Manžel opustil tehotnú manželku: Ako ďalej?
Dnes mi manžel povedal po 15 rokoch vzťahu a 10 rokoch manželstva, xy pokusov o dieťa prirodzene aj s pomocou reprodukčného centra že odchádza . Som v 38 týždni tehotenstva čakám chlapca a on sa vraj na to aby bol otcom necíti . Má 39 rokov, ja 35. Dieťa je z umelého oplodnenia na viacnásobne opakovaný pokus. Keď mi to hovoril , len som sedela a pozerala na neho , nevydala som ani slabiku . Zbalil sa a odišiel . Kde , neviem . Teraz mi večer od neho chodia sms ako rýchlo som sa ho vzdala , ani som sa ho nesnažila zadržať, neprosila som ho aby zostal , aspoň vidí že urobil dobre, že on pre mňa nič neznamená . To som ako čo mala robiť, plaziť sa s tým bruchom po kolenách a prosiť ho aby zostal alebo držať ho srdcervúce nariekať ? Nie, nie je mi to je jedno , srdce mi ide prasknúť , ale keď nechce byť otcom a teda zmenil svoje rozhodnutie z toho mať deti na radšej nemať deti alebo teda nestarať sa , naozaj je dobré ho prosiť aby zostal ? Volala som sestre, žije sama vo veľkom byte , zajtra sa balím a idem k nej . Ja som tak zaskočená že nie som schopná ani plakať , tak nejako som sa najedla , tak nejako osprchovala, telefon mi pípa ako diví , vypla som ho . Neodpovedala som mu na nič.
Veď ok, nechce tak nechce načo ti to vypisuje sto x.Pre svoj kľud čo najmenej si s ním píš.
@nevenka každý normálne vyzretý chlap vie, že deti vzťahom zatrasu a neboja sa o svoju pozíciu v rodine.Ale sú chlapi asi takí histrioni, že vedia, že už nebudú a potom robia takéto hystérie nech su stredobod pozornosti.Toto je otrasný podraz a zrada
@jana_eyre_2 presne moje slová, na tie niektore komentujúce.... Toto len debil urobí. Akože hnusný podraz, lebo doteraz tvrdil niečo iné. Nech mu jeho rodina dobre vyčistí žalúdok. A tebe autorka prajem veľa síl aby si všetko zvládla 💝
len jedno by som mu odpisala... Ok a aky mas teraz dalej plan s nasimi zivotmi. Moznosti vidim len tri.
Bud sa znormalizujes a vratis
Bud sa rozvedieme a mozes si zit slobodny zivot po akom tuzis
alebo sa vzdame dietata, dame ho na adopciu a budeme zit akoy sa nic nestalo....
ako si to on predstavuje? Lebo v 38 tyzdni zistit ze dieta nechcem, je trosku..neskoro...
ale uprimne si myslim, ak skutocne za tie roky spolocneho zivota a tyzdne tehotenstva si na nom nezbadala ze to dieta nechce, tak jedine v tom vidim potom inu zenu, ktora sa objavila len nedavno...
podla mna mu preplo, doslova. Z toho, ze si tehotna, bude dieta pre teba stredobod pozornosti. Ja by som mu citlivo ale vecne napisala jednu spravu v tom zmysle, ze nie nie je mi to jedno, ale on sa rozhodol po rokohc snazenia sa a ty v 38tt nemas silu ani chut na dramy, ked zdupkal ako zbabelec. A poziadala by som ho, nech ma neobtazuje takymi trapnymi spravami.
V urcitych momentoch prichazdaju vo vztahoch divne obraty, podla mna ak nema inu, tak mu len nieco chyba a skusa, a kludne sa moze o par dni rozmysliet a uvedomit. AJ chlapom svitori sem tam... tolko zien co poznam co sa zo dna na den spakovali, a potom si to rozmysleli.. aj muzi taki su :D
Takýto podraz by som asi nedokázala odpustiť. Teraz keď žena najviac potrebuje vedľa seba milujúcu osobu sa on zachová ako úplný chrapuň. Veľmi ti držím palce, teraz by som s ním nekomunikovala, potrebuješ sa sústrediť na dôležitejšie veci ako je ješitný chlap, ktorý doteraz nevedel, že dieťa nechce? Za mňa je to obyčajný sebec
Mne je z neho normálne zle. Teraz keď potrebuješ oporu spraví toto. Nechutný hnusný egoisticky hajzel, dúfam že mu to život vráti, toto spraví len absolútny sviniar.
Tebe veľmi držím palce
To vyzivne na dietatko a aj seba mozes riesit teraz, aj po porode, priznaju ti ho na sude spatne. Nezabudni dolozit smsky. Riesi sa to bez ohladu, ci bude alebo nebude podany na sud navrh na rozvod.
Toto sa podava ako neodkladne opatrenie ("predbezko") a sud ho vyda bez nariadenia osobnej ucasti na konani, do par dni je to vydane a on zaviazany plnit.
