Manžel - svokra

27. jan 2022

Musím sa vyrozprávať a zistiť, či to preháňam ja alebo manžel. S mojimi rodičmi bývame v jednom dvore, mame za nimi postavený dom. Manžel si určil hranice stretávania s rodičmi, povedal to samozrejme len mne. 1x max 2x do týždňa sa stretnúť. Ja som mala zdravotné problémy, takže som PN už mesiac. Keď zistí pri rozhovore s dcérou, že bola u mňa mama, alebo ja u nich tak začne kričať, nadávať na mojich rodičov, prečo nás nenechajú na pokoji a už je z toho obrovská hádka. Robím niečo zle? Nevolam ich k nám, keď je doma, to sa vždy spolu dohodneme, no ja som sama doma väčšinou, manžel prichádza podvečer. Nikdy nemali medzi sebou problém.. Ako to vysvetliť manželovi?? Cítim sa ako v klietke.. A je mi ľúto tých slov na mojich rodičov, ktorí nám pomáhali a stále pomáhajú keď niečo potrebujeme.

eva112014
27. jan 2022

Moja manželka, môj majetok? Manžel nech si určuje hranice pre seba! Aj ty mu určuješ, že môže/nemôže ísť k svojim rodičov? Čo si ty nesvojprávna, že po tebe bude hulákať, že navštíviš rodičov, ktorí ťa vychovali? A ešte sa opýtaš, či je to zle?!

zuzana9393
27. jan 2022

Hm ja by som mu asi povedala, ze mi nema co rozkazovat. ( aj ked ono sa lahko radi) a dalej by som to s nim neriesila. Asi by som mu toto stale opakovala

mamina0078
27. jan 2022

Myslim, ze problem bude v tom, ze to robis za jeho chrbtom predstav si, ze miesto tvojich rodicov by tam boli jeho a jeho mama by tam chodila tak casto zatial co by si bola v praci a dozvedela by si sa to od dietata.

nikyball
27. jan 2022

Škoda, že si tie hranice nedával , keď predpokladám ,že dostal pozemok zadarmo 🤣
Vysvetli mu, že si PN ,sama, tak ich voláš aby ťa prišli pozrieť. Ľuďom fakt už šibe

lintu
27. jan 2022

Ak s nimi nikdy nemal problém, čo sa zmenilo? Nestíhaš sa venovať vlastnej domácnosti na úkor návštevy? Ovplyvňujú ťa v názoroch? Je trochu smiešne vidieť niekoho 1-2x týždenne, pokým ste spolu na jednom dvore. Kedy manžel prišiel s touto požiadavkou?

eva112014
27. jan 2022

@mamina0078 Čo za chrbtom robí? Predstav si, že vychováš dieťa a s tvojim dieťaťom sa nemôžeš porozprávať “za chrbtom” ako píšeš manželky/manžela? To čo je?! A sponzorovať nevestu a zaťka je v poriadku, že?
Prečo po svadbe sa rodič nemôže rozprávať so svojim vlastným dieťaťom medzi 4 očami? Toto je choré.

dievcacitajucelist
27. jan 2022

No vieš mama je mama a svokra je predsa len cudzí človek...ja som bývala v jednom vchode ako moji rodičia...ja a deti sme boli každý deň u našich a mne to vyhovovalo...teraz som presťahovana pár rokov a je mi ľúto že sa s otcom nevidím tak často ako by som chcela, ale na druhej strane, keby k nám chodila tak často svokra asi by som neskakala od radosti...skus sa s mužom porozprávať...veď keď si doma PN a mamina ti aj pomôže....a ešte, keď muž nie je doma...nechapem prečo mu to vadí....

mamina0078
27. jan 2022

@eva112014 takmer kazdy den su tu prispevky o jednom a tom istom a to svokrovci na jednom pozemku. Ja som nikde nepisala o rozpravani ale chodeni ku nim za chrbtom a este ked sa to az od dietata dozvedel. Ja kebyze som na mieste jej muza tiez sa mi to nepaci a pokial sa boji to povedat, ze som chora a prisla mi mama pomoct tak v tom bude ina pricina, nie ze jej rodicia prisli na navstevu.

