Manžel mi vyčíta, že nepracujem
Ahojte,dlho som rozmýšľala či napísať,no potrebujem sa niekomu vyrozpravat.Mozno ma pochopíte alebo poradíte.Mam pubertálnu dcéru 14r a synčeka 4r.Po RD som čerpala pol roka podporu,no ešte som stále doma bez práce.Mensi chodí do škôlky no viac je doma chorý než v škôlke.Chvalabohu mám našetrené pár tisícok na účte.S manželom platíme všetko napolovicu.Starsie dieťa není jeho tak na ňu platim všetko ja.No občas mu prepne a vyhadzuje mi na oči že som doma a nepracujem.Ze som darebna si nájsť prácu,že on ma nebude donekonečna živiť a podobne blbé reči má.Ked mu poviem že ja by som išla hneď do práce aj na 12tky lenže kam dám dieťa,na to už nemá čo povedať.No jednoduchšie je vyčítať ale uznať že mám pravdu.Pri tom ja mám aspoň niečo našetrenéba snažím sa neostat bez peňazí.Priklad predávam po deťoch oblečenie a hračky knižky,celkom dobre to ide.Alebo prerabame dom upratujeme a vždy niečo nájdeme čo sa dá buď predať alebo inak zúžitkovať.Sice nie sú to tisíce ale každé euro poteší.Kamaratky ma chápu tiež prežívali toto isté,len manžel ma nevie pochopiť a podržať v ťažkých časoch.
@malasandrika Hľadám prácu teraz od decembra,bola som 5 krát na pohovore a x životopisov som rozposlala.
@stulrajterova Ďakujem za obhajobu
pre mňa je to uhol pohľadu....vyskúšala som si to z viac strán..aj sama na sebe...a tiež mi nedávno manžel, keď som nevedela či mi predlžia zmluvu....že on by aj bol rád, keby som zostala doma....že by to bolo menej komplikované pre celú rodinu...aj takto sa dá na to pozerať.... a to sú chlapci už naozaj dosť veľký
@stulrajterova je ine ked viete vyzit aj z 1platu a ine ked to nevychadza a minaju sa uspory. Toto stale hovoril aj mne a veru pekne som ostala v praci. Verim, ze niekto dokaze byt cely zivot zienka domaca, ale tiez to nieje pre kazdeho.
Autorka tu uz pise rozpravky o hladani prace a usporach a spolunazivani.
Autorka a v čom vidíš problém, že Ťa nezobrali? Treba upraviť životopis, neťahať deti na pohovor a trochu sa vedieť aj predať. Ty prácu potrebuješ, na 12 stranách si dostala kopu rád, ale od Teba čitame len výhovorky a obhajovanie situácie 🤷🏼♀️
@benit čítam ju od začiatku...ako viem sa do nej vžiť..ale na druhej strane..viem ako som na sebe pracovala aj v čase, keď som 5x denne cvičila s dieťaťom vojtovku, študovala a robila externe administratívu, aby som doniesla do domácnosti okrem rodičáku nejaké € naviac.
Autorka ale tak to je na hanbu že si to nevieš nastavit. Aj tie pohovory, to sa tam naozaj musíš trepať s deťmi? Moje su o dosť mladšie a keď musia vydržia sami doma. Alebo keď ta muž nechce tak strašne chovať doma tak nech priloží ruku k dielu a aspoň cez tie tvoje nekonečne dlhé pohovory postráži deti. Ja už mám pocit z tvojich odpovedi že tvoj muž a deti by bez teba neprežili ani jeden deň.
@malasandrika V čom vidím problém,príklad že veľa žien hľadá prácu na jednu smenu alebo na skrátený úväzok a je malá šanca že práve mňa zoberú.
@aurora33 Raz som brala deti na pohovor,ostatné razy bol s nimi manžel doma.No aj na to mal blbé reči že chodím po pohovoroch a on musí doma byť sám s deťmi.
Jezin prepáč ale ja by som tvojho manžela asi vyťala mokrým vechťom. Načo ti je taký chlap?
