Manžel miluje milenku
Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..
@robodracica ale prosím ťa. Ľubiť môžeš aj koňa psa , 90 ročného deda ..o akom súdení tu píšeš ? Vzťah s 25 ročným rozdielom ja neskôr o opatrovaní a nie o manželskom spolužití , trávení voľného času .
Ivana Gotová je mladá vdova , jej manželské spolužitie je ukončené . A neporovnávaj bežného chlapa s výnimočným.
@maminuska no gott mal ake prachy a vela penazi,tiez by ho nechcela chudobneho😘
@ktochytavzite prečo stále si špinite len ženu, že ona je tá zlá, lebo je s ním pre peniaze??? Je tu na mieste aj otázka, prečo on si nehľadá rovesnicku? Áno, v tej situácii možno žene vyhovuje, že chlap je zabezpečený. Jemu sa zasa páči že je mladá. Ale keď im to vyhovuje, tak nech sa páči. Napíšem to možno trošku sprosto, on dá peniaze, a ona svoju mladosť. Ale keď sú obaja spokojný, tak nieje o čom... Vy si myslíte že vo vzťahu s 25 ročným vekovým rozdielom si chlap neuvedomuje že keby bol napríklad traktorista tak si ani neškrtne? Aj on dobre vie že za možnosť mať mladú partnerku vďačí svojim peniazom. Obaja musia obetovať niečo aj ona aj on... A reči typu že to nieje vzťah na roky rokuce... A kto vám zaručí že chlap vášmu veku bližší vám bude dobrým manželom? Ze nebudete o pár rokov rozvedená s holým zadkom? Preto možno niektoré ženy uprednostnia usadeneho pána ktorého netreba večer hľadať v ktorej krčme sedí s kamarátmi. Jasne že taký vzťah nieje pre každého, budem sa opakovať, ak to obom vyhovuje tak nech sa páči.
@robodracica V tomto príbehu ide o to, že ta žena o 25 rokov mladšia si začala so ženatým a keby manželka na to neprišla, tak poza jej chrbát si užívajú, takže o charaktere u obidvoch sa hovoriť nedá. Ivana a Gott boli slobodní, bolo to úplne jedno kvôli čomu boli spolu, keď tým nikomu neublížovali.
@katkati jasne, ja som sa nevyjadrila k tomuto problému, ale k vzťahu mladšia žena a podstatne starší muž.
@robodracica akokoľvek tento vzťah vyzerá romanticky alebo pre niekoho prakticky , konce pri dobrom priebehu sú vždy rovnaké . Dedo a mladá žena.
40 ročná žena -- samoživitelka a dôchodca , 50 ročná žena a 75 ročný chlap 60 ročná žena je už v podstate opatrovateľka . Po dvoch rokoch pobláznenia , tvrdá realita. Argumetovať tým že nechodí do krčmy lebo je usadlý , mnoho mladých mužov nechodí do krčmy a nemusia byť usadlý . Ono to vyhovuje do určitého veku .
Takže ak niekto napíše že mu to teraz s o 25 rokov starším mužom klape , tak zrejme nemá 50+ . Je potrebné počkať do tohto veku a potom sa vyjadrovať. Ak by som ja mala v mojom veku o 25 rokov staršieho manžela , tak má 70 rokov a to teda ani v zlom sne.
