ked mu nabehne vlcia tma a ide na teba pastami a ma vyraznu hmotnostnu prevahu?

len ci je ozaj empaticky aj ku detom, nie len k tebe, ak je to partner, nie otec....aj manzelky vojenske mavaju skreslene dojmy....

ale teba tu nemusime rozoberat, ze? ty to mas ok....azda...

autor
26. jún 2021

@zuzanapjat ja som ho nenazval debilom, kde si to vzala a do riti som neposlala jeho ale tie výčitky. Ale na teba už nereagujem. Viem, že niekde na svete je Zuzka, čo ho dokonale chápe. Len škoda, že on by už teba nechcel lebo si pre neho stará keďže si v mojom veku a pokiaľ nemáš miery 90,60,90 aj tučná. Ale môžeš skúsiť. Možno ti zaplatí plastiku. Pekný deň

autor
26. jún 2021

@luxus10 kamarátku mám

zuzanapjat
26. jún 2021

@luxus10 jasne a postupne dá protichodné info ze? On deti "rád týra" ale dcéra s nim mala doteraz "pekný vzťah" a vôbec nemala strach mu povedať do telefónu že s nim nepôjde na výlet. On rád deti týra a robí im zle a ona ich stále chráni, lebo ona ich týrať nenechá, ale zároveň tvrdí, že ona mu nezasahuje do jeho výchovy? To fakt? Despota a tyran ktorý jej robí psychoteror, ale ona sa nebojí mu tam poskakovať aby "netýral syna" a potom za nim dolezie to riešiť ako on nemal tak vychovávať a podobné dristy a nebojí sa mu povedať, že je debil a nech tiahne do prdele? TO FAKT? Ona tu nešla po radu ako podať o rozvod a ako odísť, ona sa celý čas bojí že ju opustí on a že on o ňu stráca záujem a toto ju krásne nahlodáva. Preto šla ona dávať zase dokopy ich vzťah a čakala že jej povie že ON spravil chybu. Akurát že v jeho očiach mu ona zasiahla do výchovy (100%tne nie prvý krát) a potom mu ešte prišla čistiť žalúdok, aby ho nakoniec poslala do riti.

zuzanapjat
26. jún 2021

Hodláš ho opustiť, alebo sa bojíš že on teba opustí? Asi toľko k tomu, že som presvedčená že ide o to druhé...... takže asi tak. Reagovať nemusíš, keby si mala despotu tak sa správaš inak....... poznám také čo sa boja aj hlasnejšie prdnúť a nechodia ešte čistiť mužovi žalúdok ako má on vychovávať.

zuzanapjat
26. jún 2021

Tak si to s nim porieš .... čo za nim doliezaš napravat vztah, ked si pre neho obluda stará?

autor
26. jún 2021

@zuzanapjat áno, dcéra má s ním dobrý vzťah lebo tiež mu všetkom ustúpi. A večer som nešla za ním vyčistiť mu žalúdok ale pekne mu povedať, že som nechcela dať dolu jeho autoritu ale nemohla som už počúvať synov amok. Tak tu netrep keď nevieš. Aj by som tu niečo napísala z jeho minulosti ale z úcty k nemu to neurobím. Len toľko že už bol riešený za správanie kolegami. Ale inak je to dobrák od kosti. Prosím, keď nevieš, už nepíš alebo píš jemu list a potom pošli. Vytrie si ním akurát rit.

zuzanapjat
26. jún 2021

Rozvod...

zuzanapjat
26. jún 2021

A len tak mimochodom. Si pisala ze dcera s nim odmietla ist, pretoze chcela ist inde s babkou a bola si to ty, kto jej volal, aby sa podriadila otcovi.....

1gabriela13
26. jún 2021

To aby mne vytrhli zub a večer sa mi niekto sparal v ústach tak mu takú flasnem že si zapamätá. Nie dieťa je dráma queen, otec je mimo. Pozastavuje sa mi rozum ako niektorým dokáže takto prepínať 🙈a on týmto chcel budovať autoritu? Chudak😅normálne mi ho je ľúto ze mu to nevyslo. 🤭

stevvvka
26. jún 2021

@zuzanapjat deti milujú rodičov bezpodmienečne. Aj keď tatko bije mamu. Síce v tej chvíli kričí na otca prestan a hádže doňho veci a bráni mamku ale po hádke sa s ním chce hrať aj ho vystiska.
Takze aj keď je otec despota, dieťa v tak malom veku ho miluje bez hraničné.

Autorka doteraz neplanovala rozchod ani rozvod, pretože bola presvedčená, že pán milostivý ma vo všetkom pravdu a muž jej za tie roky vsugeroval, že musí poslúchať. Vid ozehlena košeľa. Koľko žien tu spomenulo, že by sa na tu košeľu vysrali?? Ale ona ju vyzehlila. Nie preto, aby neboli problémy, ale preto, lebo za tie roky si ani neuvedomila, že ma možnosť povedať Nie.

