Manžel miluje milenku
Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..
Precitala som vacsinu prispevkov aj ked nie vsetky.Moja rada je trochu ina.Vacsina ti radi aby si sa porozpravala s manzelom,co je podla mña velky OMYL....Tym by si mu automaticky vsetko ulahcila.Viem ze urcite boli zistit pravdu,ja na tvojom mieste dala by som si cas samej seba.Premysli si to cele ,v prvom rade ci si schopna odpustit a pokracovat.Ak ano,v ziadnom pripade by som muzovi nepovedala ze viem o tom,ale snazila by som sa mu ukradnut viac casu,stravit viac casu ako parik,ozivit sexualny zivot,dokazat mu ze pri tebe nepotrebuje nic a nikoho viac.Ak sa rozhodnes nepokracovat vtom pripade sadnut si a dat vsetky karty na stol.Ja mam pocit ze je zalubeny do teba aj do milenky bohuzial,sex nie je vsetko ale naozaj je dolezity (aj pre teba).Rozdiel medzi kamaratmi a partnerom je ten ze s kamaratmi nespavam....Je to na tebe akou cestou sa vydas,vela stastia prajem😘😘😘
Ja by som tiež nehovorila, že to viem, keď by som mala možnosť tak by som mu pozrela telefón - ako sa to ďalej vyvíja.
Niektorí muži nie sú takí aktívny začať vzťah po 50-tke, niektorí to dokážu, tie veľké vekové rozdiely si skúsenejší ľudia uvedomujú, niekedy tie mladé priateľky len od tých mužov vyťahujú peniaze, príp. aby im dopomohli k prac.postupu a nechcú sa s nimi viazať. natrvalo.
Kríza stredného veku ? Ak by chcel potomka,tak už je s milenkou.Myslim,že je pokrytec,ktorý nechce prísť o svoj komfort,ale telesne aj emočne sa realizuje mimo domu.S rozchodom prichádza delenie majetku,nič príjemné.....možno to príde, až milenka bude chcieť mať bábo. Hlavu hore, čaká Ťa nový život,fandím Ti
@lentvigova ak má manžel rok vzťah s inou ženou, a bol by so mnou kvôli súcitu, rozviedla by som sa. Kde je sebaucta, dôstojnosť? Držím palce, dá sa vždy začať znova, sama som tým prešla, nevera sa veľmi ťažko dá zabudnúť
Som v podobnom veku. Základná otázka je: co chceš ty? Chceš zabojovať o manžela alebo už ti za to nestojí? Až ti bude toto absolútne jasne, zariad sa, čo ďalej. A co sa milenky týka - 26 ročná žena, ktorá si klofne dvakrát tak starého ZADANEHO dedula je štetka a nie chapava osoba. Určite by som ju vo svojich úvahách nezohladnovala.
Urcite sa s nim o tom porozpravaj, ste dvaja vyzreti inteligentni ludia. Snad nechces cakat kedy ho to prejde, neuraz sa ale 26 rocna pekna baba je privelky protivnik a neverim, ze on sa jej tak lahko nabazi. Daj mu na vyber ak si teda ochotna mu odpustit a zit s nim dalej.
@ada309, keby mala v hlave jasno, nezačne baliť (alebo sa nedá zbaliť, zase netreba si niečo nahovárať) dvakrát tak starým dedom (pre ňu vekom dedo je), aby si ňou osviežil mladosť. Žena, ktorá má v hlave jasno, nepotrebuje otca ale partnera. A na zadaného muža sa vrhne len štetka. Na dvakrát tak starého ziskuchtiva štetka. Nazývame veci pravým menom. Ina vec je, že chlap, ktorý sa na také mäso ulakomi, by mne za žiaden boj nestal. Autorke možno bude, na toto všeobecná pravda neexistuje.
@lentvigova Otvorene sa porozprávajte a potom nerob nič, iba si zober "čas", ako v hokeji, tak počas neho si premysli, čo ďalej.... prípadne si na kus papiera napíš dôvody,.... ale jednoducho po rozhovore nekonaj unáhlene a ani nehovor závery, jednoducho nechaj myslenie plynúť a hlava so srdcom ti našepnú, čo spraviť. Nič nie je v živote čierne a biele. Pokračovať sa dá, keď chcú obaja. Začať inak, tzv. odznovu, sa dá aj po 50-ke. Držím palce.
ja si myslim ze ta manzel lubi, pretoze to trva uz rok a neopustil ta .. podla mna ju ma len na sex a tie veci co si mu uz ty prestala davat, ja by som ho asi skusila prekvapit v posteli a vela sa ho dotykala a davala mu najavo ze ho lubis a myslim si ze ostane s tebou, to ze si nasiel milenku pre to mam pochopenie .. tebe sex nechybal a myslela si si ze je to ok ale nebolo
@ada309 No zovseobecnovat sa to sice neda, ale... vacsinou vieme, ako tieto pribehy dopadnu, nie? Tak s velkou pravdepodobnostou by ani tento pribeh nebol vynimka, par rockov by zili stastne a potom by to zrejme uz taka slast nebola... Ved my neobhajujeme ani dotycneho pana, samozrejme.
