Manžel nechce deti
Ahojte,už sú to 2 tyzdne čo sa trápim kvôli veciam čo sa stali a neviem ako z tejto situácie von.
Plačem keď s hocikým o Tom rozprávam,na jedlo nemám ani pomyslenie,mám pocit tazoby vnútri tela-ako keby mi niekto zvieral srdce a pľúca a neviem normálne dýchať).
Som vydatá žena,33 ročná,manžel 47.
Na začiatku nášho vzťahu sme sa bavili na rovinu o Tom ako budeme rodina ,ako túžim po úplnej rodine keďže som vyrastala iba s maminou a starými rodičmi,manžel takisto chcel,chcel ma ako manželku a chcel mať aj dieťa so mnou-od začiatku sme si nedávali pozor)
Túžila som byť manželka a matka.
Manželkou som sa stala pred troma rokmi.
Po roku snaženia sme sa dali s manželom vyšetriť.
Keďže on má dospelého syna s bývalou ženou,tušila som že je vo mne problém.
Absolvovali sme všetko vyšetrenia,manžel spermiogram a ja najskôr neinvazívne prezretie a neskôr aj laparoskopiu.
Zistili cca pred dvoma rokmi že som neplodna(jeden vajcovod zobrali a druhý mám ako sparatko tak u mňa iba umelé oplodnenie je ako taká nádej)
.Pred rokom som absolvovala stimulaciu-napichali mi hormóny aby sa mi vytvorilo veľa vajíčok.
Celý čas stal manžel pri mne,pichal mi injekcie,trpel moje zmeny nálad ale ustáli sme to.
Myslela som že mám v ňom podporu,že obaja chceme to isté,že túžime po našom spoločnom prckovi.
Vytvorilo sa mi veľa vajíčok,ale neboli životaschopné,iba jedno jediné nám zmrazili keďže po stimulácii som nebola na Tom dobre a muselo sa telo popasovať s takou dávkou ktorú dostávalo.
Vklad sme odkladali na neskôr neskôr,až tento rok v júni sme sa rozhodli že vložíme.
Ďalšie lieky,ďalšie sledovanie či som ok.
V deň vkladu posledná kontrola,všetko v poriadku,mala som ísť na vklad.
Manžela poslali preč,že za cca 3 hodinky môže pre mňa.
Stihla som sa len prezliecť do pyžama,keď mi embyologicka prišla oznámiť že vklad sa nekoná,embryo nie je životaschopné.
Naše jedno jediné mrazené neprežilo.
Bola som smutná,sklamaná ubolena,plakala som dva dni lebo som sa s tým potrebovala vyrovnať.
Manželovi som aj povedala že nevie spraviť nič(keď sa pýtal ako mi má pomôcť),len nech je pri mne.
Mali sme si užiť leto a po lete sme mohli znova stimulovať,keďže už vedeli že mám ďalšiu
telo už tie "zle vajíčka"dalo preč.
Manžel mi ale vo štvrtok oznámil,že tlačím na pílu a on žiadne deti nechce
Zrútil sa mi celý svet.
Nechala som mu čas,nech vychladne,nech skúsi porozmýšľať a nech mi vysvetli čo sa stalo.
Nevie mi na to odpovedať pravdivo.
Stále hovorí že deti nechce!!
Raz mi tvrdí že sa toho boji a nechce má vidieť smutnú.
Druhýkrát povedal že už nechce stratiť ten svoj klud ,že nechce aby nám doma behalo malinké a zmenil sa náš život.
Mužovi,ktorému som verila,ľúbila nadovšetko a ktorý bol môj svet ,jemu nezáleží na Tom čo chcem ja,že materinský cit je teraz taký silný a neviem proti tomu bojovať.
Povedal že ma nechce stratiť ale deti so mnou nechce.
Prirodzene nikdy neotehotniem .
Milujem ho a neviem si predstaviť život bez neho,ale bojím sa že za pár rokov by som mu aj tak vyčítala že som aspoň neskúsila pokúsiť sa byť aj dobrou mamou.
Vôbec neviem čo mám spraviť
Stratiť ho nechcem ale nedokážem zabiť moju vieru v dieťa😭😭😭😭(mne ostala už len viera že to raz vyjde)
diagnózu a telo už tie "zle vajíčka"dalo preč.
Manžel mi ale vo štvrtok
@panelacikova a ty? Napíš tvoj príbeh?
O týchto problémoch evidentne nevieš nič a súdiš zakladateľku, muža len vidíš ako obeť a prečo by si nenašla? Až tak veľa obety muža zvládať nemusí.
