icon

Manžel ma vyháňa z domu, máme ročného syna

sunrise99
30. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať ako by ste postupovali v mojom prípade. S mužom sme zobrati 2 roky. Pred tým sme spolu chodili 6 rokov. Máme ročne dieťa. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Mesiac bývame v novom dome, ktorý je napísaný na jeho firmu. Keď sme bývali u rodičov, každý sme pracovali a chodili domov večer. Vzťah bol celkom obyčajný, moc sme sa nehadali. Žiaľ začínam zisťovať až teraz co je to za človeka. Pri pôrode nebol, trval 27 hodín. S malým býva veľmi málo. Nebaví ho to podľa jeho slov. Má navarene upratané oprate, všetko čo je treba. Dostávam vynadane že nič nerobím, asi je to z jeho pohľadu malo. Je pravda ze mam dobru prácu, môžem sa po materskej keď pôjde malý do škôlky vrátiť. K rodičom sa vrátiť nemôžem bývať pretože pretože izbu po mne má sestra. Je to ako bludný kruh a jedine moje východisko je nájsť si byt, no z materskej ho nedokážem platiť a všetky úspory som dala do domu. Na to nemám žiadny doklad. Poslala som to mužovi na účet. Nie je toto aj náhodou psychické týranie z jeho strany? Podotykam že toto vyhadzovanie z domu bolo už po týždni bývania úplne bez príčiny, bez hádok, proste sa zobudí a povie mi aby som išla bývat kde chcem. On to mal doma od otca, čo som sa nedávno dozvedela od kamarátky. Čo mám podľa vás robiť? Vyhrozila som sa mu ze to všade a všetkým poviem aby vedeli čo je zač ale s ním to ani nehne. A inak je to navonok dobrý kamarát pre druhých každému pomôže, vybaví.

obsadenemeno
30. jún 2018

@sunrise99 tak ku kamoske, aspon na tyzden, alebo na chatu...je leto...preco nie?

saslavka73
30. jún 2018

Ja keď ma nasral tak som išla na hotel. Nevedel kde som jak sa bál.

anemone123
30. jún 2018

@sunrise99 Uprimne mi je luto co zazivas, lebo podla toho co pises, tvoj muz nemoze mat jediny dovod sa k tebe takto spravat... skaces mu okolo zadku a este si dovoli povedat ti take veci? Keby aj nebolo upratane, navarene... no a co? Ved snad je prednejsie venovat sa dietatu... teda moj muz je tazka povaha, mava vseliake nalady, hlavne ked je velmi pracovne vytazeny, ale nieco taketo by si nedovolil. A ked ma tvoj muz chvilu, ze je v pohode, aspon vtedy javi zaujem o maleho? Lebo taketo prepinaky z nicoho nic, ved to musi byt na porazenie.

sunrise99
autor
30. jún 2018

@anemone123 ďakujem, samozrejme ze aj ja mam chyby ale teraz na to vyhadzovanie nemá ani jeden objektívny dôvod, preto som z toho vykolajena. Keď sem tam cez deň príde domov a je porozhadzovane po malom tak chápem že je nervózny ale pytala som sa ho čo mu je keď toto robí, žiaľ odpoveď som nedostala

zuzmka
30. jún 2018

@sunrise99 co sa tvojich penazi tyka, co teda aspon ja viem,a ak sa veci do vtedy nezmenili, tak je dvoj rocna lehota, ked si mu akokeby pozicala peniaze, tak do dvoch rokov to je relativne riesitelne, potom uz je to premlcane, treba sa poradit s pravnikom, ja som takto prisla o kopec penazi, clovek si mysli, ze ten po tvojom boku je fer a rozmysla tak ako ty a nakoniec su veci uplne inak....smutne ale bohuzial....urcite sa porad s pravnikom, cim skor, tym lepsie....drzim palce

saslavka73
30. jún 2018

@sunrise99 Skús sa s ním porozpávať o tom, keď má dobrú vôľu. Skúšala si? Veď ťa to bolí, si matka jeho syna.......

lilyianka
30. jún 2018

@sunrise99 na tvojom mieste by som urobila nasledovné... ak zase začne s tými jeho scénami tak by som sa skúsila s ním porozprávať prípadne ak nepomôže tak mu riadne vynadať... keď ťa bude mať stále takto v prdeli a bude ta vyhadzovať z domu prípadne buzerovať tak sa pomaly začať radiť s právnikom čo môžeš v tvojom pripade robiť keďže dom je napísaný na firmu... na to celé mám tiež svoj názor, ale už to tu baby vyjadrili aj za mňa...
A teda skúsila s ním vydržať kým malý nepôjde do škôlky, ty do práce a potom pekne ísť od neho preč...
Mrzí ma, že to máš takto, hlavne keď sa to celé začalo až po svadbe...len nerozumiem tomu, to sa 4r pretvaroval?
Inak keby toto mne muž povedal, by videl čo za fúria zo mňa vie byť.. .by som mu tak povedala, že by nevedel ako sa volá

