icon

Manžel nechce deti

lentilka3009
19. aug 2022

Ahojte,už sú to 2 tyzdne čo sa trápim kvôli veciam čo sa stali a neviem ako z tejto situácie von.
Plačem keď s hocikým o Tom rozprávam,na jedlo nemám ani pomyslenie,mám pocit tazoby vnútri tela-ako keby mi niekto zvieral srdce a pľúca a neviem normálne dýchať).
Som vydatá žena,33 ročná,manžel 47.
Na začiatku nášho vzťahu sme sa bavili na rovinu o Tom ako budeme rodina ,ako túžim po úplnej rodine keďže som vyrastala iba s maminou a starými rodičmi,manžel takisto chcel,chcel ma ako manželku a chcel mať aj dieťa so mnou-od začiatku sme si nedávali pozor)
Túžila som byť manželka a matka.
Manželkou som sa stala pred troma rokmi.
Po roku snaženia sme sa dali s manželom vyšetriť.
Keďže on má dospelého syna s bývalou ženou,tušila som že je vo mne problém.
Absolvovali sme všetko vyšetrenia,manžel spermiogram a ja najskôr neinvazívne prezretie a neskôr aj laparoskopiu.
Zistili cca pred dvoma rokmi že som neplodna(jeden vajcovod zobrali a druhý mám ako sparatko tak u mňa iba umelé oplodnenie je ako taká nádej)
.Pred rokom som absolvovala stimulaciu-napichali mi hormóny aby sa mi vytvorilo veľa vajíčok.
Celý čas stal manžel pri mne,pichal mi injekcie,trpel moje zmeny nálad ale ustáli sme to.
Myslela som že mám v ňom podporu,že obaja chceme to isté,že túžime po našom spoločnom prckovi.
Vytvorilo sa mi veľa vajíčok,ale neboli životaschopné,iba jedno jediné nám zmrazili keďže po stimulácii som nebola na Tom dobre a muselo sa telo popasovať s takou dávkou ktorú dostávalo.
Vklad sme odkladali na neskôr neskôr,až tento rok v júni sme sa rozhodli že vložíme.
Ďalšie lieky,ďalšie sledovanie či som ok.
V deň vkladu posledná kontrola,všetko v poriadku,mala som ísť na vklad.
Manžela poslali preč,že za cca 3 hodinky môže pre mňa.
Stihla som sa len prezliecť do pyžama,keď mi embyologicka prišla oznámiť že vklad sa nekoná,embryo nie je životaschopné.
Naše jedno jediné mrazené neprežilo.
Bola som smutná,sklamaná ubolena,plakala som dva dni lebo som sa s tým potrebovala vyrovnať.
Manželovi som aj povedala že nevie spraviť nič(keď sa pýtal ako mi má pomôcť),len nech je pri mne.
Mali sme si užiť leto a po lete sme mohli znova stimulovať,keďže už vedeli že mám ďalšiu
telo už tie "zle vajíčka"dalo preč.
Manžel mi ale vo štvrtok oznámil,že tlačím na pílu a on žiadne deti nechce
Zrútil sa mi celý svet.
Nechala som mu čas,nech vychladne,nech skúsi porozmýšľať a nech mi vysvetli čo sa stalo.
Nevie mi na to odpovedať pravdivo.
Stále hovorí že deti nechce!!
Raz mi tvrdí že sa toho boji a nechce má vidieť smutnú.
Druhýkrát povedal že už nechce stratiť ten svoj klud ,že nechce aby nám doma behalo malinké a zmenil sa náš život.
Mužovi,ktorému som verila,ľúbila nadovšetko a ktorý bol môj svet ,jemu nezáleží na Tom čo chcem ja,že materinský cit je teraz taký silný a neviem proti tomu bojovať.
Povedal že ma nechce stratiť ale deti so mnou nechce.
Prirodzene nikdy neotehotniem .
Milujem ho a neviem si predstaviť život bez neho,ale bojím sa že za pár rokov by som mu aj tak vyčítala že som aspoň neskúsila pokúsiť sa byť aj dobrou mamou.
Vôbec neviem čo mám spraviť
Stratiť ho nechcem ale nedokážem zabiť moju vieru v dieťa😭😭😭😭(mne ostala už len viera že to raz vyjde)

