Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu
V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja
a koniec koncov-tu ide o autorku a jej problem, nie vase skvele zivoty po boku inych vojakov, to jej nijako nepomoze....
@luxus10 🙂🙂🙂🙂 prepáč, už sa iba bavím na tvojom presvedčení 🙂 pekný deň a kľudne si zi vo svojom presvedčení, ze iba tvoj názor je správny 😉 (tvoji blizki to s tebou musia mať ťažké 🙂).
Necudovala by som sa, keby tou premudrelou vojackou, ktorá všetko vie a všade bola, si práve ty sama 🙂 kľudne si ten pocit užívaj, ak ti to robí dobre 😉
@luxus10 mne tú skúsenosť ani nezoberieš, strávili sme spolu toľko času, že ako človek, ktorý študoval psychológiu, by som ho už dávno odhalila. Minimálne zo správania k partnerke a k nevlastnej dcére. Ty si kľudne svoj názor ponechaj, ja ti ho neberiem, ani nemám potrebu ťa ďalej o niečom presviedčať, len začínam mať neviem prečo pocit, že mi pripomínaš manžela autorky témy. Aj on uznáva za jediný správny názor ten svoj.
prepáč, ale robíš jednu chybu za druhou, keď si vedela, že chcel manžel meniť program celej rodiny, že chce presadiť výlet vtedy, kedy to chce on len preto, lebo je boss a následne dcéru psychicky deptať fotografiami z toho výletu, mala si zasiahnuť. Povedať dcére - vieš, čo choď s babkou, ja sa dohodnem s kamarátkou a jej deťmi a môžeme tam ísť spolu v termíne, ktorý neohrozí tvoj výlet s babkou. Ty si sklopila uši. A sklopila si ich aj vtedy, keď ti trepal o mladých 25 ročných a sklopila si ich aj teraz, keď ti povedal, že si musíš znovu zaslúžiť jeho úctu. Viem, že je ťažké a vyčerpávajúce s takýmto človekom denne bojovať, ale odpoveď OK? To vážne? A že sa rozvod odkladá? Prečo si mu nepovedala, že ešte o ňom porozmýšľaš? On preto na tebe orie, lebo mu to ty umožňuješ. A obávam sa, že to tak pôjde aj ďalej. ☹
A nie je to tak ze on sa už rozhodol a teda je na love alebo už aj ulovil nejakú šťavu a teraz to potrebuje rozriesit a hodiť na teba.
Preto ta veta, tvoja vina.
Na paci sa mu už vás život a chce z neho von.
Mozno mu bude stačiť jednu dve tri vytrtkat a ktorusi aj zoberie na ten vysnívaný ples.
Ale potom zisti ze aj tí kolegovia smútia za skutočnými milujúcimi a obetujúcimi manželkami..
Otázka je, či len medzi tým odídes alebo ho necháš "vyšantiť" sa a o 5 rokov prilezie so slzami možno.
Ktovie.
Podriaďujes sa mu a on ovláda.
Dobre ste zapadli.
Ale už nudíš.
Je mi to ľúto.
Môžeš sa aj rozkrajat ale musí na to prísť sám.
Co je to sex, telo, pretrcanie sa a co sú skutocne hodnoty.
Koľko plaču bude medzi tým nevedno.
Mozno to vaše manželstvo ustoji, ktovie, ale..
Znies ako obetava žena a milujúca matka aj manželka.
Prajem ti dobre💗
@elizabet173 nepochopene....a robis zavery od veci...kazdy tu striela a mysli si svoje, esteze to nemusi zit...to si velmi zly psycholog...a preto aj vodit niekoho -ci chodit ku psychologovi je holy nezmysel, vzdy bude hodnotit zo svojho uhla pohladu , aj to co nikdy nezazil...to je ajo ked chudobni hodnotia bohatych, najdu nazor-a aj tak je na mile vzdialeny od reality....
ja pisem, co sa casto realne deje, ci to uz niekto chce ci nechce vidiet, pocut....
niekto tu nechce ani len citat, co ini zaziju....a niektori sa tocia v kruhu lzi...
ale neodklanajme sa od temy, zbytocne niektore prechadzaju do osobnych subojov.....
autorka len na dlhsie uviazla, lebo sa mozno nevie-ci nechce o svoj nazor pobit....
