icon

Manžel nechce dieťa

16. apr 2022

Ahojte,manzel nechce druhe dieťa..Vraj preto že svet je zle miesto,nieje istota či tu nepríde vojna a že taký život preňho nechce.A vraj nemám
ísť naňho s takým klišé,že deti sa rodili aj počas vojny aj počas zlých dôb,lebo u neho toto neobstoji.Zijeme v menšom dome,kde ma syn izbu,viac izieb nemáme a povedal,že takisto nechce aby niekto synovi narúšal sukromie.Financne sme natom tak normálne ale podľa neho je druhé takisto velky finančný záväzok.Povedal mi,že mam rozmýšľať mozgom a nie pudmi..Čo si otom myslieť?

Strana
z3
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
tncka
16. apr 2022

Nie je jediny chlap na svete,pokial to dieta chces tak velmi,cestu si najdes🙂s nim alebo bez neho

dudos
16. apr 2022

Ako máš právo ty pociťovať túžbu po druhom dieťati tak tvoj manžel má právo druhé dieťa nemať.
Každý máte svoj argument pre čo je ten váš názor ten správny.
To si o tejto situácii myslím ja.
Ty ťaháš za ten kratší koniec. Ak manžel svoje rozhodnutie nezmení, tak vy ako rodina ostanete traja.
Myslím si, že dieťa je vážne rozhodnutie. Prvé, druhé, tretie....
Ak tvoj manžel zatiaľ necíti potrebu mať viac detí, tebe žiaľ ostáva sa len prispôsobiť a skúšať zmeniť jeho postoj. Možno príde čas, keď zmení svoj názor.

dudos
16. apr 2022

@tncka to akože má rozbiť fungujúcu rodinu pre túžbu mať druhé dieťa a splodiť ho s niekym iným? A čo prvé dieťa s prvým manželom? Ono nemá právo na úplnú rodinu?
Autorka to naozaj nemá ľahké. No vzťah je o tolerancii a prisposobovaní sa. A dieťa nie je pes. Ak sa raz jeden z partnerov naň necíti tak naozaj to treba rešpektovať. Ak toho partnera miluješ a klape vám to v iných životných aspektoch a hlavne keď už jedno dieťa majú.

7lenka11
16. apr 2022

Poznam vela ludi, ktori v tejto dobe odmietaju mat deti alebo mat dalsie. Nechaj tomu cas, mozno zmeni nazor.

autor
16. apr 2022

@tncka To isto nie až tak chorobne po nom netuzim.Nebude tak nebude,,deti niesu všetko

pininka1
16. apr 2022

Tvoj manzel je sebec a nie len kvoli tebe, ale aj kvoli vasmu dietatu. A skor by som sa bala o jeho dusevne zdravie ked ma tieto reci.

sense
16. apr 2022

Myslieť si máš o tom to ze on uvažuje racionálne, ty emocionálne.... Rozumiem vám obom.... Nechaj tomu čas.... Nepíšeš ako stary je váš syn. Ci pracuješ ci nie. Ani Dôvod prečo chceš deota ty aani to ci ho chceš teraz asi hej, keď argumentuje té obaja vojnou ani to ci on myšlienku celkovo odmieta alebo len teraz...

autor
16. apr 2022

@pininka1 tieto reči ma dnes vela ludi,čo poznam.Boja sa mať dieta kvoli vojne.

ariannazara
16. apr 2022

Treba to rešpektovať. Dieťa by ste mali chcieť obaja, som natom podobne koli situácii vo svete dieťa momentálne druhé neplánujem a muž je s tým ôk.
Fakt prišla neskutočne ťažká doba si ja osobne myslím tiež, mne ani nejde o vojnu ale skôr o to zdražovanie co bude ďalej... Fakt mam pred tým rešpekt a bojím sa mať do tejto doby ďalšie dieťa aj keď finančné sme natom dobre ale kto vie co bude o rok? 🙄 Sú ľudia ktorý to neriešia a idú ďalej ako keby sa nič nestalo ale mne to nieje ľahostajné.

