Manžel tají fajčenie: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte, viem ze niektoré napíšete ze sa správame ako malé deti, ale zaujíma ma váš názor a pohľad na situáciu. Prosím bez zbytočných urážok a ponižovani 🙂
Takže pred par dňami asi 4-5 som bola celý deň so svagrom, staviame dom a manžel musel odcestovať do prace tak mi švagor pomáhal v ten deň. Samozrejme popri práci sme sa rozprávali, na konci dňa mi povedal ze už to nevydrží tajiť a musí mi to povedať. Povedal ze môj manžel tajné fajčí už dlho aby som o tom nevedela. (niektoré si poviete, no a čo) lenže môj manžel prestal fajčiť predtým ako sme sa dali dokopy, co už je nejakých 7 rokov a aj keď som mu stále počas vzťahu vravela ze nenávidím fajčenie a jednoducho by som takého človeka vedľa seba nevedela akceptovať mi povedal ze rozumie a ze sa nemusím báť ze on už s fajčením skončil davno. Od každého cítim cigarety na dva metre. Ako je možno že to dokázal predomnou tak dlho tajiť? Každopádne, keď sa vrátil v noci domov, začala sa hádka, plač, nervy.. Proste všetko z mojej strany. Naraz prišla taka facka ze fakt som nevedela čo mám robiť, ako mi toto mohol milovaný chlap tajiť a urobiť? A hlavne tajiť vyše roka... Na ďalší deň som mu povedala ze bud ja alebo cigarety, ze to akceptovať nebudem takže nech sa rozhodne. Najprv reči ze nieje 10 ročne decko ktorému budem zakazovať a potom ze mu nerobí problém s tým skončiť. Doplním teda ešte že hocikedy som z neho cítila cigarety na oblečení ale on ma kolegov ktorí fajčia a vždy povedal ze ved viem ze oni fajčia a on na páchne keď je pri nich. Niekedy som mu nasla zapaľovač v kapse a to povedal ze pri obede bol na stole a hral sa s ním a vzal ho do nechtiac. Ja sprostá som mu vždy uverila tieto blbé reči. Keď mi dal pusu nič z neho nebolo cítiť, preto tomu nechápem. Od vtedy už spolu nespíme, on spi v obývačke a ja v spálni. Povedala som mu ze moja dôvera v neho sa úplne zmenila a zničila, aj ze sa na neho už nedokážem ani pozerať, lebo klamať vyše roka do očí akože nevieme. Podľa mňa je to extrém. Dokonca raz som určite vedela ze si zapálil na oslave a aj to zapieral. Neviem ako ďalej, mame dve malé deti a ja neviem co robiť. Chyba mi zaspávanie vedľa neho ale zároveň som veľmi sklamaná z jeho správania. Co mam robiť, on nemá ani snahu mi k tomu niečo povedať, jednoducho každý večer ostane spať v obývačke. Bavíme sa úplne normálne, lenže správame sa k sebe ako súrodenci. Lenže ja mu nechcem len tak povedat ze no dobre je to ok. Vadí mi to a akceptovať to nebudem, keď som sa spýtala na dôvod prečo začal povedal mi ze z nudy. Lenže ja nemám v neho dôveru a on sa správa ze ho to ani nemrzí ani nič. Dnes večer keď príde sa ho opýtam ci mu teda takýto vzťah vyhovuje. Neviem co ďalej fakt..
Klamstvo pretrvava? Ty si normalne komedia. A ten tvoj grc koment o gumicke. Uz som ticho, naozaj. Ked nemas co robit realizuj sa nejako.
Autorka nečítam všetky koment len prvých par. Mňa by skôr mrzelo ze niečo také predo mnou tajil.
A ešte jedna vec. Ak si ty zarytý nefajčiar a on vyfajčíl krabičku denne, ver mi žeby niečo také neutajil resp ty ako nefajčiar by si cítila ze z neho nejde len cigaretový smrad z oblečenia. Lebo bol pri niekom kto fajčil alebo v zafajcenom prostredí..
Namiesto ultimátum by som sa snažila komunikovat
Autorka keď ti dokázal tajiť fajčenie tak dlho bohvie čo ešte tají. Začni mat tajnosti aj ty, hlavne účet o ktorom nebude vedieť.
@zuzanna33 niečo podobné mám aj ja so svojím manželom. Na začiatku nášho vzťahu prestal fajčiť kvôli mne a roooooky nefajčil. Zase začal nedávno. Nie klasické,ale tie,čo nehoria,či ako sa to volá.
Nie som z toho nadšená,ale musím to rešpektovat. Ja mu nemôžem nič prikazovať, rozkazovat. Je mi to nepríjemné,ale dôvod na rozvod to nie je.
On je nervózny človek, ktorý rýchlo upadne k závislosti. Nevie konštruktívne riešiť stresové situacie. Rieši to zavislostou.
Staviate dom, manžel má toho veľa a má to veľa náročné. Tak to rieši fajcenim. 😔
Držím palce!
Rozumiem, že si sklamaná, ale skús sa na to pozrieť aj z opačnej strany. Myslíš, že sa tvoj manžel cíti vo vašom vzťahu dobre, keď musí niečo takéto tajiť, aby doma nebolo peklo? Skús sa zamyslieť aj nad sebou, jeho nemáš právo meniť- je to dospelý a svojpravny človek.
@0kristina0 no ja som nefajciarka, ale takuto dramu by som nevyrobila veru.
A takto komunikovat s manzelom (obaja sme nefajciari), tak ma posle do prdele.
Je dospely a Ty ako partnerka ho nemas za ulohu vychovavat. Tebe by sa ako pacilo, keby Ti vycital nejaku tvoju slabost takymto sposobom?
