Manžel sa nechce vzdať periny
Ako nazov aj mne znie smiesne ale vysvetlim. Ako manzelia sme od mojej babky dostali do daru tie periny viete ako sa robili tie zvyky ze manzelom tie paperove periny naplnené tym perím. Lenze to bolo 6!!! Rokov dozadu. "Moju" som nepouzivala az teraz takze je relativne ok. No manzel svoju pouziva cele tie roky. Ked sa nou zakryje je komplet od tych malym pierok lebo ta perina sa proste rozpada alebo len pohnem s tou perinou a objavi sa kudel toho peria. A on spi so synom ktory je prieduskar plus casto po nociach kasle. Vravela som muzovi ze ho moze aj to drazdit. Odpoved: moju perinu mi nechaj na pokoji nevymenim ju. Ked by sa ukazalo ze je .... na to alergicky tak ju vyhodim 😡😡😡 pre priklad uvediem STARY vankus vypchaty tymi penovymi kusockami to dakedy tiez nase stare matere mali boli z toho matrace a co ja viem co. Napln na stolicku atd... ten vankus mal minimalne 15 rokov uz sa cely celucickybrozpadal a trhal ani za svet sa ho nechcel vzdat az raz sa uplne rozsypal pozbierala som tie penove gebuziny nechala ich v taske lebo vraj : nevyhadzuj si dam novu obliecky a si ho znova vypcham. Pockala som prihodnu chvilu a KONECNE som ten vankus asi pred rokom vyhodila. Teraz ked nie je doma som jeho perinu skryla a dala som mu svoju z ktorej perie nelieta a obliekla do rovnakej obliecky ako do rovnakeho vzoru. Lenze on nato pride urcite 🤦🤦🤦
proste staru hned teraz vyhod.. rozparaj aby ju nemohol vybrat zo smeti alebo zanes niekam daleko do kontajnera nech nenajde .. a co .. rozplace sa? maximalne zduje na par dni
Daj perie vyčistiť a nasypať do novej sýpkoviny.
Perie sa normalne dava cistit. Usit novy sypkovinu, ta sa casom ma pravo rozsypat a naplnit vycistenymi pierkami. Stale mam svoje pierka po babke a nespim v bordeli.
no autorka, naozaj ste obaja divni. Tak dieru zasijem... ze musi mat rozopnute gombiky? a co este musi mat? :DDD netrpi nejakou poruchou?
Urob si doma poriadok. Rozgajdanu perinu, porozopinanu, deravu by u mna nemal... letel by ale aj on s nou ak by robil cirkus
Škoda tu písať. Autorka si chce urobiť po svojom a asi to doma chce zvaliť na koňa, že to jej ženy tu poradili takto 😂😂😂
Poznam takeho cloveka (nastastie nie moj muz). Presne viem o com pises. To nie je o tom, ze chce taku istu a kludne novu, on chce proste presne TÚ, ktoru ma. Ziadnu inu. Predpokladam, ze mu vyhovuje aj stav v akom je. Lebo je to ta jeho milovana. Ta osoba, ktoru poznam by este povedala, ze si ju za tie roky konecne prisposobil na svoj obraz a presne taka aka je, je najlepsia.. A este aj keby ju niekto iny da aspon trochu naporiadok, aj to by ho nastvalo, lebo on ju chce PRESNE taku aku si ju za tie roky spravil 🙈🙈🙈
Tazko s takym clovekom. Ak sa da aspon zašiť a trochu "opravit", ak sa neda a je to naozaj v hroznom stave, nekompromisne vyhodit. Aj za cenu hadky...
Vsak normalne daj to perie profesionalne vycistit a nanovo usit potah. Su firmy co to robia. To perie je este dobre, da sa pouzit. Sa cudujem, ze takuto "blbost" riesis.
Perie daj vycistit a daj presit do novej periny a moze sa pouzivat dalej. 🙂
Nie že chlap sa nechce vzdať periny, ale že sa žena čuduje, že z diery lieta perie. Ihla, niť. Plus do budúcna pridat vyššie poradene čistenie.
