Manžel nie je starostlivý otec
Strasne ma to trapi ked ho vidim aky je nedosledny,nedozpovedny a taky nie s laskou starostlivy. Ako dospely clovek, ako manzel, ako pracujuci clovek vsetko super. Sikovny, byt prerobil sam, technicky zdatny, ku mne sa vzdy sprava pekne. Ku kazdemu je vzdy ochotny vlastne asi by mi to nikto neveril keby im to porozpravam.
Ale v mojich ociach tak upada ked vidim ze vobec nema taku snahu co sa tyka deti. Nemozem sa spolahnut ze im da poriadne ranajky…neriesi ze uz by bol cas aj vecere ze dieta nedame spat len tak od obede s flasou mlieka. Ze je cas kupania, ze treba dieta uz aj prebalit. Mam pocit ze vychovavam tretie dieta,vsetko mu treba pripominat, oblecenie nevie najst, dieta vhodne k pocasiu obliect.
A to ma vedie k tomu ze nedokazem mat pocas materskej aj cas na seba lebo bud ked chcem odist ci uz na nakup tak treba bud nachystat jedlo, sledovat cas ze kedy idu deti spat Alebo viem ze sa vtedy s nimi nehra, zapne radsej telku alebo stravi polhodinu na wc. On s nimi nechce ist sam von lebo sa boji ze ho starsi syn nebude posluchat,vybehne na cestu atd.
Vzdy zachytim pripady ako sa zene nieco stalo a ako sa otec sam stara niekedy uz od babatka a ako bojoval a vychoval sam. A ja sa tak strasne bojim co by bolo s detmi keby sa mi nieco stane a co by z nich vyrastlo.
Neviem preco co sa tyka deti je doslovne az taky hlupak..ze ved chod s dietatom umyt ruky a usta ked sa naje, ze uc ho ako sa vo vani spravne umyt…ze treba aj ovocie jest..taky ten fakt ucebnicovy zaklad ktory ma dieta z domu proste pochytit.
Vo vsetkom sa spolieha od zaciatku na mna. Ked niekde odbehnem tak potom si to vycitam lebo doma je len chaos, nic nefunguje, ziadny rezim, ziadna kvalitna strava, spanok posunuty….ale budis ale keby aspon viem ze sa detom pekne venoval ze aspon citili jeho pritomnost.
Mam pocit ze keby len ochoriem a skoncim na tyzden v nemocnici tak by som asi zosalela z predstavy ako to doma vyzera a nie nedokazem sa ukludnit takym ze ved by si poradil a ze by som bola prekvapena.stacilo ked som bola v porodnici s druhym. Rano on spal a dieta same hore, jedlo co bolo hlavne pre dieta ktore doniesla babka tak zjedol cele on. Veci navarene v chladnicke a v mraziaku odtali nedotknute. Dieta vonku bez mikiny, tenka ciapka ked mrzlo a snezilo.
@anonym_autor Vecer? Lebo co pises, vela veci sa vztahuje na vecer. Manzel chodi do prace, staras sa mas hlavne ty. Kupanie, hadam nechodis v tom case do obchodu ci na preventivku. Nachystat veci vies dietatu kedykolvek. Preventivky sa vybavuju telefonicky, aspon teda vsade, kam ja chodim, co tu taras prosim ta
Ak ma dieta jest, najprv nech sa naje a do obchodu idem nasledne, ze? Podla mna si extremne nezorganizovana a hadzes to na manzela. Mas jedno dieta, tak to by si mala zvladat. Zbytocne mu davas veci, ktore si mohla robit sama. Manzel sa stara o dom a chodi do prace, chces aby dieta kupal, krmil, prebalovat, obliekal...kokos
@anonym_e3fa06 Luxusný komentár od pani dokonalej. Takže krv, zuby a gynekologickú prehliadku si vieš vybaviť telefonicky? Klobúk dole pred tvojím lekárom. S tvojím prístupom si z chlapa robíš neschopáka. Nechápem čo je tak pohoršujúce na tom, že by chlap raz za čas okúpal a nakŕmil vlastné dieťa. Ten môj dokonca vstáva v noci, aby som sa vyspala. Varí, aby som si oddýchla. A dokáže sa o deti postarať so všetkým čo k tomu patrí, aby som mohla raz za čas vypadnúť z domu. Mrzí ma, že ty túto možnosť nemáš a tak spochybňuješ každú, čo od chlapa vo výchove očakáva viac než genetický materiál.