makova333
27. jan 2022

Autorka: Nevrim, ze toto je vas jediny vztahovy problem. "Manžel si určil hranice stretávania s rodičmi, povedal to samozrejme len mne. 1x max 2x do týždňa sa stretnúť." No manzel si moze davat hranice len sam sebe, ale urcite nie dalsej dospelej svojpravnej osobe, hoc by to bola aj jeho vlastna manzelka. Takze drahemu diktatorovi povedat, ze si svojpravna a bude sa stretavat kedy chces a s kym chces. A aj s vlastnou rodinou kedy ty uznas za vhodne. Jeho nijako neobmedzuju tvoje stretnutia s rodicmi kym je v praci, takze skor ta chce izolovat.

tomikejt
27. jan 2022

Povedala by som mu uplne s kľudom, že ja sa môžem stretávať so svojou rodinou aj každý deň keď budem chcieť. A jeho nech aj roztrhne. Vôbec sa nehadaj, on nech sa pohada sám so sebou keď chce.

eva112014
27. jan 2022

@mamina0078 Takže môžu si telefonovať, ale navštevovať sa bez manžela už nie? Ona sa bojí povedať, lebo pánko bude kričať. Jasné, že mu to nepovie potom. A to je chyba!

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

Urcil hranice? A co si Ty zvieratko v ZOO, ze mas urcene casy, kedy chodia navstevy? Ja by som mu take hranice urcila, ze by videl. Nie si jeho majetok, nech sa zacne k Tebe chovat ako k seberovnej.

sante81
27. jan 2022

Už by mojim manželom nebol

mamina0078
27. jan 2022

@eva112014 Ako som napisala ked sa mu to boji povedat problem je uplne inde ako v rodicoch. Preco mu nepovedala ani o tom, ze sa jej nepaci 1-2x do tyzdna stretavanie ale chce viac? Preco dospela Zena by mala vobec nieco vysvetlovat preco sa ide s niekym stretnut? Manzelia by mali byt na rovnakej urovni a uprimni k sebe - '"Ano, bola u mna mama. Ano, bola som u mami. Preco? Lebo je to moja m'ama, lebo som chora, lebo som svojpravna a nemusim len doma sediet." A nie, ze to bude zatajovat lebo panko bude kricat a nadavat na jej rodicov. Jednoducho zas dalsi pripad v ktorom nevedia dospeli ludia komunikovat a dohodnut sa. Ona sa ho boji, on ju psychicky depta ked zacne na nu vrieskat, krasny harmonicky vztah.

anjelik9993
27. jan 2022

Keby bývam s mojimi rodičmi v jednom dvore, pochybujem, že by sme sa videli 1-2x do týždňa 😂 a teda to isté platí aj o manželových rodičoch.. už len skrz deti by to bolo každý deň, aspoň vonku na dvore... to ma zaujíma, ako to chce dosiahnuť...

eva112014
27. jan 2022

@mamina0078 Toto sa jej pýtam hneď na začiatku, že či je svojprávna osoba.
Keď toto je reálna téma, je to na zaplakanie. Dvaja dospelí ľuďia 🙈

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
flientica
27. jan 2022

Jeeejda, ako prepac, no tvoj chlap musi byt riadny ... Ved co mu moze vadit na tom, ze si s nimi, ked on nie je doma. Ved su to tvoji rodicia. V tomto si proste dupni a mala by si mu to asi raznejsie vysvetlit, aby videl, ze aj ty mas svoje prava

evica17
27. jan 2022

No mne by to bolo neprijemne, ak by muz takto reagoval. Vsak si doma na PN a padne ti vhod navsteva, a obzvlast vlastnej mamy. Ved ju tam nevolas ked je on doma, respektujes ho.
Ku mne chodia na navstevu kamaratky a dakedy aj sestry ked muz nie je doma ale v robote (a ja som na RD). Dakedy to muzovi oznamim az vecer po navsteve. Chcem si v klude pokecat s nimi aj o takych veciach co by jeho nezaujimalo a nemusi vsetko pocut. On taku moznost nema, aby si volal kamosov a navstevy ked ja nie som doma. A ani akosi nik z jeho strany k nam nechodi, skor my k nim, neviem preco. Ako vyhovuje mi to, mam rada svoj pokoj a sukromie, ale nezakazovala by som mu to, ak by to nebolo prilis casto.

