Manžel odmieta spoločnú investíciu
Bývame v manželovej nehnuteľnosti, máme rodinu a môže sa to zdať ako idylka,je tu to ALE. Ja som sa obetovala rodine, kariéra,menej financií apod. Mám 27 rokov a chcela by som niečo i ja vlastniť. Manžel zarába nadštandardne a spoločné peniaze idú do jeho nehnuteľnosti. ( Ani jeden nemáme hypotéku). Otvorila som túto tému, že by sme mohli kúpiť investičný byt- vlastniť niečo spoločne. A tu narazila kosa na kameň. Nechce ani hypotéku ani byt. Môžem skúsiť ísť sama do hypotéky na jednoizbový cca 70 tisíc v našej lokalite, možno kúsok menej, ale zabúdam na to že som vydatá,veď by musel byť spoludlžník a on nechce nič kupovať čiže by nič nepodpísal,neodsúhlasil. Len mi odvrkne keď chcem mám si kúpiť,ale spolu nič.
Mám nejaké úspory ale je to len okolo 5000€.
Kde som nechala rozum? Dve deti s ním a žiadna istota, nič? Momentálne mám pocit že mi je manželstvo prekážkou. Nemám ešte veľa rokov aby som sa nespamätala. Do tej doby som bola študentka vš, mladosť práca a bývanie som neriešila.
Čo by ste robili na mojom mieste ? 🙏
@zltalienka Ano vnimam ten rozdiel. A nechapem preco. Nenapadlo by mi pytat polovicu najmu ani za stravu alebo za dovolenku. Ale ani by mi nenapadlo prepisat polovicu domu na zenu. Som sice blby,ze platim navyse aj co netreba,ale zas nie tak vymlety aby som prepisoval na nu dom. Ak by som aj otrcil kopyta,tak jej to ostane,lebo dedi.Prepacte,ale nemozte chciet aby vam niekto platil unikovy plan. Povedal som to aj svojej zene,ze nikdy by som neostal doma na materskej. Dam jej kolko si povie,ale nebudem to robit,aj ked viem,ze je to len o zvyku. Ale ruku na srdce......kolke z vas by velkodusne zivilo muza 6-9 rokov na materskej a este by kupovalo investicny byt aby mal keby nieco. Kadekto napise,ze po rozvode ostanu deti matke.....kde je napisane ze ich ma mat ona? Co tak striedava starostlivost? Dva tyzdne tu,dva tam.......nikto nieje nikomu nic dlzny
@martin96321 "Kadekto napise,ze po rozvode ostanu deti matke.....kde je napisane ze ich ma mat ona? Co tak striedava starostlivost? Dva tyzdne tu,dva tam.......nikto nieje nikomu nic dlzny"
Len ci by si chlap dokazal udrzat svoju pracu, ked by musel 2 tyzdne komplet riesit deti? Ono sa to nezda, ale je to sakra casovo a logisticky narocne.
Neviem, či mi to ušlo, alebo autorka nepodala dosť veľa podstatných informácií:
1. Otehotnela ako študentka - študovala vysokú školu? Ma dostudvane? (Mala umožnené doštudovať počas rodičovskej či materskej dovolenky?)
2. Ako majú rozdelené náklady v domácnosti? Koľko platí muž a koľko žena? (Áno áno, peniaze sú spoločné, takže aj tie 'nasporene' 5k, ale vo vseobecnosti, by bolo fajn vedieť čo je muž ozaj tak chamtivy ako ho tu ženy vykresľujú bez dat)
3. Ako je rozdelená starostlivosť o deti? Podieľa sa manžel? Stará sa, chodí vyberať zo škôlky, berie ocr?
Ani mne by sa nechcelo brat úver/hypo ak by som nemusela. Autorka napísala príliš málo informácií na to, aby sme jej partnera súdili, plus je mladucka - som si istá že posty písala veľmi subjektívne.
@subartic A vies aku ma stabilitu,pokoj a klud jej manzel? Bohuzial nie.....Mozno vie lepsie nez my,preco je to tak ako to je.