@anonym_6deb07
Dieta nie je pecenie kolacov. Dieta potrebuje oboch rodicov, dokonca muz - otec je pre dieta a jeho zdravy vyvin podstatnejší ako zena - matka. Pretoze muz urcuje smerovanie rodiny, hlavnu vychovu - kde chyba otcovska starosttlivost a vedenie, tam to obvykle diametralne citit.
Otec a matka su uplne rovnaki rodicia - jedine co muz nedokaze je dieta vynosit, porodit a kojit. Vsetko ostatne zvladne.
@zmrzlinka2021 aha,takže za mňa v tomto prípade otec dieťaťa,síce na čas neodovzdal dieťa posteli na poobednú spánok,mešká s raňajkami,nevie kedy prebaliť,ale dá decku do vienka zodpovednosť v práci,dôslednosť a Jasenie atď. Ale tak keď zenska tuzi skúšať ,tak nech,aj samej jej bude fajn, keď všetko zvláda. Takže chlap má aj zarábať aj plienky meniť,aj variť,aj vedieť presne minúty kedy decko ide spať,Boh ochraňuj o päť minút neskôr. Ja neviem... Nachystať pyžamo pred kúpaním? Ideál obidve. Inak od chvíle,čo moja najmladšie sedeli,tak som kúpala spolu. Prežili sme všetci.
@anonym_autor Neoblecie ich adekvatne pocasiu,alebi ich neoblecie podla Tvojich predstav? Neda im kvalitne jedlo,alebo im neda co si si Ty vymyslela? Nevie najst oblecenie ktore Ty odkladas,lebo on by aj taj nevedel kde to ma dat? Ze dieta nejde spat o siedmej ale az 7:45? A co ocakavas ,ked ho vlastne len prepac za vyraz "jebes" od vidim do nevidim. Ty si si vytvorila svoj svet,ktory je ako naklucikovany. Kedy si mu bola naposledy manzelkou? Deti niesu prvorade v manzelstve. Naco im bude nazehlene oblecenie,top strava a spankovy rezim,ked pozeraju na frustrovanu matku a zufaleho otca?
@martin96321 woow. Neoblecie ich do zimy v dostatocnom pocte vrstiev (pre nechapavych ano v zime ocakavam ze dieta odide von v tricku,mikine aj bunde). Nie ze nezladil bundu farebne k topankam.
Ze neda RANAJKY. Hocijake. Chrumky nie su jedlo na rano na niekolko hodin.
Ze okupe dieta a da mu normalne pyzamo resp CISTE oblecenie.
A manzelkou som mu nonstop a aj o tom komunikujeme a ak si nevsimol muza som tu aj chvalila ze je inak velmi dobry,sikovny clovek. Iba nechapem preco co sa tyka deti tak je ako truba. Ked sam sa vie obliect do zimy a u dietata to odflakne. Mozno pohodlnost , bohvie co to je.
Nestojim mu za zadkom a netukam do hodiniek ze uz malo dieta 5 minut spat. Ale ked spolocne vecer okupeme ja jedno dieta a on druhe dieta tak to predsa mame obaja zvladnut a nie ze ja spravim 90% roboty a on ani tych 10%.
@zmrzlinka2021 aha,takže za mňa v tomto prípade otec dieťaťa,síce na čas neodovzdal dieťa posteli na poobednú spánok,mešká s raňajkami,nevie kedy prebaliť,ale dá decku do vienka zodpovednosť v práci,dôslednosť a Jasenie atď. Ale tak keď zenska tuzi skúšať ,tak nech,aj samej jej bude fajn, keď všetko zvláda. Takže chlap má aj zarábať aj plienky meniť,aj variť,aj vedieť presne minúty kedy decko ide spať,Boh ochraňuj o päť minút neskôr. Ja neviem... Nachystať pyžamo pred kúpaním? Ideál obidve. Inak od chvíle,čo moja najmladšie sedeli,tak som kúpala spolu. Prežili sme všetci.