Príde dodať len materiál a keď mu ozaj záleží prežíva to s ženou. Je to veľmi napätá situácia, pretože si v dianí až po výsledok.
Mne príde, že práve sa vyjadrujete také, čo ste k dieťaťu prišli ľahko, alebo teda, by ste si vedeli ľahko predstaviť dieťa bez. Proste sa viete preniesť cez problém a tým je manžel obeť a žena tlači na pílu.
@lentilka3009 och, je mi to luto, al3 od zaciatku prispevku, co si pisala a ako si to pisala, som mala tento dojem. Ze on Ti akoby chcel tu radost spravit, ale ked to malo prist, tak Ta natahoval 2 roky a teraz toto. On v podstate to dieta nikdy s Tebou nechcel, som mala ten pocit a asi bol spravny 😪.
Moji svagrovci mali problem, vekovo je svagrina ako Ty, svagor v mojom veku, ma skoro 40, takze ano, menej, ale boli v tom cely cas spolu. Ani jeden ale nemal este dieta s inym partnerom, asi preto to bolo ine. Pragmatici obaja, ale stali pri sebe, oni mali tusim 5 embryi, 2 vklady neuspesne, az to posledne sa uchytilo, aj to v jednom kuse krvacala, uz nevedeli lekari, co jej maju dat a drobec to zvladol. Nehovoria o tom velmi podrobne, ale muselo to byt fakt narocne, to verim.
Mas hroznu situaciu, nielen, ze si stratila poslednu nadej s tymto mrazacikom, tak este Ta dorazila jeho reakcia, ktora je fakt uboha. On Ta pravdepodobne ani nikdy skutocne nemiloval...😪
Poznam par, ktory sa sice po rokoch, ked uz deti boli dospele, rozviedol, ale ked zistili este mladi, ze nemozu mat vlastne deti, tak si 2 adoptovali.
@sono2 ja mam prirodzene 3 deti a stvrte na ceste, ale viem si predstavit to zufalstvo tejto zeny, tu tuzbu a osobne nerozumiem, preco tu to zeny vidia inac, nesucitia s nou, ale chapu muza. Tento muz je sebec, vodil ju za nos, ona cakala, kym sa milostivemu bude vklad hodit...
No tuje to riziko toho vekoveho rozdielu a on ze dieta uz ma. Preco by ona mala zahodit tuzbu po dietati a ostat snim, bezdetna? Ked sa k nej takto chova, ze ju ignoruje. Iba cakal na zamienku pre rozchod. Vypocitave!
@jana_eyre_2 oni to NERIESILI 2 ROKY, citaj poriadne. Mali mraziacika, 1 embryo, na ktore ONA cakala 2 roky, aby mohol byt vklad, pretoze jemu sa to vtedy a vtedy pre to a pre hento nehodilo, este raz si to precitaj, auto, dovolenka atd...
@sono2 môj príbeh som pridala o 11:57, ale presne na tomto je vidieť, že ty nečítaš diskusiu ako celok.
@lentilka3009 teraz, keď si uviedla, že nemá snahu ani o komunikáciu, neviem... nemá snahu komunikovať vôbec o dieťati alebo vôbec o manželstve? nemá snahu preto, lebo ty mu stále píliš s dieťaťom uši? asi by si si mala uvedomiť, že jemu už táto téma zrejme patrične lezie na nervy. takže buď sa spamätaj a snaž sa dať manželstvo do kopy hoci aj bez dieťaťa alebo sa na to vykašli a hľadaj si iného muža, ktorý ťa oplodní. či bude dieťa naozaj tvojím životným šťastím, to zistíš až potom.
ale ja osobne NEVERÍM, že muž z ničoho nič prestal komunikovať. bez toho, aby si mu touto témou už mesiace liezla na nervy. asi mu už pretiekol pohár trpezlivosti. každému normálnemu by pretiekol. upla si sa na dieťa nie veľmi zdravým spôsobom a to nie je dobré. takto ti nebude fungovať žiaden vzťah, pokiaľ nebudeš môcť otehotnieť...
@lentilka3009 ja si myslim, ze si dosta neskoro zacala riesit dieta. Mna by tiez muz skoro v 50tke nedonutilmat dieta. Ani keby co. Ty si ides svoje, tiez ta absolutne nezaujima jeho pohlad na vec. Dieta by sa narodilo, zrazu by si chcela od enho pomoc, cez, pomoc vnoci, prechadzky, non szop byt poruke. Nedokazes to pochopit, lebo nevies co to jemat dieta. A v 35 sa zacatnaplnovenovat tomu, ze chces dieta... Halooooo v zivote tonie je ze chcem tak dupnem nohou!! !! Ano niekedy hej, ale niekedy nie. Niekedy mozes robit aj nemozne. A nebude to tak. Ja murozumiem, zesa mutoto vsetkoabsolutne v 47rokoch nechce riesit.
