Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok
Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬
Nie.
@anonym_autor no skusil by mi to povedať len raz...
@lucyjka6 ešte mi vykrikoval syna mi nechaj a choď si kde chceš
Inak, vieš o tom, źe žiarlivosť je jedna z najhorsìch veci? Tu ruinuje všetko. A ešte jednu ibfo pre Teba màm, ak ten tvoj netetka in, tak je to len preto, ze mu nedali, ale baby obhàn̈a minimàlne online a do Teba si premieta svoje skutky, rovnsky scenár u každého prepnuteho ziarlivca.
K tym orniazom sa radšej nevyjadrujem, lebo ma uz fakt zmaźù.
Alebo mi vykrikoval že spolu nespíme tak často ako on chce že musím určite chodiť po mimo. Ale mňa to vôbec nepriťahuje s ním spať keď mi pred tým vykrikoval také veci ktorými ma urazil a počúvať samé výčitky. Veď to v tej žene zostane a potom nemá chuť ísť s takým do postele
Predpokladam, ze pocas materskej/rodicovskej si tiez nikam nechodila, od manzela nic nechcela, o dieta a domacnost sa sama starala...
A nie my si doma nepytame povolenie. Jasne, ze sa ladime, lebo obcas sa stane, ze chceme ist obaja v jeden termin (ako napr. vecierok, kedze sme kolegovia) a treba riesit kto dieta postrazi ale inak veru nie, zvykneme si naplanovat do kalendara, lebo moj muz zabudne okamihom ako som mu to spomenula. My este aj na tom vecierku sme povacsine kazdy s inou skupinou ludi 🙂.
Vy mate ale evidentne aj iny problem ako vecierok.
Predpokladam, ze pocas materskej/rodicovskej si tiez nikam nechodila, od manzela nic nechcela, o dieta a domacnost sa sama starala...
A nie my si doma nepytame povolenie. Jasne, ze sa ladime, lebo obcas sa stane, ze chceme ist obaja v jeden termin (ako napr. vecierok, kedze sme kolegovia) a treba riesit kto dieta postrazi ale inak veru nie, zvykneme si naplanovat do kalendara, lebo moj muz zabudne okamihom ako som mu to spomenula. My este aj na tom vecierku sme povacsine kazdy s inou skupinou ludi 🙂.
Vy mate ale evidentne aj iny problem ako vecierok.
@petamich počas RD som len sporadicky niekam išla ale nikdy to nepresiahlo viac ako tri hodiny. Väčšinou som bola doma a on mal o mne prehľad. Všetko začalo keď som nastúpila do práce úplne otočka alebo sa len prestal pretvarovať. Ešte sa raz dokonca spýtal a bola si určite v práci?
@anonym_autor to by bola jeho posledná veta....zoberem syna a ochadzam...
@lucyjka6 už len keď som mala ísť na pohovor tak ani vtedy nepodporil len negatíva mi hovoril ako je zvedavý koľko mi dajú na hodinu že mám čakať tak 4€ v čistom a ja som sa vytočená spýtala a nemám radšej zostať doma bez peňazí? A on no to už je na tebe.
Alebo už som nastúpila a začal mi hovoriť ako sa mám tešiť na to že ma budú kolegyne ohovárať a že ženský kolektív je najhorší a je zvedavý ako dlho tam vydržím
Čo na to povedať? Debil bol, aj keď si si ho brala. Vedela si, čo si berieš. Nechápem ženy ako ty
@anonym_autor nepýtam si povolenie. Nie som malé dieťa, som svojpravna. 😀
Čo na to povedať? Debil bol, aj keď si si ho brala. Vedela si, čo si berieš. Nechápem ženy ako ty
@doriiis máš úplnú pravdu
@anonym_autor nepýtam si povolenie. Nie som malé dieťa, som svojpravna. 😀
@zajinkakoni ako ho poznám tak naschvál bude niečo mať len aby som nešla
@anonym_autor Ja vzdy len poviem, ze mame vtedy a vtedy. Ano, ani mojmu sa to nepaci a zo srandy ma podpichuje potom. On sam nema rad taketo aktivity, ide len, ked naozaj musi a snazi sa nezdrzat dlho ( moj otec bol rovnaky), nema ani nejak kamosovz s ktorymi by behal, ja zas naopak, rada sa stretnem s ludmi. Navyse my mavame aj povinne skolenia casto aj mimo mesta...