diagnózu a telo už tie "zle vajíčka"dalo preč.
Manžel mi ale vo štvrtok

vler
19. aug 2022

@felycity ani ja sa mu nedivim, navyse to nie je tak ze to vzdal hned na zaciatku; niekolko rokov stal pri autorke a vsemozne ju podporoval, ale uz asi ma tejto situacie- snazenia, sklamania a utrap dost, a chce zit zivot. No chapem aj autorku, ze nakoniec nemat deti je pre nu obrovske nestastie

miadi
19. aug 2022

Hmm ked uz matke povedal o “ rozvode “ tak Podla mna on uz stebou nerata. On to dieta az tak nechce a potom vsetkom Uz Asi ani teba. Ty ani nemusis tlacit na pilu Ved ten vklad ste mohli skor urobit., len on jednoducho ochladol. Najprv ti slubil co si chcela pocut. Bol zalubeny. Zobral si o dost mladsiu zenu tak jej musel slubit ze jej splni sen o rodine .. aj to skusil no uz nechce. Clovek Proste moze aj zmenit nazor . Teraz Len vie ze ty nieco velmi chces a on to tak neciti. Mozno je to dobre ze sa ten vklad nedal urobit Mozno by bol na nic otec .. este mozes mat dieta s inym. Skusila by som to . Zijeme len raz pre mna je materstvo najkrajsia vec na svete a moje deti 7 div sveta. Chlapov su billioni no tvoje dieta by bolo Asi len jedno .. a moze sa stat aj zazrak a s inym muzom mozes otehotniet aj prirodzene aj take uz sa stalo .

miadi
19. aug 2022

Nie len ze uz nechce dieta stebou ale uz aj o rozvode vravi mame. Ty sa zbytocne rozhodujes co dalej on uz sa rozhodol. Budes to musiet len prijat a s pracovat

ls56
19. aug 2022

@lentilka3009 dobre je, že ste si dali na tyždeň od seba pokoj. Ste v kontakte? Možno vychladne a povie, že pôjde znova do toho centra. Ale inak.. mňa by strašne naštvala ta poznamka, že nevie či da spermie… to by ma fakt nahnevalo..to ako keby si myslel, že to je dajaký obchod🤦‍♀️
Každopádne.. bolí to, ale raz prestane. Aj keď sa rozvediete,tak s dieťatkom budeš mať krajší život.Taký ti on nikdy nedá(lebo nechce).

lentilka3009
autor
19. aug 2022

@ls56 sme v kontakte ale v minimálnom...len ja som v Tom cudzom byte,sama,on je doma a keď nie je doma vie si urobiť program....musel to mať už dávno uzavreté keď sa teraz tak správa.....
Ale keď som si balíka kufor ..tak tú noc sme spali vedľa seba..nádej tam bola...ale možno to je zase len moja fantázia....ja už ani sama neviem čo to je

