Manžel miluje milenku
Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..
@teleskop no precitaj si po sebe co si napisala, trosku cez ciaru myslim.
Autorka sama pise v druhej diskusii ze sama mala milenca predtym a ze povyvadzala kopec nie peknych veci manzelovi.
Vzdy su totiz 2 verzie rozchodu, netreba brat do uvahy len tu co pocujes prvu. Manzel by asi tiez vedel rozpravat
Ahojte, ano, ja som sa s nou priamo stretla v tej diskusii, kde je jedna pani (ktorej manželovi diagnostikovali BP) chcela vediet skúseností ľudí, ktorí sa s tou chorobou osobne stretli.
Pred rokom som písala aj do tejto diskusie, jednak preto, že sama žijem s oveľa starším partnerom (a nie, ani tento rok ma neomrzel, stále je medzi nami úprimná láska a opora, aj keď je to tu podľa niektorých kvôli vekovému rozdielu perverzné, ehm...), a taktiež preto, že máme v rodine blízku osobu trpiacu bipolárnou poruchou a už pred rokom som upozorňovala, že pokiaľ nou autorka trpí, tak veci rozhodne nebudú úplne také, ako opisuje... že ona sa snaží, robí čo môže, a zrazu zistí, že ju sčista jasna chlap podvádza. to ste ma tu išli ukamenovat, že som mladá naivna hlupana.
Kto nevie, čo obnáša (veľmi vážne psychiatrické ochorenie) bipolárna porucha, tak prosím vás, ani to tu nekomentujte. Tak ako tu niekto písal, že v ich manželstve bola "ona mama, ktorá mu žehlila košele, a on ako jej dieťa", verte mi, že on nebol ten, o ktorého sa bolo treba starať. Ako prvé, keď spomenula túto diagnozu, ste si mali vygoogliť, čo znamená, a brať jej príspevky s rezervou... potom tu nájdem rady od pani, že si má autorka nájsť "psychoterapeuta, čo jej pomôže so sebavedomím"..ako vážne??? Človeku, ktorý je denne na konských dávkach lítia a má za sebou hospitalizácie na psychiatrii ide niekto odporúčať psychoterapeuta?
Ano, ja súhlasím, že podvádzať je svinstvo, súhlasím, že je to neloajálne. Ale pochopte, že to bola už len kulminácia dlhoročného trápenia, naozaj je život s bipolárnym človekom strašne náročný, nech vyzerá navonok ten človek akokoľvek fajn a "normálne", nikto neviete čo sa deje za zatvorenými dverami, čo s takýmto človekom všetko musí rodina prežívať... život je proste komplikovaný a ja verím tomu, že jej manžel nie je žiadne hovado, čo myslí penisom. Musela to byt podla mna dilema, na jednej strane manželka, za ktorú cítil zodpovednosť a chcel jej pomocť, na druhej strane nová žena, ktorá mu vliala energiu do života. Aj mne je moc ľuto, že autorka musi teraz riešiť ťažké problémy, ale on si tiež zaslúži byť v živote štastny.
A nie, s bipolárnym človekom nie je možné byt šťastný. To nie je stigmatizácia choroby, to nie je tabuizácia, to sú holé fakty. je možné s ním prežívať, obetovať sa, čakať každý den na najhoršie, ale jedine za cenu vlastného šťastia.
@teleskop tak si pani prejdite diskusie a fóra o bipolárnej poruche, kde píšu ľudia, ktorí sú s nimi v dlhodobom, bezprostrednom a každodennom kontakte. Ja vás tu nejdem o ničom presviedcat, ja viem, že táto choroba ničí život všetkým okolo a fakt nemám chuť tu písať ironické a sarkastické poznámky. Ak si myslíte, že je to úplne v pohodičke diagnoza, tak Vám len a len prajem, aby ste jej nikdy v živote nemuseli denne čeliť.
Myslim si, ze by ste uz autorku nemali rozoberat. Nie je aktivna, ani netusi, ze sa tu bavite o nej bez nej. Ak by sa este niekedy zapojila do debaty, tak OK, ale inak sa to nepatri. A este tahat sem veci z ineho prispevku, co kde kedy napisala a preco o tom nepisala sem..je to jej vec.
@joplinka12 a ty si mala čítať za prvé dátum diskusie a za druhé všetkých 20 strán. Než vypustis chobotiny z klávesnice.

@eeffka máš link na tú druhú diskusiu prosím ťa? Vďaka 😉