@nevenka nikdy ju nemiloval? citujem autorku:
"Celý čas stal manžel pri mne,pichal mi injekcie,trpel moje zmeny nálad ale ustáli sme to"
"chcel ma ako manželku a chcel mať aj dieťa so mnou-od začiatku sme si nedávali pozor"
a ešte ten odklad 2 roky, až v diskusiách tvrdí, že to odkladal muž, v úvodnom príspevku píše toto:
"Vytvorilo sa mi veľa vajíčok,ale neboli životaschopné,iba jedno jediné nám zmrazili keďže po stimulácii som nebola na Tom dobre a muselo sa telo popasovať s takou dávkou ktorú dostávalo.
Vklad sme odkladali na neskôr neskôr,až tento rok v júni sme sa rozhodli že vložíme."
píše - rozhodli sme sa - nepíše, že on to odkladal. osobne si myslím, že je tak zronená tým, že nemôže mať dieťa, že sa to nepodarilo, že v diskusiách už následne hľadá chyby na manželovi. a preto sa mu nečudujem, že mu to už prerástlo cez hlavu a vyriekol aj slovo "rozvod". ak sa vžijem do jeho kože, že už mesiace, roky počúva dokolečka o dieťati, že možno aj ich pohlavný styk či celkové plánovanie sa točili len okolo dieťaťa, že kým ju ešte veľmi miloval, tak ju videl bežne trpieť a slziť.... tak sa mu nečudujem, že taký život už ďalej nechce....
a nie, nie som bezcitná sviňa, mám za sebou taký život, že nie každá by to zvládla psychicky aspoň tak, ako som to zvládla ja. problémy v mojom živote sa ťahajú od môjho narodenia. prešla som kadečím. ale presne, ako uvádzam napoludnie v príspevku, tak niekedy po 30-tke som si povedala a tak sa aj snažím žiť, že nebudem sama sebe robiť veci, ktoré ma trápia a ničia mi život a psychiku. toho som mala dosť od druhých. človek by mal žiť tak, aby ho život tešil, aj keď nie vždy je podľa jeho predstáv.
@panelacikova jaj ty si opat moja spriaznena dusa tu...
@derdia vieš, taká
@sono2 napíše, že o tých problémoch neviem nič... no viem. liečila som sa možno ešte v čase, kedy sa ona hrala s bábikami. liečila som sa o pár rokov neskôr a potom naposledy, keď sa podarilo. až do tých 32 rokov som to veľmi ťažko znášala a nechápala som, prečo práve ja??? ale mne otvorilo oči práve toto centrum. tie zúfalé ženy, pre ktoré bolo porodiť dieťa jediným poslaním a zmyslom ich života. oči mi otvorili tí chlapi, ktorí tam s nimi boli už len preto asi, lebo ich tam priviezli a odviezli a nie preto, žeby ich ešte milovali... keď som toto videla a vnímala, povedala som si, že ja takto dopadnúť nechcem. že ak mi nie je súdené to dieťa mať, tak ho proste mať nebudem. a ak áno, tak budem. nechala som to na vyššiu moc. mne sa to podarilo, som rada. ale práve vtedy som vedela, že môj pohľad na život bez dieťaťa medzi mojím cca 19 a 32 rokom života bol poriadne na omyle... tiež som mala stále v hlave: dieťa, dieťa, dieťa..... a asi 3-4 hormonálne liečby (našťastie len tie). takže presne viem, čím si autorka prechádza, má však smolu, že to nevie prekonať. a ubila tým zrejme aj svoje manželstvo. ten chlap si ju určite nebral pred 3 rokmi z donútenia, ale z lásky.
@panelacikova to ano ja to chapem... Ja by som tiez asi presne tak isto zila...cez mrtvoly by som si chcela vydupat to svoje... Ale preto, ze som nevedla, co take dieta obnasa. Mam dve, a keby mi niekto povie ze musim mat tretie tak nechcem... Citila by som sa ako v klietke...
Takze su tu dva pohlady, zena, ktora chce cez vsetko dieta, a druhy, chlap, ktory ma toho po krk.. Lebo vie, ze by nemal na to uzenergie.. Ona by porodila, a zacala by sa dalsia pesnicka, taka, ze nic nerobi, ze nepomaha, ze ho aj tak nechcel, ze je na vsetko sama, zenevladze... Atd.
