Manžel pracujúci online z domu
Caute. Mate niektore manzela / partnera ktoreho praca si vyzaduje byt viac menej stale online a online k dispozicii? Pripadne aj robi z domu? Ako tento druh prace vplyva na vas vztah rodinu celkovo?
@juliet86 moj manzel. Su lepsie aj horsie obdobia. Zalezi asi aj ci tak niekto roi ako szco alebo je zamestnany. Moj je klasicky zamestnanec a boli dni, ze napr 1.11 statny sviatok 2-3.11 dovolenka 4-5.11 vikend a on za ten cas odrobenych (fakturovanych) 30 hodin a celkovo ten mesiac bol "o drzku" kopec nadcasov a zlueva sa ci este robi alebo uz volno...kym som robila aj ja tak to nebol nejaky extra problem ako teraz popri detoch. Na druhej strane, ked ma niekedy par min tak stihne aj navarit rychlt obed alebo chvilku sa pri nas "zastavit" prebalit niektore ci chvilku postrazit. Ked ideme k lekarovi tak casto sa mu da "odbehnut" nas odviest a pod. My to mame ako "benefit" z firmy, fungujeme takto uz asi 4roky, ale planujeme sa prestahovat a zacne chodit aj do kancelarie aspon niektore dni/ casti dni. Lebo zas niekedy je to aj tazsie dcerku udrzat "mimo" ked chce ist k nemu a nemoze, tak zacne sa dozadovat pozornosti alebo aj ja mam v izbe(pracovni) svoje veci a obmedzeny cas kedy sa k nim dostat atd. Vacsinu dovoleniek ma tak, ze odrobi cca 1/2 dna co "nepocka" resp co je fakturovane, par krat uz niektore veci aj posunul. Tie narocne obdobia kedy je toho vela je vyhoda ze sa "aspon vidime" sice ti nie je kvalitny cas ale keby odisiel rano a dosiel v noci tak to by hl decka ani nevideli a tak aspon tych par min. A zas ja hovorim radsej sa trapir kvoli "kope roboty" ako byt bez roboty. No uz aj sam vidi ze niekedy potrebuje viac volna, oddychnut, lebo potom uz aj zdravotne problemy atd. Napr zacal chodit na prechadzky a teraz uz aj maleho berie s kocikom tak ja zas mam cas na starsiu, ze sa jej mozem plnsie venovat a taketo detaily dost pomahaju. Neviem, ak ta este nieco zaujima, tak napis co. Ale myslim, ze vzdy je "nieci" a zavisi od nas aky postoj k situacii zaujmeme
@momoqui že pracujem na dovolenke neznamená, že pracujem 23 hodín denne a tých 10-15 minút je rozhovor s manželkou, čo veľmi veľa párov nemá ani pri normálnej práci. To neznamená, že som 10-15 minút s manželkou a zvyšok pracujem. Čítaj s porozumením.
@momoqui A tu je vysvetlenie k tým 15 minútam: "Rozhovor medzi partnermi je dnes prakticky mýtus. Reálna komunikácia sa pomaly ale isto vytráca aj zo slovenských rodín. Odborníci radia, že partneri by denne mali spoločným rozhovorom stráviť aspoň 15 minút. S príchodom smartfónov, sociálnych sietí a internetu vôbec sme ale prišli o množstvo času na samých seba."
Zdroj: http://www.sikovnamamina.sk/preco-ist-do-prirody/
Kvôli tomu som to písal a ako vidíš, znamená to úplne niečo iné.
@kaja01 nie kazdy je na pracu z domu zvyknuty, resp vhodny typ. ja casto robim z domu, resp tak mozem riesit maleho choroby a pod. mozem odist z úrace skor a veci dorobit v noci, ked maly zaspi a tak. ale nechcela by som robit len z domu. skratka jednak potrebujem aj kontakt s nejakou socialnou skupinou a tiez oddelit pracu od sukromia a sukromnych aktivit. citim zataz, ked daco (dost) urobim cez den, potom sup po maleho do skolky, popri tom sledovat maily a ked zaspi, este rychlo nieco robit (casto aj do noci) ... moj robil z domu roky. skoncilo to tak, ze cez den prokrastinoval - aj ked sa teda ozaj snazil riesit veci - a v noci potom riesil problemy do rana. ja som vstavala a on siel spat. mal tvorivu robotu, no skratka sam to nezvladal, a ked som bola na MD, nuz, cista ponorka ...

@marseillefan pre mna je extrem aj to ze sa pracuje na dovolenke ale kazdy ma ine meritko ... tak potom asi ja zle citam (?) 🤔