sunyrose
16. apr 2022

Mám tri dospelé deti, jedno z nich čaká dieťa...,prvé a veru má strach...Osobne si myslím, že minca má "vždy" dve strany..., poďakovala by som sa mužovi za jeho názor a to naozaj nemyslím ironicky, ale vážne...

patus_2
16. apr 2022

Tu je dôležité, či manžel nechce dieťa vôbec, alebo iba momentálne kvôli neistej situácii. Neviem koľko máte rokov, ale o pár mesiacov (rokov), už bude situácia úplne iná ako dnes. Počkajte, a keď sa snáď situácia ukľudní tak možno aj manžel zmení názor.

tncka
16. apr 2022

No vidis tak nechces,problem vyrieseny😅

7lenka11
16. apr 2022

@pininka1 nechcem sa zastavat ani jednej strany, ale preco by mal byt jej muz sebec? Za to, ze nezdiela rovnaky nazor ako zena? Je uplne prirodzene mat strach a neisotu z buducnosti, a teda aj strach z dalsieho dietata, ktore treba zabezpecit. A ocividne v ich vztahu je jeden ten racionalny a druhy ten emocionalny.
Dalsie dieta predsa tiez nemusi prist ako na povel hned teraz, ved nech tomu necha autorka volny priebeh. Uz o rok moze mat jej muz iny nazor.
Ja som zena, ale tiez sa mi nepaci, ked zeny tlacia svojich muzov do potomstva a potom sa tu zrazu niektore z nich stazuju, ze muz je aj tak stale prec, netravi cas s rodinou a pod.

luccija
16. apr 2022

Že čas ukáže....

zuzanockamt
16. apr 2022

Úplne s tvojím manželom súhlasím rozumiem mu.

krisbar
16. apr 2022

Bohuzial ma pravdu. nase deti budu platit za nas komfort. Ked budu v nasom veku, tak bude problem s cistou vodou, mierom, surovinami, pracou.
Mat dieta je v istom bode velmi sebecke - ukojit si svoju potrebu vlastnit, mat, dokazat si.
Ale to na tomto fore je vobec zbytocne vysvetlovat. Pre tych ktori neveria odporucam si vypocut par podcastoc od klimatoliga a (mozno) zmenia nazor.

tosomja
16. apr 2022

Mám tri deti, bude odo mňa nefér hovoriť, že buď rada že máš aspoň jedno. Ale ak sa ľúbite a nič iné vám nechýba, tak potom na neho netlač.

fiafia
16. apr 2022

Každý má právo na svoj názor. Ja súhlasím s manželom 😂 horšie by bolo keby boli roky na dvoch deťoch dohodnutí a zrazu by zmenil nazor

emm_i
16. apr 2022

Ja si myslím, že preňho je to stres aj z pohľadu živiteľa rodiny. Situácia je nejasná, a možno sa bojí, čo bude, či vás bude neskôr vedieť zabezpečiť. Predsa len, muž je v tomto vždy ten, ktorý v prvom rade živí rodinu (finančne). Keby si bola na RD, tak by to stálo opäť na ňom. Podľa mňa by si naňho nemala tlačiť, ale skôr ho pochopiť. 🙂

gladys_07
16. apr 2022

U nas je to podobne. Akurat ja nechcem a muz by chcel

ailiba
16. apr 2022

Moj muz tiez nechcel a ked som o tom prestala hovorit, tak zacal on a pristal, ze teda skusime...
Mozno len potrebuje čas, aby si to premyslel. Casom mozno zmeni nazor... Uvidite a rozhodnete sa spolu.