@maciatkolulu moje mladsie este nesedi, o ziadnom case som tu nepisala iba ze nedal to mladsie spat vobec a cuduje sa ze je nervozne. Varim ja. Plienky menim ja ale ked idem prec tak nenecha predsa dieta cely cas v plnej plienke kym nepridem. Paneboze.
Dobre zmenilo sa to tu na take chytanie slovicok ze uz nemam chut sa obhajovat lebo su tu veci co som ani nenapisala.
Kto vie citat medzi riadkami tak to pochopil o co mi ide…
@anonym_3b5f09 a prečo by to robila, prečo by si to robila sama sebe?!
@anonym_1c556a tak načo s ním bol 20 rokov? Prečo sa nerozviedli skôr ,keď jej nevyhovoval
@anonym_1c556a tak načo s ním bol 20 rokov? Prečo sa nerozviedli skôr ,keď jej nevyhovoval
@anonym_3b5f09 vieš čo? Tebe je absolútne zbytočné niečo písať. Evidentne si total mimo😅.
@anonym_e3fa06 Luxusný komentár od pani dokonalej. Takže krv, zuby a gynekologickú prehliadku si vieš vybaviť telefonicky? Klobúk dole pred tvojím lekárom. S tvojím prístupom si z chlapa robíš neschopáka. Nechápem čo je tak pohoršujúce na tom, že by chlap raz za čas okúpal a nakŕmil vlastné dieťa. Ten môj dokonca vstáva v noci, aby som sa vyspala. Varí, aby som si oddýchla. A dokáže sa o deti postarať so všetkým čo k tomu patrí, aby som mohla raz za čas vypadnúť z domu. Mrzí ma, že ty túto možnosť nemáš a tak spochybňuješ každú, čo od chlapa vo výchove očakáva viac než genetický materiál.
@tatiana288 Pochopila som to ako objednavanie sa...ale nie, jasne, ze nie
Akurat pise, ze je chora a tu zase o preventivkach, podla mna ako sa jej hodi
kazdopadne ak ma dieta jest, nejdem nakupovat, ak sa ma obliect, nachystam mu veci, ak sa ma kupat, nejdem prec
Tato primadona ked pojde do prace (ak vobec niekedy pojde, co pochybujem), potom pochopi, co je to makat na baraku, starat sa o deti a domacnost. Nakolko ma az jedno dieta a je doma, myslim, ze tu starostlivost by zvladat mohla, ak ma inak dobreho muza
Rozmaznane panicky
A este ho okydava na MK, ze nie je starostlivy otec. Kokos. No bohuzial nie kazdy je s detmi zrucny, ked su male, ale kydat, ze nie je starostlivy otec? Chudak chlap
@maciatkolulu moje mladsie este nesedi, o ziadnom case som tu nepisala iba ze nedal to mladsie spat vobec a cuduje sa ze je nervozne. Varim ja. Plienky menim ja ale ked idem prec tak nenecha predsa dieta cely cas v plnej plienke kym nepridem. Paneboze.
Dobre zmenilo sa to tu na take chytanie slovicok ze uz nemam chut sa obhajovat lebo su tu veci co som ani nenapisala.