@martin96321 jej muž má vytvárať stabilitu a bezpečie v rodine , nie naopak . Už si to konečne muži uvedomte. Vy nie ste tí čo majú do rodiny prinášať stresy , nervozitu a nestabilitu . Duševná pohoda muža je plne v jeho rukách , nie v rukách jeho ženy, a ak je v rukách jeho ženy tak ide o naozaj slabý kúsok . Prečo máš stále potrebu sa vyhovárať na to a čo žena , prečo nie žena a žena by mala atď. ? Doneste do rodiny kľudˇ, stabilitu , pokoj a bezpečie, umožni žene bez stresov vychovávať deti , aby sa nebála budúcnosti a žena ti to vráti 100 násobne. Je to úplne jednoduché . Muži ktorí to pochopili , majú zväčša dobré vzťahy, manželstvá a žena s nimi zostáva aj keď odrastú deti . Lebo mnoho žien keď deti odrastú jednoducho požiadajú o rozvod a odídu , načo si ničiť zvyšok života s nejakým ťulpasom.
@martin96321 jej muž má vytvárať stabilitu a bezpečie v rodine , nie naopak . Už si to konečne muži uvedomte. Vy nie ste tí čo majú do rodiny prinášať stresy , nervozitu a nestabilitu . Duševná pohoda muža je plne v jeho rukách , nie v rukách jeho ženy, a ak je v rukách jeho ženy tak ide o naozaj slabý kúsok . Prečo máš stále potrebu sa vyhovárať na to a čo žena , prečo nie žena a žena by mala atď. ? Doneste do rodiny kľudˇ, stabilitu , pokoj a bezpečie, umožni žene bez stresov vychovávať deti , aby sa nebála budúcnosti a žena ti to vráti 100 násobne. Je to úplne jednoduché . Muži ktorí to pochopili , majú zväčša dobré vzťahy, manželstvá a žena s nimi zostáva aj keď odrastú deti . Lebo mnoho žien keď deti odrastú jednoducho požiadajú o rozvod a odídu , načo si ničiť zvyšok života s nejakým ťulpasom.
@subartic asi to bude podobný typ muža o akých tu rozprávame
@subartic asi to bude podobný typ muža o akých tu rozprávame
@sabi1223 ja už mám niečo odžité , a keď vidím ako v niektorých skupinách muži 50+ píšu a zrazu odišla odo mňa žena, požiadala o rozvod a som sám a hľadám niekoho na spoločné chvíle atď. V týchto skupinách je 80 % mužov čo hľadajú ženu.
Tak za prvé to nikdy nie je ZRAZU ale je to výsledok mužovho správania, za druhé títo muži ak neurobia nápravu majú mizivú šancu pokračovať s inou ženu 45+ .
Ak sa muž nespráva k svojej žene pekne počas ich manželstva a pri výchove detí , tak to zvyčajne takto končí .
@zltalienka Ano vnimam ten rozdiel. A nechapem preco. Nenapadlo by mi pytat polovicu najmu ani za stravu alebo za dovolenku. Ale ani by mi nenapadlo prepisat polovicu domu na zenu. Som sice blby,ze platim navyse aj co netreba,ale zas nie tak vymlety aby som prepisoval na nu dom. Ak by som aj otrcil kopyta,tak jej to ostane,lebo dedi.Prepacte,ale nemozte chciet aby vam niekto platil unikovy plan. Povedal som to aj svojej zene,ze nikdy by som neostal doma na materskej. Dam jej kolko si povie,ale nebudem to robit,aj ked viem,ze je to len o zvyku. Ale ruku na srdce......kolke z vas by velkodusne zivilo muza 6-9 rokov na materskej a este by kupovalo investicny byt aby mal keby nieco. Kadekto napise,ze po rozvode ostanu deti matke.....kde je napisane ze ich ma mat ona? Co tak striedava starostlivost? Dva tyzdne tu,dva tam.......nikto nieje nikomu nic dlzny
@martin96321 V tomto pripade - deti 2 tyzdne na dome, 2 tyzdne v garzonke o chlebe 🙂
@subartic "Vy nie ste tí čo majú do rodiny prinášať stresy , nervozitu a nestabilitu ."... ak narazas na to, ze bezne tieto aspekty prinasa do vztahu zena, tak s tebou stopercentne suhlasim :D
@subartic "Vy nie ste tí čo majú do rodiny prinášať stresy , nervozitu a nestabilitu ."... ak narazas na to, ze bezne tieto aspekty prinasa do vztahu zena, tak s tebou stopercentne suhlasim :D
@zelenina1 žena ich neprináša pokiaľ má doma silného stabilného muža . Ak má doma slabocha , ktorý myslí len a len na seba , každý problém hodí žene na hlavu , nič nerieši tak nech sa nečuduje potom že je žena aká je . Tá je vždy odrazom svojho muža.
