Manžel mi vyčíta zbytočné míňanie peňazí - ako to riešiť?
Poslednú dobu manžel mi vyčíta že veľa peňazí míňam.
Tento rok sme mali až tri oslavy - syn mal v máji prvé sväté prijímanie, v septembri som mala okrúhle narodeniny 40tku a v októbri mala dcéra birmovku. Kúpila som veľký rozťahovaci stôl vyše 2 metrový, k tomu 8 stoličiek. Spravila som obed doma keďže som rodinu a krstnych pozvala k nám domov. Piekla som tortu a zákusky, chlebíčky aj slané. Plus darčeky k sviatkom. Potom teraz na jeseň som si kúpila nové zimné kolesá na svoje auto. Bola som v servise na prezuti hovorili mi že som mala gumy úplne zodraté že môžem byť rada že som nemala nehodu. Aby ste mali obraz že neminam zbytočne. Čochvíľa idú Vianoce tak darčeky kupovať, so synom riešim strojček na zuby. Stále treba niekde peniaze. Popritom mám svoje koníčky záhradu kupujem kvetiny sadenice, rada chodím na výlety na spoznávanie okolia po celom SR. S deťmi, 1-2 krát do roka zájdeme do kina. Do reštaurácii nechodíme vôbec, to by už manžel neprežil. Varím doma na 1-2 dní. Raz za rok keď si sadneme niekam na pizzu alebo si objednám domov. Platím zvyčajne zo svojich peňazí, máme každý svoj účet. No manžel mi začal vyčítať že zbytočne míňam, že zbytočne som robila oslavy, zbytočne som kúpila gumy na auto a podľa neho len rozhadzujem peniaze. Že on si nemôže dovoliť nič kúpiť. Lenže ja mu poviem že kúp dopraj si čo chces, no on nechce, povie že pokiaľ to nestojí pár eur tak nič nekúpi. Že všetko je drahé. Neviem čo s ním už mám z neho nervy že mi vyčíta peniaze.
Tvoje deti este nikde neboli hoci z vasich platou by ste tie dovolenky kludne zvladli .. ale to nie je tvoja priorita . Moja mama vie par slov Anglicky a lieta sama do kanady . Chodi na dovce v europe kazdy rok z dochodku. V lete bola v Bulharsku pri mori v tom istom hoteli kde sme boli snou v lete 2022 a Ver tomu ze tam ani zamestnanci hotela nevedia anglicky lepsie ako tvoje deti a v pohode ., s Ck nemusis vediet ziadny jazyk mas k dispozicii delegatku. Ja sa viem dohovorit v 4 jazykoch ale v pohode som bola aj v krajinach kde domaci nepoznali ani jeden z nich ,Ked vam ide o cenu mozes najst lacnejsie mimo prazdnin zaciatkom leta Alebo aj v septembri, a ziadne ze ty sama s 3 detmi sa niekde trepat pekne toho svojho mumaka k tomu dokop nech idete niekde ako rodina a nech pomaha stara sa .. Ja som cakala pri tejto teme ze nejake LV kabelky kupujes .. a ty si mala len uplne obyc vydavky ako kazdy .. Na stravu ti dava velmi malo . On mà pocit ze minas Lebo ozaj minies viac ako on ale nie na blbosti jednoducho on je drzgros a ty na to doplacas. Jemu sa zda ze moc minas zo svojho ??? Tak tebe sa moze zas zdat ze on malo zaraba .
200eur na 5 ludi je neralna suma, este ked maš chlapcov..To ti tak vydrži na tyžden
@0silvia0 Dá sa to aj tak chápať no už nemám stres z neho už som si časom zvykla že on bude mať stále reči o šetrení aj keby som neviem čo spravila.
naplánuj veľmi ťažkú liatinovú panvicu,
jemu na gebuľu
@natalka13 @ Jasne ale rozvadzat sa neplanuje.. jeho frflanie uz tak nevnima . Maju 3 deti . Ona moze ist do vody stymi velkymi a jemu necha na starost to 5r . Tie 15r a 9r budu chciet ist robit ine veci ako to 5r a sama by z toho mala len nervy . Aj on je otec nech sa stara . Dovolenka s detmi nie je len uzivat si ale aj kopec roboty . Rozviest sa neplanuje tak musi pracovat stym co mà . Ak by chcela relax len pre seba tak to jedine ze deti necha doma a pojde sama do wellness a to by im neurobila. Deti dobre vedia ze otec je lakomy no aj tak si mozu spolu uzit rodinnu dovcu . Ked si z jeho reci nebude nic robit .
pokial furt šetriš, raz za čas si objednaj drahu vec
To planovanie moc neodkladaj first minute sa kupuje v januar februar a ceny idu neskor hore . Last minute uz nie su co byvali po covid19. A k vianocom si vypytaj od rodiny nech sa ti zlozia na wellness na Svk nejaky vikendovy pobyt s polpenziou kde pojdes sama bez muza a deti . Tam si od vsetkeho trochu oddychnes a Snad budes aj vzacnejsia ked muz zisti co je to byt Sam na 3 deti .
