Manžel popíja viac? Ako to riešiť?
Ahojte nemôžem spať a trápim sa ....ja neviem či to preháňám ja ale manžel tvrdí že áno!bol doma 3 týždne pracuje 3 rok v zahraničí a sa mi zdá že čo raz viac pije a keď mu to poviem tak kričí pomne že to nieje pravda že každý chlap si vypije a že preňho je pivo ako voda ....upresním, zaujíma ma aj názor ak sa tu nejaký chlap najde či je to ôk keď každý druhý deň vypije 4 piva počas týždňa, niekdy aj 6 a keď príde piatok dokáže vypiť 13 piv. Ale to už sa tacká a vtedy mu poviem aj nech spí obývačke a nie snami,máme dve deti sme spolu už 18 rokov ,pil aj predtým ale len počas víkendu nejaký piatok a na druhy deň už nedokázal piť .No ak šiel pracovať preč odtedy vidím zmenu a vadí mi to ,volala som sním pred pol hodinou a počula som ako má vypité a on ma oklamal že spal preto prv nedvíhal a keď som to zistila podľa hlasu povedal že dali sme si trošku prišli sem za nami dáky Poliaci. Keď je doma len cez víkend ma sa venovať deťom napríklad mne aj a vždy stoho ale jeden deň pije a druhý deň oddychuje lebo ma opicu a nedeľu už ide preč. Keby si to chcel aspoň priznať že áno pije viac ako predtým ale nie a bude ešte namňa kričať a vyhovárať sa že čo má robiť doma že somnou je nuda a že stále len okolo deti sa točím ale mame syna ma.len 2 roky a naňho treba dávať po celý deň pozor tak jasne možno ma po
@adzy to si len ty myslis, ye ze to mas lepsie...zatial . No ani nie . tych 13 piv je mnozstvo alkoholu podobne ako 13 poldecakov tvrdeho alkoholu.
jednotka alkoholu je cca
1 velke pivo
alebo 1 pohar vina 2dcl
alebo 0,5 dcl tvrdeho alkoholu
https://tvnoviny.sk/zaujimavosti/clanok/116964-...
sestra to mala praveze velmi podobne,..cez tyzden mierne popijanie, piatok vecer zatah, sobota rano opica, vecer sa zotavil a isiel pit, a nedela opat opica. a pondelok do prace...atd. Zdanie rodiny, nevenevania sa detom, verbalne utoky a hulakanie po zene, ked sa opovazila len mierne nadskrtnut ze pije privela. Naooko boli rodina, ale bolo to len fungovanie pri opilcovi. Jeho realita sa ukazala v nahote po ich odchode.
nie preto siel dole, ze odisli, siel by dole tak ci tak, len okolie malo iluziu ze su spolu ako rodina. Akurat, ze keby ostla tak bz prisli o byt a peniaye spolu, tak jej aspon ostali peniaze po vysporiadani majetku.
a to mala stastie v nestasti, ze neboli manzelia, takze nebola spoludlznik jeho dlhov.
@adzy tvoja dcera videla ze sa tacka,ze je opitý,ze si rozbil nos???😔😔To vážne?
@vierkainka žiaľ áno spadol večer po tme na záhrade a prišiel dnu už mu tieklo z nosa
@vierkainka
@vierkainka mal aj horšie úrazy skrz alkohol ,chvíľu bol pokoj sa uvedomil ale žiaľ nie nadlho ja som to až tak nevidela alebo nechcela si uvedomiť ze ma problém
@adzy prosim ťa a to prečo si s takym človekom??Lebo láska?🤦A co tvoje dieťa,ktore si z týchto jeho teatralnych alkoholických výstupov odnesie akurát tak traumu?Na tvojho muža kašľať,je dospelý chlap, ktorý si neváži rodinu.Komu niet rady,tomu niet pomoci.Mas doma alkoholika, ktorý si to neprizná.Ty sa sustred na dcéru ktorú mas vychovať, byť jej oporou,je to tvoja krv.Chlapovi daj ultimátum,bud sa spamätá,alebo dovi dopo.Dufam ze ti táto diskusia otvorí oči.Vsetko dobré zelam.