ono taký vzťah vie mať veľa aj iných úskalí. Medzi mojimi rodičmi bol 16 r. rozdiel. A napriek tomu, že moji rodičia žili veľmi pekne až do otcovej smrti, tak si pamätám, že mama sa sťažovala, že otec ( on bol veľmi rozumný, zodpovedný, seriózny, mamu miloval) jej dáva najavo, že je mladšia a neskúsená, resp. ona to vycítila nejak od neho a vadilo jej to. On to iste nemyslel zle ale holt tie skúsenosti čo on už vďaka veku mal ona jednoducho nemala a v tom vzťahu sa to pri bežnom živote prejaví. Ľudovo povedané mama sa cítila pri ňom hlúpejšia, aj keď on to nikdy tak nemyslel. Pritom sama vravela, že na začiatku ju na ňom pritiahlo práve to, že nebol nejaký pojašený mladík ale práve rozumný, zodpovedný ustálený typ. A ako sa to potom v tom bežnom živote otočí. Každá minca má dve strany. Druhé negatívum bolo, že napriek tomu, že otec bol stále pracovne činný aj keď už mal ísť do dôchodku, prišla ťažká choroba a do pol roka smrť a mama nemala ani 50 r. a už bola vdova, ja som mala 21r. Napriek tomu že som bola už vekovo akože dospelá, pracovala som a mala som už aj svoj malý bytík, otec mi strašne chýbal. Mala som pocit, že práve potrebujem jeho rady, pre ktoré som práve za ním vždy chodila, pomoc pri rozbehu do života a jeho už nebolo. Ja viem, ono v každom veku je to smutné ak človeku odíde rodič, no práve preto si neviem predstaviť, že by mi ten otec odišiel ešte skôr, trebars ako 10-15 ročnej. Myslím, že aj k tým deťom to nie je zrovna zodpovedné takéto zväzky, že to dieťa nebude ešte ani dospelé, keď už hrozí, že ten rodič bude mať rôzne zdr. problémy alebo už je vysoké riziko aj úmrtia. Na to mladé ženy ešte nepomyslia, veria, že keď je v 50 ok, že bude aj v 70, ale 70 je už teda dosť vysoký vek, máloktorý 70-nik je v tak dobrom stave, že môže napr. ešte s niečím pomôcť. Nuž ale to v opare pobláznenia a lásky nikto nezohľadňuje. Ale toto je len polemika, pre autorku je toto asi nepodstatné, či si začal s 25 ročnou alebo 40 ročnou, nevera je to tak či tak.
Myslím že autorke je teraz jedno ako budú pokračovať on a milenka. Základ je že sa jej rozpadlo manželstvo a už nikdy to nebude ako predtým. Ale to všetko pominie a nakoniec jej bude bez neho lepsie. Ale ťažko povedať čoby sme robili my na jej mieste. Keďže človek je múdry len keď sa ho to netýka. ☹️
Manzel uz urcite vie ze o tom ze o tom vies pretoze si si otvorila a precitala spravy cize on ich uz vidi po tebe ako precitane
Autorka už nereaguje. Ktovie prečo?
Ako dobre, že niekto obnovil tému. Ako sa to doriešilo? Zostali spolu alebo on odišiel? A čo mladá? Je rada?
@acrobaleno Tak by musela byť ochotná autorka, aby sa vyjadrila k príspevkom, ktoré jej tu pribudli.
Kočky, myslím si ze po 30r manželstva zistiť niečo takéto je naozaj rana, myslím ze mk je posledne na co autorka teraz myslí.. Možno sa ozve, kde sa posunula, čo poriesila..
@eeffka Nič v zlom, ale hneď v úvode nás všetkých upozorniť, že si výnimočne inteligentná a až potom sa dostať k podstate diskusie a okoreniť to tým ako u teba všetko perfektne funguje. Mala som pocit, ako by som čítala román z červené knižnice. Ale to neznamená, že vám to neprajem.
@ackovka Takze aj tvoja situacia je specificka a nikto by ta tu neoznacil za bezcharakternu, nanajvys tak by do oci trochu udrel ten vekovy rozdiel. Ale predsa dvaja dospeli ludia maju plne pravo na vztah, ktory neublizuje niekomu dalsiemu.
Lenze ti dvaja v pribehu autorky v tej situacii nie su... 🙄
@katkati ja mam doma standardneho +1r starsieho knedlika, cize si zrejme netrafila ale nic to 😁
@ackovka to co si napisala je tak unavne az to vyznieva ako, co si baba vysnila ,to baba videla. Ten tvoj priatel je este v takom veku, ze sa da. Cim je clovek starsi tym je vsetko zle vypuklejsie. Darmo budes basnit o suzvuku dusi ked ty mas zuby svoje a on v pohari. A to bude coskoro. Vekovy rozdiel 1generacie je proti prirode.

„Nesúď a nebudeš súdený,, Kto vám dal právo posudzovať čo sa môže a čo nie, kto môže koho ľúbiť a koho nie??? Aj pán Gott mal mladučkú manželku. Myslím že Ivanka bola od neho mladšia o 37 rokov. A som toho názoru že boli šťastní...