@stulrajterova ved prabe ja som povas materskej robila druhu vysku v cr. Vsetko sa dalo. Len sme hladali riesenie. Tu je to len o vyhovorkach. Ja tieto zeny veru nechapem, ze nepotrebuju si zdvihnut sebavefomie, socializovst sa, nebyt len" sluzka" ale mat aj svoju hodnotu. Tak niekomu to tak asi vyhovuje🤷♀️
14-ročnú brať na pohovor aj so 4-ročným
😂😂😂😂😂😂🤦🏻♀️
Tak to ty si čo za exota

Tu odpoviem na vase komentáre, kde ste ostali zhrozené, žeby 14-ročná prizrela brata, kým by prišla mama z prace. Nech sa páči, tu je dalsi príklad, kedy je z 14-ročnej také poleno, že ju mamka musí do sebou ako nejaké batoľa na pohovor brať. Toto sú tie tragédie a zároveň komédie na štýl kocurkova. Samozrejme, to poleno z nej vychovala matka, čiže jej chyba.
@benit no ja tomu tiež nerozumiem, ale v mojom okolí sú skôr veru utiahnuté typy, bez ambícií, skôr submisívne....mužom to vyhovuje podstatne viac, ako tá čo stále na sebe pracuje, vzdeláva sa - "špekuluje" ako to miestami je z ich úst produkované..moja maminka je taká negativistka...čo ak sa nepodarí..čo ak nie...čo ak....a toho čo ak som sa napočúvala toľko..že idem úplne inak...ale je pravda, že ma ako dieťa povzbudzovala..veď skús..uvidíš možno sa ti podarí..čiže..áno....ľudia sme rôzni... pekný večer.
A ešte sa tak opýtam, čo myslite, čo vyrastie z takéhoto dievčaťa ku ktorému je prístup ako k nevmluvňaťu? Ako si take v živote poradí, bude priebojné, cieľavedomé, keď už v 14-tich je z nej taký mumák, ze ide s mamičkou na pohovor? A má vôbec taký vzor u matky? Nemá. Len ďalšia bludná ovca, ktorá bude blúdiť životom.
@katkami123 Tu vidim akurat tak snahu autorky sabotovat pracovny pohovor, aby sa mohla vyhovarat, ze kvoli detom sa pracovat neda. Autorka tu cely cas hlada iba vyhovorky, niekedy az absurdne dovody, preco to nejde, namiesot toho, aby sa zamestnala a starala sa o deti spolu s manzelom. Niekolko hodinove pohovory som ani ja nemala na pozicie, ktore vyzadovali vysoku odbornost.
A je rozdiel pohrat sa so surodencom a starat sa o neho, kym pride matka z prace, ved to dievca s nim bude viac ako jeho rodicia len preto, ze otec sa starat nebude. To ti pride normalne? Preco, ked mas kompletnu rodinu, matka, otec a dve deti a zacneme sa zamyslat, kto sa bude starat o deti, niektore zeny napadne okamzite matka a starsie dieta. Nebudeme predsa otravovat otca, ked nema zaujem, on si svoje zjavne odrobil, ked dieta plodil a to mu vystaci na cely zivot. Ved sa obcas zahra, radsej nech sa zamestna kazdy okolo. Aj ked rozumiem, ze pre niektore zeny, a zjavne aj pre teba, je jednoduchsie prikazat, ktore ti nebude odporovat, ved prikazem a mam pokoj, je odo mna zavisle, ako povedat manzelovi svoj nazor a trochu sa za seba postavit.
A co sa dieta nauci? Ze ma makat okolo chlapa a drzat hubu. A ked bude potrebovat pomoc, bud si ju najde niekde inde ako u partnera alebo ma smolu.
@stulrajterova nemám vešteckú guľu, bavíme sa tu o zdravých, normálnych deťoch a ty vo svojom príspevku len píšeš o tom, ako nechceš, aby staršie dieťa suplovalo rodiča a ako ja, čo som si dovolila zapojiť dcéru asi nič neviem o time management, tak neviem, kto je tu múdry a kto tu zadrapuje.
@katkami123 Mimochodom, ked si matka zazrakom najde pracu a dieta bude chore, kto pojde na ocr? Lebo pan manzel vyhlasil, ze on to nebude. Ci tiez dcera, v ramci vychovy v dobru manzelku a matku?
@laurar1
Chápem, že ego ťa nepustí, tu si nikto nikdy chybu neprizná 🙂 . Ja som písala hlavne prípad, keď rodicia z pracovných dôvodov nemôžu, ozvali sa tu matky, ktorým pomáhajú staršie deti, môj otec ako starší sa tiež staral o mladšiu sestru, stáročia sa tak žili, len tu sa robí z úplne normálneho dohliadnutia tragédia. Rozumnejšie je teda zabíjať čas na Facebooku, instagrame, Twitteri alebo pozerať TV ako trávi čas každý jeden pubertiak, než urobiť niečo zmysluplné. To mi je výchova. Vyrastá nám generácia neschopákov s týmto prístupom k výchove. A 14-roční sa potom beru so sebou na pohovor.