Kazdopadne zvazuj odchod, toto je cele zle. A na vecierok chod. Pokial to nekoliduje u neho s niecim nqozaj dolezitym - sluzobna cesta.
@lucyjka6 už len keď som mala ísť na pohovor tak ani vtedy nepodporil len negatíva mi hovoril ako je zvedavý koľko mi dajú na hodinu že mám čakať tak 4€ v čistom a ja som sa vytočená spýtala a nemám radšej zostať doma bez peňazí? A on no to už je na tebe.
Alebo už som nastúpila a začal mi hovoriť ako sa mám tešiť na to že ma budú kolegyne ohovárať a že ženský kolektív je najhorší a je zvedavý ako dlho tam vydržím
@anonym_autor A on bol taky aj pred svadbou a dietatom? Ci vtedy sa spraval inak?
Ja tam chcem ísť už len z princípu že jemu sa to nepáči ale ako to spraviť keď mi povie že ale s malým nebude lebo bude zrazu niečo mať v ten deň?
Viem že keď pôjdem tak bude tichá domácnosť bude to pasívna agresia ale na druhú stranu nič nové, tichá domácnosť je i keď nikde nejdem tak to výjde rovnako
@anonym_autor A on bol taky aj pred svadbou a dietatom? Ci vtedy sa spraval inak?
@anonym_043e4a keď sa nad tým zamýšľam do hĺbky,tak bol taký už vtedy,už tam tie náznaky boli v počiatku. Keď som bola doma tak viac menej bol spokojný ale čo za cirkus mi robí po nástupe do práce to je sila
Ja tam chcem ísť už len z princípu že jemu sa to nepáči ale ako to spraviť keď mi povie že ale s malým nebude lebo bude zrazu niečo mať v ten deň?
Viem že keď pôjdem tak bude tichá domácnosť bude to pasívna agresia ale na druhú stranu nič nové, tichá domácnosť je i keď nikde nejdem tak to výjde rovnako
@anonym_autor ... Zober malého na ten čas k mame, svokrovcom, kamarátke.
@anonym_043e4a vieš ja som veľmi citlivá a chodím do práce so stiahnutym žalúdkom a myslím na to že ma igboruje a že pre neho som vzduch a nič neznamenám. Na druhú stranu si uvedomujem že tieto stresy mi nerobia dobre a môžem si uhnať rôzne neurózy. On vie že neznášam ignoráciu a výživa sa v tom keď ma ignoruje. Skôr som prvá prišla ja ktorá to chcela urovnať a porozprávať sa ale poslednú dobu už som taká ako to nazvať správne že mi to je fuck či ma ignoruje? Lebo si to všimol a teraz tým do mňa vyrypuje že už dávno si všimol že na neho kašlem atď, čiže tú manipuláciu sa snaží otočiť proti mne
Nerob neschváli. Normálne si spolu sadnite a od komunikujte tieto veci.
@anonym_043e4a vieš ja som veľmi citlivá a chodím do práce so stiahnutym žalúdkom a myslím na to že ma igboruje a že pre neho som vzduch a nič neznamenám. Na druhú stranu si uvedomujem že tieto stresy mi nerobia dobre a môžem si uhnať rôzne neurózy. On vie že neznášam ignoráciu a výživa sa v tom keď ma ignoruje. Skôr som prvá prišla ja ktorá to chcela urovnať a porozprávať sa ale poslednú dobu už som taká ako to nazvať správne že mi to je fuck či ma ignoruje? Lebo si to všimol a teraz tým do mňa vyrypuje že už dávno si všimol že na neho kašlem atď, čiže tú manipuláciu sa snaží otočiť proti mne
@anonym_autor otazka: bolo to velke prekvapenie ked ti padli okuliare? netvarme sa ze takyto nikdy nebol, ako velmi si verila ze ho zmenis?
