Manžel tají fajčenie: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte, viem ze niektoré napíšete ze sa správame ako malé deti, ale zaujíma ma váš názor a pohľad na situáciu. Prosím bez zbytočných urážok a ponižovani 🙂
Takže pred par dňami asi 4-5 som bola celý deň so svagrom, staviame dom a manžel musel odcestovať do prace tak mi švagor pomáhal v ten deň. Samozrejme popri práci sme sa rozprávali, na konci dňa mi povedal ze už to nevydrží tajiť a musí mi to povedať. Povedal ze môj manžel tajné fajčí už dlho aby som o tom nevedela. (niektoré si poviete, no a čo) lenže môj manžel prestal fajčiť predtým ako sme sa dali dokopy, co už je nejakých 7 rokov a aj keď som mu stále počas vzťahu vravela ze nenávidím fajčenie a jednoducho by som takého človeka vedľa seba nevedela akceptovať mi povedal ze rozumie a ze sa nemusím báť ze on už s fajčením skončil davno. Od každého cítim cigarety na dva metre. Ako je možno že to dokázal predomnou tak dlho tajiť? Každopádne, keď sa vrátil v noci domov, začala sa hádka, plač, nervy.. Proste všetko z mojej strany. Naraz prišla taka facka ze fakt som nevedela čo mám robiť, ako mi toto mohol milovaný chlap tajiť a urobiť? A hlavne tajiť vyše roka... Na ďalší deň som mu povedala ze bud ja alebo cigarety, ze to akceptovať nebudem takže nech sa rozhodne. Najprv reči ze nieje 10 ročne decko ktorému budem zakazovať a potom ze mu nerobí problém s tým skončiť. Doplním teda ešte že hocikedy som z neho cítila cigarety na oblečení ale on ma kolegov ktorí fajčia a vždy povedal ze ved viem ze oni fajčia a on na páchne keď je pri nich. Niekedy som mu nasla zapaľovač v kapse a to povedal ze pri obede bol na stole a hral sa s ním a vzal ho do nechtiac. Ja sprostá som mu vždy uverila tieto blbé reči. Keď mi dal pusu nič z neho nebolo cítiť, preto tomu nechápem. Od vtedy už spolu nespíme, on spi v obývačke a ja v spálni. Povedala som mu ze moja dôvera v neho sa úplne zmenila a zničila, aj ze sa na neho už nedokážem ani pozerať, lebo klamať vyše roka do očí akože nevieme. Podľa mňa je to extrém. Dokonca raz som určite vedela ze si zapálil na oslave a aj to zapieral. Neviem ako ďalej, mame dve malé deti a ja neviem co robiť. Chyba mi zaspávanie vedľa neho ale zároveň som veľmi sklamaná z jeho správania. Co mam robiť, on nemá ani snahu mi k tomu niečo povedať, jednoducho každý večer ostane spať v obývačke. Bavíme sa úplne normálne, lenže správame sa k sebe ako súrodenci. Lenže ja mu nechcem len tak povedat ze no dobre je to ok. Vadí mi to a akceptovať to nebudem, keď som sa spýtala na dôvod prečo začal povedal mi ze z nudy. Lenže ja nemám v neho dôveru a on sa správa ze ho to ani nemrzí ani nič. Dnes večer keď príde sa ho opýtam ci mu teda takýto vzťah vyhovuje. Neviem co ďalej fakt..
@niki35 ďakujem za vysvetlenie. Ja ako nefajčiar neviem...
Autorka si určite vymýšľa. Neexistuje, že by si nevšimla ani cez víkend, že už vyše roka fajčí krabičku cigariet každý deň. To aj cez víkend bol vždy "s kolegami" žeby mal výhovorku prečo smrdí za cig. dymom? Odbiehanie každú hodinu niekam bokom?
@petulda333 ja netuším ako to je s elektrickými cigaretami.
@zltalienka a este doplnim,ze tieto cigarety nesmrdia ako tie klasicke. Sice smrdia ale inak a lahko ich zamaskujes. A smrad nie je citit ani z oblecenia,ako z tych klasickych
@zltalienka Tak uz vies. A predstav si,ze ani ja som nezistila,ze muz tajne fajci. A to som ja nikdy nefajcila.
@petulda333 ok. Ale nevšimnúť si, že chodí každú hodinu fajčiť? Celý rok? Každý víkend? Žijú vôbec spolu? Veď to sa nedá nevšimnúť.
@zltalienka moj doma nefajcil,len v praci. Neviem ako u nich. Zrejme fajcil tiez len mimo domu
@zltalienka v sobotu je normálne v práci ako cez týždeň. Doma je len v nedeľu a aj to vždy 2x odišiel. A veľmi mi to vadilo ze nevie ani jeden deň vydržať s nami doma vkuse. Povedal vždy ze ide iba do rodičov na 10 minút pozrieť alebo do kamaráta. Nikdy nás však vzat nechcel ze on hneď príde. Teraz už chápem prečo..
Od fajciarok tu podporu necakaj , ja ako nefajciar a odporca fajcenia ta chapem, ani ja by som to netolerovala, pretoze okrem toho, ze to hnusne smrdi je to aj zdraviu skodlive. Brala si si nefajciara, ktory ti tvrdil, ze nefajci, rok ta vodil za nos, pre niekoho banalita, pre mna dovod na rozchod. Mne by sa hnusilo ho aj pobozkat.