osky
19. aug 2022

@lentilka3009
Ach...
Ja som otehu aj prirodzene,ale vzdy potrat...kyret...
Pri celkom prvom som skoro umrela.
Ja som ivf absolvovala 5x.
Vzdy cely kolotoc odznova...
Tak strasne som tuzila po dietati.zosilnoval to Fakt,ze moj muz po nom tiez velmi tuzil a ja som nebola schopna urobit ho otcom.
A ked som Sa chystala na 6.kolo, nieco Sa vo mne zlomilo.
Pochopila som,ze je nieco vyssie nado mnou,a ja hlavou mur neprerazim.
Jednoducho,bud Sa budem umarat,lutovat...
Alebo kaslem na to a prijmem to.
A ked motyka vystreli..mozno raz bude aj celkom normalne.
Do 40tky som plakavala po kutoch,po 40tke Este asi rok - ze uz mi odbila posledna nadej..
Poviem ti,zije Sa mi lahsie.moja hlava nie je ako melon a ja som si uvedomila, ze mam hodnotu aj ako zena.nie iba ako matka...
Mame zamrazene Este 2 Embrya.
A vies co?
Vobec Sa mi do toho nechce.
Na jednej strane Sa bojim,ci to preziju,alebo ak Sa aj uchytia,ci Sa narodia zdrave..
Na strane druhej,neviem si to uz predstavit
Zariadila som Sa bez deti a vsetko ide ako hodinky.
Dieta by mi prevratilo zabehnuty zivot na ruby.
Ale samozrejme,ze im sancu dam,pripravujem Sa na to...nemohla by som zit s vedomim,ze som im nedala sancu na zivot-ved to ja som ich umelo chcela!!
A viem ,ze keby to dieta prislo,zila by som pren celou dusou.
Ale proste,zivot treba privat aky je.
Leti rychlo a netreba si ho ztazovat.
Okrem toho,tboj muz je od teba o dost Stars,tuzi uz po pokoji...
Raz to s tebou skusil.stal pri tebe..
Daj mu cas na vypustenie plynu.
Mozno o par mesiacov bude povolnejsi.
A ak aj nie-urcite dokazete byt stastni aj bez deti.ak Sa lubite,ak si rozumiete..
Vsetko je v tvojej hlave.
Kludne si poplac,pokric...ale nedovol,aby ta to celkom znicilo.
Uprimne ja s odstupom casu,ked si to vsetko spätne vezmem...
Keby Sa mi to vratilo,uz nikdy by som ziadne umele pocatie nepodstupila.
Drzim ti palce, aby si cim skor nasla pokoj v dusi!

zmrzlinka2021
19. aug 2022

@lentilka3009
Tvoj manzel je unaveny. Ste manzelmi iba kratko a cely cas riesite umele oplodnenia, hormony, brutalne zasahy do tvojho tela... cele manzelstvo je len snazenie sa, boje, lekari.... toto musi byt aj pre meho exremne vycerpavajuce.
Strasne silite dieta a to proste ludom casom prerastie cez hlavu a neraz zial dost vazne poskodi vztah.
Netlac na neho, rozpravajte sa, nie v hneve, ale skuste hladat riesenia, kompromisy, mozno fakt potrebuje mat urcity cas oddych od tychto veci. Je pravda, ze tieto zasahy idu hlavne do teba, ale to ma vplyv na cely vztah, aj na toho muza.

zmrzlinka2021
19. aug 2022

@osky klobuk dole!

felycity
19. aug 2022

@osky 👏👏

panelacikova
19. aug 2022

@lentilka3009 ten život "starého mládenca", ako ty tvrdíš (chaty, fitko....) to trvá práve tie dva týždne, čo si sa dozvedela, že on nechce už teda to dieťa?

miadi
19. aug 2022

Pozitivna vec je . Ze vies ako na tom si . Hladaj muza blizsie v tvojom veku idealne co tiez este nema deti a hnet na zaciatku vztahu by bol upozorneny na vsetko cim si cez umele musis prejst. . Niekoho kto by stebou plakal ked to nepojde Niekto kto nebude uvazovat o rozvode Niekto kto sa bude snazit dovtedy Kym sa ty chces snazit .. Niekto kto by nemal problem s adopciou ako moznostou.. niekoho skym budes chciet stravit zvysok zivota aj keby ste nemali zazrak vasho dietata.

oslo1
19. aug 2022

Ahoj
Tiez sme isli x IVF do IVF, celkom 3. Z posledneho mame nasho mrazacika Vratka. Tiez som si presla tymto zufalstvom. U Nas bol problem na manzelovej strane.
Ked sme to uz vzdali, ze pojdeme na Slovensko na IVF. Tak som si dala posledne zmrazene embryo vlozit. Bez liekov, Bez nicoho. A motyka vystrelila.
Nemam pre teba radu, iba pochopenie.
Ja som si vtedy hovorila, ze ked nam dieta nevide, ma.e vami pekny, funkcny vztah. To IVF na Slovensku Malo byt posledne. Uz sme to nechceli silit.
Velmi ti drzim palce, aby ste toto tazke obdovie ustali.

