Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu
V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja
12 ročná dcéra sa na krik zobudila a keď som ju tisila stále opakovala, že ako ti to mohol povedať, ako tá mohol z bytu vyhadzovať. Veď ty sa o všetko doma staráš, každému pomáhas, učíš sa len ty s nami, o neho si sa celý víkend starala. Ona je už dosť veľká a bola z neho v totálnom šoku. Aj mi hovorila, že ako strašne kričal na brata keď sme prišli od zubára, že ona by z toho traumu dostala. Ale bála sa mu ísť niečo povedať.
Sa ta spýtam. Mas z toho kráľovského platu nieco? Správal sa takto vzdy k detom? Bali sa ho? Staral sa o ne ked boli chore? Staral sa o teba ked si bola chora alebo nevládala? Podporoval ta? Zaujima sa o teba ako o zenu? Si s nim z lásky alebo zo strachu? Je schopný sa ti ospravedlniť ak prehnane reaguje a prizná chybu?
včerajšia situacia bola len začiatok. Je mozne, ze si chystá podmienky pre mladú “reprezentivnu”. Najlepšie vyraziť zenu z bytu. A ked to povedal raz a prejde mu to, urobi to zase. Chlap, ktorého sa boji zena a deti nie je chlap. Je to hovado. Prepac za vyraz. Chystaj si plán B. Lebo od neho mozes cakat asi všeličo.
Chod pekne do skupiny právne poradenstvo nemôže ta vyhodiť ak ste manželia, ani ak byť je jeho. Ste manželia?
@elizabet173 uplne suhlasim ze jej partner je uplny debil....
@janage sme manželia už 15 rokov
Tak ukludni sa, a dnes mu pekne povedz, že nech si boss nastuduje zákon. Ty ostávaš, ak chce on, nech sa páči.
Je to debil,opustí ho,bude sa to opakovať...deti si to nezaslúžila
Nerozumiem, ako niektore pisu, ze je na vine dieta...zubara sa boja aj niktori dospeli...a pokial tvoje dieta, robilo cirkus, ok ma 6r, este si to moze dovolit a tvoj muz ma preboha kolko? Keby bol normalny, tak by prestal ked videl, ze dietatu to nie je po voli...asi nema autoritu inde a tu si to ide nahradzat...
@vendulka80 Tak z jeho platu nám platí dovolenky pri mori. Na Vianoce sa tiež buchne po vačku a kúpi nám drahé dary. Nemôžem povedať, aj deťom dopraje pekne oblečenie, hračky, mobily.
Po každej hádke sa musím prísť ospravedlniť prvá ja. Nikdy neprizná chybu. Vždy som ja tá zlá. Ku deťom nie je zlý, pokiaľ ho poslúchajú. Najviac sa predvádza vonku pred cudzími ľuďmi alebo známymi. Vtedy je pozorný manžel aj otec. So mnou prehodí pár slov a ide na počítač. Takže tak.
Bola by si s nim aj keby bol dajme tomu kuric a zarobil 600/mes.?
Odhliadnuc od jeho despotickej povahy, asi by som sa fakt zacal realne pripravovat na rozvod/odchod. Ci dobrovolny alebo nedobrovolny. Kedze ma takych kamaratov akych ma, je to len otazka casu, kedy bude i on tuzit viac a viac po zazitkoch s inyni zenami. Takze zacinat setrit (na ucet, ktory nie je na tvoje meno (sestra, kamoska, mama)), odkladat si blocky, co sa tyka nakupov a vydavkov pre deti (kruzky, oblecenie, lekari, poplatky za skolu), odfotitisi jeho pracovnu zmluvu (dokazanie jeho vysky platu na sude) a samozrejme prefotit a ukryt na ine miesto doklady deti (pas, obcianske, rodne listy). Prehlasit poistky deti na tvoje meno
@zooeynka keď sme sa pred 15 rokmi brali bol obyčajný vojak, žil v starom neprerobenom byte a kúpil si staré, ojazdené auto. Až rokmi sa vypracoval a začal veľa zarábať. Nie som s ním pre peniaze.
