icon

Manžel po povýšení nervózny: Ako to riešiť?

2. feb 2025

Dievčatá,. muža.povýšilo od januára do vedúcej pozície .Od vtedy.je.fiurt nervózny, ja už neviem čo mám robiť. Krákodobo fungovalo chodiť okolo neho na špičkách,.ale sú veci, ktoré.neovplyvním. Na každého šteká, všeobecne obviňuje ľudí okolo seba.
Jeho nervozita sa.potom prelepí na ostatných členov domácnosti. Mám vyčkať? Či
Taký prípad z dnešného rána. Zabudol heslo na Skylink. Steká, že je to preto že ho nepoužívaTE. Ani netuším ako ho používať. Má ho on v tablete, možno aj na notebooku. Poznám na tom športové prenosy. Nejak cena neho kuká švagor aj svokor.

ukgirls
2. feb 2025

si s nim sadni a razne mu povedz,nech sa laskavo ku vam chova normalne alebo ak nezvlada naval prace nech odstupi alebo ide k psychologovi,ale ze sa to s nim uz neda vydrzat a vy rozhodne nebudete trpiet jeho maniere,ze niete jeho podriadeny ...

klementinka58
2. feb 2025

s kludom anglicana " nie, nie je to preto, ze ho nepouzivame, ale ty si ho jednoducho zabudol sam si za to mozes" a dovi nenatahujem sa

xtrin
2. feb 2025

To je tak keď niekto nezvláda svoju pozíciu, proste na to nemá. Veľa ludí sa zmení po povýšení začne byť nervóznych, preto že nezvládajú tlak a stres. A niekde to ventiľujú takto 😏 treba rozhovor. Hlavne mu nehovor že to nezvláda 😅 ale niako to zaobaľ s pochopením že má toho veľa ale toto nieje v poriadku.

anketkarka
2. feb 2025

@autorka Vyčkala by som prvú pokojnú chvíľu, keď určite bude mať čas na rozhovor bez emócií. Ak nehrozí, tak by som mu povedala, nech si tu chvílu proste naplánuje, lebo sa potrebujete v kľude porozprávať. Pekne by som mu povedala ako vnímam jeho nervozitu a čo to prináša ľuďom okolo neho. Začala by som asertívne, že chápeš, že je pod tlakom.

oceanahory
2. feb 2025

Jednoducho nezvlada napor, nemyslim si, ze sa to zmeni na to musi mat jednoducho clovek vlohy. Ja osobne by som si s nim sadla a povedala mu na rovinu, ze sa to musi zmenit pre dobro svojej rodiny. Ja by som mu navrhla nech skusi skolenie stres manazmentu, mozno mu to pomoze a ak nie, tak idealne nech odstupi.

biba_18
2. feb 2025

štekanie pána povýšeného som poznala ☺️ ale ja som povaha u ktorej to neprejde - nie som jeho podriadená - btw, neprešlo by to ani šéfovi kebyže po mne šteká - a môj muž je ešte baran 😂😂🤦‍♀️ takže pekne asertívne som mu, že ja za to predsa nemôžem a my so synom sa nebudeme podieľať na jeho hrách - vtedy som ho ignorovala vyslovene, nejde skylink? nevadí, budeme hrať karty. nie je kúpené mlieko? nevadí, budeme piť džús… už to nerobí, iba vyslovene keď v robote niečo dlhodobo, to hneď vidím ale už to neprenáša domov…

biba_18
2. feb 2025

@xtrin je to iba mesiac. možno to o dva mesiace zvládať bude…

xtrin
2. feb 2025

@biba_18 no môže byť každý je individuálny ale práveže by mali byť nabytý úspechom a dobrou energiou. Že sa mu to podarilo. Keď je to len mesiac malo bu to byť nadšenie. Asi nemá predpoklady na to. Dobrý nadriadený zvláda aj stresové situácie s nadhľadom. Neviem si potom predstaviť aký je na podriadených v práci. Teda viem zažila som šéfa večne nasrdeného očakával nemožné od zamestnancov len aby on mal dobré výsledky.

autor
2. feb 2025

@klementinka58 niečo také.s ním ani len nepohne

autor
2. feb 2025

@anketkarka také ešte za ten mesiac nebolo, pred odchodom nervózny po príchode nervózny medzitým , rieši niečo na aute potom spí

autor
2. feb 2025

@xtrin ono to je trochu inak, určité faktory neovplyvní, dlhodobý nedostatok financií na techniku, podriadených je nedostatok a keď robia chyby pri menších sa nič nedeje ani keď nafúkajú(dostanú napomenutie, tých majú veľa)on nemá kompetencie vyberať/vyhadzovať podriadených. Pri väčších chybách môže ísť ľudom o život. Tiež neovplyvní chyby iných prevádzok, ktoré na jeho prácu majú veľký vplyv.

xtrin
2. feb 2025

Rozhovor nepomôže? Tak treba tresnúť 🔨 po hlave. Aký je typ muža? Myslím keby ho máš opísať 3mi vlastnosťami.

