Manžel mi ide na nervy
Manžel mi lezie neskutočne na nervy.
Mám 28 rokov. Dala som sa naspäť na svoj koníček čo som vždy zbožňovala, a to je folklór. Začala som chodiť do súboru. Zatiaľ len skúšky, kým zacnem chodiť na vystúpenia, to potrvá. No už teraz počúvam stále narážky že som dlho na skúške, že treba na naftu stále, že pre neho je to blud, že tam chodím, že 28 ročná stará som sa dala na tanec. Že má.nema nič iné zaujímať len dieťa (ktoré nemáme a ktoré strašne chce). Tlačí tým na mňa a ja sa.na to necítim aby som mala. On o tom vie. Poznámka: šak jasné lebo teba zaujíma tanec. Keď mu poviem že nemáme skúšku z tak je šťastný prešťastny. Ak idem na skúšku, tak ironické poznámky že som tam 2.5 hodiny. A prečo mu nedvíham mobil. A či mi ťažko mu zavolať. No nezavolala som mu, lebo nemám vôbec chuť počúvať jeho debilné reči a telefonát by skončil samozrejme aj tak hádkou a aby som.si kľudne šoférovala domov. Prišla som domov zo skúšky a hádka samozrejme. Nie ja.nemozem mať vlastny záujem lebo tanec a súbor je pre neho konina...a už tymi neustálymi hádkami akurát dosahuje, že ho znenavidim a mám.ho chuť poslať do riti. Sme spolu 8 rokov. Z toho 4 manželia o mesiac. Začínam ho my po krk, lebo sa správa ako despota. Samozrejme všetko otočí proti mnea najhoršia vyjdem zo všetkého ja.ze ja robím vojnu vo vzťahu.
@zmrzlinka2021 prosimta ale ty nevies ci nechce dieta teraz kvoli nemu, to su len domnienky, pochybujem ze za 8 rokov je toto teraz ich prvy konflikt a ze teraz po 8 rokoch zistila aky je
A to ze zeny dnes rodia prve deti v 35r ok, aj ked dobre vieme ze kazdym rokom sa riziko zvysuje, a ak chce muz dieta skôr tak nema na vyber? Nepise kolko ma rokov, (alebo som si nevsimla) co ak je starsi a uz proste chce byt otcom? Co ak nechce byt potom "starým" tatom? Pride mi, akoby o vsetkom mala rozhodovat zena, lebo to dieta vynosí, porodí a je na materskej, ale za to chlap nemoze
Ak tak obranujes autorku, nech je teda ferova, nech povie manzelovi ze dieta nechce, ze s nim zamerne spi len cez neplodne dni, a nech sa bud rozidu alebo dohodnu
Velmi by som bola zvedava aky nazor by si mala, ak by napisala ze chceli dieta a muz sa do nej ani nespraví, lebo si to rozmyslel
@kikuska3567 Mat dieta v bruchu, vynosit ho je zasah do tela zeny a preto to najhlavnejsie slovo ma zena, pretoze ona ho bude rodit, kojit a aj kebyze on sa rozhodne potom chodit do fitka po praci 6x v tyzdni na dve hodiny, tak ona sa proste o to dieta postara.
Ona nie je teraz pripravena na dieta s nim a ma na to vazne dovody. On namiesto toho, aby ju chapal, podporval a robil stastnou, chce dieta. Ona vsak nie je chodiaca maternica, ale ludska bytost
Celú diskusiu som nečítala. Vieš čo by som spravila? To isté čo robí on tebe. Žiarlive scény keď ide do fitka. Telefonáty a výčitky. Čo si myslí, že keď budete mať dieťa, že bude čas na nejaké fitko? Bude pekne sedieť doma na r. t. a plienky meniť! Ak nepomôže nastaviť zrkadlo, zvaz či s ním chceš ostať.
@katka700
A načo tieto ženske cirkusy?
On jej jasne povedal, ze fitko si neda.