@zelenina1 žena ich neprináša pokiaľ má doma silného stabilného muža . Ak má doma slabocha , ktorý myslí len a len na seba , každý problém hodí žene na hlavu , nič nerieši tak nech sa nečuduje potom že je žena aká je . Tá je vždy odrazom svojho muža.
@subartic keci :D poznam zahojenych kludasov co by zene zniesli modre z neba... Vela kludu doma nemaju :D cim to tak asi bude
@tiezjedna Ak premysla racionalne,tak na hovno sa vydavala. Naco si deti narobila. Popierate vsetko co tu dristate o manzelstve . Ma 27 a ona sa obetovala? Je rodina pre nu obeta? Nevie co ma robit od rozkose? Zbal sa a tahaj z domu ak sa Ti nepaci.
@martin96321 nehovor. On nepopiera všetko o manželstve? Budeš asi rovnako jebnutá odroda...
@subartic keci :D poznam zahojenych kludasov co by zene zniesli modre z neba... Vela kludu doma nemaju :D cim to tak asi bude
@zelenina1 lenže to nie je o zahojení , tu vidieť ako si veľmi mimo . Žiješ s nimi doma ? Poznáš ho tak dokonale aby si vedel ako sa k nej správa za zatvorenými dverani ? Nevieš. Priniesť domov peniaze a očakávať od ženy uznanie je veľmi veľmi málo. Peniaze riešia len jednu stránku spolužitia.
@martin96321 V tomto pripade - deti 2 tyzdne na dome, 2 tyzdne v garzonke o chlebe 🙂
@zelenina1 a vies preco by autorka skoncila v garsonke o chlebe? Lebo jej manzel pocas manzelstva spolocne peniaze vlozil do jeho domu. Autorka pise, ze manzel zaraba nadstandardne. Dajme tomu 2500€. Ona mala RP 500€. Spolu 3000€ spolocne peniaze v manzelstve. Vydaje na bezne vydavky 1000€/mesiac. Ona 500, on 500. Zvysok 2000€ by si mali (po pripadnom rozvode) rozdelit, teda on 1000, ona 1000. Takyto stav trval 4 roky, teda 48 mesiacov (teda ze mali 2 deti po roku). Teda ona by mala dostat 48000€. Ale nedostane ich, on ich dal do jeho domu.
Teraz ona chodi uz rok do prace. Usporila 5000€. Pokial on zase vsetko (24000€) vrazil do domu, v pripade rozvodu este bude od nej pytat 2500, lebo vlastne su to aj jeho peniaze.
Keby jej polovicu z investicii do domu dal, hned by sa jej lepsie zilo. Ale nedostane ich.
@zelenina1 a vies preco by autorka skoncila v garsonke o chlebe? Lebo jej manzel pocas manzelstva spolocne peniaze vlozil do jeho domu. Autorka pise, ze manzel zaraba nadstandardne. Dajme tomu 2500€. Ona mala RP 500€. Spolu 3000€ spolocne peniaze v manzelstve. Vydaje na bezne vydavky 1000€/mesiac. Ona 500, on 500. Zvysok 2000€ by si mali (po pripadnom rozvode) rozdelit, teda on 1000, ona 1000. Takyto stav trval 4 roky, teda 48 mesiacov (teda ze mali 2 deti po roku). Teda ona by mala dostat 48000€. Ale nedostane ich, on ich dal do jeho domu.
Teraz ona chodi uz rok do prace. Usporila 5000€. Pokial on zase vsetko (24000€) vrazil do domu, v pripade rozvodu este bude od nej pytat 2500, lebo vlastne su to aj jeho peniaze.
Keby jej polovicu z investicii do domu dal, hned by sa jej lepsie zilo. Ale nedostane ich.
@zltalienka súd nemusí zaujímať kam on vrazil alebo nevrazil peniaze. Ona na vyporiadanie bude mať nárok. Kde on to vezme je jeho vec.
