icon

Manžel odmieta spoločnú investíciu

13. júl 2025

Bývame v manželovej nehnuteľnosti, máme rodinu a môže sa to zdať ako idylka,je tu to ALE. Ja som sa obetovala rodine, kariéra,menej financií apod. Mám 27 rokov a chcela by som niečo i ja vlastniť. Manžel zarába nadštandardne a spoločné peniaze idú do jeho nehnuteľnosti. ( Ani jeden nemáme hypotéku). Otvorila som túto tému, že by sme mohli kúpiť investičný byt- vlastniť niečo spoločne. A tu narazila kosa na kameň. Nechce ani hypotéku ani byt. Môžem skúsiť ísť sama do hypotéky na jednoizbový cca 70 tisíc v našej lokalite, možno kúsok menej, ale zabúdam na to že som vydatá,veď by musel byť spoludlžník a on nechce nič kupovať čiže by nič nepodpísal,neodsúhlasil. Len mi odvrkne keď chcem mám si kúpiť,ale spolu nič.
Mám nejaké úspory ale je to len okolo 5000€.
Kde som nechala rozum? Dve deti s ním a žiadna istota, nič? Momentálne mám pocit že mi je manželstvo prekážkou. Nemám ešte veľa rokov aby som sa nespamätala. Do tej doby som bola študentka vš, mladosť práca a bývanie som neriešila.
Čo by ste robili na mojom mieste ? 🙏

Strana
z12
zelenina1
15. júl 2025
@majus2323

@zelenina1 hahahah ste pán alebo pani zelenina? Dám krk na to že pán. Keby mám doslova hovno a muž má všetko tak môže ísť do teplých krajín okamžite. Je úplne evidentné keď sa človek medzi riadkami začíta , že ten muž si ju takto drží mysliac si že nemá kam ísť. Je to obyčajný žgrlo a nie manžel v pravom zmysle slova. Vy ostaňte s partnerom v JEHO dome , dávajte všetky vaše peniaze na chod rodiny a buďte šťastný/á a šúchajte nohami s "0€" ako váš životný triumf.
Kto však chce byť rovnocenný partner tak hýbe rozumom že aha, chcem aj ja niečo vlastniť, spolupodieľať sa , keby príde k najhoršiemu. Lebo tu sa k najhoršiemu schyľuje, akurát že jednému ostane všetko a druhému holá riť. A absolútne nejde o nejaké nenažranstvo alebo zlatokopku. Ide o rovnocennosť lebo o Tom manželstvo je. Pekný večer

@majus2323 Som pan zelenina, tesi ma 🙂 Este raz ti skopirujem moje predosly prispevok

Decka, naco sa tu vobec hadate, vsetci mate kusok pravdy 🙂 Toto mi hadam vsetci podpisete. Zenska bola naivna. Ak bola jej priorita "v 30 tom roku zivota nieco vlastnit", vybrala si nevhodneho partnera, kardinalna chyba bola tiez splodenie potomkov. Mozte typkovi pokojne nadavat do zgrlosov - on nim pravdepodobne vzdycky bol. To autorka robila vsetky rozhodnutia, ktore ju doviedli do dnesnej situacie. Stale je cesta: ak je nespokojna, rozviest sa ako to civilizovani ludia robia. Ma 27, ma VS, je zamestnana, ziadny koniec sveta. Nieco mi ale hovori, ze radsej bude trpiet bohaca 🙂

Cize zaver - pani chce rovnocennost? Sup sup, rozvod, striedava starostlivost a mozno sa docka aj tej vysnivanej garzonky. Jednoduche. Ako jeden z mala som prisiel aj s nejakym riesenim 🙂 Vy sa tu akurat sekate na nejakej "vojne pohlavi" a financnych krivdach. Rozvod bude najspravodlivejsi. Kazdy si moze ist svojou cestou. Vsetci budu spokojni.

tiezjedna
15. júl 2025
@zelenina1

@majus2323 Som pan zelenina, tesi ma 🙂 Este raz ti skopirujem moje predosly prispevok