@anonym_autor Ja ocakavam od zeny, ze bude viac ako domaca putka, ze nebude doma x rokov s detmi, pojde aj do prace, aj daco zarobi, Kym je doma, je podla mna logicke, ze dieta zabezpecuje pravazne ona, chlap zabezpecuje financie, zvysok maju podelene. Neocakavam, ze chlap bude krmit, prebalovat atd, rovnako ako chlap od nej neocakava opravy v dome ci kosenie travy. Niektore by sme sa nechali este aj obskakovat. Ty budes tiez jedna z tych lenivych a menej schopnych, ked chlap musi v noci vstavat, aby si panicka oddychla a rano ide potom makat do prace, zatial co ma ty mas dalsi den doma a oddychnut mi nehovor, ze si neoodychnes
@anonym_autor Ja ocakavam od zeny, ze bude viac ako domaca putka, ze nebude doma x rokov s detmi, pojde aj do prace, aj daco zarobi, Kym je doma, je podla mna logicke, ze dieta zabezpecuje pravazne ona, chlap zabezpecuje financie, zvysok maju podelene. Neocakavam, ze chlap bude krmit, prebalovat atd, rovnako ako chlap od nej neocakava opravy v dome ci kosenie travy. Niektore by sme sa nechali este aj obskakovat. Ty budes tiez jedna z tych lenivych a menej schopnych, ked chlap musi v noci vstavat, aby si panicka oddychla a rano ide potom makat do prace, zatial co ma ty mas dalsi den doma a oddychnut mi nehovor, ze si neoodychnes
@anonym_e3fa06 trosku sme sa tu opustili ze?🙂
Ano som z tych lenivych, chudak chlap robi vsetko a mne to je stale malo a este aj planujem byt navzdy nepracujuca a necham sa obskakovat. Este nieco si vydedukovala ci to mozeme takto uzavriet?🙂
@anonym_autor len k tým plienkam. Su experti, čo nechaju celý deň v jednej, lebo veď na krabici bolo napísané, že jedna plienkach vydrží 12hod. Chúďa dieťa. no možno aj ten tvoj je tak orientovaný na návody na krabici. A treba mu povedať, kontroluj, vymeň.
Bez urážky, ale z tvojich odpovedí je normálne cítiť ako si z neho vytočená už doslova za všetko, aj za veci, ktoré nie sú až také strašné. Jednoducho od začiatku nebol aktívny od bábätka a teraz sa do toho doslova musí dostať, ale sama si vyššie napísala,že pri dieťati ideš na 200%, robíš program na celý deň a večer by si si chcela s mužom zrekapitulovať deň namiesto toho,aby hneď zaspal. Naozaj je potrebné, aby ti referoval uplne všetko? Nesúhlasím ani s tým ako sa správa on, to nie ,ale aj z teba je cítiť,ze neskutočne tlačíš na pílu a chceš všetko naraz presne tak ako si ty predstavuješ. Ale keď budete takto pokračovať a ty mu nedáš priestor sa postupne do tých vecí ohľadom detí dostať keďže doteraz od bábätka to nerobil a ešte ked niečo neurobí podľa teba správne a v horšom prípade naňho za to vyletíš ,tak sa nedivím,že to u vás takto funguje, respektíve nefunguje. Proste si s ním sadni, povedz čo by si od neho chcela, nechaj nech sa vyjadrí aj on, lebo určite tak ako máš výhrady ty,nejaké má aj on a vzťah a výchova je o spolupráci, obidvaja musíte počúvať toho druhého a ťahať za jedno lano. Ja chápem tvoje argumenty, aj mne by tieto veci vadili, ale nestotožním sa s tým, že naozaj drvivú väčšinu vecí kritizuješ na mužovi ,ale tvoje reakcie tiež nie sú ideálne a možno aj veci,ktoré by zvládol ho úplne odradia tým ako to podľa teba všetko robí zle.
@anonym_e3fa06 trosku sme sa tu opustili ze?🙂
Ano som z tych lenivych, chudak chlap robi vsetko a mne to je stale malo a este aj planujem byt navzdy nepracujuca a necham sa obskakovat. Este nieco si vydedukovala ci to mozeme takto uzavriet?🙂
@anonym_autor Mozeme uzavriet, chod si pospinkat.