@zltalienka súd nemusí zaujímať kam on vrazil alebo nevrazil peniaze. Ona na vyporiadanie bude mať nárok. Kde on to vezme je jeho vec.
@tiezjedna naozaj? Si si ista?
@anonym_autor no pozor, peniaze ktoré zarába sú už VAŠE. A vaše peniaze vráža do svojej nehnuteľnosti. Takže ju spoluzveľaďuješ rovnako 50:50. 😏 Žiadne že "si zarobil". Toto je veľmi patová situácia. Ak zoberieš byt na hypotéku. Tvoja bude zase len tá časť, ktorú si zaplatila z úspor nadobudnutých pred manželstvom (teda ak správne chápem tých 5000). Lebo ak sú to úspory získané počas manželstva, zase sú vaše spoločné. Čokoľvek kúpiš, bude prakticky patriť vám obidvom. Keďže ste v BSM. Ideálne by bolo, ak by ťa obdarovala tetka z Ameriky a kúpila ti byt. Dar by patril len tebe 🤷🏻♀️
@zltalienka niektorí chlapi to nepochopia, ani keď im to nakreslis🤦♀️
Som zvedavá, ako by s tým boli ôk naši "pani tvorstva" keby s nimi ich ženy takto pekne "vybabrali". Aby po 20-30 spoločných rokoch odisli s tými 2 povestnymi igelitkami a ženuske pekne ostal dom (v mnohých prípadoch splateny z tých spoločných penazi)... Myslím, že asi ťažko by to niektorí predychali.
@tiezjedna naozaj? Si si ista?
@zltalienka po svadbe je síce nehnuteľnosť, ktorú nadobudol pred manželstvom iba jeho, ale zarobené peniaze - pokiaľ nemajú upravený režim BSM - sú spoločné.
@zltalienka po svadbe je síce nehnuteľnosť, ktorú nadobudol pred manželstvom iba jeho, ale zarobené peniaze - pokiaľ nemajú upravený režim BSM - sú spoločné.
@tiezjedna su sice spolocne, ale on moze pri sude tvrdit, ze ich spolocne aj minuli, na dovolenky napriklad. A ona aj tak nedostane nic.
@tiezjedna su sice spolocne, ale on moze pri sude tvrdit, ze ich spolocne aj minuli, na dovolenky napriklad. A ona aj tak nedostane nic.
@zltalienka ale takto to pri vyporiadaní nefunguje.
@anonym_autor spytam sa ta: ty musis mat vsetko? A za kazdu cenu? Tak si za tym bez, strat ho a maj si ineho potom, lebo tento je taky a taky a druhy bude zase iny a tiez bude v niecom este horsi a v niecom moze byt lepsi a bude to trvat, kym stretnes noveho.......
@sabi1223 ja už mám niečo odžité , a keď vidím ako v niektorých skupinách muži 50+ píšu a zrazu odišla odo mňa žena, požiadala o rozvod a som sám a hľadám niekoho na spoločné chvíle atď. V týchto skupinách je 80 % mužov čo hľadajú ženu.
Tak za prvé to nikdy nie je ZRAZU ale je to výsledok mužovho správania, za druhé títo muži ak neurobia nápravu majú mizivú šancu pokračovať s inou ženu 45+ .
Ak sa muž nespráva k svojej žene pekne počas ich manželstva a pri výchove detí , tak to zvyčajne takto končí .
@subartic pokial viem,tak manzelstvo je zvazok dvoch dospelych,svojpravnych a rovnopravnych ludi. Muz moze byt dobrak,kludas a je mu to prd platne ak ma harpiu zenu. Zena moze byt hotova svatica a dobrosrdecna ak zije s kretenom. Takze nie ze muz ma prinasat pohodu a pokoj,nie zena ale obaja. Je to vztah a praca dvoch ludi.
@zltalienka ale takto to pri vyporiadaní nefunguje.
@tiezjedna a ako to funguje?
@zltalienka niektorí chlapi to nepochopia, ani keď im to nakreslis🤦♀️
Som zvedavá, ako by s tým boli ôk naši "pani tvorstva" keby s nimi ich ženy takto pekne "vybabrali". Aby po 20-30 spoločných rokoch odisli s tými 2 povestnymi igelitkami a ženuske pekne ostal dom (v mnohých prípadoch splateny z tých spoločných penazi)... Myslím, že asi ťažko by to niektorí predychali.