@sara07 Tak ja chapem, ze aj o dost starsi chlap moze byt pre pomerne mladu babu pritazlivy. Ak vyzera dobre a oblieka sa trendy, tak 50tnik moze vyzerat ci skor posobit aj o 10 rokov mladsie. Ale vekovy rozdiel neoklames... mozno nie o 10 rokov, ale o 20 (ked bude mat babenka 45 a doma dochodcu).
ja som takmer presvedcena, ze zo strany toho dievcata ide len o sex, pripadne ine vyhody, ktore vie muz 50plus ponuknut. inak by naliehala na to, aby to vyriesil, aby sa medzi vami rozhodol, miesto chabeho radenia "nech sa o teba pekne postara". z jeho strany to moze byt rovnake. druha horsia moznost je, ze naozaj dufa, ze z toho nieco bude, napr. aj to dieta (a ona nema zaujem). v kazdom pripade si rozmysli, co chces ty a povedz to. neviem, si predstavit, ze by som to mala v sebe drzat a este ho nebodaj zvadzat alebo co.
Hmmm.. Nie je všetko len o veku... Nebrala by som to na ľahkú váhu.. Ak su naladeni na rovnakú frekvenciu, bude to ťažké, i keď priznávam, ze zväčša vyhráva rozum... No, nie vždy!
@ada309, kto hovorí o vyzretosti? Ona môže byť ostarok a on udržiavaný päťdesiatnik, a co? Stále je medzi nimi rozdiel jednej generácie. A nie, žiadna 26 ročná nemá životné skúsenosti dvakrát tak starého človeka nech by prežila čokoľvek. Že jej imponuju skúsenosti je typická kompenzácia, že jej imponuje stav konta je vychcanost. Dôvod na vzťah je to blbý v oboch prípadoch.
@ada309 Presne to, o čom píšeš, je dôvod, prečo som vlastne chcela otvoriť diskusiu.
Vymenili si stovky správ, sú v kontakte denne, a veľmi si rozumejú. Tie správy som si prešla, nevravím, že všetky, ale veľa z nich, a viem, čo tam bolo. A viem z nich usúdiť, že to nie je žiadna blbá zlatokopka, ktorá ho zbalila na krátku sukňu.
A taktiež viem, že môj muž nemyslí penisom...a nejakou peknou, ale hlúpou tváričkou, by nemal o čom, a rozhodne by sa tak nesnažil, ako sa snaží.
A to je to, čo je na tom to najhoršie. Že vidím, čo je medzi nimi... nejde o peniaze a žiaľ nejde len o sex. Je veľmi bystrá a vtipná, a jeho zaujíma ako osoba, to mi bolo jasné z každej sms, čo som si prečítala. A keď sa pridá to, že je to 26 ročná krásna žena, ako tu už niekto písal, to je silný protihráč...
Na celom tomto mi je podozrivé, že on doma nikdy nepovedal niečo, že poznal som jedno mladé zaujímavé dievča, s ktorou si vieme rozumieť alebo niečo podobné.
Takže to robí akoby poza chrbát.
Niektorý 50-tnik je celkom vzhľadný a ak je aj pracovne na úrovni, mladým dievčatám sa môže páčiť. Niektoré nehľadia do budúcnosti (čo bude o 15 rokov) a chcú mať s ním napr. dieťa, zdôvodnia si to veľmi ľahko, že sa môžu rozviesť, že aj tí v podobnom veku sa aj tak v polovice prípadov rozvádzajú. Takže tu záleží na tom, čo od tohto vzťahu obidvaja očakávajú.
@lentvigova No ked pises, aka je, a ze teda nejde len o mlade masko - menilo by pre teba/podla teba nejak situaciu, keby si zacal s podobne vtipnou, bystrou 40tnickou?...
