icon

Manžel odmieta jesť doma, preferuje objednávky

3. apr 2024

Sme manželia 4 roky a zrazu mi manžel nechce pomaly nič jesť, ani jedlá, ktoré mal predtým rád. Kuracie, čokoľvek okrem pŕs na to povie, že to je mastné. Prsia ak nie sú úplne čerstvé (sú zohriate) ohŕňa nosom, že mu to nechutí. Tofu, čo predtým jedával na kilá, že sa toho prejedol. Už neviem, čo s tým mám robiť. Keď mu mama doniesla polotovar parížsky šalát to zjedol hneď, párky, to zjedol hneď ale akonáhle je to nejaké varené jedlo mnou tak nie. Furt si chce objednávať jedlo. Neviem, čo si mám o tom myslieť.

autor
3. apr 2024

Občas máme normálne na večeru obaja mrazenú pizzu alebo niečo z donášky zas sme normálni ľudia. Mňa len zamrzelo, že akonáhle varím tak to nie je po novom dobré. Nie je 5 ročné decko, že si vie sám povedať, sám si uvariť no jasné, však nie je. Keď sa spýtam čo chce "neviem, urob niečo". Keď urobím zle je. Keď poviem, že nech si objedná niečo by chcel tak ja mám vybrať.

yelena159
3. apr 2024

Možno je paranoidný alebo má OCD a myslí si, že ho chceš otráviť.

negymama
3. apr 2024

ale vsak mu nevznukuj, co sa mu tolko prosis s tym jedlom. navar iba sebe, on ma dve ruky nech si vyberie nieco z chladnickz a zje, alebo nech si navari sam. nie si jeho sluzka.

linduska86
3. apr 2024

u nas je nic ( nakreslene nic s kecupom) a nieco je (nakreslene s tatarskou) na tanieri 😀

hugger
3. apr 2024

Nemali ste spor v ktorom si argumentovala tým že ty varíš?

Zje jedlá ktoré navarí on sám?

autor
3. apr 2024

@hugger Nie nemali sme spor o v nič také.
Varí málokedy. Maximálne keď ho ja poprosím, že má niečo uvariť, prílohu alebo niečo. Inak nie.

linduska86
3. apr 2024

nema milenku?

hugger
3. apr 2024

Akýkoľvek iný spor po ktorom by hľadal zámienku byt na teba naštvaný?

diewcatqoo
3. apr 2024

Uplne viem pochopit, ako sa tvoj chlap citi. Ja mavam tiez obcas taketo obdobia. Maso mi prestane chutit (nezjem ine, nez kuracie alebo rybu a aj to musi byt cerstve, lebo inak mi smrdi), prestanu mi chutit moje oblubene jedla a najradsej by som jedla parizak s cerstvym rozkom alebo parky s kecupom alebo jedla z donasky. A nemam ani ziadneho milenca, ani tomu nepredchadza ziadna hadka s muzom, len proste potrebujem zmenu. Chvilu jem nezdravo a potom naskocim znovu na normalne jedlo.
Nechaj ho, nech je co chce. Navar sebe a on nech si da, co uzna za vhodne. Nie je predsa 5 rocne decko.

katka700
3. apr 2024

Var čo chuti tebe. Keď si dá z toho okej, keď ofrfle jeho problém.

letfenixa
3. apr 2024

Dosť sa trápim so synovym (ne)jedenim. Dospelý chlap by mi bol úplne voľný.

maminkadeticiek
3. apr 2024

Toto posledne by ma na svete trapilo.Nechuti,nech si vari alebo si plati obedy a vecere.Adios.

janage
3. apr 2024

V práci sa nestravujete? Lebo ak tam ma jedlo podľa svojho gusta, netrápila by som sa v varenou večerou.
Na polotovary by som mu povedala, že menej mastné ako kurca to nebude, ale keď myslí, nech si dá.
Ak ide o množstvo financií, ktoré takto minie spocitaj mu to, ak je to naozaj na vás príjem príliš veľa, aby to mal pred očami. Pre nazornejsiu ukážku si v rovnakej hodnote kúp niečo na seba😉

loliki
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
3. apr 2024

Ako.dlho to trvá?
Podľa mňa to neries. Kašli na to. Ušetri si prácu, nevar. Nemôžeš nikoho nútiť jest. Ja tiež mám obdobia zr na nič nemám chuť. Môj chlap už 3 týždne odmieta všetko kde je čo i len kvapka niečoho mliečneho... doma. Zaujímavé ze u mamy v kľude, v restike dnes si dal syrovu omáčku:D kašli na to lebo za roky prídeš o nervy. Na druhej strane tebe by sa páčilo keby ta nútil jest denne parky, a pizzu, a ty by si chcela iné? Nie.

yelena159
3. apr 2024

Povedz mu "tak si var sám keď ti jedlo odo mňa nie je dobré!". Zabuchni za sebou dvere a var čo chutí tebe. Ak nevie variť, aspoň sa naučí.

tenerifka
3. apr 2024

Neries, nie si jeho matka a on nie je male dieta.
Moj muz si chysta rañajky a vecere sam, obedy robime na striedacku. Je vdacny aj za sosovicovu polievku ci chlieb so syrom. Ak nie, mala by som v pazi

dominikamacakova
3. apr 2024

A prečo sa ho neopýtaš? Odkiaľ to máme my vedieť? Veď to nie je trojročné dieťa 🙈

dominikamacakova
3. apr 2024

@loliki toto je dôvod prečo chlapi zomierajú skôr 🙈

mandarinka555
3. apr 2024

@yelena159 Aj mne to tak príde...až je to priehľadné🙈 Nechce zjesť LEN TO, čo autorka navarí.

