icon

Manžel viac pije a klame: Ako riešiť situáciu?

15. nov 2023

Baby, idem si k vám po radu a podporu.
V poslednom čase som si vsimla, že manžel viac pije = 1-3 fl vína večer + 1-2 whisky, niekedy si naleje aj ráno (1 pohár až flaša)... a ja som z toho reálne v šoku!!!
Vedela som, že si večer dá víno, nevadilo mi to, keďže ja nepijem, tak si dal sám, nemala som problém, kým som videla, že si to vie menežovať. Plus s alkohol robí v práci, tak má ľahký prístup a ja netuším, kolko čoho vypije tam.
V posledných dňoch som začala registrovať fakt čudné správanie, mám pocit že je furt naliaty, inak sa hýbe pozerá rozpráva a proste vidím na ňom že je iný. Navyše to ranné pitie aj tajne sa snaží a do toho začal klamať ale ako malý že si myslí ako ma okabátil ale sú to také sprostosti že ja hneď viem že ma klame či už ohladom chlastu alebo s iným.
Výhovorky a dôvody prečo pije začínajú byť už úplné somariny a ja som z toho v koncoch.
Takéto kritické stupňovanie pozrujem tak posledný mesiac dva, najprv som to moc neriešila ale tento týždeň je už hrot a ja neviem že čo ďalej.
Výbuch a hádka nepomôže, to bude len horšie to viem. Aktuálne som vo fáze, že zbieram dokazy a odhodlávam sa na rozhovor, ktorý by som chcela niekedy ked bude vklude a triezvy ale neviem či sa mi to podarí. čakám že aj tak vybuchne že bude polno výhovoriek a klamstiev...
deti nemáme, sme spolu dlho, máme pred 30. odísť zatial nechcem ale tak trochu sa na to pripravujem, len by som si musela vytvoriť finančnú rezervu, čiže potrebujem čas. Najradšj by som to ale chcela vyriešiť lebo ked si poredstavím, že od neho odchadzam, mrzí ma to a cítim, že ho stále lubim, chcem mu pomocť.
Neviem ako najlepšie postupovať. Je mi z toho zle ťažko smutno som sklamana, total zradil moju dôveru. Nemam o tom ani komu povedať, lebo hned by bolo na mňa najhoršie spustila by sa strašna vec tým. Chcem to zatial sama nejako ale nechcem to trpieť a prehliadať.

autor
15. nov 2023

@matullienka no keďže je to gastro kde je všetko +- neoficiálne, pn nič, s poistným plnením je zrozumený... ale zarobí tam toľko, čo by asi inde so svojim vzdelaním nezarobil. preto tam zostáva.
ďakujem ti veľmi za podporu... vo mne sa boje presne to, že môžem to kašlať, nestojí mi to za to vs stále ho ľúbim a je mi ľúto ho nechať len tak napospas

matullienka
15. nov 2023

Vieš je pekné, že ho napriek tomu ľúbiš, ale ľúbi aj on teba?

h2
15. nov 2023

Keď zvažuješ odchod zo spoločného bývania, tak hádam nebudeš platiť hypotéku? Nehovor, že chceš finančnú rezervu, aby si si mohla platiť podnájom popri tom, ako budeš manželovi platiť polovicu hypotéky!

simona92101
15. nov 2023

Mna zaraza ze vies,ze rano ide naliaty do prace,a nebojis sa ze niekoho moze zabit?v momente vziat kluce od auta!a v praci to nikomu nevadi?ved z neho musi razit predsa..

h2
15. nov 2023

@simona92101 Nešoféruje do práce. V práci pijú všetci. ☹️

autor
15. nov 2023

Ja teda tým že všetko riešim som sa o tom s ním bavila tak "nezaväzne", že či nemá pocit, že už preháňa to bolo než sa to tak zrazu zhoršilo... a vždy presne ti klasické kecy, že henten pije viac, hentá si k tomu dá drogy, porovnávačky s okolím... raz aj povedal, že ke´d chcem, pôjde na AA, na čo som mu povedala, že musí on chcieť nie pre mňa tam ísť... tak že mu ale musím pomôcť, teda zodpovednosť za jeho liečbu prehodil na mňa... odvtedy sme to neriešili a potom sa to začalo zhorčovať ako píšem

autor
15. nov 2023

@matullienka ešte do minulého týžňa som si bola istá, že aj on mňa, teraz už si nie som na istom po tých udalostiach

simona92101
15. nov 2023

@h2 fantazia..uplny "dream job"

autor
15. nov 2023

ja by som strašne chcela, aby šiel preč odtial ale je fakt, že nemá vzdelanie a prax na to, aby zarobil dosť inde a to je jeho najsilnejší argument... inak on stále pozerá ponuky, tiež mu tam neni dobre

autor
15. nov 2023

Takže vy si myslíte, že stratégia pozorovania pár dní teraz a zbierania dokazov na argumenty k rozhovoru nie je dobrý nápad?

h2
15. nov 2023

Ale to, že tam pijú ostatní, neznamená, že on musí tiež. A ak si nalieva večer a aj ráno doma sám, tak na kolegov ožranov nech to nezvaľuje. Ináč, ten argument, že iní pijú ešte viac, alebo dokonca berú drogy, je fakt "dobrý". 🙄

margetakuska
15. nov 2023

Liečenie trvá 10týždňov, aspoň tak bol môj manžel...je to strašne na dlho, napíšem ti správu, až večer, teraz mi prídu zo školy deti a už proste nestíham...držím palce ❤️

h2
15. nov 2023

Ale aké dôkazy? Čo si na súde? Proste pije nad rámec normálnosti, vadí ti to. Keď s tým neprestane, odchádzaš. Načo sú ti dôkazy?

