Manžel sa sťažuje, že veľa míňam
Ja mám na starosti nakupovanie a financie.Je pravda že predtým som vedela nakúpiť za menej peňazí,no teraz týždenne miniem v obchode až 100 eur na potraviny a drogériu.Mesacne to vyjde 500 eur.Sme 2 dospelý a 2 deti.A pritom kupujem len to nutné,mäso a drahšie položky kúpim len keď sú v akcii.Sledujem letáky,kupujem potraviny ako pečivo mlieko vajcia cukor múka cestoviny ryža zemiaky a pod.Drogeriu tiež len to nutné ako prací gél aviváž toaletný kuchynské utierky zubnú pastu kefku jar čistiace prostriedky sprchový gél šampón atď.Nic navyše žiadnu blbosť.Nefajcime nepijeme alkohol.Sladke a slané kúpime raz za čas keď je v akcii.Manzel sa sťažuje na mňa že neviem hospodáriť s peniazmi a veľmi veľa miniem na jedlo.Hovori aby som nevarila,aby sme jedli len suché rožky so salamom.S tým ja nesúhlasim,ako raz za čas na večeru alebo raňajky ok ale celé dni určite nie.Mame deti kupujem im aj ovocie zeleninu jogurty mliečne výrobky.To všetko niečo stojí.Nie sme na tom až tak zle finančné len mužovi vadí že mu ubúdajú peniaze z účtu a že kopa peňazí len prejeme.Ze on ich ťažko zarobí a ja veľa míňam.Ako fungujete vy,resp.ako vysvetliť mužovi že podľa mňa neminiem až tak veľa? Či?
Rozpocet akurat, minm ovela viac. Ty nezarabas? Ako stare su deti?
@podmostom Kedy ako podľa toho aké sú v danom mesiaci výdavky navyše.Niekedy sa podarí aj 500 ušetriť za mesiac, niekedy len 200-300.A šetriť väčšinou kupujeme niečo do domu alebo ideme niekam s deťmi na výlet.Alebo šetriť len tak do budúcna keď sa niečo pokazí alebo dôjde nečakaný výdavok,aby sme mali niečo našetrené.
@kornelies Manžel zarobí 1000,niekedy keď majú nadcasy tak do 1200
@monulienkamt To hovorí často že keď bol sám a žil u rodičov tak mal celú výplatu pre seba.Usetril si.Nemusel kupovať potraviny,nemusel platiť výdavky, všetko platili rodičia.A teraz keď má rodinu tak ťažko sa mu nastavili na to že my platíme všetko.Plus do toho zdražovanie teraz.
@mircalla Pracujeme obaja.Deti majú 4 a 7
Tak inak - ty neprispievas? Manzel ma teda dost maly plat, to je na muza smiesne. Nerozumiem vete, ze mu ubudaju peniaze z uctu. Jemu? Ten je snad spolocny. Predpokladam, ze sa spolupodielas na vydavkoch?
Rožky a salámu??? Ved ta saláma už je drahšia ako varené jedlo.
Tak potom je ako malé dieťa. Čo si myslel, že bude mať deti a budú žiť zo vzduchu? Deti stoja veľa peňazí a ešte len budú. Krúžky, školy v prírode, pomôcky, bycikle, lyže.. Pekne ho na to priprav. Ak si viete pár stovák ušetriť tak nemá dôvod vyčítať ti, že veľa minas. Hlavne keď naozaj veľa neminas, skôr naopak. Takže asi neostáva nič iné ako mu dookola vysvetľovať, že deti nie sú zadarmo, že na to mal myslieť skôr. Ak by s tým neprestal to by ma fakt už naštval, na mesiac by som ho nechala robiť nakupy a variť pre deti, nech ti teda ukáže ako si to predstavuje.
To hovorí často že keď bol sám a žil u rodičov tak mal celú výplatu pre seba.Usetril si.Nemusel kupovať potraviny,nemusel platiť výdavky, všetko platili rodičia.
Táto veta má dostala. On neprispieval rodičom? Pán si užíval mama hotel a teraz ide šetriť na svojích malých deťoch a žene 😠, s platom 1000e?
To máte naozaj super rozpocet pre 2+2. My sme 500e mali za potraviny cca 2 roky dozadu. V tejto sialenej dobe sme isli hore na 800e/mesiac.
Btw. Vsak mu daj precitat prispevky, co Ti tu zeny pisu, ze ste na tom este dobre, este Ta pochvali. 😉😊
On spadol z višne? Alebo ako? Lebo uvažuje ako 10 ročne dieťa.