mqkm
3. apr 2024

Spýtala si sa ho že prečo nechce tvoje jedlo? Negarantujem že ti povie pravdu, ale môžeš mu napríklad poukázať nejaké videá že aké sú zlé hygienické podmienky tam kde vyrábajú tie polotovary alebo ako v restikach si kuchári neumývajú ruky ani zeleninu keď varia a šíria salmonelu atd 🙂 to je taká taktika.. nech sa zľakne

Daj si pauzícku na deň dva a nevar nič.. a potom navar jeho obľúbené jedlo a možno mu zasa začne chutiť tvoje.

Treba na neho ako na malé dieťatko 🤭

mqkm
3. apr 2024

@dominikamacakova on jej nemusí povedať pravdu.. možno sa mu nepáčilo ako varila, a sa zľakol a sa bude hanbiť jej to povedať alebo ju nechce uraziť. Nikdy nevieme čo je za tým. Ale môže skúsiť tú taktiku vyššie 🤭

loliki
Autor odpoveď zmazal
mqkm
3. apr 2024

@loliki no aj takto sa to dá riešiť ;) mojho manžela ujo jedol pupavový šalát asi bo mu žena nenavarila haha 🤣

ibatanecnica
4. apr 2024

@negymama veď práve preto mju to možno už lezie krkom a potrebuje zmenu.

@negymama ja doma varím kvôli sebe a dcére, máme intolerancie . Muž má obedy v práci, takže doma už varené nechce. Tiež mu to jednoducho nechutí, radšej si dá tie párky, ktoré máme raz do roka alebo si kúpi šalát, tresku. A ani mi nenapadlo, niečo mu zakazovať alebo prikazovať. Veď je dospelý, vie, na čo má chuť, tak nech si to dá. Niektoré ženy mi pripomínajú manželku Bartošku vo filme Teorie tigra. Vždy vedela, čo jej muž potrebuje a čo je pre neho dobré. A chudák ,sám si ani kávu podľa seba nemohol spraviť. Tu sa vyvára , vypeká, že domáca strava je naj a stále sme aj tak na začiatku rebríčkov v rôznych ochoreniach. Netreba to zase preháňať.

ibatanecnica
4. apr 2024

@loliki možno preto, že má toho dosť. Tebe chutí stále to isté? Nie, aby bola žena rada, že má nenáročného muža, ktorému nemusí variť a čas môže využiť inak, ona sa ešte bude zdúvať, že jemu nechutí? Píšem všeobecne, nemyslím tým autorku.

negymama
4. apr 2024

@ibatanecnica presne.
ja sa pri 4 velkych detoch navarim fakt ze dost. Varim im obedy, bezmesite, lebo nejedia maso. Nechodia naobedy v skole. Muzovi zase varim tak 2-3 x do tyzdna prevazne jedla s masom do prace, lebo aj tam chodi na obedy, ale jednak nie su az tak dobre, jednak drahe. menu stoji cez 7 eur. Neviem si predstavit, ze by som este okrem obedov pre styroch ci sest ludi, varila denne este nejake dalsie varene vecere. Mam aj inu pracu, podnikam na zivnost, mame dom a zahradu.
moja svokra bola cely zivot az na par rokov domaca, bola iba doma nepracovala...tak jasne, ze vyvarala 3x denne doslova! varenu stravu. Aj predtym zenicky na dedinach to tak mali. Teraz je iny zivot, zeny chodia do prace, zarabaju, zivot je v jednom kole, skolka skola, praca, domov. Vidim tu potom nespravodlivost, ze na nej su este nejake "povinne" varene vecere, a este niektori pankovia budu vymyslat, ze co by skritizovali a nejedli - och.

autor
4. apr 2024

Jejdanenky a to kde ste si vytiahli zasa, že jeme stále to isté? Jedla ktoré som uviedla boli PRÍKLAD, čo mu chutilo mesiac dozadu a zrazu nechutí. Nemám nič proti tomu raz za čas si dať nejaký polotovar/objednať si niečo, prípadne nemať varenú večeru. Väčšinou navarím tak, že je to pre dvoch ľudí na dve porcie to znamená obed-večera alebo obed-obed. Mala som takú mamu čo varila na kilá a jedli sme to potom týždeň a veru ani ja to nemám rada.

negymama
4. apr 2024

mojmuz napr. ani nechce 2x po sebe to iste jedlo. Priklad po praci mu varim jedlo, a on si z toho neda na veceru, ked vie, ze to bude mat na druhy den na obed do prace. Jedine vtedy si da teplu veceru, ked napr. zvysi z obeda co varim detom a vie ze na druhy den ma nieco ine - menu v praci,

neviditelnypes
4. apr 2024

Stará mama by povedala "nebuď svavoľný". 🙂 (ako prieberčivý)

No nič, idem do remosky nakrájať párky, prisypať náhodnú mrazenú zeleninu, bujón, a po hodine na to vysypem balík kuskusu a horčicu a mám na tri dni (bez ohrievania pravdaže).