benit
27. jan 2022

@mamina0078 poza jeho chrbtom? Ty sa stretavas s rodicmi len ked ti dovoli manzel? Ani by ma nenapadlo pytat sa. A keby som bol v praci a on doma a sedela by svokra nas aj kazdy den, tiez by mi na tom nemalo co vadit. On moze vidiet svojich rodicov denno denne lebo su v rovnakom dvore a ona ma hranice? A ty to obhajujes? Ved je to psychicky teror. Tak asi zijes v niecom podobnom ked sa ti to zda normalne. Pytat si povolenie ci mozem navstivit rodicov je chore.

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

A mna by este zaujimalo, ze ako casto sa moze manzel stretnut so svojimi rodicmi. Tiez si mu urcila hranice? Ci to len on Tebe? A vobec, ake este hranice urcil? Lebo tipujem, ze toto nebude jediny problem v manzelstve. V normalnych rodinach totiz funguju uplne inak.

ivetta1234
27. jan 2022

Mozno len tvoj manzel nechce aby si svokrovci navykli, niektori ludia su taki ze im dovolis byt u teba kazdy den a potom to uz ocakavaju od teba a uz sa ich nezbavis :D alebo mozno nechce aby tvoji rodicia mali prehnany vplyv na vase deti, co inac by som bola schopna pochopit ale to sudim len podla seba xD no aj tak...tak ako vzdy vsetky problemy sa daju vyriesit tym, ze sa pekne v klude porozpravas s manzelom

benit
27. jan 2022

@ivetta1234 a ked byvaju na 1 dvore so svokrovcami, ti nemaju vplyv na deti ked sa stretaju denno denne? Zakaze autorka sa s nimi stretnut na dvore aby nemali vplyv na deti?
Toto spolunazivanie na spolocnych dvoroch a este horsie domoch nikdy nepochopim. Chlap nechce odstrihnut pupocnu snuru a este zene urcuje hranice. Mala ich bohuzial nastavit ona hned na zaciatku samostatnym byvanim.

ivetta1234
27. jan 2022

@benit neviem ako casto sa stretavaju na dvore, a predsa je trochu ine s niekym byt chvilu na dvore nez doma, a ani som nepovedala ze to je dovod preco sa manzel hneva, to bola len jedna potencionalna odpoved, treba sa manzela spytat na ozajstny dovod co mu vadi, my mozme len vymyslat co by to tak mohlo byt, ja osobne by som nikdy nebyvala blizko ani mojich rodicov ani mojich svokrovcov :P

ibrunova
27. jan 2022

A aby mi niekto diktoval, koľkokrát môžem svoju mamu vidieť, no úžas..

danica2711
27. jan 2022

1. Minule sa tu jedna pýtala, aká je bezpečná vzdialenosť ich bývania od svokrovcov. Zhodli sme sa v odpovediach, že čo najviac, nie spoločný dvor. Zjavne to platí o rodičoch z oboch strán.
2. Zdá sa mi, že toto je len vrchol ľadovca, problémy medzi tebou a manželom sú niekde úplne inde a hlbšie. Rieš najprv to.

rybkoava
27. jan 2022

Tiež si myslim, že to z nejakého dvôvodu manželovi vadí. Ja mám rodičov 20 km a bežne k ním chodím 1-2 krát za týždeň, či už sama alebo s manželom a nemá s tým najmenší problém.

evica17
27. jan 2022

@danica2711 najlepsia vzdialenost od rodicov a svokry je tak daleko ako neprisla peso a tak blizko aby nemusela prespat ked pride.

vilma7
27. jan 2022

Keď manžel určil hranice stretávania sa sebe, tak nech si ich dodržuje on.
Alebo ich určil celej rodine?
Ty si hádam svojpravna a môžeš predsa čo svojom dome robiť čo uznáš za vhodné, alebo?
Ináč je to pekný ch...

luckynat
27. jan 2022

Manzela mas blba, sorry, ale by som ho davno vykopla.