Decka, naco sa tu vobec hadate, vsetci mate kusok pravdy 🙂 Toto mi hadam vsetci podpisete. Zenska bola naivna. Ak bola jej priorita "v 30 tom roku zivota nieco vlastnit", vybrala si nevhodneho partnera, kardinalna chyba bola tiez splodenie potomkov. Mozte typkovi pokojne nadavat do zgrlosov - on nim pravdepodobne vzdycky bol. To autorka robila vsetky rozhodnutia, ktore ju doviedli do dnesnej situacie. Stale je cesta: ak je nespokojna, rozviest sa ako to civilizovani ludia robia. Ma 27, ma VS, je zamestnana, ziadny koniec sveta. Nieco mi ale hovori, ze radsej bude trpiet bohaca 🙂

Cize zaver - pani chce rovnocennost? Sup sup, rozvod, striedava starostlivost a mozno sa docka aj tej vysnivanej garzonky. Jednoduche. Ako jeden z mala som prisiel aj s nejakym riesenim 🙂 Vy sa tu akurat sekate na nejakej "vojne pohlavi" a financnych krivdach. Rozvod bude najspravodlivejsi. Kazdy si moze ist svojou cestou. Vsetci budu spokojni.

@zelenina1 jednoduchšie to v týchto situáciách je pre partnera, ktorý chce zo vzťahu odísť a má v tom jasno, pretože v ňom to rozhodnutie dozrievalo nejaký čas. A ani pre neho to nie je lusk a hop. Nieto pre toho druhého. A rovnocennosť nebude nikdy, pokiaľ muži nezačnú byť tehotní a rodiť deti😉

martin96321
15. júl 2025
@subartic

@martin96321 myslím že viem kto si .

@subartic Nechcem aby sa chovala ako chlap. Zena ma byt zenou a muz muzom. Ale musia spolu vyjst.

martin96321
15. júl 2025
@subartic

@martin96321 myslím že viem kto si .

@subartic Myslis ze vies?))

martin96321
15. júl 2025
@tiezjedna

@martin96321 samozrejme, že nič nie je čiernobiele. Ale ty reaguješ akoby bolo a plačeš, že si jej nechal byt... Tak preto som písala ten komentár. Napíš všetko v jednom príspevku.

@tiezjedna Asi zle citas,lebo vobec neplacem a nelutujem.

marcella1979
15. júl 2025
@anonym_autor

@strelkyna1 a prečo by som nemohla a čo že robím rok? Na hypo preverujú tri až 12 mesiacov spätne, berú do úvahy TPP a že by som sa k niečomu dokopala ubehne ďalší rok

@anonym_autor autorka, je to hypotekarne poradenstvo, jakub vojcik, skus mu tam napisat

zelenina1
15. júl 2025
@tiezjedna

@zelenina1 jednoduchšie to v týchto situáciách je pre partnera, ktorý chce zo vzťahu odísť a má v tom jasno, pretože v ňom to rozhodnutie dozrievalo nejaký čas. A ani pre neho to nie je lusk a hop. Nieto pre toho druhého. A rovnocennosť nebude nikdy, pokiaľ muži nezačnú byť tehotní a rodiť deti😉

@tiezjedna Presne tak. Vztahova rovnocennost neexistuje. A prave preto je GRO uspechu vyber vhodneho partnera, ktory to chape. Partnera ktory chape, ze zena ma o 30 percent mensi prijem, lebo behala za ritou ich spolocnym deckam. V tomto pripade to ocividne nechape.... Ale na druhej strane, vsetci mu tak trochu aj rozumieme 🙂 Vybudoval "domov" zenska co ma odrobene v praci tak 2 roky by zrazu chcela mat plan B, na ktorom by sa mal aj on financne podielat. Nebol by som nadseny. Bral by som to trochu ako zradu.... Ovela vacsi zmysel by mi davalo, keby chce investovat dakde do akcii alebo co.

zelenina1
15. júl 2025
@tiezjedna

@tiezjedna Aneb rada do zivota - ak si zena, nevezmi si za muza - skrblika, mamickara, hulvata, narcisa, slabocha, hlupaka, egoistu, urazliveho magora alebo kombinaciu cohokolvek z tohto.
Ak tak ucinis - vyrazne sa to prejavi v dalsom vasom spulunazivani.

subartic
15. júl 2025
@martin96321

@subartic Myslis ze vies?))