luccija
19. aug 2022

@lentilka3009 preco ste cakali 2 roky?
Chlapi su v tomto slabosi casto opustia zenu, ak ma chore, postihnute dieta casto zutekaju pred problemom.To, ze vyhladava kamaratov, akcie bud to je jeho sposob vyrovnania sa so situaciou, alebo je v tom nejaka ina, alebo chce byt sam nemat starosti, dieta ma...Ano brala by som to ako obrovsky podraz ty si podstupila viac vysetreni...neviem preco sa tak ponahla s rozvodom, ze to povedal svojej mame?neviem nieco mu tam nesedi.
Minuly rok tu bol zaujimavy prispevok o zene, ktora isla tiez na IVF a muz od nej odisiel mesiac tyzden?pred vkladom, ze tiez to nezvlada a dieta uz nechce...a ona mala dilemu co spravit...
Stiahla by som sa a pockala co bude...

luccija
19. aug 2022

Chapem, ze si emocne uplne na dne nemas dieta a este aj chlap sa zachoval ako chrapun, ale nie je jediny chlap aj, ked teraz Ti to pride ako len take reci na chlacholenie..
.mas dobry vek...uvidis ako sa to vykrystalizuje, ale kvoli dietatu by som obetovala chlapa po tomto by som nevedela s nim zit s tym pocitom, ze uz do toho nesiel aj, ked vie ako tuzim po dietati.

luccija
19. aug 2022

Mali ste nejaku dohodu skusime to raz, alebo?

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
miadi
19. aug 2022

@tequelinka je zas nechapem nabozenske fanaticky.A tvoj prispevok Nebol lepsi od autorky. Ty tiez Asi potrebujes odbornu pomoc ale psychiater ti empatiu neda na predpis. Tuzba po dietati je zakladny instinkt. Niekto ho mà silnejsi niekto slabsi.

nevenka
19. aug 2022

@tequelinka kokos, Ty vies podporit, len co je pravda 🙄. Toto je podla mna hnus, co si jej tu napisala. A to mam 3 deti prirodzene uz na svete a stvrte na ceste. Ale dokazem si predstavit, co preziva tato zena. Prave preto, ze deti mam a viem, co do zivota prinesu zene. Ze existuje aj pes, macka! Ty ides porovnavat dieta so zvieratom? Akoze fakt sorry, mozem mat aj 10 psov, ale dieta je dieta predsa. A fakt mi nepride tato zena nijak hystericka, ani ze by tlacila na pilu. Milostivo cakala 2 roky, kym si chlap oddychne, kupi nove auto, podovolenkuje a potom jej z nicoho nic zahlasi, ze dieta nechce. Mne tam nesedi teda dost veci. Tento vztah ku nej on nema v poriadku.

nevenka
19. aug 2022

@miadi toto prosim pekne nie je o nabozenstve, tato pani je dost mimo. Ja Ti poviem, som katolicka, veriaca, ale tuto zenu chapem uplne a sucitim s nou a velmi jej prajem to dieta. Ak krestan povie zene, ze sa ma zmierit s tym, ze dieta mat nebude, ze si ma kupit psa alebo macku namiesto toho, tak je dobre pomyleny, a nie krestan.

A toto tak vseobecne, take PS k tomuto.
A zase sme v teme, kde sa bude kydat na veriacich, do prdele, uz na druhej strane a pointa je v niecom inom. Tato zena potrebuje podporit a zorientovat sa, je zmatena, zranena, ubolena a zrutil sa jej svet.

miadi
19. aug 2022

@nevenka Ja nekydam na veriacich je dost rozdiel ked je clovek fanatik nie? To je nieco ako nacizmus je jedno ci je clovek krestan Mormon hinduista Muslim ked pouziva Boha na odsudenie ci znevazenie vsetkeho co nie je ako v “ pravidlach” .