miadi
16. apr 2022

Tak vojna je uplna vyhovorka.co Ked bude vojnu .. ako ten vtip o pare co chcel mat dieta ale Bali sa ze nanho padne kosa ktoru mali opretu o dom a zabije ho tak radsej deti nemali. Argument zeby surodenec oberal syna o sukromie. Hmm Mozno ale keby boli 2 chalani z dlhodobeho hladiska uplne v pohode by mohli mat poschodovu postel. A ziskal by ovela viac nez by stratil. Kamosa s ktorym by vyrastal kamosa na cely zivot. Ale tak nasilu to nepojde uvidis o pol rok Ked bude po volne v susediacom state ze si najde daky iny dobry dovod nemat druhe.

rora
16. apr 2022

Urcite na nho netlac, viem ho v tejto situacii pochopit (cakam tretie a som vydesena z toho celeho zdrazovania, politickej situacie okolo nas a celkovo co nas este caka), daj tomu nejaky cas a skor potom argumentuj tym, ze tu nebudete vecne a mat surodenca s ktorym si budu vediet v zivote vypomoct je len velke plus... lebo teda mam medzi znamymi aj jedinacikov, zomrela babka, zomreli zial aj rodicia a clovek ostal v mladom veku sam.... je to desivá predstava

pininka1
16. apr 2022

@7lenka11 mne sa zasa nepaci ked jeden rozhodne o celej rodine. Ona napisala ze ak dieta nebude tak sa nezblazni, to znamena ze je ochotna robit kompromisy, zato on sa rozhodol a dovidenia. Nepaci sa mi to hlavne ak maju za sebou rozhovor ohladom deti a jeden zrazu chce nieco ine. Pre mna by bol toto dovod na rozvod,.kedze som svojmu muzovi povedala hned na zaciatku ze chcem mat viac deti, samozrejme ak ich vieme zabezpecit. A co sa tyka toho pseudostrachu, pre mna je to len vyhovorka, stale sa v zivote najde nieco preco teraz nemozu a nechcu.

sszuzu8
16. apr 2022

Súhlasím s manželom jeho dôvody sú opodstatnené. Ale. Zas aj. Chápem prirodzenu túžbu po dieťatku

mirkava
16. apr 2022

Môj nechcel, potom už chcel.... snažili sme sa 2 roky a nepodarilo sa...

matapo
16. apr 2022

...mali sme to podobne pred tretim dietatom, ja som velmi tuzila, manzel nie. Vyhovel mi nakoniec s tym ze sa ale nenecha nijako obmedzovat babatkom. Teraz je rad ze ho mame, vidi sa v nom, najradsej travi cas s nim. Svoje rzohodnutie tak trochu pod natlakom mat dalsie dieta,nikdy neolutoval a je rad ze som na tom tak trvala a nevzdala to 🙂

lienka.7
16. apr 2022

Napadá ma jedine slovo... debil

thoughtfulweirdo
16. apr 2022

@matapo U nás to tak bolo s druhým, manžel absolútne nechcel, nakoniec zmenil názor len kvôli mne, hoci teda žiaden nátlak som mu nerobila, len som to občas spomenula 😄 teraz má krpec rok a manžel by ho aj kojil, keby mohol 🤣 a ako sa dušoval, že ale on uspávať, prebaľovať a podobne nebude, teraz všetko robí sám od seba 😁
Autorka, ja by som trvala na priamom rozhovore, čoho sa bojí, prečo presne nechce, ale nie žiadne neurčité "vojna" blaboly. Na rovinu- boji sa, že dve deti finančne neutiahnete? Nevie sa vyrovnať so strachom o deti? Vyhovuje mu odrastenejšie dieťa a nechce sa už vrátiť k plienkam a mlieku, lebo je to menej pohodlné? Skrátka presne pomenovať problém a spolu hľadať, či existujú podmienky, za ktorých by na tú myšlienku pristúpil. Je uplne ok, že ďalšie dieťa nechce, ale z úcty k manželke je na mieste aj úprimné vysvetlenie a dialóg.

Strana
z3