@derdia samozrejme, faktor veku je ďalším dôležitým v jeho rozhodnutí... on si predstavuje situáciu, že dieťa má 12 rokov, puberta v plnej sile a on 60-ročný už dedko zrejme - keďže má dospelého syna... ja sa mu vôbec nečudujem.
@panelacikova ahoj...nie je to tak že svet sa točil a točí iba okolo deti a kliniky...po vybratí vajíčok som mala čakať mesiac,možno 2 lebo som mala ohhs.
Manžel chcel dovolenku,potom bol dôvod,potom chcel riešiť nové auto,potom zase leto a ďalšia dovolenka,potom nevedel či chce robiť prácu ktorú robí.
Netlačila som a ani tu tému neotvárala.
Keď začala jar spýtala som sa ho či nevlozime nášho bojovníka?odpoveď:môžme.
Nevyšlo to..tak sme išli na letnú dovolenku a po nej sme mohli skúsiť...keďže telo mám oddýchnuté.
Neotvárala som tému dieťa,že kedy alebo čo.
Cca pred mesiacom kamarátka mi oznámila že je tehotná(náročné tehotenstvo)ale prajem jej to.
Povedala som manželovi že som bola za kamoškou a povedala mi že čo je vo veci.
Žeby bol toto ten spúšťač?neviem
V kľude tvrd že ja som ta prepnuta čo dieťa chcela alebo chce silou mocou.
Chcela som len muža ktorý bude stáť pri mne a s ktorým budeme mať rovnaké priority.
A áno vybrala som si staršieho muža,vyzreteho a bolo mi s ním super.
Roky ktoré sme prežili a ktoré má niečo naučili.
A áno,možno nikdy nespoznam druhého muža,možno nikdy nebudem matkou...ale tieto dni čo som od manžela viem že mu na mne nezáleží a nechce náš vzťah zachrániť.ja si teraz len zvykám na samotu
@jana_eyre_2 no tak a teraz sa Ty zlostis, v com si ina...🤔
@panelacikova a ešte k sexuálnemu životu,keďže od začiatku sme si endavali pozor a užívali si sex všade a so všetkým čo k tomu patrí(ak som nejaké puritanky urazila tak sorry)sex nikdy nebol plodenie deti,taká poloha a taká poloha teraz musí byť...a presne v tento čas to musí byť...
To nie,keď bola chut tak bola a robila sa to všade a do všetkého.
Tak nie naozaj to že som neplodna nás sexuálny život nejak neovplyvnilo.
@nevenka ja som tu na nikoho neutocila, vyjadrovala som sa slušne a bez podráždenia, nikomu som nepísala kde čo videl, ani ako má čo čítať.. keď na niekoho podráždene reagujes, tak neocakavaj že bude dookola mily..
@panelacikova a ty si si prešla 3alebo 4 hormonálnymi liecbami...a kde je tvoj manžel teraz?stojí pri tebe?trpel to s tebou?alebo povedal že nechce?vieš ľahko súdiť keď nevieš a nepoznáš....názor ti ale neberiem...len ma udivuju niektoré názory...a hlavne že každá je tu hneď..že keď bude mať dieťa 12 on bude mať 60.
Ešte si nikdy nevidela vitalneho športovo zdatného 60tnika?alebo si nikdy nevidela ísť staršieho muža s malým dieťaťom?
@lentilka3009 prepnutá? to je silné slovo, ale proste si sa na tú myšlienku dieťaťa naozaj až chorobne upla... a áno, u muža mohlo byť spúšťačom to, že možno po peknom lete a dovolenke si to zase otvorila a on si predstavil zase to všetko absolvovať a zrazu pochopil, že už nie....
moje vzťahy neboli ukončené kvôli tomu, že nemôžem mať dieťa. mala som tri vážne, prvý pre našu vzájomnú nezrelosť, druhý po dosť dlhom čase pre jeho povahu (mal násilnícku povahu, prejavil sa až po 3 rokoch spoločného života v jednej domácnosti) a tretím je ex a otec mojej dcéry, ten bol zas mamičkár a akosi mu to ostalo, hoci ťahá na 40... takže ani jeden potencionálny (a reálny) otec môjho dieťaťa odo mňa neodišiel. a už vôbec nie pre tému: dieťa. a čo sa týka vitálneho 60-tnika? mám 58-ročného muža, ktorý je vitálny až-až. športuje, maká na stavbách, vyzerá na svoj vek veľmi dobre, jeho spolupracovníci mu hádajú o 8-10 rokov menej... ale vidím na ňom, že už chce svoj kľud a pokoj. mám 12-ročnú dcéru, ktorá nie je jeho a sama mám už občas problém jej stíhať. samozrejme, dôvodom sú aj zdravotné potiaže, ktoré sa začali prejavovať, keď mala ona 4 roky... čiže viem si úplne reálne predstaviť, že keby som ja mala teraz 60 rokov a dcéra 12, aké by to bolo pre mňa veľmi ťažké... doslova na staré kolená riešiť pubertálne problémy.... našťastie, mám "len" 45 a som rada, že dcéra má už 12.... preto sa tvojmu mužovi nečudujem. môže byť vitálny, ako chce, predsa len, postupne starnutie vyžaduje aj viac oddychu a pokoja. a to je to, čo on zrejme na starobu chce.