Zažila som podobne ale odišla som.
Keď Ti neverí že je to s ním také zlé, tak ho natoc na mobil ( všetko tajne , aby nemal ani tušenia)...ako si mieša tvrdé s pivom, ako sa tacká, aké somariny trepe, ako chrape na zemi ...proste pekne si ho natáčaj pár dní ako vyzerá keď sa ožere.
A potom mu to pošli pekne na mobil.
Kľudne natoc aj deti ako sa ho boja a ako sa pozerajú na ozrateho ocka.
Ak má svedomie tak neboj zasiahne ho to riadne .
Druhá vec, či s tým bude chcieť a mať silu niečo robiť
Ale tieto videá budú kompromat kým sa stal. A to sa nedá poprieť.
Potom keď mu to pošleš buď mu napíš že pokiaľ to nebude riešiť chces sa rozviesť.
Ak sa rozhodne zmeniť pomôžeš mu.
A teraz realita.
Zmení sa iba keď bude chcieť on.
V prvom rade musí opustiť tu prácu a nájsť si niečo u vás.
Pokiaľ pracuje ako robotník je takmer nemožné nepiť.
Ale keď príde každý deň domov a nebude má ubytovni možné je všetko aj to že zabojuje.
Môj ex vymenil najlepšie roky za fľašku
Zdravé šikovné deti a milujúca manželka mu nestála za to, skúsiť to zmeniť.
Pritom je to veľmi dobrý človek aj šikovný.
Lenže už bez alkoholu ani zaspať nevie.
Držím palce.
Kľudne napíš správu keď chces.
@adzy voľakedy mi psychiatricka povedala, že chlap môže prestať piť možno až keď začne mať zdravotné problémy...aj to nie každý. Potom som zistila že ex sa krotí keď ma žalúdočné problémy a hnačky...že sa zľakol. Kamoška mi hovorila nech mu davam do jedla preháňadlo menšiu dávku že sa zľakne a nebude toľko piť...chvíľku to účinkovalo ale nemala som silu ho takto každý deň " tráviť" ...ja som volila odchod..deti mali vtedy 10 a 12 rokov...
@vierkainka ďakujem už to riešim ono sa to zmenilo nejaký rok a ja som si to nejak nevšimla klamal ma že tam kdeje preč nepije,,už mi to veľmi vadí a tojeto ,že som sa moc sústredila na deti aj to doteraz robím a jeho som tak nevnímala nebol nato čas si sním ani sadnúť a porozprávať sa v kľude
@apolka77 ďakujem nad odchodom zamýšľam lenže mame spoločný dom a ja nemám kam ísť a keď som povedala že chcem rozvod on povedal ,,že to nepodpíše...viem ,že on sa tak ľahko nás nevzdá ....neviem si ani predstaviť sním žiť pod jednou strechou ,deti sa ho neboja syn má len 2 roky ale dcéra 11 ročná ho ma rada a nechce ani otom počuť, že by sme odišli alebo že by som ho nehala dostala až záchvat stoho a nechcem tlačiť nanu je moc citlivá toje to najhoršie keď máte deti ktoré ho ľúbia a dávajú Vám za vinu že ho chcete opustiť, budem mať viac času napíšem Vám zaujíma ma to ako sa stým Vaše deti zmierili
Ospravedlnujes ho jedna radosť...to vidi hádam každá normalne zmýšľajúca komentujuca bez ružových okuliarov.A ta tvoja poznámka ze" ako sa s tym zmierili vaše deti" to je taký nonsens nezmysel ze dovidenia.Ukaz mi jedno dieťa, ktorému je príjemné,ze rodic mu pije.Ci hadam to tvoje?Lebo hore v príspevku si vykreslila svoju 11 ročnú dcéru,ze jjej to neprekáža,ze je to všetko ok.Ty si z toho nešťastná,deti su s tym v pohode.🤦Vzdy je to na pleciach dospelého , chrániť dieťa pred takym Prečo jej nevysvetlis,ze toto nie je správne?Nie ju huckat proti otcovi,ale vysvetliť ze toto nie je správne, takto sa ockovia nesprávajú.🤦Mne príde,ze obaja potrebujete pomoc.Aj ty,aj on.
