icon

Manžel si našiel inú

13. nov 2025

Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.

Strana
z7
anonym_ed6009
13. nov 2025

Zober dcéry a odíď, hoc aj do jednoizbového podnájmu. Urobila si chybu, že bývaš v dome, čo nie je tvoj. Sama by som podala žiadosť o rozvod, postavila sa na vlastné nohy a začala žiť bez neho. Máš cez 50, to je v dnešnej dobe ešte vek, v ktorom si môžeš nájsť partnera na dlhoročný vzťah. Nezahoď zvyšok života pri debilovi čo si neváži čo všetko si urobila a obetovala.

ivik4
13. nov 2025

Ja sa cudujem ze si bola tak dlho s chrapunom alkoholikom kt. Ta este aj urazal navyse ked uz mate dospele deti a este TERAZ rozmyslas ze tam ostanes ? Ty sa nemas rada ???

sasa1310
13. nov 2025

prepáč, ale kam chceš ísť?

lucka_ke
13. nov 2025

ak pracuješ tak nejaký podnájom zvládneš, držím palce!

autor
13. nov 2025
@sasa1310

prepáč, ale kam chceš ísť?

@sasa1310 To sama neviem. K mojim rodičom do jednej izby? So psom? Nemám žiadne úspory. Aj keď celý život pracujem. Všetko je v tomto dome. Dokonca mám ešte aj úver. A psa, ktorého mám veľmi rada a nemôžem odísť niekam bez neho.

anonym_5f11f0
13. nov 2025

úspory nič? popredávať čo sa dá a kúpiť byt. aspoň jednoizbový.
s manželom hoď reč, že ako si to teraz predstavuje. možno bude chcieť rozvod. má vyjsť nový zákon ohľadne rodiny - aj rozvodov - poraď sa s právnikom či by nebolo lepšie počkať .
Len nechaj tohto starého ožratého chlapa novej žene. on sa zbadá. kľudne mu dopraj všetku lásku sveta - ona totiž aj tak časom prejde.
Hlavu hore.

anonym_5f11f0
13. nov 2025
@anonym_autor

@sasa1310 To sama neviem. K mojim rodičom do jednej izby? So psom? Nemám žiadne úspory. Aj keď celý život pracujem. Všetko je v tomto dome. Dokonca mám ešte aj úver. A psa, ktorého mám veľmi rada a nemôžem odísť niekam bez neho.

@anonym_autor psík má koľko rokov.

vilma7
13. nov 2025

A ten úver mas akoze na čo?

autor
13. nov 2025
@anonym_5f11f0

@anonym_autor psík má koľko rokov.

@anonym_5f11f0 Dva.

ivik4
13. nov 2025

No tak ja neviem, zatni zuby ked uz si aj tak ochotna ostat tam, par mesiacov si odkladaj aspon nech mas nieco a chod

deti95060810
13. nov 2025
@vilma7

A ten úver mas akoze na čo?

@vilma7 asi na manželov dom. 🙄

sasa1310
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no k rodičom by som nešla. Neotravovala by som ich. Ja by som zvolila inú taktiku. Ostala by som tam, nech si robí čo chce a teda využila z jeho bývania maximum a nenechala sa odtiaľ vyhodiť

amonet
13. nov 2025

peniaze co sa vrazili do domu vies dokazat fakturami? prevodmi na jeho ucet? ze je dom jeho je fajn ale mas narok na polovicu sumy co ste do rekonstrukcie vrazili a deti zas na vyzivne. porad sa s pravnikom

autor
13. nov 2025
@deti95060810

@vilma7 asi na manželov dom. 🙄

@deti95060810 Mali sme úvery aj na jeho dom. Tie sú už splatené. Ja som mu verila a nechcel odísť z rodičovského domu.

autor
13. nov 2025
@sasa1310

@anonym_autor no k rodičom by som nešla. Neotravovala by som ich. Ja by som zvolila inú taktiku. Ostala by som tam, nech si robí čo chce a teda využila z jeho bývania maximum a nenechala sa odtiaľ vyhodiť

@sasa1310 Rozmýšľala som aj ja tak. Keď chce nech podá žiadosť o rozvod on a nájde mi náhradné bývanie. Ale dcéry hovoria, že sem nebudú chodiť. Berú to tak, že otec nás podrazil všetky.

anonym_b04dac
13. nov 2025

Dom je sice jeho, ale mas narok na polovicu splatok z uverov, kedze boli investovane do domu. Bude ti musiet nieco vyplatit. Aku predstavu ma muz? Chce byt s tou novou? Chce rozvod? Vyhana ta z domu? Ja by som ho uz nechcela ani keby sa chcel ku mne vratit.

anonym_5f11f0
13. nov 2025
@sasa1310

@sasa1310 možno máš pravdu, len to chce pevné nervy a neotrasiteľnú - pevnú psychiku

sasa1310
13. nov 2025
@anonym_autor

@sasa1310 Rozmýšľala som aj ja tak. Keď chce nech podá žiadosť o rozvod on a nájde mi náhradné bývanie. Ale dcéry hovoria, že sem nebudú chodiť. Berú to tak, že otec nás podrazil všetky.