mikadooo
19. aug 2022

@lentilka3009 myslím si, že aj on si pri tebe dosť vytrpel, už len tým, že videl čo všetko ty podstupuješ a trápiš sa a stále len horšia a horšia správa prišla. Nechaj ho vychladnúť. Nechaj to chvíľu celé tak. Tak vynechajte september, dajte si čas na zotavenie. Ja si myslím, že má pocit, že už ste vynaložili toľko zbytočnej energie, že možno má naozaj pocit, že načo toľko tlačiť na pílu. Tak ti povedal, že dieťa nechce. Možno to jednoducho len celé nechce absolvovať druhý krát a znovu byť ten silnejší, ktorý ťa podrží, vypočuje, utrie ti slzy... Nemyslím si, že zmenil názor, skôr - ako tu viaceré napísali, on dieťa má, pre neho to už nie je nejaká extra priorita, že MUSÍ mať druhé, on už si to odžil, čo to znamená mať malé dieťa. Zatiaľ čo TY si to dieťa ešte nemala a evidentne je to pre teba priorita číslo 1. Čo by som robila? Nuž, rozprávala sa s ním o tom, ako je to pre mňa dôležité a on ti možno povie, že pre neho to dôležité nie je, ale robil to pre teba. Ale že už druhý krát sa na to fakt necíti. Ja neviem. Chce to rozhovor, možno aj spoločného psychológa/terapueta ale aj čas...🤷.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
dkethe
19. aug 2022

Vychladni... Najhorsie co sa ti moze stat je, ze opustis tohto milovaneho muza, narazis si prveho dostupneho chuja, ak ty mas problem s plodnostou, caka ta x rokov snazenia. Pred 40tkou porodis a o 3 roky zistis, ze muz je debil, dieta ti vyrasta v nefunkcnej rodine a za tymto muzom budes denne revat do vankusa.
Kazde rozhodnutie nesie so sebou rizika ..
Radsej bezdetny funkcny vztah, ako s dietatom v nefunkcnom.
V 47 rokoch sa mu holt nedivim, ze uz sa mu do toho nechce 😒 z objektivneho hladiska, urobil pre tvoje materinske pudy maximum

nwnw
19. aug 2022

@lentilka3009 ja si myslim, ze uz nechce dalsie sklamanie a este ine rizika. Trosku ho chapem 🥺, ale je mi ta luto. Drzim palce.

gionella
19. aug 2022

@lentilka3009 podľa mna ho len trápi pohľad na utrápenú teba a tak to radšej uhral tak že deti nechce.nechce ísť zase do rizika he príde sklamanie.

cefka29
19. aug 2022

@tequelinka jediný hnus si tu akurát tak ty

@lentilka3009 tak rada by som ti poradila niečo múdre, ale bohužial neviem :( ono asi veľa možností v tuto chvilku nemas, len trochu vyckat. Jednak nato ako sa tvoj muz zachova (to oznamovanie rozvodu teda asi nic dobreho nevesti), jednak nato kym sa ti utriedia myslienky a upadnu tie najvacsie emocie. Mozno keby manzel suhlasil tak by to stalo zato aby ste spolu zasli za psychologickou a skusili ste si aj s jej pomocou vsetko znovu vysvetlit. Aj keby to nevyslo aspon budes vediet ze ste skusili vsetko. Strasne velmi ti drzim palce a posielam vela sil ❤️

kassandra25
19. aug 2022

@lentilka3009 ja súhlasím s miadi. Este dodam, ze to musi byt velmi neprijemne, ak zena nevie otehotniet prirodzene. Na povzbudenie: on to s tebou myslel vazne, ste aj manzelmi, asi mu trosku aj udrelo ten proces otehotnovania takto na mozog, bolo to neprijemné, asi si to porovnal s pvym manzelstvom, ale pozri sa, hlavu hore, po tom rozvode, ktory je dolezity, ty stretnes mladsieho, dietata chtiveho, ktory to vykona s tebou, ak sa teda nepodari prirodzene, lebo ja tomuto neverim, je mozne aj to, by si sa cudovala...., a budes mat. Len este aby aj dvojicky neboli.... neboj sa ty nic, este nam tu budes vypisovat, ako tazke je zvladat tolko a tolko detí..... takze, hlavu hore, vsetko zlé je na nieco dobré a : ideš!