A tvoj muž je autista? A ty si nesvojprávna? Periny sú inak za mna super vec. Ako písali ženy. Presypat s vyčistiť. Ale pokial má muž aj s týmto problém, tak je za tým porucha. Pokial ty si nevieš s týmto rady , tak oslov psychologa
no fakt chobotina....
perina je asi dosť stará, ok, ale povodné starodávne periny mali obrovskú životnosť, desaťročia. ak sa používali často, stačilo perie vyčistiť a sypkovina sa vymenila (látka do ktorej sa perie plnilo. je to husté plátno, špecialne apretované / škrobené, aby cezeň perie ani to drobné neprešlo ) . ano, dá sa perina zrepasovať, perie vybrať, vyčistiť, oprať, na slnku vysušiť, sypkovina vyprať a znova ošetriť, ale kedže som to raz robila, ani bohovi nikdy viac. nikdy !
takže ak perie nie je staré, teda ak sa nerozpadáva lebo aj to už po rokoch môže byť, stačí dať do špecializovanej prevádzky kde ho krásne operú, usušia, sypkovina sa ušije nová a naplní čistým voňavým perím. bodka.
ak sa perie rozpadáva, celý komplet vyhodiť ! nekompromisne ! alebo aj predať, ved stále niekde vyblakujú " vykupujeme staré perine, železo a motore ".
ak je perie vekom poškodené, babka nebabka, pamiatka nepamiatka, manžel nemanžel - vyhodím ju z okna, podpálim a pozvem susedov na rituálne tance ! bodka.
keby mal pindy, nech mu jeho babka husy ošklbe, sypkovinu kúpi a ušije novú perinu.
on nemá starosti, kto to uprace, perie všade lieta, dráždi dýchanie aj zdravému, nieto decku, keby mal vysávať 2x denne, tak ju vyhodí aj sám. obliečku, plnú nachlpeneého peria asi nepráši vonku sám, nečistí a neperie ju, to všetko musíš riešiť ty, tak sakra rozhodni o jednej posranej perine ty. koniec hlásenia.
Ved daj vysetrit dieta na alergie, ak je tam na perie, strc mu vysledky pod nos a mas po probleme. Ci Ti vadi nieco ine?
Preberáš to tu v diskusii a aj tak sa ti žiadne normálne riešenie nepáči. Vyčistiť nechceš dať, opraviť tiež nie. Tak ju teda vyhoď, navleč mu tvoju a vybavené. Nevidim dôvod sa viac o tom vôbec baviť. Na to ti hádam nieje treba naše požehnanie.
Som jedina co sa tu smeje uz odkedy precitala nadpis temy?😄
Pokial ide aj o synove zdravie (viem si to predstavit, mam doma alergika aj ked len na pele a potraviny) ale ak by mu robilo zle perie, bez pardoniu to vyhodim a je mi jedno, co by na to povedal manzel 🤷♀️
Necitam diskusiu, ale velmi sa mylis ak pises, ze po 6tich rokoch sa perova perina rozpada. Perie je v trvanlivej hustej latke, ktora sa nazyva sypkovina. A ta vydrzi 20, aj viac rokov. To obliekas do obliecky. Periny treba casto presusit na vzduchu, na slnku z oboch stran a sponatriasat ich. Tak, ako to pozname zo starych filmov. Po rokoch je treba dat perie vycistit a podla stavu aj vymenit sypkovinu. Inac, perie je vecne.
@cacianka necitala som tvoj prispevok. Ja zase pisem, ze perie je večne. Aj mne babka kedysi prichystala periny a vankuse do vybavy, ale nikdy sme pod nimi nespali. Predala som ich cez bazos hadam po 30tich rokoch manzelstva. 6 rokov je malina. Len to treba vertat a presusat. Myslim, ze autorka tomu nerozumie, lebo perie zo sypkoviny vychadzat nemoze. Je to len prach. Zazila som periny i 40 rocne u mojej babky, vtedy ani cistiarne neboli a co pamatam, tak len za nejake roky pridali do starej periny niekolko hrsti noveho cerstveho peria.
Autorka tak poriesili ste nejak tu perinu? :DD
@simca06022011 aj mňa to zaujíma. Ale to sa už asi nedozvieme.

@viestta ono keby si to dala do práčovne, program na vlnu, asi to je rovnaké, nie? Tam kde píšeš majú zrejme priemyselné práčky, kde to vlezie.