@lentvigova ja viem o com je rec.. Viac ip
@lentvigova práve preto, že je inteligentná určite dobre vie, že s tvojim mužom nemieni zostať naveky a preto ho tak posiela starať sa o teba a nežiada ho aby ťa opustil. V podstate tvoj muž je v tomto hlúpučký, lebo možno dúfa vo viac ale ona ho drží v určitej hranici. Jeho to fascinuje a priťahuje, istým spôsobom možno aj hecuje, taká nedobytná a krásna...no čo ti poviem, na toto zaberajú hlavne inteligentný chlapi. Ktovie ako by sa zachovala, keby nejakým spôsobom sa akože vyvbnila situácia tak, že ty by si akože chlapa opustila, uvoľnila cestu a tvoj chlap by akože mal voľné pole a požiadal by ju o ruku. Či by ho vtedy nakoniec predsa len neposlala kade ľahšie uvedomujúc si, že románik s dedulom bol zaujímavá skúsenosť ale vziať si ho je trochu iná káva.
@sara07 no ale aj 50tnik môže vyzerat dobre a môže priťahovať mladšiu zenu. Môj muž má 42, má pevne, svalnaté telo(20 rokov odcvicenych v posilňovni), žiadne šediny, vrásky. Jeho telo podľa mna vyzerá lepsie ako 99% 25rocnych, ktorí vyzerajú ako hlisty, či hajzlovi pavuci ala veľké brucho a nohy, ruky ako paličky. Ja som o 10 rokov mladsia, tak ten rozdiel medzi nami nie je taký výrazný. Tiež si pamatam na otcovo spolužiaka, ktorý v 55tke vyzeral perfektne, namakané telo, fesak a žiaľ jeho rovnako stara žena pri ňom vyzerala ako babka, na nich ten rozdiel bolo hrozne vidiet a vtedy som si uvedomila tu nespravodlivosť, že ten muž velakrat zreje ako vino, zatiaľ čo na žene tie roky vidiet sú. Žiaľ 50tka je taký prelomový vek u ženy, že ide pomaly do prechodu a strašne z nicoho nič zostarne(videla som to na mojej mame, krstnej, jej priateľkách,..)
@lentvigova Ako to mozes na nu pisat chvalospevy. V prvom rade je to stetina. Vie, ze je zenaty? Vie. Fuj az sa mi zaludok obratil, ked si napisala, ze aka bola chapava, ked musel muz zrusit ich stretko kvolitvojej chorobe. To iba mne to prislo strasne manipulativne? Ved si vyznela ako chudera!!! Jasne ze jej imponuje. Ma prachy a s prachmi idu ruka v ruke ine veci ako uroven a skusenost a moznosti. A teraz je 50 nova 40 u chlapov, teda z tych co sa o seba staraju.Ako to citis? Si schopna sa rozviest? Ci zabudnut a odpustit? Od toho sa odvija cely postup.
@sara07 Zavisi od chlapa, niektori 50tnici su neskutocni sexosi a niektori su otrasni.
@lentvigova, ešte raz a pomaly. Co ma inteligentná, mladá žena z dvakrát tak starého muža? Nie je to naivná 18, ktorá ho na láka na peknú tváričku a minisuknu. Používa už ženské zbrane: šarm, pôvab a pochopenie. Je to nebezpečný super, lebo chlapa zblbne naozaj a nie len posteľovo. Ale znovu: co z toho má? Na to, aby si nasla partnera, nepotrebuje tvojho muža, môže si nájsť vekovo primeraného, nezadaneho a bezproblémového. Niekde je zrada. Nemôžeš jej konkurovať vekom, novotou ani šarmom (lebo ten tvoj už je okukany). Môžeš konkurovať spoločne strávenými rokmi, zážitkami, hĺbkou manželskej dôvery. Ak chceš. A to chcenie by som si veľmi dobre rozmyslela, lebo mladých ambicióznych žien bude vždy veľa a musela by som si byť istá, že tento výbuch bude u muža ojedinelý a nie ze ho budem riešiť každé dva roky.

Podla mna,keby ju lubil,uz by ta opustil. Ak sa chlap zamiluje,je koniec,nevidi nic ine. Musis byt velmi silna,ak to takto statocne znasas. Ked este aj milenku nazves milou,kes mu povie,aby sa o teba dobre staral,ked si mala horucku. Obycajna chudera je to,chamtiva,podlizovacna. Taketo podlizovacne milenky su asi najhorsie. Vsetko,co spravi mu odobri,ofukne ho,ucicika. Mala by si s nim obnovit intimny zivot. Zatial bu som nic nehovorila,ale to skor zo strachu,ze by odisiel. Skusila by som intimnosti,zaujat ho nejako, travit prijemne veceri.
Ak by to nepomohlo,potom by som sa s nim porozpravala