@negymama presne 👍👍👍👍velmi trefny komentár
@vierkainka sestrina mladsia dcera tak visela na otcovi, ockov milacik, nevidela ziadne jeho negativy, bavila sa s nim aj vtedy , ked ho ostatni pre opilost ignorovali.
a ked sestra od muza odisla, a presiel rok dva a ona sa preklopila do veku, kedy su deti kriticke k rodicom. Tak uplne otocila, na bud. rok bude maturovat a otca doslova neznasa a odmieta akykolvek kontakt aj telefonicky. Paradoxne starsie dievca , ktore nebolo milacikom a videlo situaciu realnejsie, s nim ako tak komunikuje, obcas aj navstivi.
@vierkainka vola sa to spoluzavislost.
Keď niekto v rodine pije ostatní v rodine sú spoluzavisli a tiež potrebujú psychologickú pomoc . Pravdaže nie vždy a nie všetci ale tu je vidno že pani by mala kontaktovať odbornú pomoc a poradiť sa čo robiť aby zachrániť hlavne seba a deti . Nie je to tak ľahké ja som si cez to prešla a mala som šťastie že v tej dobe sa mi naskytol byt kam som mohla "utiecť"..a šťastie aj na kamarátku ktorá mi v tej dobe pomohla aj mentálne aj prakticky sa odsťahovať. Ono bez pomoci je to fakt ťažké a zas keď je ten chlap na fuške asi si pani oddýchne ale zas opäť stresu keď príde na víkend. Držím jej palce.
@vierkainka to sa Vám ľahko píše ,keď nežijete s nami ....jasné ,že dcére to vysvetľujem, že to není normálne ,keď takto pije ,ona sa aj nato hnevá ale ľúby ho a to prevyšuje viac ako to ,že pije toto je ozaj ťažká situácia pretože áno je on inak dobrý, nebije nás namňa nikdy nezdvihol ruku jedine čo mi vadí je alkohol tvrdé nepije len pivá a chcela som len vedieť či to ja preháňam keďže nepijem ako on tvrdí, že každý chlap si dá pivo ...ale už stačili mi tieto komentáre nato aby som vedela ,že to preháňa on .Jedna je vec je pozitívna a to tá ,že sme sním není počas týždňa ale len cez víkend a to už som mu povedala práve včera, že ak takto bude pokračovať je koniec ....povedal ,že si dá to pivo ale len jeden deň na druhý deň, že nebude piť takto som zvedavá...včera vypil 6 piv dnes nič uvidíme dokedy ...ja pomoc nepotrebujem viem čo to obnáša môj otec nebohý pil každý víkend a preto mne sa alkohol hnusí ,vždy keď prišiel víkend som bola v strese ,že bude zas piť a budú hádky a aj žiaľ bitky a túto to nechcem prežívať z manželom znova takže to budem rázne riešiť
@adzy To ze hovori ze nepije tvrde nic neznamena. Alkoholik dokaze aj sameho seba presvedcit ze vlastne tvrde nepije a pritom v kazdom druhom pivku ma prekvapko na prilepsenie, na chut..... Alkoholizmus dokaze svojmu maitelovi dat uzasnu schopnost mimikry
@martinmmartin neviem ako tam ale doma určite nie lebo také doma ani nemáme ani nechcem mať

@negymama takto mi je ľúto že to takto mala ale toto ešte z ďaleka ja nemám ale áno keď to neham tak môže časom biť aj unás ale výpadky pamäte má a riadne lebo dlhšie už roky si nepamätá kde odloží na jeseň veci a na leto už len hľadáme kde čo schoval....