@elizabet173 keby si čítala čo píšem, tak by ti došlo o čo mi išlo. Ja som jasne napísala že problém boľavý zub nie je, ale to až potom čo autorka vôbec rozvinula to, čo má doma. Stále sa dalo pochybovať..... až do momentu, kedy vlastne vyšlo najavo, že dotyčný jej neprejavuje lásku, zhadzuje ju, ponižuje a udupáva jej sebavedomie a nie preto, žeby si to neuvedomoval. Všetko by jedna žena bola schopná pretrpieť - autoritatívneho chlapa, ktorý je tvrdohlavý a všetko musí byť podľa neho - keby jej dával najavo lásku a to, že si ju váži.a keby ju dokázal vypočuť. Ľudia sú rôzni, niektorí spolu dokážu vyjsť aj keď je dotyčný taký a hentaký... ale aj ten dotyčný musí niečo dávať tej partnerke.....
@zuzanapjat až na to, že všetky ostatné to pochopili z prvých príspevkov, len ty si si stále išla svoje
@elizabet173 jasné na týchto fórach hneď všetky pochopia všetko od prvých príspevkov, pretože ich nezaujíma jadro veci, ani pohľad druhej strany /muža/. Nikdy nie je problém len na strane jedného partnera. Dotyčnej vzťah vyhovoval 15 rokov. A nemuselo to byť preto že mala manipulátora, jednoducho si zvykla na jeho horšie vlastnosti a tolerovala ich, pretože to vyvažoval inými dobrými vlastnosťami. Tu nastal problém kvôli tomu že už je aj chladný a neváži si ju a preto, lebo na to všetko neprimerane reagoval a použil slovo rozvod. A až to je ten moment, kedy jeho zlé vlastnosti nadobro zatienili tie dobré ktoré určite kedysi mal.
@zuzanapjat A? To na situácií nič nemení. Tu sa rieši jeho reakcia na zubára. Stále otváral dieťaťu silou mocou ústa, vykrikoval na dieťa. Dieťa sa zajakávalo už. On potom kričal na ženu a ukončil to vyhadzovaním ju z bytu a vyhrážkou o rozvode.
Keď tak chceš riešiť tak môžeš aj detstvo toho chlapa riešiť. Aký model výchovy mal doma. Prístup jeho otca k mame .....
Nečítala s úplne všetko, len tvoje príspevky. Čo sa zubov týka, ja som živý príklad dospelého človeka, ktorého v detstve pekne vopred pripravili na zubárku, ako to len pošteklí a nebude bolieť a potom som si s dôverou sadla a otvorila tú pusinku... Jedna z najsilnejších spomienok detstva a úplná a celoživotná likvidácia dôvery v autority a lekárov. Doteraz mi to spôsobuje problémy a to mám 37. Takže postupná príprava nemusí vždy pomôcť. Ale toto nie je dôležité. Dôležitá si ty, toto je podľa mňa choré, si s toxickým človekom a pochopia a zmysluplne poradia len baby, ktoré si týmto prešli. Ktoré by tu košeľu vyžehlili. Aj ja by som to spravila. V tejto debate je priveľa rečí o tom ako by to riešili silnejšie ženy, ale toto je tu zbytočná vata. Však pozrite, aké je to dlhé. On už má v hlave naočkované, že by chcel byť bez vás, tak toho sa drž. Hlavne si dobre všímaj všetko zlé a nenechaj sa opiť tými pár svetlými zableskami. U nás toto nakecavanie od rozvedených kolegov tiež viedlo ku koncu a hádaj, kto si slobodu nakoniec užíva naplno? Baba si nájde rýchlejšie náhradu ako chlap.
k tym zubkom-existuje specialny pristroj-taka speci injekcia pre deti-ze z neho rychlo vyskoci ihla , tak sa vpichne lok.anesteza-a je to len ako pichnutie vcelickou, prakticky bezbolestne...a potom moze zubar v puse robit co chce, niektori maju aj monitor a pustia rozpravku....
ten pristroj je riadne drahy, ale ked ma dr. detskych pacientov-pyta sa to mat, ale niektori dr. budu radsej stresovat deti aj ich rodicov.....
