Manžel nechce ísť k psychiatrovi a potrebuje to. Čo s ním?
Pekný podvečer,
Ja som životný kouč a vnímanm veci spirituálne plus som vyštudovala sociológiu. Mala som veľa hodín psychológie maturitu z nej tiež.
Rokmi manžel. Teraz má 36 rokov -zistila som, že žiaľ má pravdepodobne HPO zhubnu s nacistickými rysmi. Samozrejme keď zmienim návštevu partnerskej poradne, klinického psychológa a psychiatra tak odmieta zo zásady. Že on problém nemá a chorý nie je. Ale žiaľ Bohu je. A ja to vidim takto sa nespráva normálny človek ktorý je zdravý. Rokmi sa to zhoršuje. Dlhšie som si myslela, že má Anti sociálnu poruchu a narciiticku dokopy, ale čítala som rôzne publikácie svojho druhu. Zistujem, že skôr sa jedná o zhubne HPO ťažké +antisocialne rysy, s prvkami narcizmu. Plus explozivna porucha hnevu. Preto chcem aby navštívil psychiatra. Manžel aj toto berie z mojej strany ako neuctivy návrh a pohŕda ním.
Prosím vás ako sa skúsiť prinútiť manžela na liečenie? Inak by bol dobrý človek. Aj dieťa máme. Ale ja tiež mam svoje limity.
Nevládzem už niekedy. a viem, že manžel chudak potrebuje aj terapie aj liečbu. Rokmi zhoršené. Výročí ho malickost do nepricetna kričí nasáva vulgárne a pod.
Nadava krici som myslela, ide do súbojov pred ľuďmi tiež. Vôbec sa nehanbi. Má vtedy zatemnenie mysle. Minulé chytil pod krk taxikára, suseda. On to potom lutuje len je už neskoro. Ku mne ako sa správa nejdem riesit. Chcem manželstvo zachrániť. Viem že tu len psychiater pomôže. Pán boh už nie. To už som sa modlila. A nepomohlo.
@anonym_autor takyto clovek nikdy nebude suhlasit s liecbou, pretoze si to, ze je v nom problem a ze je naruseny neprizna a urazi sa na smrt. Dalsia vec je, ze liecit sa to neda, mozno trochu zmiernit terapiami, ale to by musel on chciet. Mam takeho brata. Zial zit sa s takym clovekom neda. Zavolaj na linku pomoci a skus si zistit ako bezpecne a potajomky odist, aby ti neublizil

Prepáč ale ty si už zažila človeka s narcistickou poruchou? (Či už skrytý alebo grandiózny) ak áno tak by si nikdy nenapísala že ,,inak by bol dobrý človek"