@martin96321 viem .

anonym_8f4f0e
15. júl 2025
@zelenina1

@tiezjedna Aneb rada do zivota - ak si zena, nevezmi si za muza - skrblika, mamickara, hulvata, narcisa, slabocha, hlupaka, egoistu, urazliveho magora alebo kombinaciu cohokolvek z tohto.

@zelenina1 vylúčil si všetkých slovenských mužov 🥴

zelenina1
15. júl 2025
@anonym_8f4f0e

@zelenina1 vylúčil si všetkých slovenských mužov 🥴

@anonym_8f4f0e Vsetci taki su stastne zadani. 🙂 Ale vies ty co? Ciastocne s tebou ako chlap suhlasim. Nedavno som o tomto so zenou viedol debatu a prisli sme k zaveru - co sa tyka potencialu na partnersky zivot - je ovela jednoduchsie stretnut pricetnu zensku pripravenu na vztah se vsim vsudy, ako pdoobne "kvalitneho" chlapa v rovnakej vekovej kategorii. (bavime sa o tridsiatnikoch).

martin96321
15. júl 2025
@subartic

@martin96321 viem .

@subartic blahozelam. Aj ked sa zreme mylis

subartic
15. júl 2025
@martin96321

@subartic blahozelam. Aj ked sa zreme mylis

@martin96321 nemylim.

martin96321
15. júl 2025
@subartic

@martin96321 nemylim.

@subartic Tak to je dobre

zltalienka
15. júl 2025
@martin96321

@sabi1223 Z jednoducheho dovodu. Mozno mam na to blby pohlad,ale je moj. Dieta ma dvoch rodicov,ale matka je matka. Otec moze byt v pohode,ale nikdy nenahradi matku. A je tu este aj financna stranka. Bohuzial zena nezarobi tolko ako muz a bohizial nema ani tolko moznosti ako muz. A v neposlednom rade nieje med lizat byt cele dni s detmi. Su to moje deti,mam ich rad,postaral som sa o nich ked som bol doma,ale to sa neda porovnat s tym,co robite vy ako zeny.

@martin96321 dakujem za zdelenie.
Snad na druhy pokus vyslo.

martin96321
15. júl 2025
@zltalienka

@martin96321 dakujem za zdelenie.
Snad na druhy pokus vyslo.

@zltalienka Uvidime,zivot nekonci dufam

tiezjedna
15. júl 2025
@zelenina1

@zelenina1 mne radiť nemusíš. Mám tri deti, s manželom dve firmy, jednu vlastnú, ktorú som pred pár rokmi predala a vďaka ktorej máme vysoký nadštandard. Ale ďakujem. Chápem, ako si to myslel a inak s tebou súhlasím👍 Len v jednom sa nezhodneme - on tiež vedel, že si berie študentku, ktorá nemala šancu toho moc odrobiť ani zarobiť, a predsa s ňou neváhal plodiť deti. Ona naozaj premýšľa rozumne (kedy mala zarábať a budovať?), on tak trochu sobecky (on už svoje mal). Manželstvo je oveľa zodpovednejšia inštitúcia, než mnohí, ktorí do nej vstupujú, tušia.

zelenina1
15. júl 2025
@tiezjedna

@zelenina1 mne radiť nemusíš. Mám tri deti, s manželom dve firmy, jednu vlastnú, ktorú som pred pár rokmi predala a vďaka ktorej máme vysoký nadštandard. Ale ďakujem. Chápem, ako si to myslel a inak s tebou súhlasím👍 Len v jednom sa nezhodneme - on tiež vedel, že si berie študentku, ktorá nemala šancu toho moc odrobiť ani zarobiť, a predsa s ňou neváhal plodiť deti. Ona naozaj premýšľa rozumne (kedy mala zarábať a budovať?), on tak trochu sobecky (on už svoje mal). Manželstvo je oveľa zodpovednejšia inštitúcia, než mnohí, ktorí do nej vstupujú, tušia.

