icon

Manžel si ma nevšíma

zvadnutykvet
2. sep 2016

Ahojte, baby, nemam sa komu vyrozpravat, tak pisem to tu, pretoze to zo seba potrebujem dostat. Mam 24 rokov, manzel 25, mame 22mesacneho synceka. Byvame sami vo vlastnom byte, sme zdravi, manzel ma dobru stalu pracu. Mali by sme byt stastni, no nie sme, bohuzial. Problem je v tom, ze manzel si ma vobec nevsima. Neprejavuje mi lasku a naklonnost ako predtym. Chyba mi od neho "milujem ta", chyba mi objatie, bozky, usmev. Neviem, co sa mu stalo, toto trva uz niekolko mesiacov, je uplne bez zaujmu, velmi malo travi cas doma, pretoze bud je v praci, vo fitku, alebo opravuje auto. Ked je doma, venuje sa iba syncekovi a ja som pre nho vzduch. Dnes sme sa kvoli tomu strasne pohadali, pretoze si zasluzim aspon mileho slova. Ja som ta, ktora sa snazi vytvorit "teplo domova", vzdy je navarene, upratane, vyprane, so syncekom som nonstop, on sa nemusi o nic starat, snazim sa, aby len aby bolo dobre, no on si nic nevazi. Nerobi mi problem robit vsetko, ja od neho iba chcem viac pozornosti. Nebavi ma pobozkat ho vzdy prva, objat ho prva, povedat mu prva nieco pekne. V posteli nam to klape, ale kazde milovanie sa zacina mojou iniciativou. Predtym to tak nebolo. Mne strasne chyba laska a uz rozmyslam, ze asi zacnem hladat inde(viem, som hlupa), pretoze som velmi nestastna z tejto situacie. Co by ste na mojom mieste robili vy? Kludne mi napiste hocico, mozno mi ako nestranni ludia " otvorite oci".

charity
3. sep 2016

@zvadnutykvet Zlatko, ale ked sa rozvediete a byt je Tvoj, tak vymenis zamok a bye bye. To je prachsproste vydieranie, ze onz bytu neodide. Zakon je na Tvojej strane.

Takze Ty si mu po tejto vyhrazke zacala zase prat a varit? To Ta dobre opil rozkom...

salfusco
3. sep 2016

noo,dobre s tebou manipuluje..

tykat
3. sep 2016

Takze ste spolu vlastne kvoli bytu?

sasa1310
3. sep 2016

@zvadnutykvet je písaný na LV bytu?

jeennyv
3. sep 2016

@zvadnutykvet chyba je prave podla mna v tom nic nechciet...naco by sa snazil, ked ma vsetko este aj sex iniciujes ty....on nemusi absolutne nic, pohra sa tak so synom a venuje sa svojim zalubam, ako ho naucis tak budes mat....po cely zivot...dieta je este male, ale chlapec ci hociake dieta potrebuje otca a muzsky vzor, cize bude trebat aj vychovavat, nie len sa bavkat cize, prestan robit vsetko, nestaraj sa a uvidis ci si to vsimne, ak to neurobi on sam tak to jednoducho nebude a bodka....

tinacho
3. sep 2016

@zvadnutykvet no takto nejak to vizerá aj u nás doma. Všetko sa to začalo narodením dcéry, ktorá je podobne 24mesiacov. Skúšala som už všetko, nezabralo nič, teším sa že o rok pôjde malá do škôlky a možno aj mne sa čiastočne život vráti do starých koľají. Nemám ju totiž kde odložiť, doteraz mi ju nik ani na hoďku nepobavil a to sa starám ešte o chorú mamu.....takže akosi už nemám momentálne silu s nim bojovať, ignorujem ho......a niekedy naozaj nepočúvam.....a sama sebe sa čudujem ako som sa zmenila, uzavrela.

