icon

Manžel so mnou netrávi čas

6. apr 2023

Žienky, neviem ani kde začať, asi sa chcem len vyrozprávať. S manželom sme spolu viac než 10 rokov, čakáme prvé bábo, musela som ostať na PNke zo zdravotných dôvodov od druhého mesiaca (nemusím vám hovoriť, že už mi z toho šibe, čistá ponorka). Manžel sa o mňa stará, keď mám zlý deň aj navarí aj uprace, nakúpi, všetko zariadi, s peniazmi tiež nie je problém, nie je lakomý. Čo ma však trápi je, že vôbec so mnou netrávi čas. Príde z roboty, do večera do deviatej-desiatej sa motá po vonku, alebo sedí u jeho mami (je naša suseda) alebo keď má na druhý deň voľno, tak sa odtrepe kamarátovi a ja som celé dni prakticky sama. A ešte sám mi minule povedal, keď som mu vyčítala, že ho celé dni nevidím, že čo on má so mnou robiť, keď mám len 4 hodiny denne vychádzky, že či sa má aj on nudiť pri mne. On bol vždy akčnejší ako ja, ale ja už som fakt na nervy. A vždy keď mu niečo poviem, tak sa zduje a tresne s dverami. Ja od neho fakt nechcem tak veľa, len aby so mnou trávil viac času, aby miesto o desiatej prišiel dnu aspoň o siedmej, aby cez víkend bol viac pri mne a nie stále niekde lieta. Keď je v záhrade a prídem za ním, tak mi povie, že čo ho zas sledujem, mám ísť dnu oddychovať veď som tehotná.
Je to normálne? Preháňam? Ja už fakt niekedy neviem čo si mám o tom myslieť.

Strana
z2
autor
7. apr 2023

@majlo1234 no to som teda zvedavá, čo ma čaká, lebo minule mi vyslovene povedala, že on si teraz ešte "užíva slobodu" kým sa bábo narodí, lebo potom už vie, že nebude môcť. Má cez 30 a on bol ten, kto už viac než 5 rokov orodoval za bábo, ale ja som sa na to necítila vtedy. A teraz keď konečne bábo čakáme, tak on si užíva, to ma vtedy fakt dostalo, keď to povedal. Ale inak na malú sa teší, stále pre ňu niečo kupuje, plánuje ako bude kočíkať a podobne... Dúfam, že aspoň po pôrode sa čo i len trošku prispôsobí situácii teda 🫤

majka4555
7. apr 2023

Ahoj ja som tiez akurat Pn ako tehotna a tiez skoro od zaciatku..ano socialka chodi aj tehotnym, bola aj u mna..a uple ta chapem, ze si doma sama a je ti dlho..mne uz tiez pekne sibka , ale ja mam 3rocneho syna, takze ten ma este popri zamestnava a muz, tiez ked sa da robi aj na zahrade, co mna zas tesi..ved je doma, ale porobit treba, lepsie ako keby sedi vo vnutri a pozerame z domu co vsetko nam este treba 🙈 a ked je vonku celkom dobre pocko vybehnem za nim aj zo synom...alebo dame prechadzky ked sa da..tiez som mu to vysvetlovala, ze chapem, ze on ide z prace a on tu socializaciu ma a mozno ju uz tak nevyzaduje, ale ja to tak nemam hoc aj ked idem sem tam s kamoskami, ale ono to je ine ako s muzom, samozrejme musi byt, ved v manzelstve je dolezita komunikacia tiez ..takze zas snazi sa aj s nami doma , ale aj na seba aby mal cas...davam mu ten priestor, rovnako ako ho on dava aj mne...skus sa s muzom vklude porozpravat, ze ako to mas ty..ze chapes, ze potrebuje aj ine, ale ze aj ty potrebujes kontakt s nim a ti to chyba a aj keby na tu prechadzku v ramci vychadzok s tebou siel na chvilu, tak ti to velmi pomoze..alebo ak mate spolocnych znamych zavolaj na navstevu, pokecate, dobre to padne...ked budes mat uz babo, ver tomu, ze aj ty budes byvat unavena a budes potrebovat jeho pomoc aby si si porobila napr.vklude alebo aby si si aj oddychla a pod., takze nech si kto chce co chce rozprava o slobode a ved ho nechaj, tak nie nesuhlasim aj on ma povinnosti a ci uz pomoze fyzicky alebo psychicky, ale mal by pomahat..a hlavne teraz ked uz cakas babo...ved uprimne, ktora mamicka by tiez nechcela mat cas pre seba...mne to pride v niektorych rodinach, ze muzi mozu vsetko a zena ma doma sediet a starat sa a on raz za cas jej "pomoze" s jeho vlastnym dietatom...

Strana
z2