Manžel miluje milenku
Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..
@kassandra25 nechápem tvojmu výbuchu. Čítala si vôbec príspevky autorky? Veď ona si už ide upratať v živote po svojom a nie ďalej pokračovať vo vzťahu? Hodiť mobil o zem? Klobúk dole pred tým, ako sa zachovala. Riešila to s chladnou hlavou, porozprávala sa o tom s manželom a teraz si ide riešiť život tak, aby bola spokojná.
@kassandra25 stači poriadne čítať a nie hned vybuchnut. Nie je to take jednoduche, hodit mobil o zem, zbaliť veci a ist. Prajem ti nech takuto situaciu nemusis nikdy riesit.
@kassandra25 ty si si co precitala🤦♀️😂
Tvoja rada ako reagovať je smiešna.. Môžeš rozbiť aj 10mobilov tak ci tak všetko by si musela riesit🙋♀️ a bez chladnej hlavy by si vyriešila prd makovy
@kassandra25 Ak sa ti nechce, alebo nemas cas precitat si celu diskusiu, tak radsej ani nekomentuj, lebo takto tvoj pohlad na vec vyzera maximalne trapne. 🤦🙄
@lentvigova drzim ti palce..nech si v zivote stastna..obdivujem tvoj postoj 👍❤..zaujimalo by ma ako sa k tomu postavila tvoja polovicka ked sa dozvedel ze to vies a ci mal potrebu o teba este bojovat napriek vsetkemu..alebo mu po prevaleni toho,odlahlo.😕..
@elenora71 Ahoj viem presne ako sa cítiš. Ja som s manželom 31 rokov Už máme aj vnučku. Prvý krát som prišla na to po 19 rokoch že ma podviedol s kolegyňou. Odpustila som mu snažila som sa s tým dáko popasovať a zabudnúť. Nebolo to zo dňa na deň ani po mesiacoch .Trvá to dlhlo a kto to zažil ,vie aké to je keď miluješ niekoho a on ťa sklame. No tetaz má tiež už po 50 siatke ja pred.Sex máme dosť často užívanie si to naplno,lebo deti už s nami nebývajú. Ale minulý rok sa zase zaplietol s ďalšou kolegyňou .Prišla som mu na to .Cítila, že niečo není v poriadku. Som teraz najväčšia piča pod slnkom,lebo som prišla na neveru a o tom som nemala vedieť. Rozmýšľam o rozvode.Prežili sme spolu 31 rokov, ale môžem byť neviem aká krásna, múdra a v posteli jednička on sa proste nezmení a bude stále skúšať niečo nové až kým nebude neskoro ! Ale vážiť si ho už neviem a možno mi hovorí aj pravdu,ale ja mu už neverím.
@katkati Áno veľa krát sme sa o nej rozpravali.Je totiž bývalá moja manažerka .Je tiež vydatá dlhé roky, ale s manželom som ju v živote nevidela skôr s milencami a kolegami . Má tiež dve deti a aj vnučku. Keď môj manžel minulý rok zrušil víkendový pobyt kôli tomu ,že ona vtedy má oslavu pädesiatky.To ma zabilo .Nakoniec som ho darovala dcére a ja som povedala ,že v živote s ním už na dovolenku nepôjdem. Ona o všetkom vie manžel ju dosť informujeme a preberá s ňou veci ,ktoré majú ostať medzi nami dvoma. Ale on je asi z inej planéty, lebo to nevie alebo nechce pochopiť. Ja si myslím, že keď niekto dostane druhú šancu tak by si to mal vážiť .Ďalšia už určite nepríde. Klamár ostane komárom aj keď bude hovoriť pravdu. A raz sa mu to určite vráti. Pýtam sa koho som to milovala 33 rokov a koho som si to vlastne vzala za manžela? No chyba je určite vo mne ,lebo som sa nikdy s ním dlho nahnevala max 10 minút. Vždy keď niečo prišlo našlo sa rozumné riešenie.