nadazdi
30. jún 2018

@sunrise99 a tých 6 rokov vzťahu čo robil, bože ja tomu nerozumiem.. moj frajer je strašný idiot, 5 rokov sme spolu chodili iba kvôli sexu, vobec to nebol pekný vzťah, správal sa ku mne strašne, ale mame spolu teraz dcéru a po pôrode je ako vymenený.. proste to dieťa ti úplne pretriedi priority, niektoré pary to spoji a iné to úplne rozdelí, je mi ľúto že sa takto trápiš :( veľmi ti chcem pomôcť

saslavka73
30. jún 2018

Pekne píšete baby, je to smutné, keď človek, ktorého ľúbite sa chová takto. My keď sme mali zlé obdobie, tak som mužovi povedala, že predsa to nie je možné, my dvaja tak sme sa ľúbili, bojovali za lásku, on bežal za mnou, ja za ním a nevieme sa dohodnúť? Potom sa to zmenilo, ale obaja sme sa trošku.

aluska20081
30. jún 2018

Je to smutne ze sa takto k tebe správa,skus uz ako bolo pisane si snim sadnut a porozprávať sa s nim.Potom uvidíš,k comu dospeje rozhovor.

danajahotkova
30. jún 2018

Ja by som mu povedala, že keď sa mu nepáči nech ide on preč. Veď mu aj ty vyhoď na oči, že aj ty si do toho dala svoje úspory tak nech ti ich vráti a pôjdeš

anemone123
Autor odpoveď zmazal
veve10
30. jún 2018

@sunrise99 ja sa v tychto veciach "na firmu" vobec nevyznam (u nas nikto nepodnika), ale nie nahodou vsetko co sa kupuje PO svadbe je majetkom vas oboch na polovicu? Teda aj dom? Navyse ak si mu peniaze poslala na ucet, tak doklad samozrejme mas. Chlapov co kaslu na svoje deti je kopec-aj vzdelanych a slusnych, proste ich to nebavi. To, ze je chorobny puntickar si urcite vedela uz davno, takze to ze robis upratovacku mas zrejme "so sebou" vyriesene-len mi unika, ze ked je taky puntickar, preco si sam neuprace co mu vadi. Mne napr. moj muz proste povie, ze jemu sa nezda, ze je niekde bordel a ze jemu to a tamto proste nevadi a ak to vadi mne, mam si to upratat ja a hotovo. Mozem sa aj rozdrapit. Horsie je to, co pises ze jeho mama ma psychicku chorobu. TOTO je mega cervena kontrolka!!!! Toto su veci, co sa dedia, teda aj tvoje dieta ma na to velku predispoziciu. A tiez si to vedela. Ach jo, laska. ☹

cecilia68
30. jún 2018

@sunrise99 A keby si na neho skúsila zatlačiť, nech ti tú "pôžičku" vráti, čo si mu poslala na účet, lebo to budeš vymáhať súdnou cestou...

peter2404
30. jún 2018

@sunrise99
nedava mi to cele ako chlapovi zmysel.. nejako nevidim dovod vyhadzovat zenu z domu, pokial sa o vsetko postara, navari, uprace - teda aspon tak to tvrdis..
jedine zeby to on videl (ako byva obvykle) "trochu" inak...
alebo zeby mal inu zenu a chcel sa ta zbavit ?

mircalla
30. jún 2018

@sunrise99 Cudne, Nema nieco, co ho zerie a na tebe si to vybija? Druha moznost a velmi pravdepodobna - milenka. Tretia moznost - nepovedala si tu vsetko. Samozrejme nechcem tym povedat, ze ti neverim, skor si myslim ze jedna z tych prvych 2

saslavka73
30. jún 2018

@peter2404 No väčšinou sa takto správate, chlapi, keď vy máte nejaké problémy. Iná si nemyslím, to by mal asi iné pripomienky, alebo by sa snažil chovať nenápadne. Toto mi príde ako že má problém vo firme a s financiami. Alebo mu .........šibe.

saslavka73
30. jún 2018

@mircalla Dobrý postreh. Milenka - nemyslím......

kazuso
30. jún 2018

Len raz sa ma môj manžel opýtal na materskej čo do .iti som robila keď o pol tretej ešte len hrnce umývam. "Sedela som celý deň medzi dverami na prahu a na .iči som si chlpy počítala". Skoro mu zabehlo 😀. Ale to nemal zo svojej hlavy, to v robote starí chlapi dávali rady typu "babu treba doje... aby neotvárala veľmi hubu". Navyše, môj manžel je ako ten povestný "malý hrniec" vadí sa s chuti a rád, ale má smolu. Mňa nenase...... nerozčúli, Keď vybľakuje, kuknem, myknem plecom a odídem. Však ťa to prejde keď nemáš komu 😀 On vnútri namáhal hlasivky a ja som si vonku čítala noviny. Ani omylom ma tým nedojímal. Čo všetko som sa ja podozvedala o mne a keď už nevedel čo vytiahnuť tak mi vyčítal, že sa s ním ani vadiť nechcem 😀 Ale, že by ma z domu vyhadzoval, ....nnooo, by som sa zasmiala a bleskove ho odpálkovala niečim, čo sa zase zle počúva jemu. A veľmi rýchle by som si urobila s majetkom poriadok, hlavne keď máš podklad o tom, že si mu peniaze dala na účet a pramálo by ma zaujímali jeho náklady. Ja už by som si našla na neho cestičky ako mu "nahnať strach" aby najprv začal rozmýšľať a až potom vyvreskovať. Neviem ti poradiť čo, lebo ho nepoznám, ale určite sa niečo nájde ak porozmýšľaš.