A ked budu mat dieta, proste on sa zdvihne a pojde do fitka a ona ostane sama s dietatom doma a moze plakat do vankusa.
Nad nikym proste nevyhra, toboz ak budu mat dieta, vtedy ona proste bude uplne nahrata.
@kikuska3567 dohodnem sa na počte detí, ale ak okolností ukážu, tak môžem dohodu prehodnotiť. Tu sú jednak zdravotné dôvody a aj zistenie, že chlap sa prejavuje tak, že nemám istotu, či to je ten správny človek, s ktorým chcem zostarnúť, s ktorým chcem vychovávať deti. Vydávala sa mladučká, naivná. Už má nejaké životné skúsenosti, už si s ním odzila par rokov a vidí, že on nie je taký ako sa kedysi zdalo. Je dobre, že jej blikaju kontrolky. Je lepšie rodičovstvo zvážiť. V každom prípade, nie to ešte v tomto. Sľuby sa majú plniť, ale nie za každú cenu. Porodiť dieťa do manželstva, kde to aj bez dieťaťa škrípe je nezodpovedné. Dieťa zle vzťahy nevylieci, skôr sa problémy ešte vyhrotia. Len naivní ľudia žijú v predstave, že dieťa je zaručený liek.
@zoro9836 chlapče, si na veľkom omyle. Mňa vôbec nevytaca, že máš iné názory. Ja ešte stále debaty s tebou beriem ako výmenu argumentov, a zdovodnovanie môjho postoja k danej veci. Pre mne sú tvoje odpovede obrovským zdrojom poznania, poznania toho, ako ľudia ako ty premýšľajú. Síce ma tvoje názory v kontexte toho aký rok píšeme a kde žijeme stále prekvapujú, ale je to úplne v poriadku. V konečnom dôsledku si chudák iba a len ty. Ty keď ti dôjdu noty, bud polurujes môjho chlapa alebo mi odporučil hľadať Tu cestu. No a po poslednom komente na moju adresu ta začínam ľutovať.
neviem nepaci sa mi ked jeden druheho nevie podporit v snoch, v tom co ma rad. Praveze partneri by sa mali podporovat, akceptovat, pride mi to uplne normalne a nie taketo veci vycitat. To by som si hned chcela vyrozpravat.
@kikuska3567 to akoze manzelstvom stracame vsetku slobodnu volu? Nikdy som nepocula o tom, ze zena je povinna vrhnut sa do vsetkych ivf procedur, lebo raz muzovi slubila dieta a uz tento slub nemoze porusit. V kazdej jednej sekunde manzelskeho zivota moze kszdy z partnerov zmenit nazor na to, ze chce dieta. Najma ak sa takto vyrazne zmenili okolnosti - nemoznost otehotniet prirodzene a rozblikane kontrolky nad majetnickym spravanim manzela. To si fakt myslis, ze si to s tym dietatom rozmyslela asi v takomto slede: "Pocuj drahy, rozhodla som sa, ze idem znova tancovat, tak laskavo na dieta zabudni 🤦♀️"
@viestta takze nech ho radsej taha za nos áno? Namiesto rozhovoru sa vyzalujem na MK a spolu s ostatnymi zenami si ponadavam na muza aj ked jeho verzia neodoznela, super
@jabadabadu to ze to ty tak tvrdis neznamena ze to tak je, neviem ci si nepostrehla ale na tvorbu deti su 2, ale ok, muz nema ziadne pravo na nazor asi, kks
@jabadabadu este raz pisem, takze riesenie je sa vyzalovat na MK a z muza robit hlupaka a tvarit sa ze sa snazim o dieta ked s nim spim iba v neplodne dni? Uz sa nevyjadrujem v tejto diskusii, obidvaja su na hlavu
@dadis a naco su potom spolu? Ked jeden chce to co druhy nie? Aha na to aby jedna strana kydala na druhu na MK 😄 dobre