V sobotu som za ním prišla do prace pozrieť, tak si predstavte ze už pred koncom mi povedal tak chod už ja prídem hneď domov za tebou. Tak som odišla ale pozorovala som tak aby ma nevidel a zapálil si a potom doma som sa ho opýtala ze ci ostal dlhšie aby si zapálil tak povedal ze nie a keď som povedala nech mi už neklame tak znova povedal ze určite nie ze si namyslam. Čiže toto ma hnevá ze klame aj keď som to videla. V nedeľu už bol ale celý deň s nami
@0kristina0 samozrejme, a poniektore mi tu budú ešte písať ze si len vymýšľam 🙂
@zltalienka no to zatiaľ nevieme ako to u nich predné bolo :D ale ver mi, že fajčiar urobiť čokoľvek aby si zapálil a bude to maskovať ako sa len dá
Ak náhodou fajčí tu elektricku cigaretu do ktorej sa vkladajú tie maličké tabakové cigarety (z normálnej krabičky) tak kľudne to mohol raz dva vyfajčiť na záchode keď sedel 😀 otvoril na chvíľku okno a nikto by nezistil že fajčil lebo to nepachne veľmi. Teórie môžu byť rôzne 😀
Ja som nefaciarka, tiez neznasam cigarety a smrdi mi to. Ale nebudem stihat manzela zato ked si obcas zapali a div rozvodove papiere podavat.
Co cakas od fajciarok? Jasne, ze budu drzat stranu muzovi.
@mclissa zase komentuje niekto kto nečíta všetko, občas nieje krabička denne
@0kristina0 áno áno, ale ja som aj tak histerka
Aha. Takže manžel je cez týždeň 10 hodín v práci. Cez víkend ďalších 8 (10) hodín. To je brutálne veľa nadčasov, čo je samozrejme mimo zákonník práce. Ale budiš. Kedy potom stavia ten dom? V nedeľu?
Ak nevie s vami ako s rodinou vydržať ani jeden deň v týždni minimálne "vyše roka" tak máte ako rodina viac problémov, nie iba cigarety....
ja si neviem predstaviť, že by som mala doma takéto peklo, ako robíš ty jemu. Vieš ty vôbec prečo ťa oklamal, že sem tam si zapáli? Kvôli tvojmu hysterickému správaniu. Ja sa mu ani nedivím, že rezignoval a že sa ti teraz nebude pchať do zadku za ten tvoj výstup. Veď, keď je milujúci partner ako píšeš, to sa s ním nevieš normálne porozprávať? nechápem tvoj postoj a to sme nefajčiari celá rodina.
Nie som fajčiarka,len nebudem robiť scény a zakazovať niečo dospelému človeku,chces fajčiť no tak fajči...áno aj mne to smrdí ale žeby som sa z toho šla psychicky zrútiť,lebo manžel fajčí???wau
Autorka ty chodíš za mužom do práce a sleduješ ho?
@0kristina0 tak ja som sem napríklad nedala svoj komentár preto aby som držala stranu mužovi. Ja som len chcela skúsiť autorke nejak priblížiť ako to asi vyzerá u fajčiara a aké by teoreticky mohli byť možnosti/kompromis ale samozrejme je to len na nej ako sa postaví k celej situácia. Nechcem nikoho na nič navádzať ani nútiť. Len som napísala ako to asi je z pohľadu fajčiara 🙂 to je celé. Konečné rozhodnutie je len na autorke
@doriiis je živnostník a robí vonku okolo domov. Častokrát u nás v dedine. Čiže to je zakázané prísť len tak pozrieť manžela? Veľa krát mi on sám povie aby som prišla s deťmi k nemu ho pozriet
@niki35 môj otec bol celoživotný fajčiar, dobre viem aké to bolo. Nedá sa nevšimnúť krabička cigariet denne. Teda, pokiaľ aj spolu žijú. Lebo keď manžel nebol ani jeden celý deň doma s manželkou za celý rok.....
@doriiis vidím ze cihas stále, najprv si ma pekne dourazala ale keď sa pridali ženy ktoré si ma zastali tak si nepovedala nič, teraz rýchlo zase si sa mala čoho chytiť tak znova ideš uradovat? Už zalez prosím.
Nejako mi to tu celé nesedí od autorky. Dostala hejty a už čo komentár tak to niečo doplnene aby ona vyšla v lepšom svetle. Ale akože sorry, totálna hysterka..
@0kristina0 ja nefajcim,cigarety mi vadia,ale urcite by som sa s muzom kvoli nim nerozisla
Autorka, ale ty z tych krabiciek robis dramu akokeby niekoho zabil. A on len fajci. Prehanas a velmi.
@gubcikova kto dal komu facku prosím ta 🤣
@mclissa keď to ty tolerujes tak kľudne, mne to vadí a vidím ze nie som jediná na svete komu to vadí.
Cudujem sa ti, ze mas este silu im aj odpisovat, byt tebou zmazem temu.

@zltalienka a nie su? Moj ma elektronicku cigaretu ktora sa nabija a vklada do toho cigarety. Kupuje krabicky