Máš 24, dve deti a žiadne kamošky, len muža na ktorého si sa upla aby ti všetko vynahradil. Keby si mala svoj spoločenský život, získala by si trochu odstup a možno to nebrala až tak veľmi vážne. On ti nemôže nič povedať, lebo potom vyvadzas tak radšej klame. Obaja by ste sa mali úprimne porozprávať, on isto nie je svätý, ale ak je to len toto, nemá zmysel si ničiť vzťah. No a švagor je pekne zákerný, musel chudak trpieť a povedať ti krutú pravdu 😅
@domak2 kde píše ze ma 24?
Ty si samu seba postavila na uroven blbych cigariet??
Akoze, je to nepekny nezdravy zlozvyk, ale zas - ty si dokonala? To akoze fakt kvoli cigaretam si znicis manzelstvo a detom zivot? Inak si kompletna?
Tvoj muz chudak je zavisly, ale asi vie aka si hysterka,ze fakt spravis zivotny problem z toho ze fajci, tak to tajil.. je to trochu aj problem tvojho pristupu, ze sa ta boji ako male decko co si na tajnasa vzalo cukrik... mala by si v prvom rade prehodnotit svoje spravanie az potom hovorit o dovere
@simona20201309 píše ze sú spolu 7 rokov a v 17 kvôli nemu odišla, tak som kalkulovala ťažko 😅 Ale možno tam je ešte nejaká iná etapa co mi usla
@simona20201309 priamo nepíše, ale dá sa to vydedukovať. Píše že kvôli nemu odišla v 17-stich od rodičov a zároveň že on prestal fajčiť pred tým než sa dali dokopy a že sú spolu 7 rokov.
@domak2 pýtam sa pret9, lebo skoro mi oči vyskočili z jamiek.... myslela som ze ma okolo 40tky...
,,Obetalovala som pre neho celý život a mladosť. Kvôli nemu som sa už v 17 odsťahovala od rodiny a školu dorabala diaľkovo. Áno mladá hlúpa. Ale už niesme takí mladí aby sme riešili takéto sračky ako klamstvá a podobne"
@simona20201309 teoreticky môže mať ešte menej. Keď v 17- tke utekala z domu, mohli byť už nejaký rok spolu.
Ani sa necudujem, ze to tajil, preto ako sa spravas, taketo spravanie kvoly cigarete nie je normalne, pred tym fajcil, je to zavislost ku ktorej staci malo aby sa clovek vratil a nemozes to porovnavat s alkoholom, neodhanaj ho od seba a vaz si ho, skor ho podpor v tom aby to nebolo pre neho take tazke s tum prestat.
To že ti klamal nie je správne, mal ti hneď povedať že začal fajčiť...to by som sa hnevala aj ja.
To že fajčí je jeho vec, je predsa dospelý a tebe tým neubližuje....on si ničí zdravie. Povedz mu že ti to vadí, nech fajčí iba vonku keď tam ty nie si, keď do fajčí nech si ide umyť ruky a zuby. Prípadne sa sním porozprávaj či by to nemohol obmedziť na 2-3 cigarety denne.
@simona20201309 ma sklony pre melodramu no 😅 ale môžem sa mýliť samozrejme
@domak2 to je to najhoršie co môže byt...keď deti utekajú z domu a nalepia sa na nejakého chlapa, od ktorého sú potom závislé...
A áno, takú drámu kvôli cigaretam môže urobiť len nezrelé dieťa.
Ja ťa chápem, nie kvôli tomu že ťa tak rozčuľuje že fajčí, ale že ti klame ako malému dieťaťu, robí si z teba srandu (pri vážnej debate sa rehole ako bib) a absolútne žiadna úcta k tebe....toto by boli pre mňa dôvody na rozchod. A nie to, že ťahá cigu.
To ze tebe pomaly polovica rodiny umrela na rakovinu pľúc ešte neznamená, že on bude ďalší.
Ano iba z teba spravili histerku, iba tebe chcu zle, iba teba manzel oklamal ze nefajci pritom fajci. Si realne histericka zena, manzel to vie, snazil sa vyhnut tvojim vystupom
Ja som myslela, že to tajomstvo, čo ti švagor ide prezradiť je, že tvoj muž fuz rok fajčí... kolegu... Aši je z teba strašne v strese.
A načo ti to ten švagor hovoril? Nepochopím... 🤣
@dominikamacakova svagor ju asi chce 🤔
@nevenka inak mne to tiež napadlo... Ja si ho úplne predstavujem chudáka ako strašne ho to ťažilo na srdiečku 🤭
Zaujímavé je, že nedokážeš s takým človekom byť a manžel fajčí tajné rok a v pohode si s ním bola a keby si nemala debilneho švagra co ti to zakvaci na nos tak sa stavím, že by si na to ani neprišla a žila by si s manželom ďalej... Nemám problém, vyrobím si problém 🙄
Ja som tiež zarytá nefajčiarka,a keď som chodila s manželom,tiež fajčil,ale tvrdil ,že kvôli mne a dieťaťu to nechá, samozrejme ,že nenechal, stále som hundrala keď fajčil, jeden čas prestal,potom potajomky začal zase,ale prišla som na to,bola som sklamaná,ale nerobila som nejaké divadlo z toho,a predstav si, sám od seba skončil po 14 rokoch manželstva,takže hlavne on musí chcieť skončiť a nie ty.
Trochu prehanas🫣

Rozpad manzelstva spominas ty. Ak povies bud ja alebo cigarety, je to spomenuty rozpad manzelstva. Nejdem citat ziadne tvoje odpovede, lebo utocis do kazdej , ktora odpovie proti tvojmu egu. Chudak muz. Mas stastie ze len huli. Dalej no comment.