Manžel nechápe moje tetanické záchvaty. Čo robiť?
Zistili mi tetaniu, zacala som mat pocity na odpadmutie, krce v rukach,nohach, brnenie po celom tele. Ked na mna pride zachvat, mam pocit,ze udrela moja posledna hodinA. Potom si musim lahnut a dat sa dokopy.
A reakcia manzela? Ze sa mam spamatat a dat do kopy, ze ci som na hlavu a mam fungovat normalne. Ako keby sa to dalo len tak :(
Potrebovala som sa len vyzalovat...
@nikaeli a aky je rozDiel v tych magneziach?🙂 nie nie,nepytala som sa na AD, rada by som sa im vyhla, ale ked to inak nepojde tak samozrejme ze budem brat aj tie,ale prv si chcem inymi spodobmi pomoct
@agajka22 tak to by lepsie spravil keby bol ticho
@cookie29 a nasere sa ked mam zachvat,to mi na ukludneni neprida.
@alickapusinka praveze pisem,ze deti mame.keby nemame tak sa inak zariadim.. A ty co uzivas?
@crazy_cat_lady ano,to by clovek neveril, ako sa ten druhy rokmi moze zmenit.😰
V pohode ☺️☺️do sáčku dýchať zhlboka... veľký pomalý nádych nosom, hlboký pomalý výdych do papierového sáčku... dýchanie robí veľa..aj neplechy..ja dýchať neviem,hovoria mi to všade a tým som si uhnala tie záchvaty 🤷
Rozdiel je v strebateľnosti. Niekoho zvykne bolieť žalúdok, či preháňať, niekomu znižujú tlak. Ja si dávam 2 denne, inak idem do kŕčov, šklbe mi nohami, tŕpnu prsty a zápästia. Musíš si sama vyskúšať, my sme otestovali vyše 10 produktov, kým sme našli pre nás to pravé.
Inak skús medovkový alebo ľubovníkový čaj, mne pomáha večerný kúpeľ v magneziovej soli, z práce chodím pešo (cca 30min), manžel zas brázdi lesy na bicykli. Momentálne je po operácii zlomenej kľúčnej kosti, od rána sa ozval až teraz a ja som už v ataku. Nenormálne, čo vie narobiť stres a strach 🥺
@miskakyska ďakujem 🙋🏻♀️🩷
@agajka22 viem, ze nic nie je cierne alebo biele. Lenze ide o dospeleho cloveka , nie male dieta. Toto by preslo mozno prve razy... ale autorka ma diagnozu, da sa to pozriet, nastudovat, opytat sa atd... takze v tomto pripade bud nema zaujem, alebo je vazne magor... tu uz podla mna Tvoj argument nefunguje.
Moj muz ma napriklad casto nazyval privlastkom ze som hlucha a slepa, ale strasne sa ma to vzdy dotklo, hoci vie ze od narodenia nosim okuliare a bez nich nevidim dobre a uz ani s nimi nevidim uplne dobre a co sa tyka sluchu, mam tinnitus ajnod lekara potvrdene zhorsenie sluchu a napriek tomu stale na mna hovori potichu a nazyva ma hluchou ked od neho chcem, aby mi zopakoval , co povedal . Ja som nikdy nikoho nenazyvala hluchym ani slepym a vzdy zopakujem, ked niekto nerozumie. Niekedy mi zvykne povedat, ze joj aka som hlupa , ale napr v praci mi to nikdy nik nepovedal a su so mnou spokojni. A to som mu aj so skolou hodne pomahala, ked sme este studovali
Ešte som chcela k tomu Magnosolvu - pije sa pomaly, po dúškoch, najlepšie keď sa trošku usadí. Môžeš si ho aj rozdeliť. Mne zaberá najrýchlejšie zo všetkých. Naopak Magnerot mi je veľmi slabý. Musíš len skúšať.
@katulienkax veľmi smutné od neho 🥺 posielam objatie
Tvoj muž je debil.Bud tak reaguje, lebo sa zľakne a nevie nič iné povedať, alebo je neempaticky debil
Mne vyhovuje magnosolv, ale mám dosť nízky tlak aj bez neho, takže si ho dávam večer.Ostatne mg čo som skúšala mi nespravili takú službu po magnosolve som fakt kľudná.Pre takéto prípady je dobré mať doma ukludnovak neskôr, keď už pominie tento začiatok ho už nebudeš potrebovať
Ja som ho mala na začiatku normálne 3x denne jednu tbl plus treba aj vápnik brať popýtať saekarky, v lekárni akú dávku a musíš ho brat v inom case ako mg.
A áno, je možné, že to máš z muža
Jaj mate zle som to prečítala. Magnézium s toho magnosolvu som mala hnusne hnačky tak mi to vzala neurolog a dal iné.
Jaj no tak to je potom zle, to potom riešiš dva problémy naraz, nielen atak ale aj manžela... ako ja trpím panickou poruchou, ale tie príznaky su podobné ako pri tetánii, a čo mi pomáha je ked mám pri sebe flašku so studenou vodou, a ked si tú ladovu vodu vylejem na hrudník. Mne to pomáha proti búšeniu, a tá voda ma ako keby zresetuje, skús dačo podobné tiež, lebo aj tetánia je z velkej časti psychická choroba
tvoj muz je chorý psychopat, bez empatie vela stastia s takym

@miskakyska joj, co by som ja za takeho dala..bud vdacna za to co mas doma,aj ked ti to dakedy ide na nervy. Sacok mam pripraveny, a ako mam donho dychat? Pomaly? Rychlo? Plytko?:D sorry za blbe otazky ale nemam skusenost