Tak logicky, že keď žil sam a všetko platili rodičia, tak si mohol úplne celú výplatu odkladať.. Ale teraz máte dve deti a vy dvaja dospelí. Co si myslel, že budete žiť zo vzduchu, všetky účty a výdavky sa zaplatia samy a on bude naďalej odkladať celú výplatu pre seba?
Keby toto mne muž zapotil, tak mu na rovinu poviem, či mu preskočilo, lebo toto jeden priemerne inteligentny človek ani nemôže porovnávať.
@mery333 aj my tak mame- 800€+ A to fakt nekupujeme ziaden luxus, proste normalne nakupy normalnej rodiny s dvoma detmi. Na menucko ideme v praci mozno 2x za mesiac, inak varime doma a nosime si. Fakt islo vsetko hrozne hore 🥴
Autorka: daj precitat tuto temu muzovi, mozno pochopi, ze tvoje hospodarenie je velmi, ale naozaj velmi dobre a doslova carujes ked ti staci 500€. Fakt mu tuto temu daj prestudovat
To nie ty veľa míňaš, ale on málo zarába... povedz mu, nech sa viac snaží.
@mircalla Ale áno platím aj ja, vždy po výplate si vyberiem z účtu istú sumu a z toho kupujem potraviny a drogériu.Z manzelovho účtu aj zo svojho, máme každý svoj účet.A rozdelené kto čo platí.
@triss83 Dával rodičom 100 eur mesačne,no čo to je stovka ako keby nič, skoro celá vyplata mu ostala.
@toskanka Jedlo platíme napoly každý tich 250 eur spolu to je 500 mesačne.A ostatné máme rozdelene manžel platí hypotéku a ja elektriku plyn tv internet.Ostatne výdavky raz platí jeden raz druhý alebo keď kúpime niečo väčšie drahšie tak napoly.Vylety on mi natankuje do auta ja platím vstupné a jedlo.Atd atď
@marseillefan Tu v okolí sú takéto platy
V tom pripade neviem, co mu vadi. Minas na potraviny dost malo
Manžel sa zasekol v roku 2019? Kdeže tie ceny sú....
Chcel by žiť v mama hoteli ako za slobodna, za 100 eur sa mamička postarala, ľutujem ta, čaká ta asi ťažký zivot s takým lakomcom
Štyria míňate toľko ako my čo sme dvaja. K tým rožkom a saláme by som mu povedala len toľko, že ak mu nezáleží na zdraví svojej rodiny, nech si to aspoň nechá pre seba a svoje setriace metódy nech aplikuje na svojom tele. Daj mu na mesiac na starosť nákupy, nech uvidí. Keď to dlho nerobil, určite minie ešte viac ako ty pretože nebude vediet ako nakúpiť lacnejšie (vezme prvé maslo ktoré uvidí aj keby bolo vedľa neho v akcii za polovicu). My sme mali s mužom tiež výmenu názorov ohľadom rozpočtu na jedlo. Keď sme začali spolu bývať, v podstate prvý krát sme sa osamostatnili a riešili si všetko sami. Tvrdil, že veľa míňame, lebo ja si kupujem drahé, zdravé potraviny. Potom som mu ukázala, že moje zdravé potraviny stoja rovnako, alebo aj menej ako jeho paročky, salám, a syry a keď nechcel veriť, každý sme si začali nakupovať sami. Mali sme rozdelenu chladničku na polovicu a spoločne boli len obedy. To bola dostatočná lekcia na to aby si uvedomil, koľko kto dá na stravu. No ale keď ten tvoj ide ešte vyplakávať, že keď žil u rodičov nemusel nič platiť a mal viac peňazí, tak to nie je len o tom, že nemá šajnu koľko stoja potraviny. Ono ešte dieťatko ani nedospelo, čo má 10, že mu nedošlo čo znamená mať rodinu? Nebude on ten typ, čo sa ľúbi vracať k maminkinej sukni?
Podla mna na tolko ludi aj s drogeriou je to dobre, ak mate varene aj na veceru este by sa potom dalo usetrit, na obed varene urcite musi byt.

Odkaz mužovi, že ak chcel setrit, nemal mať rodinu. nech si vypočíta koľko z toho preje on..a nechápem to zmýšľanie, keď máte deti, čo majú jest samé údeniny a pečivo? Ze mu nie je hanba