@anonym_autor a chodí manžel do prace? A zabezpečuje rodinu? Ak áno a ty si s detmi doma, tak prepáč , ale je ozaj na tebe aby si robila kultúrny program detom, hrala sa s nimi na koberci , chystala pre nich výživné jedlo a objednavala topanky. Od toho si na materskej / rodicovskej. To je to , čomu teraz venuješ svoj čas, silu a mozgovú kapacitu. Uč manžela, čo ako treba, píš mu zoznam úloh. Ale nečakaj, že všetko bude vedieť sám od seba a hneď. A ze nevie, čo je pyžamo a co je obyčajne tricko. Pre neho je to len kus oblecenia. Absolútne bez významu. Ty vieš rozdiel medzi kusmi náradia, ktoré vyzerajú úplne identicky ale používajú sa na rôzne veci?
Keď chceš aby vedel, čo kde je, tak mu to napíš. Chlapsky mozog funguje inak. To je proste fakt. Bude pre teba jednoduchšie, keď si to uvedomíš.
@tajab co som ja murar aby som vedela rozdiel medzi kusmi naradia????😂😂 porovnavas tu ze neviem rozdiel medzi kelnou a bohvie cim lebo naozaj naradie nepoznam a som s tym uplne okey a ze muza sameho od seba nenapadne ze uz ma prebalit dieta ked tam nie som? A ak si si tu nevsimla tak ja sa nestazujem ze musim robit “kulturny program” detom a ze sa o ne musim starat. Ale ze dajme tomu som 5 dni zo 7 s detmi uplne sama a ked muzovi vyjde v tyzdni volno tak sa s nimi moze aj on zahrat a nemusim to robit iba ja 7 dni v tyzdni ci?
Nerobim zo seba utrapenu mamicku ktorej akoze nikto nepomoze. Ja som to uviedla ako rozdiel ze skacem okolo deti a vecer stale rozmyslam ci som spravila dost. Muz pusti telku a vecer spi s dobrym pocitom zo seba. Pisem o tom ze neodchadzam s kludnym pocitom z domu. Ze aj ked mi tu pisu ze ved sa mam prisposobit detom a ze ved mam nachystat tak ja sa to aj snazim robit. Ale niekedy si fakt uvedomim ze potom mam muza ako dalsie dieta ktory len musi dozriet na mlasich surodencov.
Ked som ja sama tak sa staram o deti a ked je muz s nimi sam tak sa ma tiez starat a nie len vyckat na moj navrat. Chapes uz ci stale nie? Toto neni prispevok znechutenej vycerpanej zeny ktora caka ze muz spravi vsetko za nu. Tento prispevok je o tom ze nechapem preco co sa tyka deti tak muz nie je taky starostlivy a dosledny ale je pohodlny. Pritom v inych situaciach je rozumny aj pracovity. Ze ma to proste mrzi ze teraz sa jeho svet ma viac tocit okolo deti kym su na nas odkazane takmer na 100%.
Nic ine nechcem len aby si dal viac zalezat a neodflakol deti.
Nie z dietata neubudne ked si da chrumky na ranajky, ani ked bude pol dna pozerat telku, ani mu netreba robit nonstop program.
Len ma mrzi ta nevyvazenost ze ja sa staram najviac ako mozem a on preckava den kym pojde do roboty. Vsetko ma mat urcitu mieru.
@martin96321 woow. Neoblecie ich do zimy v dostatocnom pocte vrstiev (pre nechapavych ano v zime ocakavam ze dieta odide von v tricku,mikine aj bunde). Nie ze nezladil bundu farebne k topankam.
A manzelkou som mu nonstop a aj o tom komunikujeme a ak si nevsimol muza som tu aj chvalila ze je inak velmi dobry,sikovny clovek. Iba nechapem preco co sa tyka deti tak je ako truba. Ked sam sa vie obliect do zimy a u dietata to odflakne. Mozno pohodlnost , bohvie co to je.
Nestojim mu za zadkom a netukam do hodiniek ze uz malo dieta 5 minut spat. Ale ked spolocne vecer okupeme ja jedno dieta a on druhe dieta tak to predsa mame obaja zvladnut a nie ze ja spravim 90% roboty a on ani tych 10%.