@karolinakr to nie je nic nepotrebne 🤣jej muza by piclo zo mna Teraz som kupila do skoly darceky na Halloween pre 50 deti .
@miadi Sama na wellness nepôjdem mňa také vôbec neláka. Najradšej mám keď ideme s deťmi spolu na výlet.
@karolinakr Píšeš mám si objednať drahú vec ale čo keď ja nemám nič po čom by som túžila. Do záhrady sadenice a kvetiny kupujem len tak pre potešenie. Aj do domu veci maličkosti, takisto knihy kupujem raz za čas. Kabelky, wellness a podobné veci ma vôbec nebavia.
Ja mam zas najradsej ked ideme na dovolenky ako rodina s manzelom. Na vylety s detmi idem sama celorocne sme team . Ale s muzom je to jednoduchsie. A uzijeme si spolu vsetci . Ide o ten cas spolu . Do restiky chodime s detmi niekolko x za mesiac . Nebola som nikde bez deti ale nemam to take tazke ako ty . Nejde o to zeby to teba nebavilo ide skor o to aby tvoj muz bol raz konecne na to vsetko Sam . Aby vedel viac ocenit vsetko co robis pre rodinu . Lebo vycita ti take veci co vobec netreba = nevazi si co robis pre rodinu . A teba to uz po tych xx rokoch ubija .
Chces nejaku zmenu vo vztahu dosiahnut ci sa chces len postazovat a dalej zit rovnako ? Lebo ak chces zmenu Mala by si zacat sebou .. sama od seba nepride.
mne su najväčšou vystrahou babky, čo celoživotne šetrili, nikde neboli a nakoniec ušetrene hodia podvodnikok do vreca..a vtedy sa buchneš po hlave, čo všetko som si mohol za to kúpiť...tak presne, čo ti prve preletí cez myseĺ, to si kúp..
To je to, po čom tužiš, len si to momentalne nemôžeš dovoliť
@miadi Aj by som privítala zmenu. Vieš ako som ostala s prvou dcérkou na RD tak automaticky som robila doma všetko a už mi to tak ostalo. Manžel to berie ako samozrejmosť že ja sa postarám o všetko.
@karolinakr Mne ani cez myseľ teraz nič nepreleti. Keď tak momentálne rozmýšľam čo deťom kúpiť na Vianoce.
nič v zlom, ale ty doma všetko robiš, všetko platiš a pritom muža považuješ za užasneho? že ťa on trošku využiva, + zahrada, +starat sa o svokru a v 40ke ta sekne v križoch a už sa nepostaviš
Prave Preto by si mala niekde ist Sama . A nechat mu na starost deti domacnost. On sa mà pri tebe moc dobre Tak uz nevie ani kde hladat chyby tak ti vycitky robi za tske blbosti ako gumy na aute ci oslavy. Ty co nerobis to nemas . A ked to mas este ti to ofrfle a pokazi ti dobry pocit co si z toho mala . On potrebuje zobudit a vidiet ze si nenahraditelna ze si dolezita a tvoja spokojnost je dolezita . Nemala by si cakat kym sa ti nieco zdravotne stane z pretazenia fyzicky alebo psychicky. A budes v nemocnici potom zisti co doma mà . Nie ty by si to nemala nechat zajst tak daleko. Potrebujes na chvilku z toho celeho kolotoca vypadnut a nech je par dni on v tvojej koži nech chvilku zije tvoj zivot .
Myslím si,že sa musíš sama rozhodnúť, urobiť to rozhodnutie v sebe. Co si ochotná tolerovať a co nie. Očividne sa ale vo vzťahu necítiš dobre,ak Ťa to trápi tak,že chceš počuť názor ľudí, ktorí Ťa nepoznajú a nepoznajú ani Tvojho manžela. Ja by som si určite takto rozkazovať nenechala. Povedala by som si svoje aj za cenu konfliktu. To je manželstvo. Nie je fér,aby si sa prispôsobovať iba Ty. Si dospelá, svojprávna a rovnako vo vzťahu dôležitá. Porozmýšľaj nad tým, čo sa dokáže vo vzťahu zmeniť, či je vôbec manžel ochotný robiť kompromisy. Potom sa len musíš rozhodnúť, buď budeš ďalej žiť tak,ako žiješ,alebo príde zmena. V konečnom dôsledku je to aj tak na tebe. Držím Ti ale palce,aby si nasla v sebe silu a vyriešila veci tak,aby si bola spokojná a šťastná.
On je naozaj manžel? Akože ty mas svoje výdavky a on svoje? Ty kupuješ stôl, ty robíš oslavy, predpokladám že ty ich platíš ...Veľmi divné za mňa. Nerozumiem.

Ani na Tvoju oslavu neprispel?🤔
Akoze kebyze mate obaja minimalku, tak si clovek povie ok. Ale setrite ako sysle, a furt problem. Si velmi tolerantna k tomuto zivotnemu stylu, pre mna by to boli galeje - psychicke.