Manžel mi nadáva
Ahojte. nie som tu nova, len mam iny nick, nechcem to zverejnovat, kedze zijem v malom meste...Uz dlhsie mam problem s manzelom, no v poslednej dobe je to uz neunosne. V prvom rade pracuje v zahranici a dost sa tym trapi a tym aj velmi ziarli. ked sa pohadame, my strasne nadava, ponizuje ( ty pi...ku...zdochni a pod ) velmi ma to trapi, uz neviem ako dalej, on sa potom ospravedlni...Ja mu prepacim, ale uz neviem, ono sa to stale stupnuje, jasne, ze nema problem mi dat aj facku...Nevravim, ze je tyran...On na druhej strane je uzasny otec, deti miluje a tvrdi, ze aj mna. dava nam vsetko co moze, mame pekny dom, auto, navonok rodinka uzasnych az do chvile ked mu preskoci...Je pracovity, navari, uprace, ALE...Velmi sa bojim ako to zvladnem, kedze som doma, bez penazi, co on skvele vyuziva, vyhraza sa, ze mi neda ani cent a pod...Poradte mi prosim vas...dakujem
@jakubko19 prave ze kvoli detom mu nesmies prepacit. Ty si detom absolutnym vzorom, Ked si zvyknu, ze taketo slova maju svojmu partnerovi prepacit, tak ich vela stastia v partnerskom zivote necaka 😒 Prave kvoli nim (a samozrejmeaj kvoli sebe) si musis vybudovat sebavedomie, aby si im mohla byt vzorom a mali sa o co v zivote opriet... (Vsetko, co vidia uvas doma, budu jedneho dna opakovat, ci uz nadavat svojmu partnerovi alebo mu taketo spravanie tolerovat).
Mas pravdu, az teraz si uvedomujem, ze aj moj otec mame nadaval a zostala s nim az dodnes 😒
@p.j.jacky No toto presne mi vravi, ze za vsetko mozem ja, ze vyvolavam hadky, ze mu stale robim nervy, ze nerobim to co chce on, nesmiem chodit na jumping, nesmiem mat kamaratky, lebo na mna zle vplyvaju...Naco cvicim, komu sa chcem pacit a podobne dristy...A uz spolu nezijete? ci sa spamatal?
@jakubko19 ☹ ☹ ☹ to je velky vykricnik! nedovol aby to zazivali aj tvoje deti a takisto ani ty. Nedovol mu, aby v tebe vyvolaval pocit viny.
Muz sa mozno spamata, az vtedy, ked sa spamatas ty. A ak nie, tak nie je o com.
@p.j.jacky Ved to, ze vsetko je okolo neho...Vycita mi, ze nie je doma, ze musi byt prec, ze si neuziva deti, dom a vsetko okolo toho...Ale ved ja som nechcela dom za 200tis, ja som nechcela drahe auto, mohlo byt vsetko skromnejsie a v tom pripade by sme vyzili aj na SK...Ale v podstate on to tak vymyslel a teraz hovoi, ze ja som narocna, tak nemoze prist domov 😠 No a jasne, ze sa mu nepaci, ze idem do roboty, chce aby som pekne cucala doma a pocuvala ho ako psik...Ale uz koniec, radesj budem stastna ako zit v zlatej klietke ako troska 😉
@hradnapani Mas pravdu, musim zacat od seba, lebo stale som mu ustupila a on tiez posuval hranice dalej a dalej
fiiiha a to mu tolerujes? bezne? boze moj, kam to len spejeme, on sa nikdy nezmeni bude len horsie a horsie utekaj kade lahsie dobre ti radim
@jakubko19 Treba pochopit ,ze clovek musi riesit to co chce on sam,nie to co chcu ini a hlavne vtedy ked nam to ublizuje,utapa to nase ja a berie nam to osobnost a energiu.Ja som vzdy robila to co sa odomna ocakavalo,lebo som nechcela byt,ta zla.A aj tak som bola zla.Ale naroky na moju osobu boli väcsie a väcsie a nevladzem ...pohar pretiekol.
@materina_duska Tento mesiac asi najlepsi prispevok, aky som videla..........co to trepem............Tento ROK.....
Ja by som prisaham urobila to iste...........mne normalne slzy vyhrkli od smiechu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@jakubko19 Mylis sa...................JE TYRAN.............bud mas manzela z velmi slabej socialnej vrstvy...po lopate...bud ste totalni sedlaci, pre ktorych p**a, k**va a pod su normalne slova vasej slovenej zasoby......alebo ta psychicky tyra. V tejto problematike mam velmi blizko. Mala som kamaratku, resp. mam, jedna z mojich najlepsich a ona toto riesila s psychologom.
Predstav si to tak...... dieta rozbij pohar: co je lepsie, ukazat mu, ako sa pohar drzi.........alebo mu vynadat a poslat ho do kuta?
Presne to robi s tebou manzel.....ziadne konstruktivne hadky- riesenie problemov a vyjadrovanie nazorov.... On ti proste vynada to P**E a to je akoze jeho sposob zivota....
Ale inak je skvely a uzasny otec....ktory nema problem ti ani tresnut a vyhraza sa ti, ze ti neda peniaze na zivobitie...
