Manžel nie je starostlivý otec
Strasne ma to trapi ked ho vidim aky je nedosledny,nedozpovedny a taky nie s laskou starostlivy. Ako dospely clovek, ako manzel, ako pracujuci clovek vsetko super. Sikovny, byt prerobil sam, technicky zdatny, ku mne sa vzdy sprava pekne. Ku kazdemu je vzdy ochotny vlastne asi by mi to nikto neveril keby im to porozpravam.
Ale v mojich ociach tak upada ked vidim ze vobec nema taku snahu co sa tyka deti. Nemozem sa spolahnut ze im da poriadne ranajky…neriesi ze uz by bol cas aj vecere ze dieta nedame spat len tak od obede s flasou mlieka. Ze je cas kupania, ze treba dieta uz aj prebalit. Mam pocit ze vychovavam tretie dieta,vsetko mu treba pripominat, oblecenie nevie najst, dieta vhodne k pocasiu obliect.
A to ma vedie k tomu ze nedokazem mat pocas materskej aj cas na seba lebo bud ked chcem odist ci uz na nakup tak treba bud nachystat jedlo, sledovat cas ze kedy idu deti spat Alebo viem ze sa vtedy s nimi nehra, zapne radsej telku alebo stravi polhodinu na wc. On s nimi nechce ist sam von lebo sa boji ze ho starsi syn nebude posluchat,vybehne na cestu atd.
Vzdy zachytim pripady ako sa zene nieco stalo a ako sa otec sam stara niekedy uz od babatka a ako bojoval a vychoval sam. A ja sa tak strasne bojim co by bolo s detmi keby sa mi nieco stane a co by z nich vyrastlo.
Neviem preco co sa tyka deti je doslovne az taky hlupak..ze ved chod s dietatom umyt ruky a usta ked sa naje, ze uc ho ako sa vo vani spravne umyt…ze treba aj ovocie jest..taky ten fakt ucebnicovy zaklad ktory ma dieta z domu proste pochytit.
Vo vsetkom sa spolieha od zaciatku na mna. Ked niekde odbehnem tak potom si to vycitam lebo doma je len chaos, nic nefunguje, ziadny rezim, ziadna kvalitna strava, spanok posunuty….ale budis ale keby aspon viem ze sa detom pekne venoval ze aspon citili jeho pritomnost.
Mam pocit ze keby len ochoriem a skoncim na tyzden v nemocnici tak by som asi zosalela z predstavy ako to doma vyzera a nie nedokazem sa ukludnit takym ze ved by si poradil a ze by som bola prekvapena.stacilo ked som bola v porodnici s druhym. Rano on spal a dieta same hore, jedlo co bolo hlavne pre dieta ktore doniesla babka tak zjedol cele on. Veci navarene v chladnicke a v mraziaku odtali nedotknute. Dieta vonku bez mikiny, tenka ciapka ked mrzlo a snezilo.
Chlap nech sa stará o dom, auto a zarába pre rodinu a ty sa staraj o malé deti, veď si na RD a je to tvoja jediná povinnosť. Bude to fungovať tak ako vždy fungovalo, kým neprišli tieto moderné nápady a od chlapa sa očakáva, že sa bude venovať deťom rovnako ako ich matka. Nemá to v krvi, je to pre neho neprirodzené, nemá vzťah k malým deťom aký majú ženy - matky, to je celé. Ty zrejme tiež doma neskladáš nábytok, nemuruješ, nemaluješ steny a nerobíš podobné chlapské roboty. Keď deti podrastú, nejde si k ním cestu.
@anonym_6deb07 a koľko treba tak bežne v dome (či byte) murovat,skladať nábytok a maľovať steny? Nemyslím,že to treba robiť denne. Ale o deti sa treba starať denne a aby jeden otec nebol schopný obliecť a nakŕmiť vlastné deti? To čo má IQ 20 a je bez rúk?
@anonym_autor presne viem o com hovoris, mne sa tak stalo, jak mi doma praskla voda, utekali sme do nemocnice, no po*rali to, takze som tam zostala na 3 tyzdne. Moj musel byt doma so vsetkymi detmi a najmladsiemu bolo len rok. Naucilo ho to vela. Pratal, varil, do skoly starsie deti bral. A potom povedal : ja som si nevedel ani len predstavit, co si sama schopna zvladnut za den, deti, dom, varit, nakupy ked som v praci.
Od tej doby ked vidi, ze som unavena, vie preco.
Treba mu ukazat a rozpravat s nim, co keby sa nieco stalo. Je to velmi dolezite, aby vedel co ma robit. Ja som myslela, ze budem max dalsi den z porodnice doma. A ono nie. Nikoho som tu nemala, kto by mi pomohol a aj jemu. Musite byt partnermi, ze v krajnych situaciach si dokazete vymenit role a zatiahnut aj pracu a domacnost.
Lenže zjavne riešiš všetko ty, ty si si určila ako bude všetko fungovať, kedy sa robí čo a ako sa to robí a on má iba dodržiavať tvoje pravidlá. Ja som dieťa jednoducho nechala s chlapom a musel si poradiť, naučiť sa. Nechaj ho nech niečo dokašle a nesie si za to následky. Neboj sa, nepomrú ani z nich neubudne. Ja ťa chápem že ťa to štve, aby si si nemyslela že som na strane chlapa ale keď ho budeš iba buzerovať lebo nie sú veci ako si si ich určila ty tak sa nepohnete.