tiezjedna
15. nov 2023

@autorka žiadne dôkazy nepotrebuješ. Jediné na čom záleží je presvedčiť ho, aby si priznal, že ma veľký problém, ktorý sám nezvládne a aby sám došiel k záveru, že potrebuje odbornú pomoc. To je teraz ten konský údel pre teba, ak sa na neho teda nechceš vykašľať.

drahomirrra
15. nov 2023

1-3 flase autorka? Ved to je cca 2 litre vina…

drahomirrra
15. nov 2023

@h2 Ja som poznala chlapa, co manzelke hovoril, ze pije lebo
1) ho v minulosti sklamala
2) nema sex casto, ako by chcel
3) vsetci piju
4) sa zena nemieni prisposobit jeho ocakavaniam
Seriozne.

h2
15. nov 2023

@drahomirrra A to je len to, čo vypije večer. Podľa všetkého to vyzerá, že pije celý deň. Ráno, v práci + večer to víno a whisky. ☹️

autor
15. nov 2023

@h2 na to, že keď ma bude presviedčať, že si dá max pohár dva, tak mu ja poviem, že nie a viem o tom pretože toto toto toto... aby videl, že ma neodrbe

h2
15. nov 2023

@drahomirrra 😃 Len tak málo dôvodov? Mohol si ešte zo 4 vymyslieť. Napríklad, lebo prší. Alebo, lebo neprší.

autor
15. nov 2023

@margetakuska ďakujem! ♥

h2
15. nov 2023

Autorka, ale nechápeš, že dôkazy sú ti na nič, pokiaľ ich chceš použiť len proti nemu? Či myslíš, že on povie "Ahá, máš pravdu, žena moja, ja som si myslel, že takmer ani nepijem a teraz, vďaka tebe, vidím, že pijem, uvedomil som si to a hneď s tým prestanem!" ?

matullienka
15. nov 2023

Mňa by zaujímalo ste mladí ľudia, vy nemáte sexuálny život? Lebo mne ako abstintovi by neskutocne prekážalo mať styk s niekým, kto má riadnu hladinu každý deň. Tebe ten človek v posteli nevadí? Mne ty teda neskutočne prekážalo každý deň spať vedľa niekoho z koho razí ako zo suda

autor
15. nov 2023

@h2 ja som si vedomá toho, že keďže je hypo písaná na oboch, keby ju prestanem platiť, budem z toho ja sama mať problémy

autor
15. nov 2023

@h2 nie, ale aspoň uvidí, že na mňa tie jeho klamstvá neplatia a viem koľká bije... že ma nmôže oklamať, že pije len to čo vidím a pod. ale že viem, že je to horšie než sa mi snaží natlačiť

matullienka
15. nov 2023

Píšeš, že muž robí tak, že peniaze na viacmenej na ruku tak ako vám dali hypotéku? Treba upozorniť buď odíde teda on alebo predajte byt a hypo sa vyplatí a ste obaja na nule

cherrystone
15. nov 2023

alkoholizmus je boj na cely zivot. nevyliecitelna choroba, ktoru sa chory snazi mat cely zivot pod kontrolou. aj keby si hned priznal, ze je chory a isiel sa liecit, nikde nemas istotu, kedy sa to opat vrati a v akej sile to udrie. do tohto by som nesla. mozno mas pocit, ze by si mala zachranovat takyto vztah, ale zvaz si, ci ti to za to stojí. je naozaj len velmi male % alkoholikov, ktori sa spamataju a dokazu abstinovat cely zivot.

zesaw
15. nov 2023

autorka napíš mi správu, napíšem ti viac, mám s tým reálnu skúsenosť

h2
15. nov 2023

Tak musíš sa rozhodnúť, či mu pomôžeš a dáš šancu. A keď to nevyjde a pôjdete od seba, tak buď zostane byt tebe a potom ho vyplatíš a budeš platiť celú hypo ty, alebo jemu a potom vyplatí zase on teba a bude splácať len on. Ak si to nemôžete dovoliť, tak sa byt predá, hypo sa vyplatí, zvyšok rozdelí a každý si bude riešiť svoje. Na také, že ty budeš niekde platiť podnájom a ešte polovicu hypotéky na byt, v ktorom sa bude tvoj muž prechlastávať na samé dno, ani nemysli!

banderaska29
15. nov 2023

prosím Ťa. ty si mladé dievča. nemáte deti. to čo si spozorovala, to je alkoholizmus. dobre, ak sa aj vylieci, cely zivot bude abstinent ktory pri sebemenšom dovode začne zasa + ak je slabá povaha tak ta čaká neštastny život. a ver mi, štastny život s dobrym mužom je raj na zemi viem o čom hovorím. prosím za seba to sprav, že to celé skončíš. nenechaj to zájsť daleko. neospravedlnuj jeho konanie. sama sebe nedovol žit v takej neistote, psychicky Ťa to časom uplne zruinuje.

januska12323
15. nov 2023

Najprv si premysli čo budeš robiť ďalej. Potom mu oznám, že keď s tým niečo nezačne robiť do toho a toho termínu odchádzaš a naozaj to urob. Možno s tým niečo urobí a možno aj nie ale nebude ťahať teba zo sebou. Je dospelý musí sa rozhodnúť sám.