Samozrejme, že autorka vie, čo si on myslí. Roky jej dáva najavo svoje názory a presviedča ju o tom, čo si má myslieť, ako má myslieť, aký je správny názor na každú situáciu v živote..

To nie, že ona nechce komunikovať, alebo že oni nevedia komunikovať.
Autorka nedostáva priestor, pretože milostiveho nezaujímajú autorkine názory v žiadnom prípade. Inak by dcéra šla s babkou na výlet.

A milostivý nie je schopný komunikácie. V "rozhovore" vedie monológ a autorkine názory neberie do úvahy. Nieže nad nimi rozmýšľať, on rovno vyhlási, že to sú somariny, že ma dospieť, ešte ju zosmiesni, že si ona dovoľuje uvažovať inak ako on.

A máš tu v tejto téme dosť príspevkov, väčšinu som len zbežne preletela, ale fakt ti zo srdca prajem, aby si nená trafila na takého človeka. Očividne nemáš ani poňatia, že sú aj psychopati. Nuž a v živote to je často tak, že keď povieme nikdy by som to a to nespravila, život nás postaví pred udalosť, a my to spravime.
tvoje tvrdenia svedčia o tom, ako ty by si nikdy takto nereagovala a pod... Ale zákon schválnosti je sviňa.

Obviňovať obeť, že si za to môže sama, v prípade psychického násilia... Je mi na grc. Nedostala normalny vzor v rodine, je náučená, že muž sa poslúcha.. Odkiaľ sa mala naučiť dat mužovi hranice?? Môžeš byť rada, že nie si na jej mieste.

luccija
26. jún 2021

@zuzanapjat jediný tvoj normálny príspevok a prečo dolieza?no, lebo chce to dať do poriadku veď 15 r je 15 r a čakala ako sa k tomu postaví...

luccija
26. jún 2021

@stevvvka a detto bude mať taký vzor dcéra.Nie v zlom voči autorke...to sa generačne naučené vzorce rodiny.

luxus10
26. jún 2021

autorke-a pri svojej hmotnosti-aky je vysoky? cca? a je cisty sval? ci aj on ma nejake to brusko? ze teda zena ked ma takto ukazkovo vyzerat a eate ani vek jej nesmie pribudat, nieto hmotnost...🙂

zuzanapjat
26. jún 2021

@luccija dosť som sa stavala do pozície "ako to asi myslí muž" a teda hneď som nerobila súdy a závery, ale tiež si myslím, že by to mala ukončiť. Pretože tam je reálna komunikácia nula bodov a po pravidelnom ponižovaní vzhľadu a narážkach na vek, prezentované túžby po milenkách by som nerozchodila. Neváži si ju nielen tým že jej to vraví, ale aj preto, že si to ona nechá..... to je odomňa všetko. Je mi ľúto že sú niektoré rodiny na tom takto...............

ktochytavzite
26. jún 2021

inak ja ta nechapem ze si s nim,ked pises co ma on na zeny ake naroky,vek,postava.Ale ktovie ,sa hovori ze pes ktori steja nehryzie,a on asi len steka,ze ty si mu dobra na posluchanie a doprosovanie,kde by inde taku nasiel?
Ale ked si odmyslis tieto reci,tak pises ze je dobrak od kosti,cize ma aj kladne stranky,asi pre tie si stale s nim.Su aj horsi muzi,alkoholici alebo taki co nemaju penazi nazvys alebo co podvadzaju.Ked si tak vezmes este nemas najhorsieho muza,a ak si zvyknuta posluchat tak ti to tak nevadi.

zuzanapjat
26. jún 2021

@stevvvka ona nedostala vzor v rodine tak ona za to nemoze ze ho počuva a on aky dostal vzor v rodine, ked nemal otca a jediny muzsky vzor bola armada? To sa potom našli. Jedna naučena posluchat a druhy naučeny davat rozkazy (a tiez plnit rozkazy, čo teraz vyžaduje on). Hlavne ze ten problem zacala pisat sposobom "občas vymena nazorov" a "tak som ho poslala do riti s jeho nazormi". A ked jej povie ze je stara a tučna a prichadza čas na vymenu tak ako reaguje? Ked jej to takto povie opakovane? To prečo s nim nerieši... to prečo tu chyba diskusia: "povedal mi že som stara, tlusta, nemam uz 25 a tak som ho poslala do riti s jeho nazormi"???

zuzanapjat
26. jún 2021

@stevvvka a posledy krat, ja som ju neobvinovala, ja som nemala dostatok informacii, na rozdiel od tych, co to uzavreli na zaciatku ako psychopata despotickeho bez kritickeho myslenia. A osobne si myslim, ze aj moje prispevky jej dali impulzy na mozno realne zhodnotenie v čom sa vlastne nachadza. Lebo prepač, ale hecovanie odiď, rozvod, psychoš akosi nebrala ani do uvahy, kedze isla opätovne urovnavat vztah a ospravedlnit sa.