@eva112014 on chcel dieťaťu pomôcť s kývajúcim sa zubom po chlapsky. A na to chlap nemusí byť ani despota a tyran. To, že ju poslúchol a spratal sa a neotváral tú diskusiu on ale ona má 2 dôvody. Buď si uvedomil, že to prehnal, alebo si síce pomyslel, že mu zasahuje do výchovy, ale rozhodne to nešiel s ňou riešiť on ako "despotický tyran". Šla si to s ním vydiskutovať ona a on jej jasne povedal, že mu zasahuje do výchovy, znevažuje jeho autoritu pred dieťaťom a že keby šiel s ním k zubárovi on, tak zub by bol už vonku. Evidentne ani ona jeho postoj neprijala a trvala na svojom. Ako vždy pri hádke obvinil ju aj z pokazených zubov a skončilo to posielaním ho do riti a cirkusom s rozvodom a vyhadzovaním z bytu. Tu nejde o týranie dieťaťa... tu ide o to, čo robí veľa detí, že keď mamička ustúpi tak budú chodiť na narkózy aj so zastaveným prdom, hoci stačí niekedy aby prekonali strach a potom boli na seba hrdé a s týmto väčšinou pomáha otec. Niektoré ženy sú tak precitlivelé, že vlastne aj svojim postojom skôr u dieťaťa vyvolajú neúmerný strach, než by im dodali odvahu a vychovajú vlastne slabochov, za ktorých manželky musia všetko riešiť a ani nemajú pocit, že majú chlapa ktorý by ich ochránil. A áno niektoré ešte chcú mať doma chlapa, nie maminu cicku. Ale to je všetko vedľajšie, lebo u nich je problémov na tony a áno proste obaja majú také povahy, že mali pomery a fungovanie rodiny 15 rokov proste tak ako mali. On keby si našiel dáku fuseklu tak je niekoľko možností akoby to skončilo. Konkrétne tri : buď to nová láska by s ním nevydržala ani 3 mesiace, alebo by to bola žena, ktorú by si vážil a zaláskovaný by ustúpil sem tam aj on a naučil sa diskutovať, alebo by bola ako autorka a bola by s ním 15 rokov a problémy by riešila až keby ju vyhadzoval z bytu.
Nechcela som sem už písať, akurát čakám čo ešte napíše autorka, ale @zuzanapjat ty si úplne mimo alebo čo. Ty si proste ideš po svojej linke. Áno sú dve strany mince, ale ty ideš stále svoje dookola a vôbec nereflektuješ čo písala autorka potom. Navyše to čo spravil bola kravina a nemá si čo dokazovať svoju výchovu takýmto spôsobom.
@acrobaleno vy ste asi zrejme nechápavé. Ale dobre.... ja si myslím, že aj ona musí mať povahu na to, aby takto žila 15 rokov. A že zlom ktorým prekročil hranicu nastal až ponižovaním a posledným cirkusom kde vykrikoval rozvod. Ja si myslím že by sa mala rozviesť. Pretože vždy bude ťahať za kratší koniec a došlo to proste do štádia, kedy nielenže je dominantný a má inú predstavu o výchove, ale už ju proste vyslovene nechce a neváži si ju a dáva najavo, že je proste na tom ona tak, že za ním príde aj keby prášil frndu v ich spálni a načapala ich. A myslím si, že ak si on nejakú nájde a dá jej zbohom, tak to pre ňu síce bude bolestivé, ale jednoznačne to bude pre ňu lepšie, než akoby rozvod oznámila ona. Pretože to by on nezniesol. Takže držím jej palce, aby sa jej manžel pobral radšej za mladou s ktorou môže chodiť na plesy a ona konečne žila normálne ako slobodná bytosť.
@acrobaleno a vytiahla som tie zuby pretože to ako už som 100x vysvetlila vôbec nebol hlavný problém. To je úplne vedľajšia vec. Pre ňu bol šok že ju vyhadzoval a že spomenul rozvod oveľa väčší než to, že chcel malému zub vytiahnuť. To len tu ženy sa točili okolo zuba. Ona nespoznáva muža po 15tich rokoch, pretože on už dáva najavo nielen rečami, že je už stará a neatraktívna, ale už aj vyslovením slovíčka "rozvod" a vyhadzovaním z bytu.
