Manžel mi nechce dať prídavky na deti
Ahojte, nemá niektorá z vás skúsenosť? Manžel poberá na deti prídavky v zahraničí, už spolu nežijeme, ale stále nie sme rozvedení a ma u mňa trvalý pobyt. Ja som na rodičovskej dovolenke. Nechce poslať deťom peniaze, ktoré dostal vyplatené za daňový bonus ani prídavky. Dá sa o tieto peniaze žiadať dodatočne po rozvode, ale to bude jednoducho spadať do spoločného príjmu počas manželstva?? Ďakujem
A ja som rozvedená a trvalý mám stále u ex aj s dcérou a nemôže poberať daňový bonus. A aj keď som bola vydatá a už s ním nežila, tiež nemohol poberať.
Pre daňový bonus nie je podmienka trvalý pobyt, ale spoločné bývanie, hoci aj v podnájme, alebo každý s inou adresou ale v spoločnej domácnosti. Môj manžel má trvalý inde, ja inde a bývame spolu zase na inej adrese.
@tosomja zapni si elektronickú schránku slovensko.sk, aby ti listy od úradov nechodili na adresu k ex kde máš trvalý pobyt.
Na pošte si zapni SMS a email namiesto žltého lístka, tak budeš vedieť, že ti niečo ide https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/
Tá suma ktorú ti manžel teraz prispieva nie je dostačujúca? Podľa toho čo píšeš daňový bonus berie neoprávnene, ak ho bude musieť vrátiť môže sa stať, že ti bude posielať ešte menej. On má aké nutné výdavky v zahraničí? Bývanie, strava, atď.
Lebo na to všetko sa bude prihliadať.
@janage ja si myslím, že bude musieť posielať toľko, koľko mu určí súd výživné. Daňový bonus sú peniaze navyše, ktoré dostane na deti, ale nechá si ich on aj keď ich nebude mať v starostlivosti. Ved to by mi z platu nemusel platit nič a výživné by mu pokryli zahraničné pridavky a daňový bonus. A možno by bol ešte aj v pluse...
Ty stále nie a nie pochopiť, že ak on nežije s vami v spoločnej domácnosti poberá s najvacsou pravdepodobnostou ten bonus neoprávnene. Ak súd z predložených dokladov zisti, ze s vami nežije už od...bude musieť vrátiť ten bonus spätne. Či ty si myslíš, že oni sú tam padnutí na hlavu a budú veriť ze môže byt naraz na 2 miestach?
Ak súd dá deti do tvojej výlučne starostlivosti ostanú ti len slovenské prídavky na deti. On nebude podľa
všetkého mať nárok ich poberať v zahraničí
Základná otázka moja bola, či ti nestačí na život to čo posiela teraz. A aké má on nevyhnutné výdavky tam.
Súd určí výživné tak, aby si ty a deti teraz a po rozvode deti mali pokryté výdavky. Ale nie tak, že on ti bude platiť všetko. Na výžive deti sa máš podieľať aj ty.
Však daj ho na súd. Súd zisti ako sa veci majú a rozhodne.
@janage a ako súd zistí kde býval skutočne, keď trvalý pobyt ma u mňa??
A dôkazy pre svoje tvrdenia musíš predložiť súdu ty.
Tebe nevadí, že muž zrejme poberá dávky na deti neoprávnene, tebe vadí, že ich neposiela tebe. A to ti už teraz podľa toho čo si písala určitú sumu posiela. Nepísala si či ti stačí, ale ak by nie, predpokladám, že by si to napísala hneď. Len ty chceš zrejme viac.
Predvolá svedkov, pozrie platby kartou, kde platil, pracovný výkaz atď.
Otázka znie, ako vy dokážete, že s vami žil.
Súd nedokazuje nič. On žiada predlozit materialy aké
potrebuje., vypočuje svedkov atď.jDokazuje ten, kto žaluje a protistrana ak má iné dôkazy predloží ich. A súd ich preskúma, pripadne požiada o ďalšie. Ak zistí protiprávne konanie, posúva to ďalej.
Túto diskusiu by som najradšej vylepila tam, kde furt nadávajú na Ukrajincov a tu ukážkový príklad ako Slovák odrbava systém lebo však môže.
Ale zlí sú ti druhí, Slovák má dôvod.
Ja som mala určené výživné ešte pred rozvodom normálne počas manželstva som si podala návrh na určenie výživného na čas do rozvodu vyskúšaj
Všetko čo pošle ci nepošle odložiť,ako dôkaz,Všetko!!!,aj výpisy z účtu.aj komunikáciu cez sociálne siete a potom to použiť,tie peniaze ma vďaka deťom,čiže patria deťom!!!

Danovy bonus poberá neoprávnene, keďže nebyva s dieťaťom, môžeš ho nahlásiť na daňovom úrade a bude musieť ho vrátiť