ALe inak je uzasny............ 😵
Uf facku? tak to by si v zivote nemal muz dovolit"...
@jakubko19 chápem, že je tvoj manžel nešťastný, že musí robiť v zahraničí. Keby robil na SK, tak by mal nad tebou dokonalú kontrolu a mohol by ťa fyzicky a psychicky týrať s ešte väčšou razanciou. Pretože vaše spolužitie nesie jasné znaky fyzického a psychického týrania. Ubezpečujem ťa, že sa to bude len zhoršovať, ak neurobíš rázny krok. Obávam sa, že aj keď ho urobíš, bude nejaký čas sekať latinu a o nejaký čas budeš tam, kde teraz. Priznám sa, že nepoznám muža, ktorý by sa v tomto zmenil 😖 😖 😖 . Medzi vami to už prišlo do takého štádia, že veľmi neverím tomu, že by sa čo i len o kúsok zmenil. Nahraj si ho na mobil, odíď k rodičom a všetko im porozprávaj. Jemu napíš, že si u rodičov, že spolužitie s ním za takýchto podmienok mieniš ukončiť a vrátiš sa jedine ak začne navštevovať psychológa. Čoho sa obávaš? Máš nárok na polovicu vášho majetku a výživné na seba aj na deti. Si šikovná, končíš vysokú školu, nebudeš mať s ňou problém sa zamestnať. Ty nemusíš žiť s chudákom, ktorý si ťa neváži a týra ťa. Nevymenila by som kľud a pohodu ani za desaťmiliónovú vilu a porsche v garáži. Ja by som sa na tvojom mieste odsťahovala k rodičom, rozviedla by som sa s ním a povedala mu, že ak má záujem, môžete to spolu skúsiť, keď sa bude chovať ako muž, ktorý si ženu váži, ako priateľ, ktorého môžeš vykopnúť, pretože ako manžel zlyhal na celej čiare. A tiež by som mu povedala, že ten posledný ústupok robíš len kvoli deťom.
@mamavera moji rodicia byvaju o 2 domy nizsie, takze daleko neuteciem ☹ teraz je aj tak na 6 tyzdnov prec, takze si v pohode dorobim skusky a v klude si porozmyslam co dalej a uz k razantnemu kroku, lebo ako vravis, my uz mame top stadium, uz sa ani viacej neda a ja tiez zijem len raz 🙂
Tu už naozaj nie je čo dodať, myslím, že všetko už bolo povedané... Veľa šťastia a sily to ukončiť. 🙂
@jakubko19 Ja som nemierilia na peniaze...peniaze s intelienciou moc toho spolocne nemaju.... Ja som myslela na vzdelanie, rodinne zvyky a pod. Z vasej strany ste vsetci studovani....no vidis...a urcite nikto nepouzivate takyto slovnik bezne ...Preto si na manzela treba posvietit a povedat mu, ze Ty nepochadzas z rodiny, kde by sa riesili akekolvek hadky, spory, ci nezhody tym, ze si budete jeden druhemu brutalne nadavat.
Mala by si ho zobrat k psychologovi, ktory/ktora ako nestranna osoba vysvetli manzelovi, ze sa sprava, ako chrapun...mozno ho posle na "anger management" (neviem ako sa to povie po slovensky).
Ja viem jedno.....mat rozdielne nazory, pohadat sa alebo konfrontovat niekoho sa da aj bez vulgarizmov.
Jednoznacne vsak do toho netahaj fakt, ze zijem v USA...to bolo k comu dobre? 😒
@digysa Chcela som poukazat, ze nevies odkial pochadzam a jednoducho bez servitky povies, ze sme asi zo slabsej socialnej vrstvy...Slusnost kaze sa najprv opytat a nie hned uzatvarat. Ja som sem prisla po radu nie odsudzovanie, i ked niekedy drsne slova cloveka nakopnu...Zistila som, ze si to nenamyslam a ze nieco nie je v poriadku a v tom som sa chcela uistit. Som vsetkym za to vdacna
@jakubko19
Presne akoby som svojho bývalého počula ☹. A len tak ma ešte napadlo, ako to tu čítam. Aj môj bývalý mal otca, ktorý bil a terorizoval jeho mamu. Mal to pred očami celé detstvo a potom to robil aj on mne. Bol to síce "len" psychoteror a raz ma chytil pod krk, ale tiež sa to stále stupňovalo a podľa mňa by k tej bitke skôr alebo neskôr došlo. Načo je nám taký chlap? Zaslúžime si normálny život. Ja si teraz neviem predstaviť, že by som môjmu drahému povedala nejaké špatné slovo alebo on mne. A predtým boli nadávky na dennom poriadku (ja som mu to poctivo vracala 😀). A o deťoch už ani nehovoriac. Tie si to môžu odniesť najviac ☹
jakubko19 To že mu odpušťaš a nenadavaš mu, znamena že maš charakter a zachovavaš si svoju dostojnosť.
Ako hovori ladyka8: ....Nevravím aby si od neho odišla ale chcelo by to ultimátum....,

@hradnapani Viem, ze robim chybu, ja si vsetko uvedomujem a ani ho nechcem ospravedlnovat...Myslim, ze nie som jedina, ktora sa snazila prepacit uz nie kvoli sebe, ale kvoli detom a to je mozno ta chyba!