@anonym_autor otazka: bolo to velke prekvapenie ked ti padli okuliare? netvarme sa ze takyto nikdy nebol, ako velmi si verila ze ho zmenis?
@amonet boli tam náznaky už vtedy len moja blbosť to podcenila ja to teraz vnímam úplne inak
Uz to bude len a len horšie ,začni šetriť
Uz to bude len a len horšie ,začni šetriť
@minenkaa ja si tiež myslím že to nebude dobré, ono zas tak dlho spolu nie sme ale keď si predstavím že mám toto zažívať ešte tridsať rokov a stratiť mladosť tak ma chytajú panicke ataky
@anonym_autor chodím na večierky, na teambilding, na viacdňové školenia cez sto km od domu a on je s tým ok, on chodí tiežčo my s tým že si si vybrala debila
@anonym_autor chodím na večierky, na teambilding, na viacdňové školenia cez sto km od domu a on je s tým ok, on chodí tiežčo my s tým že si si vybrala debila
@anonym_5cbe3a aj on si chodí, mne by to neprešlo
Ja, mám tiež na všetky taketo večierky a podobne akcie rovnaky názor, ako muž autorky. Pre človeka, ktory nechlasta a nevyhĺadava mimomanzelke flirty a sex na jeden večer , je to útrpnosť tam vydržat aj tie tri hodiny. Veĺa manželstiev, zostane takto rozhadanych pred sviatkami, skrz takéto, nezmyselné akcie.
@minenkaa ja si tiež myslím že to nebude dobré, ono zas tak dlho spolu nie sme ale keď si predstavím že mám toto zažívať ešte tridsať rokov a stratiť mladosť tak ma chytajú panicke ataky
@anonym_autor Ahoj, ja len jedna otazka, a co ta drzi pri tomto ziarlivom chujovi ostat dalsich 30 rokov????🤷♀️
Ja, mám tiež na všetky taketo večierky a podobne akcie rovnaky názor, ako muž autorky. Pre človeka, ktory nechlasta a nevyhĺadava mimomanzelke flirty a sex na jeden večer , je to útrpnosť tam vydržat aj tie tri hodiny. Veĺa manželstiev, zostane takto rozhadanych pred sviatkami, skrz takéto, nezmyselné akcie.
@anonym_2a3963 tak to by ma zaujimalo akymi ludmi sa obklopujes. chodim na vecierky aj kongresy a teda som stale vydata a nepotrebovala som zahnut muzovi
@anonym_autor vydala si sa za debila, predpokladám, že dobrovoľne, tak ho máš. Pred svadbou treba rozmýšľať, teraz je už každé riešenie ťažšie. Aj keď teda, ja by som nežila s človekom, ktorý ma považuje za svoj majetok alebo psa, ktorého občas, keď len on sám uzná za vhodné, odviaže z reťaze. Ale už aj psov je zakázané držať na reťazi, vieš o tom?

Tu nie je problém samotný vianočný večierok, sama to vieš. Žiješ v toxickom vzťahu, kde on sa cíti nadriadený, chyba vzájomný rešpekt, úcta, namiesto asertívnej komunikácie je tu autokraticka agresívna komunikácia.
Ja sa tiež pýtam manžela, keď chcem niekam ísť, napr na plávanie, do kina, atď, ale vôbec neide o to, že by ma mal "pustit", skôr v duchu, že v tom čase on bude s deťmi a teda či tam v tom čase nemá už niečo iné naplánované. A on sa ma pýta takisto, keď chce mať svoj voľný čas - avšak ide tu o ten vzájomný rešpekt, keby poviem, že to nezvládnem sama s deťmi v tom čase pre nejaký dôvod, tak vieme robit kompromisy.
@bolarazjedna vieš a mrzí ma že mi to tak podsúva keď sa mi nepáči mám si nájsť iného. Potom si žena nájde iného a chlap sa začne vykresľovať ako chudák dobrák a žena ho podviedla