@tiezjedna Plodenie deti bolo ich spolocne rozhodnutie. Naozaj by som nevycital chlapovi, ze "prichylil" absolventku VS a splodili dieta. 🙂 Je to zle rozhodnutie autorky, nie jej muza. On prisiel s ponukou - "ber alebo nech byyt". Ona mu do tej zlatej klietky pricupitala uplne dobrovolne. Ak sa z toho chce autorka vymanit, bude to boliet. 🙂 Tak to uz v zivote chodi, chyby sa neodpustaju.
Typek je na prachy, ten sa uz nezmeni. Autorka bude do konca zivota suchat nohami, necha si skakat po hlave len aby neostala na ulici s igelitkou.... Ma 27, ma VS. Odkladat co najviac ako sa da, odist, riesit si vlastne byvanie a pripravit sa na striedavku. Bude to pad na hubu - ale radsej ho zazit v 27, ako v 45 🙂
Ako som uz ale v predoslom prispevku povedal, nieco mi hovori ze uprednostni zivot v novostavbe 🙂. Zas nerobme tu z neho nejakeho nasilnika alebo priserneho otca.

tiezjedna
15. júl 2025
@zelenina1

@tiezjedna Plodenie deti bolo ich spolocne rozhodnutie. Naozaj by som nevycital chlapovi, ze "prichylil" absolventku VS a splodili dieta. 🙂 Je to zle rozhodnutie autorky, nie jej muza. On prisiel s ponukou - "ber alebo nech byyt". Ona mu do tej zlatej klietky pricupitala uplne dobrovolne. Ak sa z toho chce autorka vymanit, bude to boliet. 🙂 Tak to uz v zivote chodi, chyby sa neodpustaju.
Typek je na prachy, ten sa uz nezmeni. Autorka bude do konca zivota suchat nohami, necha si skakat po hlave len aby neostala na ulici s igelitkou.... Ma 27, ma VS. Odkladat co najviac ako sa da, odist, riesit si vlastne byvanie a pripravit sa na striedavku. Bude to pad na hubu - ale radsej ho zazit v 27, ako v 45 🙂
Ako som uz ale v predoslom prispevku povedal, nieco mi hovori ze uprednostni zivot v novostavbe 🙂. Zas nerobme tu z neho nejakeho nasilnika alebo priserneho otca.

@zelenina1 nikto mu to nevyčíta... ale keď už prichýlil, tak mal počítať s tým, že žena aj premýšĺa, nielen rodí😉

zelenina1
15. júl 2025
@tiezjedna

@zelenina1 nikto mu to nevyčíta... ale keď už prichýlil, tak mal počítať s tým, že žena aj premýšĺa, nielen rodí😉

@tiezjedna zacala premyslat neskoro 🙂 Idealny scenar pre nu? Po vyske byvat 2 roky u rodicov, setrit jak kon. Zobrat si hypo na dvojizbak. Potom sa nastahovat k svojmu milemu na dom. Tak by som to urobil ja.

tiezjedna
15. júl 2025
@zelenina1

@tiezjedna zacala premyslat neskoro 🙂 Idealny scenar pre nu? Po vyske byvat 2 roky u rodicov, setrit jak kon. Zobrat si hypo na dvojizbak. Potom sa nastahovat k svojmu milemu na dom. Tak by som to urobil ja.

@zelenina1 oni obaja. Ale každý i z iného dôvodu. On z vychcanosti, ona z dôvery.

zelenina1
15. júl 2025
@tiezjedna

@zelenina1 oni obaja. Ale každý i z iného dôvodu. On z vychcanosti, ona z dôvery.