@anonym_autor ja by som mu určite nenechala čisté pole

enmery
13. nov 2025

Ďalšia, ktorá prežila život vedľa alkoholika dobrovoľne. A trapi Ťa, že pre inú až JEDEN mesiac nepije. Skôr by si ju mala ľutovať, to všetko prejde a manžel bude k nej rovnaký ako k Tebe.
Žila by som už iba vedľa neho, ale nie s ním, počkaj, či podá o rozvod.

anonym_b4f348
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kam by si odchádzala?Keď si vydržala celý život s takým debilom tak teraz by som neodišla.Pockaj čo bude ďalej či poda o rozvod atď...dcéry nech si pýtajú peniaze od otca a stretávaj sa s nimi mimo domu.

sasa1310
13. nov 2025
@anonym_5f11f0

@sasa1310 možno máš pravdu, len to chce pevné nervy a neotrasiteľnú - pevnú psychiku

@anonym_5f11f0 pevné nervy už mala s ním. keď chľastal. Teraz určite nech neustúpi, aby on mal na viac. Pekne krásne nech ostane v dome a nech mu nič nerobí, neuprace, neoperie, proste nič. Nech sa venuje psovi a on sa môže aj na hlavu postaviť.

autor
13. nov 2025

Zmenil si aj účet, aby som nemala prístup. Ja mám svoj. Ale o všetky transakcie som sa starala ja. Ten nevie ani poslať dcéram peniaze. Musí ísť do banky. Nikdy som si nemyslela, že jemu bude vadiť, že on nemá a ja mám vysokú školu. Malo by to byť naopak. Nechce sa baviť o ničom. Je ticho, aj keď mu nadávam, vyčitujem. Len, že sa chce rozviesť. A o rozvod mám podať ja.

sasa1310
13. nov 2025
@anonym_autor

Zmenil si aj účet, aby som nemala prístup. Ja mám svoj. Ale o všetky transakcie som sa starala ja. Ten nevie ani poslať dcéram peniaze. Musí ísť do banky. Nikdy som si nemyslela, že jemu bude vadiť, že on nemá a ja mám vysokú školu. Malo by to byť naopak. Nechce sa baviť o ničom. Je ticho, aj keď mu nadávam, vyčitujem. Len, že sa chce rozviesť. A o rozvod mám podať ja.

@anonym_autor ešte môžeš mať na vrch aj ty. Vzchop sa, nech vidí, že ho máš na háku. Začni sa o seba viac starať, chodievať s kamarátkami trebárs do kina, začni žiť bez neho. A neustúp v bývaní. Máš nárok tam bývať. O rozvod nech podá on. S dcérami by som sa určite stretávala v tom dome, nech sa hanbí pred nimi. Vysvetli im, že keď tam nebudú chodiť, zvíťazí on na plnej čiare.

anonym_ba89a6
13. nov 2025

mas narok na pollovicu z uverov .. hned teraz sa treba spamatat a zacat hladat naozaj dobreho pravnika ... ak to psychycky zvladas z domu neodchadzaj este .... setri si kazdu korunu z vyplaty .. ucty mu samozrejme neplat ... nech sa stara o dom teraz on ....

rozculena
13. nov 2025

@anonym_autor prišla som po vetu Manžel celý život chlastal prvú ligu
..............

janickacrazy
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor určite nepodávaj žiadosť o rozvod ty, ty sa predsa rozvádzať nechceš, ty si si milenca nenašla. Pokiaľ nie ste rozvedení, môžeš ďalej v dome bývať a odkladať si nejaké peniaze bokom na začiatok.

ljzozv
13. nov 2025

Ale nechaj ho.
Všetko mu aktuálne dávaj platiť. Nič by som v dome neplatila aktuálne a spýtala sa ho, koľko ťa chce vyplatiť z prerabania . Žiadosť o rozvod by som nepodavala, ale teraz si riadne začala šetriť na ďalší život.
Variť a prať mu, upratovať? Ani náhodou
A toto by som vysvetlila aj dcéram, že potrebuješ nejaké financie na začiatok a preto ešte musíš ostať u neho chvíľu. Inak ho neriešila. Nech si robí čo chce, len nech platí platby bezo mňa a mojej pomoci

anonym_5f11f0
13. nov 2025

ja by som sa zamkla v izbe na noc - aby mu náhodou nepreskočilo. ožranovi .
on ešte len začne s pitím keď mu nevyjde nový vzťah.

autor
13. nov 2025
@ljzozv

Ale nechaj ho.
Všetko mu aktuálne dávaj platiť. Nič by som v dome neplatila aktuálne a spýtala sa ho, koľko ťa chce vyplatiť z prerabania . Žiadosť o rozvod by som nepodavala, ale teraz si riadne začala šetriť na ďalší život.
Variť a prať mu, upratovať? Ani náhodou
A toto by som vysvetlila aj dcéram, že potrebuješ nejaké financie na začiatok a preto ešte musíš ostať u neho chvíľu. Inak ho neriešila. Nech si robí čo chce, len nech platí platby bezo mňa a mojej pomoci

@ljzozv No ja som mu povedala, že jednej dcére budem platiť ja a druhej on. Nemá baby mi povedať, že keďže viac zarábam, nech ja platím viac. Odteraz nakupujem len sebe.

autor
13. nov 2025

Nechcel so mnou tráviť čas, na dovolenky, na výlety som chodila s dcérou. A nehľadala som iného muža. A pozrime sa na neho. Dcéra je strašne nahnevaná a povedala, že nevkročí do tohto domu.

Strana
z7