Dovolenky pri mori? Drahé dary? Radšej budem sedieť doma a macat si nohy vo vedre a mala spokojný harmonický život so spokojným deťmi, ten chlapec si nebude pamätať, že dostal na 5te narodeniny auto na diaľkové ovládanie a ze bol v 9tich pri mori, bude si pamätať ako ho jeho otec nasilu držal a chcel mu pchať prsty do úst a on kričal a sa bránil ale nemal toľko síl, bude si pamätať ten pocit strachu, nervov a beznádeje a tiež si bude pamätať ako sa vyhrážal rozvodom a vyhadzoval vás na ulicu, bude si pamätať teba a tvoje slzy
Ja som s takým zrušila svadbu, on tak nenápadne pritvrdzoval. Na konci už nezniesol odpor žiaden. Stále boli druhí na vine. Ja som bola tá čo to nechápala, iným slovom chyba vždy vo mne. Doteraz to považujem za jedno z najlepších rozhodnutí v živote.
A predpokladám, že ženy sú jednoduché stvorenia s jednoduchým uvazovanim. Pravdu má vždy len on, ostatní mu lezú na nervy už len tým, že existujú.
Rob rezervu, porad sa s právnikom. A buď pripravená. On už plán zrejme má.
Vieš doteraz bol kľud lebo ste počúvali. Teraz začne hľadať zámienky prečo toto či ono si urobila zle.
Nikam by som nešla, povedala, že ak chce podať žiadosť o rozvod z dôvodu, že si ho nepodporila v tej konkrétnej situácii, nech tak smelo urobí. A pekne podrobne.
Zasmejú sa na súde dobre.
Mne to pride, ze vybuchol lebo uz dlho v sebe daco dusi, akoze napadlo ma pri opise ako prve, ze dakoho ma a aby to nevyzeralo blbo tak ti vsetko vykrical, lebo mozno nasiel nejaku inu a nevie z kruhu von, naco ti je blby muz co plati dovolenky a kraviny a ma ta na haku
On Ťa ponížil pred deťmi, aby Ťa potrestal (môj pohľad). To co robil má v svojej hlave ujasnené, že to bolo pre dobro syna a tvoje, aby ste sa spamätali a správali normálne. Preto sa Ti nebude ospravedlňovať, max., že vrieskal, ale nie za obsah. Bodaj by som sa mýlila.
A hlavne jeho cele zlyhanie hodiť na dieťa, nie je nič horšie keď si dieťa myslí, že na vine vašich nezhôd je ono, že nie ste šťastní kvôli nemu a je všetkému na vine, deti si na seba vedia nabrať viac ako by mali
islo o nevhodnu situaciu na riesenie, kto tu preboha odopiera tatkovi jeho prava?? keby bol fotrik aspon trochu empaticky v tej chvily, necha decko na pokoji a nie ho z nejakeho naraz akoze hura idem mu to ukazat este viac rozdrazdi. keby mne pcha paprce do ust po zubarovi, nech nabuduce zaoplati sedaciu a vyriesi to rovno lekar bez scen. nerozumiem co tu riesime, ze chudak decko malo nervy a neocenilo otcove snahy? nepockalo by to na neskor, alebo dalsi den? ja tvrdim, ze obcas chlapom hrabne a idu do slabsieho , lebo mozu, ked to je ich dieta. a ked sa matka yastane, podme este ju vlastne dogabat,lebo urobila iba to, co sa od mamy caka. chranila si maleho, lebo otec mal mat rozum.