@ackovka ja s Tebou súhlasim
@ackovka vravis, ze tu zeny volaju mlade baby, ktore si zacali so starsimi - stetky. Tak stetky su iba tie, ktore rozbijaju rodiny a je jedno, kolko rokov maju ich partneri. Inac pekny pribeh s hlbkou, jasne napisany, snad ho pochopia aj "vekove rypalky" ze pokial netrpi tretia strana, tak je jedno, kto ma kolko rokov vo vztahu a su aj take, ktore su uprimne (no na rovinu- nie je ich zas az tak vela, tych ozajstnych). Ale nech vam to vydrzi do konca.
@lentvigova je mi velmi luto tvojho vztahu. Nebudem tu polemizovat, lebo som nikdy nebola v rovnakych topankach a aj tak to uz nic nezmeni. Posobis silne, vyrovnane a inteligentne. Nebude lahke si najst rovneho partnera, podla mna ste si v tomto s muzom sedeli. Teda az na to "silny" co sa ukazalo, ze on nie je. Velmi, velmi ti prajem aby si bola stastna v zivote, aby tento stav co najskor pominul a ty si sa znova nadychla 🙂
Posielam objatie
@lenqua_12325 ty si to úplne zabila tou odpoveďou 😂
čítam túto diskusiu od začiatku,ale nekomentujem,no toto mi nedalo😲😂
najlepšie by podľa teba bolo,kedy si pán manžel aj hárem založil,veď no a čo,hlavne že manželku neopustí 🤔🤔😲 troška hrdosti a sebaúcty treba v každom vzťahu a nie len trpieť a nechať na sebe orať,aby sme za každú cenu neboli samé 😘😉
@janka2273 vidíš ako rýchlo som ta prinútila reagovať? 😂😂To žiadna iná nedokázala.
No v 50 tke by sa mi fakt nechcelo už rozvádzať a hľadať ďalšieho a zahodiť všetky tie pekne roky. 30 rokov niesu 3 mesiace. Mladá s nim nevydrží aj tak dlho... Harem? Treba si naštudovať odborný význam slova harem to nieje rozprávka z 1001 noci 🤦♀️🙏
@lenqua_12325 a preco by mala niekoho hladat? život pokračuje dalej.. okrem toho, radsej do konca zivota sama ako zufalo cakat, kym ina zena odkopne toho mojho a on sa nestastny vrati..uvedomujem si, že 30 rokov nie je malo, ale ani cely zivot nie je dostatocne dlha doba.. ved toto je ciste zufalstvo, takto znevazit vlastne bytie..ked schytas ranu od dlhodobeho partnera-boli to, ale-ked nemas uctu sama k sebe-to je z mojho pohladu premarneny zivot
@lenqua_12325 mňa nemusíš poučovať o háreme,mám tiež dosť rokov a naštudované o haremoch a zvyklostiach z dôb minulých dosť 😉 osobne nemám problém sa ani teraz v mojich čoskoro 47 rokoch rozviesť,či rozísť,nakoľko si nepripadám,že sa kvôli tomuto veku blíži koniec sveta a radšej by som bola sama,ako s mužom,čo si pravidelne omočí inde😉😘 ale tak každá sme zjavne inej nátury 🤔 pekný dnik
@janka2273 necitala som to tu vsetko. Mam taký
názor ako ty. Ale radšej žiť sama ako takým mužom co obraba 26 ročnú slečnu. Už dávno by mal taký neverný muz zbalene kufre pred dverami. Ženy kde je vaša hrdost. Ako mozete trpieť taketo ponizenie. Veď ajv 50- tke sa dá žiť bez neverneho chlapa.