tyrkys44
4. sep 2016

To čo ti tu radia baby je síce pekné. Rozhovor, ignoracia, nepraf atď. Môj názor. Je koniec. Len tí dlho potrvá priznať si to, prijať to a pochopiť. Toto iste som zažila a nepomohlo nič. A nepochopila som doteraz prečo. Najhoršie je, ze okrem mňa ignoruje aj deti. S tým sa už vôbec neviem vyrovnať. Sme v rozvodovom konaní. Si mladá, jedno dieťa, máš svoj byt. To dáš! Bude raz dobre.

zukuvi
7. sep 2016

ja mam uplne to iste, ale u nas to trva 10 rokov :-/

empathia
7. sep 2016

povedala by som ze ma milenku...

marketa7584
Autor odpoveď zmazal
lela123
7. sep 2016

@tyrkys44 ja súhlasím s tebou, ajkeď každá situácia je iná. Ja som druhý krát vydatá. rozviedla som sa presne preto, čo tu opisuje autorka. Teraz sme s druhým manželom spolu siedmy rok a zaujímavé je, že nemusíme nič silit a ide to samé. Samozrejme, že výmena názorov niekedy je, ale to je normálne. On si robí svoje, ja svoje. Večer sme spolu. Ale bude to aj tým, že už sme skúsený, ja mám 40. Ale jednoznačne, keď sa majú dvaja radi, tak sa dohodnú a klape to. Máme aj spoločnú dcéru.

mariannastancelova
7. sep 2016

@empathia milenku nema,nema problem nechat doma mobil nic neskryva ,kedykolvek si poziciam aj jeho telefon,nie je nervozny,aj socialne siete kedykolvek vojde na moj ucet ja na jeho nemame co skryvat,cize to by sa hned prevalilo,keby ze niekoho ma,

mariannastancelova
7. sep 2016

@marketa7584 vies bola som vedena stale k tomu a aj on ,ze manzelstvo sa nekonci pri akejkolvek hadke,alebo problemoch,..
Ja pracujem.on pracuje medzitym malo casu na seba tym padom sme sa odcudzili,len som necakala ze az tak,ze si ma prestane uplne vsimat.
Necitim z jeho strany lasku,ani to ze pomne ide vies ako to myslim 🙂 a to som mlada staram sa o seba,a ked sa ho na to pýtam odpoved je ze ma stale miluje,ale uz to citim ze je to skor o zvyku.

mariannastancelova
7. sep 2016

ja prezivam to iste,a neviem si tych chlapov vysvetlit,ci im uz fakt sibe...

marina24
7. sep 2016

chlapom asi drbe načisto už....nemám čo viac dodať..to jak sa chovajú ?! kriste pane

libawet
7. sep 2016

@marina24 to nie sú len chlapi, takí začínajú všeobecne ľudia, tento svet...každý len sám o seba a sebe, žiadne prispôsobovanie sa, kompromisy, o empatii ani nehovoriac....takí sobčekovia...

selena2
7. sep 2016

Ja mám doma to isté.Milého slova nepovie,revem každý deň.Všetko robím zle,nič neviem podľa neho,s deťmi(2,5 roka 4 mes.) to tiež neviem.

bodka13
7. sep 2016

@selena2 dokedy to chceš vydržať?

selena2
7. sep 2016

@bodka13 už teraz nevládzem,stala sa zo mňa uzavretá osoba,ani svoj nãzor nemôžem vyjadriť lebo je hneď zle

simca06022011
7. sep 2016

@marina24 tak tak.. mali by sme nejaky ustav pre nich vybudovat a iba ich tam zavrieme a nepustime :D bude klud na svete :D a nebudu sa jeden od druheho ucit bludy...

elizita
7. sep 2016

Odovzdaj maleho na 2 dni babke a chodte vy dvaja spolu niekam, mimo byt... takymi hrami ze bud aj ty odmerana, nevar, nechaj ho spinaveho nic nedosiahnes... akurat si tak za nevyspelu trapku.. ste 2 dospeli, tak nehraj s nim detske hry.. potrebujes byt s nim zjavne tak ako kedysi... sama, mimo hmotne zavazky a mimo dietata...