@anonym_autor vo vsetkom je super,iba s detmi podla Teba nevie. Ty si super totalne vo vsetkom? Tak to prestan prehanat a to ze nieco urobi po svojom,neznamena ze to je zle. Len je to ine nez to robis Ty. Naco to je dobre? Ty si nalozis a hnevas sa nanho........
@anonym_autor a to ze priznas ze nieco nevies.......Vsetko co nevies je v pohode. Co nevie on tak je uz neschopny. Co cakas? Naco sa ma snazit,ked je za vsetko dzubany? Skusas este kedy ho prestane bavit vobec domov chodit? Co potom napises?
@anonym_autor vies, ja ked necham svoje dieta s niekym (partner, rodicia, svokrovci), nemam prehnane ocakavania. Dostalo jest? Dostalo. Islo spat? Islo. Neriešim co jedlo, o kolkej islo spat. A na zaklade toho si viem oddychnut.
@anonym_autor vies, ja ked necham svoje dieta s niekym (partner, rodicia, svokrovci), nemam prehnane ocakavania. Dostalo jest? Dostalo. Islo spat? Islo. Neriešim co jedlo, o kolkej islo spat. A na zaklade toho si viem oddychnut.
@anonym_0a8ea8 vies ked pridem domov a mladsie urevane lebo nespalo, starsie urevane lebo nejedlo, zaroven nervozne lebo pozeralo hodiny telku tak ja nie som vdaka tomu som oddychnuta. Psychicky. A potom aj fyzicky ked neviem co skor.
Muz pride vecer k spokojnej zene a k spokojnym detom. Neprichadza po celom dni do revu a kriku. Tak to iste ocakavam a aj potrebujem aj ja ked raz za cas potrebujem niekde ist a pridem po fakt par hodinach.
@anonym_autor a to ze priznas ze nieco nevies.......Vsetko co nevies je v pohode. Co nevie on tak je uz neschopny. Co cakas? Naco sa ma snazit,ked je za vsetko dzubany? Skusas este kedy ho prestane bavit vobec domov chodit? Co potom napises?
@martin96321 lebo tato diskusia nema nazov moj muz neovlada recept na bio psenovu kasu. Nechcem od neho jadrovu vedu.
Ja nazvy pracovneho naradia k zivotu nepotrebujem…deti jest potrebuju. Otvorit chladnicku a vybrat aspon jogurt je zrucnost ktoru sa naucis za sekundu.
@anonym_autor zober sa na 2 týždne na dovolenku a nechaj mu deti a nestaraj sa ako to zvláda.
Uvidíš keď dôjdeš ze to zvládal, len to nebolo podľa teba ale zvládal.
Chlap nech sa stará o dom, auto a zarába pre rodinu a ty sa staraj o malé deti, veď si na RD a je to tvoja jediná povinnosť. Bude to fungovať tak ako vždy fungovalo, kým neprišli tieto moderné nápady a od chlapa sa očakáva, že sa bude venovať deťom rovnako ako ich matka. Nemá to v krvi, je to pre neho neprirodzené, nemá vzťah k malým deťom aký majú ženy - matky, to je celé. Ty zrejme tiež doma neskladáš nábytok, nemuruješ, nemaluješ steny a nerobíš podobné chlapské roboty. Keď deti podrastú, nejde si k ním cestu.
@anonym_6deb07 su rodiny (aj nasa) kde zarabaju obaja, obaja nosia domov dost penazi. Aj zeny dnes maju svoje auto, donedavna sme s rodinou byvali v mojom byte (som zena) a ked som tam chcela nieco prerobit tak som si zaplatila profesionala. Takze nie vsetci potrebuju alebo chcu taketo "tradicne" usporiadanie uloh. Starostlivost sme si vzdy delili cca na polovicu (na zaciatku sa to mozno neda, kym zena koji, ale neskor to ide). A nie je pravda, ze dieta s otcom si k sebe najdu neskor cestu. Vztahova vazba sa vytvara do 3 pripadne najneskor do 7 rokov veku dietata.