@lienka.7 Predstav si,ze som sa rozviedol a zene ostal byt, ostalo jej auto ktore som platil a neplakal som za tym. Zije v tom byte s nasimi detmi a tak som to aj bral.
🤣🤣😂 takže ked si muž spláca a zveľaďuje svoj dom je to úplne v poriadku, ale ked si žena chce splácať svoj byt tak už je to únikový plán . 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lienka.7 Predstav si,ze som sa rozviedol a zene ostal byt, ostalo jej auto ktore som platil a neplakal som za tym. Zije v tom byte s nasimi detmi a tak som to aj bral.
@martin96321 aha. Radsej si jej nechal byt (bol spolocny alebo ako?), ako by mala byt striedava starostlivost. Ale, aspon si myslel na dobro deti.
Aj moj bratanec tak nechal po rozvode svojej ex byt (aj s hypotekou). Nech ma kde s detmi byvat.
@anonym_autor rozmýšľaš správne a veľmi racionálne ale musíš zachovať hlavne kľud a neísť do toho pohlave....byt je momentálne nie moc dobrá investícia a hlavne nie na hypotéku.... výnosnosť nehnutelnosti na nájomnom je 2% čo je nič moc..... ďalšia vec je tá že nemáš absolútne žiadne skúsenosti z realitami a môžeš sa dosť zamotať a spáliť nieje to úplne jednoduché...skús porozmýšľať nad investíciou do zlata prípadne do ETF fondov je to celkom jednoduché a investíciu do zlata sa dá veľmi dobre utajiť aj pred manželom/partnerom....proste tie zlaté mince a tehličky,, zakopeš,, 😀a nikto okrem teba otom nevie a môžeš investovať aj menšie čiastky... priemerné zhodnotenie zlatá za posledných 20 rokov je okolo 15% a priemerné zhodnotenie ETF word index je okolo 13%
"teraz rozmýšľam,na čo som vlastne vydatá, čo z toho mám? Veď ťaží len manžel a ja ťahám za kratší koniec".... Tato veta mi vlastne uplne staci, aby som si o tebe urobil obraz. Noze ju prosim ukaz aj manzelovi, nech vie co ma doma 🙂 Aspon si konecne budes konecne moct kupit tu vysnivanu garsonku a bude ti sveta zit.
@zelenina1 hahahah ste pán alebo pani zelenina? Dám krk na to že pán. Keby mám doslova hovno a muž má všetko tak môže ísť do teplých krajín okamžite. Je úplne evidentné keď sa človek medzi riadkami začíta , že ten muž si ju takto drží mysliac si že nemá kam ísť. Je to obyčajný žgrlo a nie manžel v pravom zmysle slova. Vy ostaňte s partnerom v JEHO dome , dávajte všetky vaše peniaze na chod rodiny a buďte šťastný/á a šúchajte nohami s "0€" ako váš životný triumf.
Kto však chce byť rovnocenný partner tak hýbe rozumom že aha, chcem aj ja niečo vlastniť, spolupodieľať sa , keby príde k najhoršiemu. Lebo tu sa k najhoršiemu schyľuje, akurát že jednému ostane všetko a druhému holá riť. A absolútne nejde o nejaké nenažranstvo alebo zlatokopku. Ide o rovnocennosť lebo o Tom manželstvo je. Pekný večer
@martin96321 nehovor. On nepopiera všetko o manželstve? Budeš asi rovnako jebnutá odroda...
@tiezjedna Esteze mas vystizny nick😉
@martin96321 aha. Radsej si jej nechal byt (bol spolocny alebo ako?), ako by mala byt striedava starostlivost. Ale, aspon si myslel na dobro deti.
Aj moj bratanec tak nechal po rozvode svojej ex byt (aj s hypotekou). Nech ma kde s detmi byvat.
@zltalienka No vidis. Stale sa najde palica ak chces psa bit. Nijako nieje dobre.

@martin96321 a kde budu bývať tvoje deti tie dva týždne co budu u matky? Co budu jest a z čoho budu žiť? Ak by si bol v situácii ze si si našiel ženu co si stihla kúpiť byt pred svadbou a detmi super ale ak nie tak žena nema ako si zaobstarať bývanie ked strávi xy rokov na materskej a ma chamtiveho muza