icon

Manžel ma vyháňa z domu, máme ročného syna

sunrise99
30. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať ako by ste postupovali v mojom prípade. S mužom sme zobrati 2 roky. Pred tým sme spolu chodili 6 rokov. Máme ročne dieťa. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Mesiac bývame v novom dome, ktorý je napísaný na jeho firmu. Keď sme bývali u rodičov, každý sme pracovali a chodili domov večer. Vzťah bol celkom obyčajný, moc sme sa nehadali. Žiaľ začínam zisťovať až teraz co je to za človeka. Pri pôrode nebol, trval 27 hodín. S malým býva veľmi málo. Nebaví ho to podľa jeho slov. Má navarene upratané oprate, všetko čo je treba. Dostávam vynadane že nič nerobím, asi je to z jeho pohľadu malo. Je pravda ze mam dobru prácu, môžem sa po materskej keď pôjde malý do škôlky vrátiť. K rodičom sa vrátiť nemôžem bývať pretože pretože izbu po mne má sestra. Je to ako bludný kruh a jedine moje východisko je nájsť si byt, no z materskej ho nedokážem platiť a všetky úspory som dala do domu. Na to nemám žiadny doklad. Poslala som to mužovi na účet. Nie je toto aj náhodou psychické týranie z jeho strany? Podotykam že toto vyhadzovanie z domu bolo už po týždni bývania úplne bez príčiny, bez hádok, proste sa zobudí a povie mi aby som išla bývat kde chcem. On to mal doma od otca, čo som sa nedávno dozvedela od kamarátky. Čo mám podľa vás robiť? Vyhrozila som sa mu ze to všade a všetkým poviem aby vedeli čo je zač ale s ním to ani nehne. A inak je to navonok dobrý kamarát pre druhých každému pomôže, vybaví.

katarina644
1. júl 2018

@sunrise99 ahoj, prezivam nieco podobne. v robote a vsade sa tvari, ze vsetkko fajn, mne iba nadava, ze nic nerobim. narodil sa nam syn, chory, aj ked uz je v skole ale ja mu podriadujem cely svoj zivot. v skole aj tak dlho nevydrzi, takze ho beriem skor domov z druziny. chodime kazdy vikend na vylety, ked poviem muzovi, ze nejdem, s detmi sam nepojde, hovno robim, nedostavam ziadne peniaze a pritom, ked chcem ist do roboty, on sa s detmi ucit nebude hlavne s nim. jeho deti potom nie su. furt mi vykrikuje, ze so mnou je nanic, ale v robote na gulaske fajne a pride domov a mne nadava do kuriev a podobne ako aj dnes. a potom povie, ze som pokazila celu nedelu, ale on tymi nadavkami aj ziapanim nam kazi vsetko. o dva tyzdne ideme na dovolenku, treba aj nieco posetrit, on sa musi v robote ukazovat, kde vsade bol a podobne aky on je uzasny.

janinka007
1. júl 2018

@marseillefan ako ho kupuješ za svoje? Z nejakého daru, alebo dedičstva??

meandbaby
1. júl 2018

@sunrise99 je to psychicke tyranie. Radsej chod od neho.Podla mna sa to bude len stupnovat. predtym sa neprejavoval, lebo vedel, ze mas pracu a vyzijes bez neho,teraz je na koni, lebo vie, ze si od neho zavisla, ked si na MD.To je typicke pre tyrana. To budu vlny, raz dobre raz odprosovanie ale stale dokola.Utekaj od neho

mirien22
1. júl 2018

Ak ste manželia, tak všetko, čo nadobudnete počas manželstva, je vás oboch. Teda polovica domu je tvoja. Ak chce, aby si odišla, tak choď a pýtaj si polovicu hodnoty domu. A ak si investovala do domu peniaze, ktoré si nadobudla ešte pred manželstvom, Resp.si napríklad niečo predala, čo si nadobudla pred manželstvom, tak všetky peniaze môžeš žiadať od manžela naspäť. V plnej výške. Ošklbala by som ho aj o posledné euro a nech si ide, kde ho to bude baviť. Takého “otca” nepotrebujete...

dancez
1. júl 2018

@katarina644 Tak to by som si nedala teda aby mi nadával, tiež nemam bohvie akeho otca pre svoje dieťa, podobný ako tvoj ale toto by bolo asi to posledné čo by mi povedal.

cecilia68
1. júl 2018

@mirien22 Ale ten dom patrí firme a nie manželom.