takže ak si ideš tvrdo po svojom, zrejme len skúsiť iného partnera.
Ja si nemyslim ze to musi byt cele tvojou “ prehnanou “ tuzbpu po dietati. Je dost mozne ze tvoj muz niekoho stretol niekoho kto deti nechce alebo mà svoje .. niekoho co proste nie je jeho zena a Nechce po nom nic ani len vyniest smeti. Poznam par pripadov kde Chlapi riesili neveru kym doma sa riesilo druhe dieta alebo tehotenstvo. Ono je to v podstate jedno kde sa stala chyba. Ci si ty velmi chcela nieco co on nie.. alebo jednoducho mu nevyhovovalo ako zije a zariadi sa inak . Urcite ta miloval ked si ta zobral. A ked teraz hovori o rozvode tak to uz moc lasky nebude.
@miadi ale ja neposem o plodnosti ale o tom ze v takim veku sa mu uz nechce,hl ked ma uz jedneho a hl tie procedury na umelom absolvovat.A dalej je iz stary ,mladsi by mozno dlhsie skusal,tak skusil raz a uz nema ochotu lebo ved 47 uz chce mat dom z robity klud a nie sa pripravovat na umele a pootm plienky menit.
@lasoli Moj muz mal 46 ked sa narodilo nase druhe dieta. A je rad ze ho mà . To nie je o veku ale o tom ako je clovek nastaveny co chce a co nechce. No Neviem si predstavit Keby som bola neplodna ci by skusil umele oplodnenie Ono to hnet je menej prijemne ako prirodzenou cestou. A aj drahe tu..Ale viem si predstavit ze Keby som bola v jej koži tak skusit by som to chcela. Viem urcite ze on nie je typ za adopciu.. Je to tazka situacia pochopit sa da obe strany kazdy mà svoje dovody preco nieco chce ci nechce, No tuto pan manzel Nie len ze nechce dalsiu snahu o dieta ale chce aj ukoncit vztah . Chce rozvod nech Uz mà dovod akykolvek.
@miadi ja mam tiez starsieho muza a vidim ten rozdiel u starych otcov a mladych,proste dsrmo si budeme nahovarat ,chyba tam ten elan,alebo skor energia.Aj mam pocit ze su resp ten moj je vicej tak opatrny na deti,mladsi by to tak neriesili.Ale zsa zalezi aj kto ake povolanie ma,mozno.
Preto si myslim ze autorkin manzel jednak sa mu nechce uz kvoli veku aale a ja ho chaoem,lebo to umele to musi byt este viacej zataz na osychiku,mne by sa tiez nechcelo .Alw podla toho co pise ,sa zda ze on uz ani nema zaujem o manzelsvo,a ro je cudne ,lebo riesia hned jednu evc za druhou a on uz aj o tom manzelstve spekuluje,co je divne,nemyslim si zeby to vzdal kvoli umelemu zrovna,mozbo ma aj ine za lubom

@lentilka3009 je mi to ľúto! Ja nepochopím, že to iné ženské vidia ináč.
@panelacikova vieš, ja myslím skôr, že súhlasil s dieťaťom ako takým, podarí sa, veď sa žena bude starať, ja si budem plniť svoj program a možno sa nepodarí.
A keď ona začala dieťa myslieť ozaj vážne, panko si začal uvedomovať, absolvoval a keď sa nepodarilo oddiaľoval on mesiac, polrok, dva roky.
A rozmyslel si tak, že už nechce.
@jana_eyre_2 neriešili to dva roky.
Neviem, kde si na to prišla.
@cajomila vidíš, pretože on sa možno mal vyjadriť hneď a bola by ona uchránená.
A preto moje manželstvo trvá už s druhým dieťaťom prirodzene, lebo sme spolu chceli.
On nechcel. Bodka