@tiezjedna Tak to bola dost naivna dovera 🙂 Ale no tak, uz na zaciatku musela tusit, co je zac. Hadam si nemyslela ze deti ho zmenia a jej postavenie vo vztahu sa zrazu nejak "povysi". Podla mna typek ukazal svoje karty uz davno. To len autorka teraz vytriezvela a zacala si uvedomovat aj to B. Bola opantana teplym rozkom, ta sak - typek ma nehnutelnost, dobry prijem aj fesak je. Dokazala "prehliadat", ze je to zgrlos. Zasadna to chyba 🙂
Moja zena je obcasna nervacka, ma to po tatkovi. Ja tuto jej vlastnost akceptujem, pretoze ju dokaze prevazit inymi aspektami. Teraz s nou mam 2 deti a sme spolu cca 8 rokov. Malo by mi zacat prekazat, ze je nervacka? Teraz? Po 2 detoch? 🙂 Nie. Isiel som do deti akceptujuc tuto jej vlastnost, bez vyhliadky ze sa raz zmeni....
Autorka ma 3 moznosti
1. Akceptovat svoje slabe postavenie vo vztahu a pokracovat v nom
2. Snazit sa ho nejak zmenit, presvedcit
3. Rozvod, pad na hubu a good luck v podnajme a striedavej starostlivosti 🙂

tiezjedna
16. júl 2025
@zelenina1

@tiezjedna Tak to bola dost naivna dovera 🙂 Ale no tak, uz na zaciatku musela tusit, co je zac. Hadam si nemyslela ze deti ho zmenia a jej postavenie vo vztahu sa zrazu nejak "povysi". Podla mna typek ukazal svoje karty uz davno. To len autorka teraz vytriezvela a zacala si uvedomovat aj to B. Bola opantana teplym rozkom, ta sak - typek ma nehnutelnost, dobry prijem aj fesak je. Dokazala "prehliadat", ze je to zgrlos. Zasadna to chyba 🙂
Moja zena je obcasna nervacka, ma to po tatkovi. Ja tuto jej vlastnost akceptujem, pretoze ju dokaze prevazit inymi aspektami. Teraz s nou mam 2 deti a sme spolu cca 8 rokov. Malo by mi zacat prekazat, ze je nervacka? Teraz? Po 2 detoch? 🙂 Nie. Isiel som do deti akceptujuc tuto jej vlastnost, bez vyhliadky ze sa raz zmeni....
Autorka ma 3 moznosti
1. Akceptovat svoje slabe postavenie vo vztahu a pokracovat v nom
2. Snazit sa ho nejak zmenit, presvedcit
3. Rozvod, pad na hubu a good luck v podnajme a striedavej starostlivosti 🙂

@zelenina1 neveril by si, ale sú ľudia, ktorí nevykazujú žiadne "defekty". Vyfarbia sa až rutinou, stereotypom, povinnosťami, finančnou zodpovednosťou... Každého to môže ohýbať inak a môže k tomu dôjsť kľudne po x rokoch. A to nehovorím o vašej andropauze. To je obdobie, kedy začne švihať často aj tým najlepším chlapom, ktorí to mali v hlave v poriadku.

janettdamian
16. júl 2025
@tiezjedna

@zelenina1 neveril by si, ale sú ľudia, ktorí nevykazujú žiadne "defekty". Vyfarbia sa až rutinou, stereotypom, povinnosťami, finančnou zodpovednosťou... Každého to môže ohýbať inak a môže k tomu dôjsť kľudne po x rokoch. A to nehovorím o vašej andropauze. To je obdobie, kedy začne švihať často aj tým najlepším chlapom, ktorí to mali v hlave v poriadku.

@tiezjedna toto je taká pravda, aj mužská andropauza, je riadny test vzťahu veru.

tiezjedna
16. júl 2025
@janettdamian

@tiezjedna toto je taká pravda, aj mužská andropauza, je riadny test vzťahu veru.

@janettdamian ja to mám zatiaľ iba z počutia, ale nestačím zírať... 😖

janettdamian
16. júl 2025
@tiezjedna

@janettdamian ja to mám zatiaľ iba z počutia, ale nestačím zírať... 😖

@tiezjedna u nás fičíme obidvaja (50+) v priamom prenose 😀 Nehovorím, že sa muž zmenil nejako zásadne k horšiemu, ale tie hormóny veru vedia s človekom zamávať. Je to náročné životné obdobie pre ženu aj muža.

evkatk
17. júl 2025

Maj svoj tajný fond, najlepšie na meno súrodenca alebo aj dieťaťa.

Strana
z12