bodka13
7. sep 2016

@selena2 podľa detičiek si pravdepodobne mladá kočka ale aj hneď keby máš toľko ako ja,treba riešiť - rozhovor,skúsiť to zmenit obaja no najmä partner a keď to nejde tak ukončiť trápenie v takom vzťahu... Máš žiť a nie prežívať 🙂

bodka13
7. sep 2016

@elizita u mnohých taká neupratovacia a nevariaca demonštrácia zabrala....je to individuálne.. Ale skúsiť môže čokoľvek.... No na to aby si ma muž konečne všimol a chcel tak by som naše deti určite neodkladala k babkam - veď sme ich chceli obaja a neurobil mi ich preto,aby som sa mala s čím hrať.... predpokladám že aj u autorky to tak je

selena2
7. sep 2016

Keď sa s nim chcem rozpravať tak sa osopí na mňa,že čo vymýšľam,že mi nič nechýba,že neviem čo od dobroty atď.Stále ma porovnáva s inými ženami a popri tom sa za mňou nejeden chlap otočí.Mám 32 rokov.

elizita
7. sep 2016

@bodka13 zabralo to na to, ze hups, nemam kucharku a pracku alebo nemam milovanu manzelku? Obcas dospeli potrebuju cas len pre seba, hlavne, ked ide o buducnost... potrebuju sa v klude porozpravt, zaspominat si ake to bolo, zistit preco to uz tak nie je.. deti vedia velmi ovplyvnit vztah aj negativne... ja jej neradim odkladat niekam pravidelne dieta, ale vratit sa na chvilu spat v case, co im obom mozno otvori oci.. kde boli, kde su a kde chcu byt... neradim jej predsa odlozit babo k babke aby sa isla vyventilovat na nakupy.. zial aj take poznam..

bodka13
7. sep 2016

@elizita prečítaj si prosím všetky autorkine prispevky.. Ich vztah je v troskách... Viem čo je život a čo je pre vzťah potrebné... A všetko čo píšem sú osobné skúsenosti - áno po takej demonštrácii si muž uvedomil, že nie som slúžka ani otrok, ale žena ktorá ho ľúbi a ktorú si on zobral lebo ju ľúbi... Aby sa autorka a jej muž pohli vpred musel by to chcieť hlavne on,jemu sa to však zdá normálne

elizita
7. sep 2016

@bodka13 nikto nevie co je zivot ani co je pre vztah potrebne, pretoze kazdeho zivot a vztah je celkom unikatny... citala som len uvodny prispevok, no ked si usudila, ze ich vztah je v troskach, tak to vie uz asi aj autorka a prave sa rozvadza..

bodka13
7. sep 2016

@elizita posledné vysvetlenie k chytaniu za slovíčka "viem čo je život...." som sa vyjadrila o sebe,o svojom živote a vzťahu... Nie že viem, aký život má ona 🙂
Ono je fajn prečítať si aj autorove doplňujúce informácie v diskusii a získaš lepší obraz/predstavu o jej pocitoch.....

zvadnutykvet
autor
7. sep 2016

Baby a tusim aj jeden muz sa tu vyjadril, dakujem vsetkym za rady ci nazory, v kazdom vasom prispevku je kus pravdy, no ja stale neviem co dalej...mam plnu hlavu vsetkeho zleho, ktore sa okolo mna deje...nedokaze ovladat svoje emocie, vsetko ho nastve, vsetko robim zle, sex sme nemali dva tyzdne, no jemu to asi nechyba, som z toho hrozne smutna...postupne sa odmilovavam, pretoze uz na nom nemam co milovat...

zvadnutykvet
autor
7. sep 2016

Najhorsie prezivam to, ked vidim stastne pary(napr.u nas v rodine), ked vidim, ze manzel, ci partner sa tuzobne dotkne zeny, alebo ked vidim prechadzky s koxikom v trojici...ja toto nepoznam...urcite ma mnohe chapete...zistujem, ze muzom nie som lahostajna, no nechcem urobit nieco, co by som lutovala...trosku som sa potrebovala zas vypisat...