@zuzanapjat len z tvojich vyjadrení ide pocit, že on im vlastne všetkým chce iba dobré a za celú situáciu si môžu deti a ona sami. A to nie je pravda.
A teda vyspičkovať celú situáciu ako to urobil a citovo vydierať deti ak nechcú urobiť po jeho to je ďaleko za čiarou. Áno môže sa na zápal zuba aj zomrieť, ale nebudem tým strašiť už vystrašené decko a matku čo ho bránila vyhadzovať z bytu. A tu je aj ten hlavný rozdiel, jej praskli nervy a povedala stačí a choď do riti aj so svojimi rečami a on urobil cirkus na celý byt a išiel ju vyhadzovať z domu. Jeho reakcia je totálne neprimeraná. Inými slovami mohol byť rozčúlený, vytočený, ale nemal reagovať ako reagoval. A ten lístok na druhý deň no nekomentujem.
Inak zaujímavé, že tieto typy čo žene vyčítajú, že taká a onaká, zlá, neschopná robia najväčší cirkus, keď tá otrasná žena sa rozhodne, že odíde. Chcú ju späť. Prečo, keď im tak vadí? Lebo ich baví ju ovládať. Neznesú predstavu, že si žije kľudne šťastne bez nich a ich riadenia.
@zuzanapjat a si vôbec nemyslím, že pre ňu bol šok, že ju chcel vyhodiť lebo sa mu postavila. Teda nie obsah, ale to, že sa to neštítil urobiť pred deťmi, v noci. Forma toho. Čo myslíš prečo mu stále ustupovala, no lebo tušila, že ak sa mu vzoprú bude zle. V tejto situácii akurát zvíťazil pud matky ochrániť dieťa. Ona je psychicky vyčerpaná. Neustále balansuje, aby muž aj deti boli v pohode. Ako nárazník a už nevládze. Vzoprela sa a vyrobil scénu hodnú Oskara. Násilnú, urážajúcu.
@janage moje vyjadrenia chceli rozobrať veci do detailov. Preto som jej dávala aj toľko otázok. Písala že do výchovy mu nezasahuje, potom som jej poukázala na to, že zasahuje, pretože ona je citlivá, on je necitlivý a ona má pocit že deti musí chrániť. Písala že dcéra s nim mala doteraz pekný vzťah - lebo mu vo všetkom vyhovie. Ani si neuvedomila, že okrem príkladu ako sa má počúvať, ktorý deťom dávala 12rokov zavolala dcére, ktorá sa vzoprela, aby sa predsalen podriadila. Ona za to nemôže. Ani on. Obaja nevedia akoby mala fungovať normálna rodina. On jej povie, že bude si ona musieť opäť vybudovať aby mal k nej úctu avšak tú úctu si proste ona u neho nevybuduje, pretože to robí opačne ona. Ona sa podriadi. Neváži si seba a tým sa mu hnusí. Môže si k nej dovoliť všetko a ona príde...... Taký typ človeka, by si vážil ženu jedine takú čo by MUSEL za ňou aj doliesť sem tam. On sám toto proste nechápe...... a ani ona. Nemajú vôbec vysvetlené čo robia. Koľkí si to uvedomia, až keď im to niekto analyzuje.
@janage
@acrobaleno ahojte dievčatá, tak víkend sme s deťmi mali pekný, nejaké výlety sme si urobili. Muž sa tváril celý víkend urazene a včera mi oznámil, že odchádza s kolegami na chatu na týždeň, už to dávno spomínal. Tak si to užívam, že keď som prišla z práce je tu kľud, žiadna nervozita, môžem si umyť dlážky a nik tu nekasle, urobiť si program podľa seba. Dáme kino, palacinky. Pekný deň aj vám.

@elizabet173 bohuzial z mojich skusenosti vyplyva, ze ten pravy boj -cirkus sa odohrava za zavretymi dverami bytu-domu, ostatnym vonku tieto veci nie su pristupne...a vacsinou tymto ludom nechce verit ani najblizsie ani blizke okolie, kedze oni maju s tymito ludmi len tie najlepsie skusenosti...prave tak ako to opisujes ty...
ale tvoju skusenost a presvedcenie ti tyto nechcem brat, ani sa jej nijako dotykat...