@laurar1 mozno zacne pracovat z domu, je to moznost a riesenie...nechajme to, ale na ňu.
@stulrajterova neviem co mam skusit a vo sa mi ma podarit😉. Asi si sa pomylila. Ja pracujem hnex po materskych, postupujem v pozicii ja som spokojna.
Aj tebe dobru noc😊
@katkami123 Ja nevidim chybu v tom, ze dieta nema nahradzat rodicov. A toto nie je pripad, ze rodicia nemozu, ale ze jednemu rodicovi sa nechce. A nazor, ze autorka mu ma na to povedat, ano milacik, nebudem ta predsa otravovat starostlivostou o tvoje vlastne dieta a zamestnat druhe dieta, je podla mna nespravny. Dieta sa uci samostatnosti a zodpovednosti inym spopsobom, ako ze sa na neho hodia povinnosti, o ktore rodicia nemaju zaujem. Ale kazdy ma svoje vychovne metody, aspon sa vychovavaju dalsie poslusne a nehubujuce zeny presne pre takyto typ muzov.
@laurar1
Ale ona sa o neho nestará, starajú sa rodicia. Neskutočne zveličuješ. Ona dohliadne, keď nemôžu. Starostlivosť o dieťa nepovažujem, ze niekto dohliadne - ale vstávať v noci k nemu, keď je choré, učiť sa s ním do školy atď. Nie každý ma možnosť ideálnej pracovnej zmeny a transportu rychlosti svetla do prace a z prace. Je úplne normálne, ze starší súrodenci tento čas vykryjú. A ešte raz, 14-ročná je už pubertiačka, nie dieťa, dokonca je už z bilogického hľadiska sama schopná sa v tom veku už matkou stať. Ale tak niekto zas radšej vychová neschopné poleno a myslí si aký je super obetavý rodič, keď mu ešte v 30-tke chodí pomaly zadok utierať.
@benit myslela som, ze to nechame uz na nu...nech skusi a snad sa jej podari...pekny vecer
@katkami123 Neviem, ci si citala autorkine komentare o tom, ako sa vyjadril jej muz ohladom starostlivosti o dieta. On do skolky nepojde, on sa starat cely den nebude, on lieky choremu dietatu davat nebude a podobne. A ty si sa na to vyjadrila, ze to ma robit dcera, kym nepride autorka z prace. Takze autorka bude mat rannu, jej muz napriklad poobednu a rano dieta zobudi, vychysta a odnesie do skolky dcera, otec dietata si pospi. To znie skvele. Alebo bude mat autorka poobednu. Dcera vyberie dieta zo skolky, bude sa on starat az do vecera a ulozi ho do postele. A samozrejme jedlo mu spravi, lebo pan manzel sa vyjadril, ze nebude robit domace prace. Mozno sa ale s dietatom na chvilku zahra. Ked dieta zaspi, dcera si spravi konecne ulohy. A tvoj napad, ze ked bude dieta chore, zozenie sa nejaka dochodkina a poobede sa bude zase starat dcera, je tiez super. Poda lieky, znizi teplotu, pretoze otec dietata sa starat nebude. Namiesto toho, aby sa autorka konecne ozvala muzovi, ty jej radis, aby toto hodila na dceru, pretoze biologicky uz moze byt matka. Ak to berieme biologicky, matkami mozu byt uz aj 10 rocne dievcata a neznamena to, ze sa maju starat o deti. Nezvelicujem, vychadzam z autorkinych odpovedi a tvojich skvelych rad.
Tak keď sa muž nechce podieľať na domácnosti a starostlivosti o deti a chce viac penazi, tak nech si nájde lepšie platenú prácu a žena nech je doma. Keby to bolo všetko na žene domácnosť, starostlivosti o deti aj praca, načo je jej chlap?
@laurar1
🤦🏻♀️
Podle mě 100 eur za bundu není žádný luxus. Pokud to má mít nějaký vodní sloupec a prodyšnost, tak se to o moc levněji koupit nedá.

ja sa neviem zbavit pocitu, ze ty len potrebujes potvrdenie, ze nemozes proste pracovat a tvoj muz nema pradu, lebo ty mas proste "male" deti 14 rocnu a 4 a pohovory budu 20 hodinove a deti stale chore a proste to nejde, ja ti len tolko poviem, ze si vaz, ze si zdrava, lebo su ludia, ktori by strasne radi isli do prace a ozaj nemozu