Autorka:nechcela som sa zapájať,ale po doplnení tvojich ďalších informácií ti napíšem:zažila som si presne,čo ty.S mužom sme sa brali "nemajetni",robila som v tej dobe oba ja,žiaľ,začali sme spolu hneď po svadbe bývať v dome po jeho babke a vtedy začalo sa to diať: akonáhle som si dovolila čokoľvek mu povedať proti srsti (rozumej aj typu,že sme nemali dosť peňazí v tej dobe,tak že nepotrebujeme kupit obrovskú telku,trebalo na iné surnejsie veci),keď som chcela urobiť niečo podľa seba(a nie podľa neho či jeho matky),v Tom okamihu ma vyhadzoval z domu so slovami,že ak sa mi nepáči,tam sú dvere.Rokmi sa to stupňovalo,dostal sa na manažérsku pozíciu(lenže tie jeho zarobené peniaze som ani doteraz nevidela),behal po svete,stretol úžasných kamarátov,ktorí majú doma manželky a deti,ale zároveň majú oficiálne aj milenky a niektorí dokonca s nimi aj deťmi a zacalo pre mňa peklo-vkuse za hocičo sa do mňa a deti agresívne navazal,vyhadzoval ma pred deťmi z domu,tie doteraz z toho majú traumu,keď som sa ho normálne pýtala,že ak má inú,tak nech to normálne povie-to ešte len bolo🙊🙈🙉 na mňa presne ako na teba v tomto fóre jedna spoločná známa dobre že neútočila,že čo tam ešte chcem,že mám odísť a po presne jednej takej hádke,kedy ma zase vyhodil z domu pred deťmi,som to vzdala.A až neskôr som sa dozvedela,že muž presne s tou spoločnou známou to poza môj chrbát dlhšie ťahá (bo presne ako mu jeho kamaráti vraveli,je chlap je vtedy king,keď ma vydatú milenku!!!)....budeš to mať ťažké,tvoj muž sa nikdy nezmení,bude to s ním ešte horšie,nikdy žiadnu chybu si neprizná a ty budeš vinná v jeho očiach úplne za všetko,nikdy mu nič nebude dosť dobré,čo ty spravíš.Tento typ neznesie,aby sa mu odporovalo.
A verím ti,že ty nezhadzujes jeho autoritu,žiaľ,on to bude vždy vnímať ináč,je to jeho bežný pohľad na situáciu,kde on zlyhá.
Držím ti palce,aby si to ty a deti prežili s čo najmenším dopadom na vaše životy v budúcnosti.
Ak je nervózny z práce (ako si vysvetľovala deťom) + vyčerpaný po črevnej viróze + nespokojný s tým, že jeho syn má zdravotný problém + vytočený z toho, že syn je precitlivelý a že mu nedôveroval a nevedel prekonať strach + nahnevaný z toho, že si znížila pred synom jeho autoritu - tak ten večer jednoznačne nebol vhodný na to, aby ste si tieto udalosti už mohli v kľude vydiskutovať.
@althejka dieťa mohlo takto prehnane precitlivelo reagovať práve preto, že malo na blízku matku, ktorá ho možno pravidelne takto obraňuje a "zachraňuje" pred otcovými metódami
@zuzanapjat ale aj tak si nemal čo takto otvárať pusu na manželku s tým, že ju vyhodí z bytu!
@zuzanapjat tak keď je otec despoticky a autoritatívny co ma nechať deti len tak? Ako sa musí cíti take dieťa, keď jeho vlastni rodičia stoja proti nemu?
@zuzanapjat otcove metody. ake? ked toto bola metoda, tak neviem ake lepsie ma este v rukave. podla mna mal nervy bohvie z coho a vyvrsil sa na malom. typu Ja ti ukazem. nikto netvrdi,ze to myslel zle. ani ze je zly otec. riesime situaciu. co tam po malom, co ma co plakat, co si to vobec dovoluje. takto?
Nemoze byt ze dakoho ma? Pripada mi totak
Prosim ta len klud...stane sa...nepokaz co ti funguje len preto ze ti tu napisu aky je debil....a ver,ze hoc ktora by ho chcela.

Je toho veľa ako čítam, sama neviem čo by som robila a viem si predstaviť, čo sa v tebe odohráva keď v tomto žiješ. No myslím, že toto čo bolo u vás kvôli zubu bolo už také nahromadené napätie v ňom a teraz to prasklo.