Ja zase chápem,čo autorku asi najviac hnevá.To,že musí "myslieť"aj za inú dospelu osobu. Práve toto,že musí nachystať, povedať,instruovat, vysvetliť a ešte aj dohliadnuť,je neskutočne vyčerpávajúce. To už naozaj je ľahšie,keď sama si všetko urobí,ako by mala ako "trubke"hovoriť,že obleč toto a toto,veci sú tamto,daj im jesť vtedy a toto,meraj teplotu takto a neviem čo ešte...lebo to je v podstate starosť ešte navyše,nie že pomoc. Ako neviem,ale mne strašne toto ide na nervy,keď musím ako malému dieťaťu vravieť veci človeku, ktorý je dospelý,a mal by byť aj primerane inteligentný. Ani žena "nespadla"z neba,že automaticky všetko vedela,čo robiť s dieťaťom a tiež sa to musela naučiť.
Ešte pochopím,keď chlap dajme tomu nevie sa nejako hrať s bábätkom,robiť mu"paci paci"ale aby nevedel obliecť dieťa podľa počasia? nevedel,že mu treba dať jesť? Ako to je fakt potom "trúba"
@jaskolka toto si tak vystihla ze normalne akoby si mi vybrala pocity z hlavy a prepisala si ich 🙏🏻 a presne je truba…co sa tyka deti tak je neskutocna truba. Niekedy mam chut normalne mu zatriast ramenami ze halooo. A vramci nejakych konfliktov som mu uz viackrat povedala ze ma nebavi rozmyslat zanho.
Zeny dakujem naslo sa tu niekolko fajn postrehov aj rad. Ja som tiez osoba co musi mat urcite veci proste na poriadok a co sa tyka deti tak to plati dvojnasobne.
Proste mi vadi ze ja sa cely den snazim aj robit program aj navarit aj ist von aj objednat nove topanky (ved to robime vsetky) a vecer si lahnem a stale mam pocit ze nerobim dost. A potom si muz vedla mna lahke a zaspi do sekundy a nikdy si nerekapituluje ten den ze ako ho stravil s detmi on.
Tú fľašu mlieka by som až tak neriešila vieš koľkokrát ide aj môj syn tak spal lebo nič už nechce zjesť?😀 Neviem či máte jedáka alebo nejedaka ale aspon to mlieko ich zasyti. Ale treba byť trošku ráznejšia na muža. Normálne treba prikázať veci čo treba urobiť a bodka
Tú fľašu mlieka by som až tak neriešila vieš koľkokrát ide aj môj syn tak spal lebo nič už nechce zjesť?😀 Neviem či máte jedáka alebo nejedaka ale aspon to mlieko ich zasyti. Ale treba byť trošku ráznejšia na muža. Normálne treba prikázať veci čo treba urobiť a bodka
@anonym_5122f4 mame nejedeka a velmi zle prospievajuce dieta. Pochodene gastro,logopediu aj endokrinologiu. Kazdy gram zo synovej vahy som si “vydrela” takze ked muz proste neriesi a da mu jest prve co najde tak proste vtedy nemam pocit ze “tahame za jedno lano”.
@anonym_autor ja si rovnako myslim, ze to citis spravne. Ze z jeho strany smerom k detom nie je nieco v poriadku. Ja som to dlho nevninala a tahala a tahala, lebo ved muz dom stavia, pracuje. V skutocnosti bol uplne odpojeny a utekal od rodiny. Po rokoch sme sa rozisli, pretoze ma to neskutocne zranovalo. Nakoniec z toho vyplynulo, ze vsetko toto pramenilo z obrovskych problemov, ktore si niesol zo svojej povodnej rodiny. Ale nebol nuteny to riesit a vidiet, utekal. Zacal to riesit az po rozchode. Kym som ja vsetko tahala za dvoch a jeho mala ako dalsie dieta, bolo vsetko v poriadku. A tiez velmi sikovny a inteligentny clovek. Takze vobec sa nestite ist si to odkomunikovat aj do dobrej poradne, mozte zabranit horsiemu.

Ja zase chápem,čo autorku asi najviac hnevá.To,že musí "myslieť"aj za inú dospelu osobu. Práve toto,že musí nachystať, povedať,instruovat, vysvetliť a ešte aj dohliadnuť,je neskutočne vyčerpávajúce. To už naozaj je ľahšie,keď sama si všetko urobí,ako by mala ako "trubke"hovoriť,že obleč toto a toto,veci sú tamto,daj im jesť vtedy a toto,meraj teplotu takto a neviem čo ešte...lebo to je v podstate starosť ešte navyše,nie že pomoc. Ako neviem,ale mne strašne toto ide na nervy,keď musím ako malému dieťaťu vravieť veci človeku, ktorý je dospelý,a mal by byť aj primerane inteligentný. Ani žena "nespadla"z neba,že automaticky všetko vedela,čo robiť s dieťaťom a tiež sa to musela naučiť.
Ešte pochopím,keď chlap dajme tomu nevie sa nejako hrať s bábätkom,robiť mu"paci paci"ale aby nevedel obliecť dieťa podľa počasia? nevedel,že mu treba dať jesť? Ako to je fakt potom "trúba"