Manžel psychopat
ako ste sa z toho dostali ? mame spolu dve deti
@elena_c ☹ moj neodide sam od seba, ani si nikoho nechce najst
Och no môj tiež nie, vyhodí z domu aj vlastné deti, ale ja som zdedila podiel na byte po otcovi a môžem tam bývať. Síce to bude celkom šupa z domu do bytu s 3 deťmi ale všetko lepšie ako toto 🤦♀️
Praveze nema papiere,nie je ako ho dostat na vysetrenie. Policajt povedal,pokial fyzicky neublizi,tak nemoze nic. Akoze super,potom ked zenu zahlusi to uz naco bude dobre
@marca12 Ak by si ho aj nejakým zázrakom dohnala k vyšetreniu u psychiatra , je otázne či ho odhalí. Dokážu veľmi presvedčivo hrať obeť ktorá je úplne v norme a je im ublizovane. Jediné riešenie je útek, úplne sa odstrihnut tak, aby nemal žiadnu možnosť zasahovať do života. Bohužiaľ, to sa nedá v prípade, že máte spolu deti 😐 Tu pomôžu jedine pevne nastavené hranice a ta spomínaná podpora blízkych. Ja som našťastie deti nemala, ale moje skúsenosti súvisia s členom rodiny, ktorý kompletne rozvratil vzťahy. Pre mňa to znamenalo odstrihnut nielen jeho, ale aj niektorých ďalších členov rodiny. Nebudem klamať že ma to nemrzí, ale v rámci zachovania si duševného zdravia a ochrany mojich detí to takto musí byť. Keď si predstavím stav predtým, kým sme boli v kontakte, rýchlo ma prejde chuť znova pustiť do života aj ľudí okolo neho ☹
Akurát že psychopata ani na tu psychiatriu nechcú. Čo s ním....vacsina z nich dokáže celkom pekne fungovať v živote, len najbližší ľudia pri ňom trpia. Toto nie je porucha, ktoru vyriesi zvieracia kazajka alebo lieky... Oni sú pekne rovnomerne infiltrovaní medzi zdravými ľuďmi a hrajú si svoje hry. Nakoľko vedome a nakoľko nevedome sa líši prípad od prípadu.
Našla som túto diskusiu až teraz ale pripojím svoj pohľad. Veľmi pekne to zhrnula moonlight. Manipulátor chce dosiahnuť to že všetko bude po jeho. Ja som roky žila s manipulativnou mamou ktorá má kedykoľvek manipuluje aj keď prídem na návštevu a mala som aj takého partnera. Taký človek môže skutočne zraziť na kolená kohokoľvek aj tu najsilnejsiu povahu a vôbec sa netreba za to hanbiť. Ono totiž zo zaciatku keď je človek zaľúbený to podľa mňa až tak nevidí.
Mňa vedeli tiež ľahko zmanipulovať ale len do času kým mi nezačali kypiet nervy a nepostavila som si hlavu. To je to čo nemajú radi. Pokiaľ to nie je úplný cvok ktorý by vás potom zmlátil tak hlavne je sa nebáť postaviť takej osobe. Dokonca ja som aj rada sledovala tu cholericku reakciu keď som si šla podľa seba. Prípadne keď sa urazil a nebavil sa so mnou kľudne aj dva dni.
Takú osobu je potrebné nechať tak, samého so svojimi bludmi v hlave. No a to sa podarilo mne - nestratiť svoje sebavedomie a hodnotu kvôli niekoho rozmarom.
A inak presne bolo aj spomenuté že ak sa taká žena vzprieci tak väčšinou sa manipulátor rozíde s vami. Aj také bolo, vyhrážky a podobne. Aj na to som s chuťou pristúpila a vždy keď videl že nemám problém sa teda zbalit tak splasol ako pena. Nakoniec sa to skončilo pretože svojimi cirkusmi a zduvačkami spôsobil to že som ho prestala mať rada. Verím že sa spamätal 😁
Čiže pointa je vedieť si presadiť názor a vymedziť si jasne hranice.
@majkeel niektore veci, co ste napisal(a) su z cistej naivity. Absolutne rozumime vasim psychologickym pochodom ale uz len z tejto naivity - ked som to nezazil nedokazem to pochopit a neverim - si myslim, ze by ste lepsie nepochodili ako dotycna zena.
@moonlight1210 Dobrý deň, síce stara konvertácia- momentalne si prechádzam takýmto niečim…. Ale Vy ste to dokonale popísala. Wau.

@marca12 to ani nemusi byt pomsta, skor hra, oni sa tak sadisticky radi s ludmi hraju, inak fungovat nevedia, to su nestastni ludia. ak to ma v papieroch, potom len na psychiatriu ho zavriet.