Manžel sa chce rozviesť. Ako to zvládnuť?
Ahojte
S manželom sme spolu 12 rokov, máme 4 ročnú dcéru a 8 ročného syna. Posledný augustový týždeň sa ku mne manžel správal zvláštne, za všetko čo sa doma dialo som mohla, bol na mňa vyslovene nepríjemný. Tak som sa ho spýtala, že čo sa deje a on mi povedal, že ku mne už nič necíti a chce sa rozviesť. Ja som zostala ako obarená, lebo sme sa nepohádali, týždeň pred tým sme spolu hľadali chaty na budúcoročnú letnú dovolenku v slovenskom raji, volal známym či by sa k nám nepridali a aj sme sa milovali. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa niečo dialo. Počas roka sme spolu dali konečne sami kino, koncert s jednou nocou v Poľsku, prvú letnú dovolenku s deťmi pri mori.
Toto je jeho tretí odchod od nás s tým, že sa chce rozviesť. Prvý bol keď mal syn jeden rok, to mi ako dôvod toho, že už ku mne nič necíti povedal, že som bola na neho stále zlá. Viem, že som nebola manželka roka, ale prišlo dieťa, bola som často nervózna a unavená. Po pár dňoch som potom zistila, že sa stretávala s kolegyňou, nebolo to len kamarátske ale nepodviedol ma. Ani už neviem po akej dobe to bolo, ale po čase, asi pár týždňoch sa k nám vrátil a bolo všetko ok.
Druhý odchod a slová o rozvode prišli asi o 3 roky neskôr keď sme už mali ročnú dcéru. Vtedy sme sa kvôli niečomu pohádali a zase odišiel. Vrátil sa k nám asi po dvoch týždňoch.
A teraz je tu zase...
Pred troma rokmi som nastúpila po materskej konečne do práce. syn do školy a dcéra do škôlky. Bolo toho veľa, choroby, únava. Večer som bola rada keď som si konečne sadla a mohla sa v kľude najesť. Dosť som ale skľudnila a už som nebola taká hysterická ako kedysi, snažila som sa nehádať, všetky problémy riešiť s kľudom.
Manžel mi ako dôvod vytýka, že som bola k nemu chladná. Ja som sa mu už veľa krát snažila vysvetliť, že láska sa počas vzťahu mení, že už to nie je zamilovanosť ako na začiatku, že ho ľúbim. Vytýkal mi nedostatok sexu, dotykov a nežností. On pracuje na 3 zmeny, ja som učiteľka na ZŠ, boli dni kedy sme sa ani nevideli. Tento rok ma priviedol k behu, spolu sme chodili behávať, po večeroch grilovali a pili víno....
Ja neviem čo mám robiť, strašne to bolí....

@ahhola veľkorysosť je to čo jemu vždy chýbalo, vyzerá to na boj o každý cent...
Jeho mamu som nevidela 9 mesiacov a zrazu s ním začala chodiť pre deti, dokonca ho minule priviezla, lebo on sa nám stále vyhráža, že keď s ním deti nebudú chcieť chodiť tak tu ten víkend zostane. Bol tu 2h a potom pre neho prišla...Veľmi dobre si pamätám ako sa bola mojim rodičom za svojou syna ospravedlniť keď od nás prvý krát odišiel a mne dala "životnú radu" že musím držať hubu a krok...Ona vôbec neverila tomu, že si jej syn vypisoval so ženami, stretával sa s kolegyňou...ako sa hovorí - krv nie je voda...Ja so s ňou skončila potom čo nášmu synovi vysvetlila, že nám tata vzal auto preto, že k nemu nechcú chodiť...
@drobcek3003 krasne sa vsetci vyfarbili aj mamicka
Drzim palce aby ste s detmi vsetko zvladli