janage
26. jún 2021

@zuzanapjat to máš tak kto také niečo zažil osobne alebo v blízkom okolí už tie signály správania pozná. A preto sme vedeli predpokladať, že on za všetko viní ju a ze jej bude posúvať, že jeho reakcie sú normálne atď. Už sa nebudem opakovať.
Ono stačí ak si človek uvedomí, že napriek tomu čo on hovorí to čo robí nie je v poriadku, naozaj nie a nič ho neospravedlňuje. Jednoducho povedané jeho reakcie sú úplne neprimerané k situácii a cez čiaru.
Slová jedného takého keď zistil, že žena si to dovolila skončiť a už fakt je koniec.
Delim ľudí na tých čo sú so mnou a tých druhých. A tým druhým sa mstím. Ale ty sa ešte môžeš rozhodnúť do ktorej skupiny budeš patriť!

zuzanapjat
26. jún 2021

@janage tam bude niečo viac. Lebo pisala ze po 15tich rokoch ho nespoznava. Takze tam to uz nie je len o tom, ze dovolenka podla neho apd. On proste jej povie na rovinu ze ju nevezme na ples (ale vezme mladu napr. sekretarku) ako ostatni kolegovia, aby sa za nu tlustu a staru vlastne nemusel pred kolegami hanbit a po tom jej vykrici rozvod? Vies ono chlap ked je autoritativny ale ziju si 15 rokov a sem tam maju vymenu nazorov a ona sa podriadi jeho poziadavkam - to brala ze okey tak je aky je, naucili sme sa takto zit. Lenže on už nie je na objatia, sere na nu ked je v nemocnici, premysla nad reprezentativnou mladou kur.. a vykrikuje jej rozvod 🙂)

janage
26. jún 2021

@zuzanapjat to čo robí on nie je autoritatívne správanie, ale manipulácia s citovým vydieraním. Je to despota. A manipuluje ich tak, aby bolo ako on chce.

elizabet173
26. jún 2021

@luxus10 mám kamaráta vojaka z povolania, jeden z najpríjemnejších a najzábavnejších ľudí, akých poznám, jeho partnerka je s ním veľmi šťastná. A muž mojej bývalej susedky je tiež vojak z povolania, nemôžem mu absolútne nič vytknúť. Takže paušalizovať sa nedá, aj keď možno je medzi nimi viac mužov despotických, so sklonom manipulovať, ale prieskum som nerobila, takže je to len domnienka. Ale určite to neplatí na všetkých

tululu
26. jún 2021

@zuzanapjat Myslim,ze vsetci chapeme,ze si chcela prezentovat aj pohlad z druhej strany,lebo kazda minca ma dve strany,vsak.Je to korektne.Ale ak realne nemas skusenost s manipulatorom,psychickym tyranim a despotickym spravanim,tak nemas o tomto probleme ani sajnu.A ze taky clovek moze posobit navonok ako uplne zlaticko,ved vsetkym chce len dobre,ma svoje zasady,disciplinu,naroky na zdravotny a esteticky standard,ved co je na tom zle?A druha vec je,ze vies kolko zien zije prave teraz na zemeguli v totalne nezdravom vztahu,ale myslia si,ze je to ok,lebo splna ich predstavy o partnerovi,v ktorych boli vychovavane?A to je jedno,ci sa bavime o muzoch,ci zenach...

luxus10
26. jún 2021

@elizabet173 oni navonok posobia sarmantne, priam dokonale....

elizabet173
27. jún 2021

@luxus10 to nie je navonok, poznáme sa dlhé roky, chodíme spolu na výlety, jeho partnerka je moja veľmi dobrá kamarátka. Keď sa spoznali, bola rozvedená, mala dieťa už väčšie, svoj byt, ktorý teraz prenajíma, pracuje vo vedúcej funkcii, nepotrebuje ho ani aby ju zabezpečil, nie je dôvod, aby s ním bola, keby sa jej niečo v ich spolužití nepáčilo. Poznám ho skutočne veľmi dobre, aj budúci víkend trávime spolu, nič z toho, čo tu bolo popisované, na neho neplatí. Toho druhého nepoznám až tak dokonale, ale dosť na to, aby so, vedela posúdiť, či je despota a manipulátor alebo nie.

elizabet173
27. jún 2021

@zuzanapjat ty si tu niekým nasadená? Fakt ťa ešte baví mať sama opačný názor ako ostatné? Alebo si prišla len provokovať? Skutočne nevidíš, alebo nechceš vidieť, že ten boľavý zub je len špička ľadovca?