@lentvigova Priam neuveriteľné čítanie. Ako to už býva na MK, najradšej sa vyjadrujú tie, ktoré absolútne nemajú skúsenosť. Pravda je, že takúto nemám ani ja. Ale to čo som tu čítala je o jednej skvelej, inteligentnej žene, ktorá stojí za to nech má koľkokoľvek rokov. Autorke veľmi držím palce zvládnuť ťažkú životnú situáciu! Vôbec nepochybujem o tom, že bude pre mnohých mužov priam darom keď bude "slobodná" a dlho osamelá určite nebude. Mimochodom, iste budete súhlasiť ak napíšem: "tak s touto ženskou by som ihneď išla na kávu". Máte moje sympatie lentvigova, držte sa!
@bielybager Áno a konečne bude mať aj to, čo jej manžel odopieral a doprial inej.
@ahoj0 deti nemajú, nemali....
@lentvigova ako ide zivot?
@lentvigova to je veľká neistota pozri aj keď to bude znieť ako klišé, ale nemáš čo stratiť musíš s ním o tom hovoriť. Z toho čo píšeš posobis ako rozumná inteligentná žena takže tak k tomu aj prístupu držím prsty
No ako si na tom?
@lentvigova keby ta chcel nechat, necha ta... to je prva vec, co mi napadla. Vies, laska je jedna vec, vzdy je to ine na zaciatku a ine po tolkych rokoch, ako ste spolu vy. Keby chcel, tak hodi vsetko, co ste prezili za hlavu, ale myslim, ze aj on si je vedomy toho, ze ked by to nedopadlo dobre, nebude mat nic a nikoho... neviem ti poradit, co robit, trosku mi z toho, co pises pride, ze aj ty si s nim viacmenej zo zvyku, ked spolu ani intimne nezijete, neviem, ci ho lubis, ci mate nejake spolocne zaujmy a vlastne ani neviem, ci chces zachranovat vztah.
"Keby ťa chcel nechať, nechá ťa", život takto jednoducho nefunguje, bohužiaľ.
Ďakujem za záujem a že sa pýtate, ako sa mám, vážim si to... a ďakujem aj za každý jeden názor v diskusii, každý si prečítam, aj keď nezareagujem. Ale prosím vás, keď sa rozhodnete vyjadriť, prečítajte si to pozorne, o čo vlastne ide...
Keď som sa tu rozhodna napísať príspevok, o veľa veciach som ešte nevedela alebo som si ich neuvedomovala...a svoju úlohu určite zohral i prvotný šok z toho zistenia..
O tom ako sa mám radšej nejdem písať, nebol to dobrý mesiac, a súvisí to aj s mojím zdravotným stavom, ktorý (ako som sa dozvedela) veľmi zaúradoval pri nevere môjho muža, preto vám o tom napíšem viac. Zmienila som to už v prvom príspevku, ale nikto tomu ovzlášť nevenoval pozornosť, asi to v celom tom príbehu nejako zapadlo..ale je to veľmi podstatná vec v našom vzťahu.
Moja bipolárna porucha, ktorú niekto možno pozdá ako mániodepresivitu, je nevyliečiteľná psychická choroba.. musíte brať veľa liekov, ktoré vás udržujú v stabilite, ale je to skôr také "utlmenie",inak ste doslova ako na hojdačke, extrémne zmeny nálad,
bud ste manické (extrémna euforia, človek je nabitý energiou, má pocit ako keby dokázal čokolvek, často až iracionalne spravanie) alebo depresivne (25% bipolarnych pacientov spacha samovrazdu), môže sa to meniť v priebehu týždňa, mesiacov, a niekedy môže jedna fáza trvať aj rok.. ale ak človek užíva lieky, dá sa to veľmi obmedzit a výkyvy sú menej časté a razantné... V tomto mi veľmi pomáhal môj manžel, pretože za tie roky dokázal rozpoznať, kedy sa mi stav zhoršuje, rozpoznal "spúšťače" a vedel zasiahnúť správním, prístupom... bol moja záchrana.
Niektorí bipolárni pacienti trpia hypersexualitou alebo v mánií utrácajú tisíce, takéto symptomy som nikdy nemala..
Keď som mala naozaj zlé obdobia, a nemohla som ani pracovať, alebo týždne výjsť z domu, vždy stál pri mne, pomáhal mi, dával mi najavo podporu a lásku a že je tu pri mne.