8adka8
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
1. júl 2018

@8adka8 To netuším...vychádzala som len z toho, čo napísala autorka.

8adka8
Autor odpoveď zmazal
asia83
1. júl 2018

@sunrise99 Je to choroba. V dobrom aj zlom, v chorobe aj chudobe... Donúťte ho ísť k doktorovi. Veľa šťastia.

olive777
1. júl 2018

Narcistická porucha osobnosti je oveľa častejšie sa vyskytujúca u mužov ako u žien, táto porucha sa nedá liečiť, takíto ľudia si nikdy totižto nepriznajú, žeby mali chyby..oni totižto v ich chorej hlave žiadne nemajú, a preto trpí toľko žien vo vzťahoch a v manželstvách..jediné východisko je prestať žiť s takýmto človekom a úplne uzatvoriť akýkoľvek kontakt (a pre súdne jednania zbierať dôkazy psychického a fyzického týrania, napr.nahrať nadávky a štýl akým sa vyjadrujem o svojich deťoch pre prípad, žeby sa v budúcnosti chcel hrať na starostlivého otca, pozbierať čo najviac dôkazov, že tá osoba nie je to, čo zo seba hrá). Narcisi sú úžasní manipulátori, preto niet divu, že okolie im verí, že sú to, čo ukazujú. Odporúčam si na internete naštudovať túto poruchu.

osky
1. júl 2018

@obsadenemeno vsak som aj ja pozerala ue co to za nazov...zasnem co sa tu deje.uz sme ozaj kontrolovani vsade.este aj na tom sprostom fore.fuj.hnus!!!!

toskanka
1. júl 2018

@olive777 Vraj výborná kniha o narcizme, kamarátka ju čítala:

https://www.databazeknih.cz/knihy/narcismus-vni...

olive777
1. júl 2018

@toskanka Mám už čo to o tom naštudované, ale každý typ na knihu je veľká pomôcka! Ďakujem Ti 🙂

namornicka
1. júl 2018

Niekto tu spomenul, že je to choroba čo sa nedá liečiť. Podľa mna je to proste idiot, takí vždy boli, budú, načo všetko baliť do diagnózy.

saslavka73
1. júl 2018

@katarina644 To je veľmi smutné. Nevieš od neho odísť, však výživné by Vám musel platiť. Radšej sami a pokoj.

mirien22
1. júl 2018

@cecilia68 áno, to som prehliadla... no, v tom prípade žiadať len tu investíciu do domu, keďže dom ani jeden z nich nevlastní

bambinomio99
1. júl 2018

Dom ste nadobudli pocas manzelstva ? Je uplne jedno ci je pisany na jeho firmu
Chod prosim ta za pravnikom

saslavka73
1. júl 2018

Ja keby začal s vyhadzovaním, tak by som na neho nahučala, že áno, ale navaľ mi moje prachy a idem. Ako sa chová on, by som aj ja.

toskanka
1. júl 2018

O jednej veci ma ale nikto nepresvedčí a síce, že absolútne nič z jeho správania sa v nejakej forme neprejavilo už predtým, jedno už, či je za tým psychické ochorenie alebo len obyčajná vychcanosť.