Som pravnicka a aj ked som v 35tt, mile rada ti s tym zadarmo pomozem ak budes chciet.
ja asi napíšem úplne inak, ako tu píšu baby. Ja by som mu napísala. Zavolala ho domov, nech si to všetko poviete. My sme tiež mali svoj život, kým prišlo dieťa ( rodila som v 39). Bol to šok, keď zrazu nikam. Ale manžel mal slobodu, mohol ísť kam chcel, kedy chcel keď sa dieťa narodilo. A predstav si. nechodil tak veľa preč. Takže, len si to vyrozprávať. Ak si však našiel inú, aj tak to potrebujete riešiť. Skús mu navrhnúť, že nech je s tebou ešte aspoň, kým dieťa nebude mať 3 mesiaca, aby ti zo začiatku, kým si zvykneš pomáhal. A potom sa uvidí, či to bol len skrat, alebo je v tom iná žena.
Znie mi to aj to jeho stonanie a citové vydieranie ako si o neho nebojovala a neprosila ho ako keby bol malé trucovité decko čo sa nevie zmieriť s tým že maminka bude mať rada aj niekoho druhého a nie len jeho. Myslím že je emocionálne nevyspelý jedinec ktorý nieje pripravený sa deliť o tvoju lásku a pozornosť a nevie skrátka iba skúsnuť fakt že nebude naďalej stredobod tvojho vesmíru. Lebo ak by naozaj "chcel odísť a nechcel dieťa" tak to povie jednou vetou, odíde a prídu ti akurát domov rozvodové papiere a nerobil by drámu s telefonátmi, citovo ťa cez správy nevydieral a zúfalo netúžil po Tom aby si ho "chudáčika" odprosovala že sis dovolila mať s ním dieťa ktoré ste roky plánovali 🤦. Mne z toho reálne vychádza že je malé zduté decko bažiace po Tom aby bol jediný bod tvojho sveta a nevie sa zmieriť s tým že sa bude "musieť" o teba deliť a už vôbec evidentne nevie prekúsnuť to , že mu na jeho citové vydieranie neskáčeš. Takého človeka by som nakomplet odstrihla zo svojho života, v kľude porodila dieťa a po pôrode mu bez slova cez právnika poslala rozvodové papiere lebo nemám pri tvojom opise veľkú nádej že ho jednoho pekného rána pánbožko osvieti a on si uvedomí že je kretén a zmenil sa na úžasného otca a muža ...maximálne by to dokázal nejakú dobu predstierať aby si ho neopustila ale bojím sa že reálne by sa nezmenil. Sústreď sa teraz na dieťa a seba a po pôrode si veľmi dobre rozmysli či chceš nosiť meno a byť s niekým kto keď ho najviac potrebuješ zbalí kufre a opustí ťa s plačom a čiarovým nátlakom
za to že už nieje jediný v tvojom živote. Ja by som to nezniesla.
Držím ti palce nemyslí na blbca, ktorý sa zbabelo zdekoval mysli na synčeka ktorý sa zakrátko narodi si oveľa sylnejšia ako si len dokážeš predstaviť Držím ti palce
Držím palce, ty to zvládneš kvôli drobčekovi. Neviem aký ste mali vzťah mimo snahy o dieťa ale jemu to všetko zrejme vyhovovalo kým mu nedošlo, že to dieťa je naozaj na ceste. On dieťa časom prestal chcieť len nejak ti to zabudol povedať. Tými správami len dokazuje, že nevie čo chce, nechaj ho tak nech píše volá koľko chce, maximálne by som poslala sms keď sa dieťa narodí. Nejak sa to utrasie, prinajhoršom bude mať bábo dve mami.
Jemu to docvakne čo spravil. Potom už bude na Tebe či ho prijmes späť, ale verím že on ešte bude ľutovať.drzim palce Tie, aby všetko dopadlo dobre
Práve mi odpálilo dekel 🥴 A to emocionálne deptanie, že ty si to rozhodla, lebo v tom šoku dva týždne pred pôrodom vytúženého dieťaťa si sa nezmohla na prosíkanie nech ostane, je už vrchol. Ešte on je obeť 😀 chuj...
A vy čo robíte z neho chudáka, jako všetko v poriadku???!!! 🤦 Ľutujete jeho, a nie ju, ešte píšete, že sa upla na dieťa. Šak samozrejme, že sa upla na dieťa po toľkých rokoch snahy, to je úplne logické. Ona si všetkým tým prešla, ona to všetko musela absolvovať, malo to byť ich spoločné šťastie. A keď to nechcel tak na to nemal pristúpiť, šak to není 20rocny chalan. Či čo si myslel, že to je pes, keď ma prestane baviť, dám ho do útulku?
Autorka, prajem ti veľa síl, zvládneš to aj bez neho, aj keď to bolí, sestra určite pomôže. Ja mám tiež 35, 5dni pred mojimi narodeninami sa nám narodil druhý vytúžený syn, tiez sme dlhšie čakali. Keď sa ti narodí, pocítis neskutočne šťastie ❤️ Bude to náročné prvé týždne, ale zároveň krásne.... ❤️
Preboha to je debil debilný
Bohužiaľ, je to o tom, že niektoré ženy si urobia z chlapa len geneticky material - oplodnitela. A keď uz sú tehotné tak muž-otec ide bokom. V tom prípade sa ani nečudujem, že takito chlapi odchádzajú. Veď načo by ostávali? Keď čítam tie kraviny o tom, že “tú ozajstnú lásku si porodíš” a “kašli naňho” tak mi je ťažko. Dieťatko potrebuje aj otca - rovnako ako mamu.