Ja som si naozaj vždy bola istá, že on je moja úplna opora, partner vo všetkom, pretože to so mnou nemal ľahké, ale mala som pocit, že ma nikdy neprestal ľúbiť, pretože pre mna robil prvé posledné.. preto som písala, že máme pekný vzťah.
Keď sme sa brali, ešte som nebola diagnostikovaná, zistili sme to až po svadbe... boli sme veľmi mladí, nemali sme ani toľko informácií ako teraz, keď človek zapne internet a asi sme ani jeden nevedeli, do čoho ideme.. každopádne sme mali dosť informácií o tom, ako približne to bude vyzerať, preto sme sa rozhodli nemať deti, ale s manželom sme sa otom veľa rozprávali, a on vedel, že keby sa rozhodol odísť, tak by som to rešpektovala, mal tú možnosť, ale nespravil to, stále mi tvrdil, že "v zdraví i chorobe"..
Prečo to píšem je, že mi to ešte párkrát nedalo a ešte som mu prešla správy, staršie, dávnejšie... dočítala som sa otrasné veci. Boli tam vety, ako že :
"je otrok mojich nálad... že keby vedel, do čoho ide, že by sa so mnou neoženil.." dokonca jej písal, že kým ju nestretol, tak si myslel, že si zničil život.. xkrát o tom, že by si najradšej zbalil všetky veci a odišiel.. ako to nezvláda.. že jo pre neho strašný stres a vysáva to z neho život... že takto žiť je nočná mora.. zatiaľ čo ja som nemala ani len tušenie, že niečo takéto prežíva..že je to so mnou ako na horskej dráhe, že nikdy nevie čo príde..že len tŕpne.. a milion podobných vecí :(
Evidentne to takto cítil už dlhé roky, zatiaľ čo predo mnou bol starostlivým manželom.. možno si pomyslíte "Bože, tak keď ste žili takto, jasné že si našiel milenku", ano veď koniec koncov je to aj pravda, ale ja som bola v tom, že môj manžel si uvedomoval situáciu a zostal v nej dobrovoľne... A ešte jedna dôležitá vec.. v tých správach sa neustále skloňoval POCIT VINY, že ako rád by odišiel a ušiel z tohto väzenia, ale že pocit viny by ho prenasledoval celý život.. že sa snaží upokojovať tým, že si vraví, že ja za to nemôžem, že to nerobím naschval..ale že to nepomáha. :(
Nemal to ľahké a zvládal to oveľa horšie, ako som si myslela...do toho prišla mladá žena, ktorá ho okúzlila, psychicky i fyzicky vitálna, ktorá mu dávala nehu,lásku, pozornosť.. pri ktorej mohol od toho celého utiecť..mali spoločné témy, spoločnú reč, dala mu pochopenie..zatiaľ čo so mnou bol zo súcitu a neopustil ma z pocitu viny :(
Potom ako sme sa rozišli odišiel preč, neviem kde je,asi si prenajal nejaky byt..cez víkend ma chodí "skontrolovat", niekedy prespí (nie v spálni samozrejme).. rozbehla sa mi veľká depresia, vždy ked si spomeniem ako jej písal, ako sa mu nechce ist domov a podobne, tak sa to len zhoršuje.. môžem si ale za to sama, že som mu liezla do telefonu, čo oko nevidí, to srdce nebolí.. mohla som byt proste v tom, že si našiel inú ženu a zamiloval sa, a tak sme sa rozišli, ale toto celé, čo viem teraz, to vedomie že bol s vami partner ROKY z ľútosti, to neprajem nikomu.. je to strašne ťažké

@lentvigova mila pani, mala ste mu hned hodit mobil o zem a balit bud seba alebo jeho. A je koniec! A dat im priestor na ich vzajomne lasky, ktore prezivaju. Takto ho idete dalej súžiť? Naco? Skutocne chcete byt piate koleso na voze? A dobrovoľne?