peter2404
1. júl 2018

pardon ale na poslednych prispevkoch k tejto teme sa naozaj dobre zabavam. je neuveritelne vynasat sudy o psychickej poruche cloveka o ktorom napisala prispevok jeho manzelka, v zivote ste ho nevideli a nepoculi, nepoznate jeho pohlad na situaciu..
som presvedceny o tom, ze keby vam k tomu napisal on tak to bude uplne iny pribeh..
psychicku poruchu moze stanovit odbornik z oblasti psychologie a nie uzivatelka modreho konika "po dokladom studiu internetu".
spamatajte sa prosim..!
99% takychto problemov su obycajne vztahove problemy, nic ine. ja viem ze pre manzelku je jednoduchsie pocuvat o tom, ze za problemy moze manzel pretoze je dusevne chory. je ovela tazsie si priznat svoj podiel viny. lenze svet nie je tak jednoduchy ako sa zda na prvy pohlad..

iguaza
1. júl 2018

@peter2404 Ja sa skor zabavam na chlapoch, co chodia na zenske fora, nic menej sexy na chlapovi byt nemoze. Nechapem motivaciu, okrem ubiteho ega.

sunrise99
autor
1. júl 2018

@peter2404 ja nehovorím že nemám podiel viny na tom, samozrejme ze uznávam svoje chyby, ale nie sú natoľko vážne aby ma musel vyháňat z domu. Mal toho v poslednej dobe veľa, ja som od neho potrebovala montovať garnize, slušne som ho Poprosila, do toho malý sa chcel hrať a žiaľ vybuchol.

saslavka73
1. júl 2018

@sunrise99 No vidíš, tak čo si vlastne čakala? Zásada chcieť od chlapa niečo, len vtedy keď má na to náladu, nie je unavený, hladný, nie je futbal v telke a pod. To že Ty si chceš pozrieť nejaký film, samozrejme na to nemáš nárok, Ty musíš kmitať jak handra celý deň, tváriť sa milo a ešte mu aj večer dať, aby bolo dobre. Tak to je a bodka. Preto si musíš spraviť poriadok.

sunrise99
autor
1. júl 2018

@saslavka73 máš veľkú pravdu.

saslavka73
1. júl 2018

@sunrise99 Serie ma to, lebo znižuje úroveň chlapa na úroveň zvieratka, ale bohužiaľ naozaj to tak je. Keď ma ten môj serie, tak mu poviem, že som nevedela, že som si zobrala takého debila. Niekedy ho to prefacká.

peter2404
1. júl 2018

@sunrise99
rozumiem ti, tvoja situacia je tazka..
rady ktore ti tu davaju vedu k tomu, ze ostanes sama bez chlapa, otca tvojho dietata. sama pises ze ho mas rada..
hladat na nom psychicke poruchy a pokusit sa ich sama diagnostikovat, sporit si peniaze aby o tom nevedel a potom pripadne od neho zdrhnut - toto naozaj chces ? to je cesta do pekla, ver mi..
nemyslim ze ano, pokial by to tak bolo nepisala by si sem. skus mu opat ukazat dovod preco nema pokracovat v tom co robi, ved niekedy davno ten dovod poznal, ved si ta zobral za zenu a splodili ste spolu dieta..

toskanka
1. júl 2018

@peter2404 A čo také by si jej poradil, aby jej muž nepokračoval v tom čo robí? Ako muž. Tu sa nebavíme o hádkach, kto chce v telke čo pozerať. Sú to veľmi silné a bolestivé veci, ktoré zažíva. Ťažko odísť, ale podľa mňa ešte ťažšie zostať - z dlhodobého hľadiska.

saslavka73
1. júl 2018

@sunrise99 Mne to stále príde. že mu treba dobre nadať. To by mu fakt pomohlo. Ale že riadny cirkus spraviť.

toskanka
1. júl 2018

@saslavka73 Ja si zas myslím, že ignorácia, ale s nadhľadom, začať sa starať len o syna, v domácnosti len tie najnutnejšie veci, vyraziť si dakde s kamoškami a tak ... prestať riešiť jeho reakcie.