xtrin
2. feb 2025

Veď práve o to ide že to neovplivní, ani podráždenosťou ani keď sa roztrhá na kúsky.Môže sa ale snažiť to lepšie zvládnuť vymyslieť komunikovať s vedením otvorenejšie. I keď to znie že sa jedná o stavbu. Chápem že to je nápor a viem si ho predstaviť lepšie ako si myslíš. Ale tam treba zasiahnuť lebo iste poznáte zákon - padajúceho h.vna. Pardon za výraz naozaj sa to tak volá.

vanilkovazmrzka
2. feb 2025

Musi si zvyknut na novy rezim

autor
2. feb 2025

@xtrin poznám, ibaže tí tam pod ním majú na hlave toľko 💩 že s nimi nič nepohne ani. Jedna pani napr má doma odpojené energie.pre neplateni. Ráno nakúpi, počas pracovnej v práci navarí a večer berie domov. Hlavne aby na piatiku zostali peniaze.

lienka.7
2. feb 2025

@autorka by som mu povedala, aby laskavo skludnil hormón, ja nie som jeho podriadený v praci. Ak má problém, nech navstivi psychológa alebo si ide zabehať.

anketkarka
2. feb 2025

@autorka ale však Ty ho svojimi komentármi obhajuješ. Jasné, že dobrovoľne nemal čas si uvedomiť ako jeho správanie vplýva na atmosféru v rodine. Preto si treba ten čas vynútiť plánovaným rozhovorom. Je neprofesionálne osobné veci ťahať do práce a prácu ťahať domov. Škodí svojmu zdraviu a aj rodine. Čim skôr si to uvedomí, tým skôr má možnosť s tým niečo riešiť. Ja by som sa bála, že keď budem čakať, tak už zmena bude pre neho ťažšia. Ventiluje sa doma v rodine. Ak ho obhajuješ, tak načo si založila tému?

autor
2. feb 2025

@anketkarka lebo aj mňa by to 💩 len ja som iná povaha. Tebe by nevadilo keby tvoja.podriadené/kolegyňa robila to čo dotyčná a nič s tým nemôžes?

xtrin
2. feb 2025

Tak to si ale neviem, to musí byť holubník extrémny 😅 normalne by som neverila 😂 treba dať do laty neviem presne o akú prácu sa môže jednať 😃 tak toto by som brala s humorom inak by ma cvoklo 🫣🤣

rozculena
2. feb 2025

prečo takú funkciu vzal,keď s tým nemôže nič robiť? To kde sme,aby niekto počas prac.doby si varil,lebo doma nemá plyn

autor
2. feb 2025

@rozculena okr PT tu veľký výber pracovných ponúk na slušný plat nie je

rorino
2. feb 2025

Tak mu pekne krásne povedz,že sa môžeš z vysoka na jeho povýšenie vy....keď domov chodí iba kopa nervov,ktoré si vybíja doma

fairyy
2. feb 2025

sa ho spytaj preco je nervozny... ak je odpoved nie som.nervozny popis mu jeho spravanie, ktore ostatnym clenom domacnosti pride ako spravanie nervozneho jedinca, a teda ak to nie je z nervozity tak nech ti povie co mu je a odpoved nic, nie je odpoved ...nasledne mu mozes povedat, ze budes rada ak na tom popracuje a prestane sa tak doma spravat, pretoze sa tak neda zit...ak ma zaujem o pomoc s tou nervozitou opytaj sa ho co by mu pomohlo a ako mu mozes helpnut ty... viac nespravis... len sa porozpravat, musis to z neho vypacit alebo navzdy chodit po spickach...

autor
2. feb 2025

@fairyy nepovie, že nie je nervózny. Povie že xy z práce spravil to a to, vedenie tam poslalo na zaučenie niekoho, ktorý aj napriek školeniu, BOZP a upozorneniam atď spravil to a to z toho a toho dôvodu meškalo to a to čo malo také a také dôsledky.

fairyy
2. feb 2025

tak potom mu rovno povedz, ze nech zapracuje na tom, aby praca ostala v praci

marca12
2. feb 2025

Mojho pred rokom povysili,ma velku zodpovednost,viac prace atd. Chodil nervozny,ale nikdy si to na mne neventiloval sposobom ako to robi tvoj. Ked bol nervozny,vzdy som mu povedala,ze je to len praca a doma nech si uziva pohodu a nech mi nesomre poza usi. U mna ale take spravanie neprejde. Ja sa s nim nebavim v rukavickach. Keby po mne stekal za heslo,dorazne by som mu povedala,ze take spravanie nestrpim a nech si svoje frustracie neriesi na rodine. A ked vychladne by som sa s nim porozpravala,ze taketo spravanie nie je normalne a ak to nezvlada,nech sa na to vykasle. Par tyzdnov by som bola tolerantna a nejako kocirovala jeho spravanie. Ale dlhodobo sa nemoze takto spravat. Veduca pozicia je narocna a je potrebny urcity cas,aby si zvykol na novy naval prace. To uplne chapem a som ochotna podporovat. Ale nie pridlho.