@top_manazerka nikto tu netvrdí, že dieťa otca nepotrebuje. Potrebuje ako soľ, lenže tento o to dieťa evidentne nestojí. To sa mu má teraz doprodovat aby milosť pán prišiel k rozumu? Nie je otec ten čo spraví ale ten čo vychová. Možno stretne človeka, ktorý ju a aj jej dieťa bude skutočne ľúbiť a nebude sa mu musieť o lásku doprodovat
@top_manazerka načo by ostavali? no na to, ze splodili dieta? ze maju povinnost sa starat, pretoze su rovnako rodič ako je aj buduca matka, pretoze maju zodpovednost za dieta, tkore splodili? ci teraz, ked sa chlap citi odstrčeny, tak sa zbali a pojde si lizať rany inde? co ma 10 rokov? Ak je s niecim nespokojny, ma to povedat a nie sa zbalit a ist a potom vypisovať dristy o tom ako dobre urobil, lebo ona o neho nebojovala.
@top_manazerka citala si to? On nechce dieta zrazu 2t pred porodom, on chcel predtym dieta tiez, on ma 40 a obciansky preukaz a ona ho do nicoho neuhnala. On od sa na nu vysral a nie naopak. Uz pls nefantaziruj.
Je mi to veľmi ľúto, autorka, skutočne, toto si žiadna žena nezaslúži. Je to idiot, ostatné baby už napísali všetko, čo si o ňom tiež myslím, aj právnička ti tu dala užitočné tipy...nech začne pekne cvakať od prvého dňa, nech cíti ako sa v jeho živote "nič nezmenilo" tým, že utiekol. Ja osobneby som ešte prehodnotila aj meno pre dieťa - ak by mal byť náhodou Juraj po ňom, tak to v žiadnom prípade, ale aj keby nie, možno by som už len zato zmenila na iné, také, čo som vybrala len ja sama bez neho, keď teda mu to dieťa má kaziť život, tak nech nemá podiel na rozhodovaní.
@aliaray1 nikde som nepísala,že má strach o seba! Skôr zo zmeny všetkého,čo pozná. Vy tu všetky reagujete ochraniteľsky voči budúcej mamine, ale autorka napísala iba holé fakty. Nevieme,či nepatrí k tehuľkám, čo stavajú do pozoru celé okolie,čo sa boja indukčnej dosky(bola teraz nedávno taká diskusia),alebo zjesť kúsok nivy. A tiež pripúšťam možnosť,že jej muž je idiot. Ja to neviem a neviete to ani vy,ostatné. A ešte drobnosť: autorka to má ťažké aj bez 100% uisťovania,že určite má milenku. Takže treba v diskusii použiť nielen empatiu,ale aj rozum.
@taynee 😃😃😃 toto nemozes mysliet vazne. Takto moze volat o pomoc patrocne dieta a nie otec dietata po tych torturach ktorymi si presli.
Nezrely trtko robi sceny a ty cakas ze ona v soku hned vie, co mu ma odpovedat? Este nahanat ho mala asi dole schodmi ze?
Nevravim, ze ho chapem ale podla mna mu iba kvalitne preplo a vrati sa k tebe. Uvedomi si co spravil a nakluše za tebou.
Autorka manžela ani nebudem komentovať, lebo to sa neoplatí 🙂 ak mal nejaké starosti, mal komunikovať vopred a povedať ti, čo a ako cíti.. je to dospelá osoba, ty si tu neni na to aby si ho utešovala a chlácholila aktuálne..lebo je jasné, že dva týždne pred pôrodom majú obaja stres ale s tým treba pracovať a nie sa zbaliť. Ty si tu neni jeho psychologička aby si riešila jeho problémy..
Drž sa ❤️ a teš sa na bábo, zachvíľu ste spolu ☺️🙏🏼
@dusankomoj nevieme? Kolko mas deti? Ake mas skusenosti? Ako dlho si v manzelstve a kolkymi pokusmi o dieta si ai presla s manzelom?...len recnicke otazky. Roky som robila na takychto veciach na sude aj s klientmi. Sama som matka a cakame 2.
K tebe, co dokazes tuto situaciu a prispevok prirovnavat k prispevku dajakej inej inej tehotnej co sa boji indukcnej dosky, nemam viac ziaden komentar.
Nazor si spravi kazdy sam, dovi.

Fakt sviniar.
A sebec,ktorý za svoje otrasné správanie vlastne chudák nenesie zodpovednosť.
Zmenila by som si t.č. a najbližšie obdobie riešila ak sa dá- len seba a dieťa.
Budeš to mať ťažké-hormóny robia svoje. Každá žena chce pre dieťa bezpečné prostredie, oboch rodičov...toto ti bude asi chodiť hlavou.....
Napriek tomu-ja by som ho neprosila,aby ostal. Prosiť by mal on.