@anonym_autor zober sa na 2 týždne na dovolenku a nechaj mu deti a nestaraj sa ako to zvláda.
Uvidíš keď dôjdeš ze to zvládal, len to nebolo podľa teba ale zvládal.
@misanthropicdann akoze spravim z deti pokusnych kralikov ? Ze ked sa mladsiemu spravi zaparenina tak mu to dojde ze treba dieta prebalit? Ze ked bude starsi vrieskat dostatocne nahlas tak mu dojde ze nejedol? Alebo ze ked dostane dieta zapal pluc lebo otec netusi rozdiel medzi zimnou bundou a prechodnou alebo ze existuje do mrazu aj sal? nie dakujem.
Ja nepotrebujem dovolenku. Ja chcem len mat priestor odist z bytu s kludnym pocitom ze deti maju pozornost otca a nie len “preziju”.
@misanthropicdann akoze spravim z deti pokusnych kralikov ? Ze ked sa mladsiemu spravi zaparenina tak mu to dojde ze treba dieta prebalit? Ze ked bude starsi vrieskat dostatocne nahlas tak mu dojde ze nejedol? Alebo ze ked dostane dieta zapal pluc lebo otec netusi rozdiel medzi zimnou bundou a prechodnou alebo ze existuje do mrazu aj sal? nie dakujem.
Ja nepotrebujem dovolenku. Ja chcem len mat priestor odist z bytu s kludnym pocitom ze deti maju pozornost otca a nie len “preziju”.
@anonym_autor no ak je toto co pises naozaj mozne (ze by sa az na take zakladne veci uplne vybodol), tak uznavam, ze to moze uz byt problem.
No len otázka, čo s tým. Zrejme to na rozvod nie je, snáď, či? Lebo on to asi robiť nebude, neviem, či je to neschopnosť, alebo lenivosť či aj aj (lenivosť myslím nie všeobecne, ale vo vzťahu k deťom, že to sa mu už fakt nechce) a preto proste nerozmýšľa... Ale neviem, či sustavným hučanim doňho si pomôžeš, skôr aby on sa na teba po X rokoch nevykaslal... To nie je proti tebe, takto to neber a ja ti aj rozumiem. Ale asi ťa čakajú ťažké časy, ešte keď nastúpis do práce, a začne kolobeh detských chorôb, a tvoja pracovná zodpovednosť, tak uvidíš, aké je to na mašlu . No ale tak prakticky povedané, asponze ten zvyšok zvláda a ináč je fajn a dobrý, len no... Ty budeš mať čo robiť 🫤 Radu nemám, žiaľ. Asi len ozaj hľadať kompromisy a dúfať, že sa to naučí.
@martin96321 lebo tato diskusia nema nazov moj muz neovlada recept na bio psenovu kasu. Nechcem od neho jadrovu vedu.
Ja nazvy pracovneho naradia k zivotu nepotrebujem…deti jest potrebuju. Otvorit chladnicku a vybrat aspon jogurt je zrucnost ktoru sa naucis za sekundu.
@anonym_autor kolko mas tych deti? 5-6? Mate doma kravy,kozy,sliepky,statok? To si vazne az tak pohodlna,alebo neschopna ? Co cakas od svojho muza,ze bude mily,sarmantny,pracovity,zrucny , super milenec a neprekonatelny otec????? A kde v tom si Ty? Akymi vlastnostami a zrucnostami oplyvas Ty? Vzala si si chlapa za muza a nie rozpravkovu bytost. Rozvoniavaju u vas perniky,dom sa ligoce cistotou,chodis vysmiata a mila po byte ,vecer upravena,nahodena v sexi pradielku a vysukas z neho dusu? Predpokladam,ze tiez niesi ako z rozpravky.