saslavka73
30. jún 2018

@kazuso Áno na niektorých len takto. Súhlas.

dancez
30. jún 2018

@saslavka73 pomohlo to?

saslavka73
30. jún 2018

@dancez Čo? Teraz nechápem k čomu sa viaže tvoja otázka.

mircalla
30. jún 2018

@sunrise99 Inak tak trochu sucho opisujes tuto situaciu a vas vztah - chcem tym povedat bez emocii. Akoby tam uz ziadne neboli z oboch stran - co ma napada, ze az take necakane to mozno nie je. Proste ina zena my napisala, velmi ma to boli, som sklamana, mam ho rada. Ty si chladne opisala situaciu, az moc racionalny opis bez nejakych pocitov. Diskusiu som necitala. Pre niektorych muzom je typicke si nejake problemy ci frustraciu riesit tymto sposobom. Mozno by si mohla viac priblizit vas vztah predtym, mne sa zda byt velmi chladny

Inak co robit - ak nemas kam ist, tak to je zlozite, ale asi by som predsa len aspon na tyzden zbalila tasky a isla k rodicom, nech sa mu nejako vyjasni v hlave.

kazuso
30. jún 2018

@peter2404 asi nič z toho, podľa mňa je iba sprostohubý a chýba mu sebakontrola

janinka007
30. jún 2018

@sunrise99 podla mna je to psychopat a manipulátor,ktorý dost dlho vydržal hrať formu ( s podobným som sa rozviedla pred 18-timi rokmi). Nebudem tu rozpisovať podrobnosti, ale ten tvoj je presne taký chuj, ako môj exo. Čím skôr ho kopneš do riti, tým lepšie, ale jedno ti radím...napadni všetko čo sa dá. Založenie firmy, prepis domu na firmu...do tohto si ty ako manželka mala právo kecať a ak ťa obišiel,tak sa ozvi prosím ťa, nedrž hubu.

sonulik1983
30. jún 2018

@puklica13 vypid z uctu je doklad

sunrise99
autor
30. jún 2018

Baby ďakujem za komentáre, rady, skúsim, pred chvíľou som sa s ním bavila a po pol hodine som dostala odpoveď. Len som sa ho opýtala že či namontuje garnize a preto do neho išiel amok, že mu niečo kazem, takze choré... Kazdopadne uvažujem o novom bývaní a žiaľ aj keď ho mam ešte rada tak budem musieť odísť hneď ako sa bude dať.
Pýtala sa ma v komente jedna babenka prečo nemám emócie. Žiaľ život ma naučil byt ako kameň, prvý krát som plakala celú noc ( pred dvoma týždňami) keď to prvý krát začal hovoriť aby sme odišli, ale postupne emócie vyprchli a snažím sa to riešiť racionálne.
A áno každý má chyby a aj ja, ale nie také závažné aby ma preto manžel s ktorým žijeme spolu už 8 rokov ( dva roky zobrati) vyhodil z domu, ktorý sme si spolu vybudovali.. Moja čiastka je o dosť menšia, ktorou som prispela, ale vrámci možnosti som dala do toho všetko. A stále prispievam tým že sa starám o spoločné dieťa a o domácnosť. Keď pominie materská a ja sa vrátim do práce a malý pôjde do škôlky tak samozrejme budem prispievať. Teda ak by sa uracil aspoň trocha zmeniť. Nemyslím teraz na seba, ale na dieťa, lebo keby sme sa rozviedli, najviac na to doplatí to malé....

saslavka73
30. jún 2018

No záleží aj ako si sa ho to opýtala a kedy. Ak ledva došiel domov z roboty a Ty si ho hneď zastavila vo dverách, že jedy namontuje garniže tak sa nasral.

sunrise99
autor
30. jún 2018

@saslavka73 prišiel od svojej mamy, pravdepodobne ho niečím nas.. Nahnevala lebo ona to tak super vie, a ja len s kľudom som sa opýtala, nikdy na neho netlačim, ale asi to bola bodka a vytočil sa

saslavka73
30. jún 2018

@sunrise99 Aj minule bol u rodičov kosiť tú trávu a tiež ste mali konflikt. Nesype tá mamka do neho dáke blbosti?