@anonym_autor kolko mas tych deti? 5-6? Mate doma kravy,kozy,sliepky,statok? To si vazne az tak pohodlna,alebo neschopna ? Co cakas od svojho muza,ze bude mily,sarmantny,pracovity,zrucny , super milenec a neprekonatelny otec????? A kde v tom si Ty? Akymi vlastnostami a zrucnostami oplyvas Ty? Vzala si si chlapa za muza a nie rozpravkovu bytost. Rozvoniavaju u vas perniky,dom sa ligoce cistotou,chodis vysmiata a mila po byte ,vecer upravena,nahodena v sexi pradielku a vysukas z neho dusu? Predpokladam,ze tiez niesi ako z rozpravky.
@martin96321 Teba by som nechcela, ani keby si bol posledny chlap na Zemi.
No len otázka, čo s tým. Zrejme to na rozvod nie je, snáď, či? Lebo on to asi robiť nebude, neviem, či je to neschopnosť, alebo lenivosť či aj aj (lenivosť myslím nie všeobecne, ale vo vzťahu k deťom, že to sa mu už fakt nechce) a preto proste nerozmýšľa... Ale neviem, či sustavným hučanim doňho si pomôžeš, skôr aby on sa na teba po X rokoch nevykaslal... To nie je proti tebe, takto to neber a ja ti aj rozumiem. Ale asi ťa čakajú ťažké časy, ešte keď nastúpis do práce, a začne kolobeh detských chorôb, a tvoja pracovná zodpovednosť, tak uvidíš, aké je to na mašlu . No ale tak prakticky povedané, asponze ten zvyšok zvláda a ináč je fajn a dobrý, len no... Ty budeš mať čo robiť 🫤 Radu nemám, žiaľ. Asi len ozaj hľadať kompromisy a dúfať, že sa to naučí.
@oblecenie99 nie urcite to nie je na rozvod. To su skor moje take chvilkove uzkostne stavy ze vnimam ze deti su este velmi zranitelne. Ja viem ze jedneho dna budu obaja samostatne chodit na wc aj si samostatne zoberu alebo pripravia jedlo. Len v poslednej dobe sa toho nakopilo ze ma trapilo co by s nimi bolo keby som tu ja nebola. Ved kazda mama chce zit pre svoje deti (nemyslim chorobne existovat ale vidiet ich dospiet).
To vobec nie je ze teraz chodim za muzom a stale po nom hucim ze nieco nerobi alebo ze to nerobi dost dobre. Asi je to taky stereotyp co ludia ocakavaju ze ja som nasrana semetrika ktora si prisla ventilovat zlost a chlap je chudak utahany co nema chvilu pokoja. Ale to tak nie je a ja si velmi uvedomujem jeho kvality. Iba je teraz obdobie kedy ma to mrzi skrz deti aby bolo o ne postarane najlepsie ako sa da keby tu nie som.
@anonym_autor ja neviem čo vlastne od toho muža chces, však ho nechaj inej, bude Ti vďačná. Chodí do práce, živí rodinu, je šikovný, Ty si doma, Ty sa staráš teraz o deti. A správa sa ako bežný chlap, nechápem tú dokonalosť čo od neho chces. Veď keď to chces mať rovnomerne, choď do práce a ak budete obaja zarábať, tiež starostlivosť by bolo treba deliť. Máš fajn muža, len si to nevazis ale však môžeš fungovať bez neho či to budeš mať lepšie, lebo aj ho budeš takto naháňať, raz to vzdá.
@martin96321 ze pripravi ranajky ked nie som doma? 🤷♀️

@anonym_autor Neoblecie ich adekvatne pocasiu,alebi ich neoblecie podla Tvojich predstav? Neda im kvalitne jedlo,alebo im neda co si si Ty vymyslela? Nevie najst oblecenie ktore Ty odkladas,lebo on by aj taj nevedel kde to ma dat? Ze dieta nejde spat o siedmej ale az 7:45? A co ocakavas ,ked ho vlastne len prepac za vyraz "jebes" od vidim do nevidim. Ty si si vytvorila svoj svet,ktory je ako naklucikovany. Kedy si mu bola naposledy manzelkou? Deti niesu prvorade v manzelstve. Naco im bude nazehlene oblecenie,top strava a spankovy rezim,ked pozeraju na frustrovanu matku a zufaleho otca?