Manžel vymýšľa ako prerobiť dom
Kúpili sme si starší RD pred 5 rokmi,prerobili sme ho komplet všetko od základov.Nikdy sme sa nehádali na tom ako čo prerobiť, mali sme rovnaký názor na všetko.Teraz manžel vymýšľa, všetko mu vadí.Priklad že máme malú kuchyňu,že málo miesta je všade atď.A chce prerobiť.Ja s tým nesúhlasím,ja som spokojná takto ako je.Povedala som mu že keď chce prerábku nech si kúpi druhý dom a nech robí s tým čo chce.Alebo nech dočká a keď zomriem môže si prerobiť ako chce.Bohuzial často má reči okolo toho.Ako ho odhovarat alebo ukľudniť ho aby nevymyslal?
nechýba mu tá robota? 😀 skús mu dať postaviť záhradný altánok, to by ho mohlo zamestnať... môj svokor je taký. jedno leto pivnicu, druhé leto skleník (obrovský, samozávlaha, dvojúrovňové sadenie, celú zimu tieto blbiny študoval a projektoval 🙈 ), toto leto chystal garáž ale nakoniec prekopáva altánok aby ho mali vyhrievaný zo spodu... ja len čakám kým mu napadne bazén 🙏😎
PS: JEMU to musí napadnúť, to ti asi ani nemusím hovoriť 😉
@zuzanka.zuzu Práveže robota mu nechýba,len není s ničím spokojný.
@martinkatinka Vtedy sme si spravili kompromis,súhlasila som s jeho nápadmi.No ja som si zvykla a vyhovuje mi všetko tak ako je teraz.
Akože ja som taká istá 🤣, máme kúpeľňu 8 rokov, ale už by som aj novú, respektíve prerobenu prijala a pomaly, pomaličky to môjmu mužovi naznačujem 🫣. Nie je síce nadšený,ale snáď do konca roka ho presvedčím 🤣. súhlas s @martinkatinka , je to aj o kompromisoch
My byvame v mestskom byte 10 rokov, nebola tu kuchyna. A uz mam tretiu 🙈 manzel je stolar a teda museli sme obaja robit kompromisy, aby sme boli spokojni obaja 😆 Keby som mu povedala, ze pockaj, az umriem, uz by sme spolu nebyvali...
Co vsetko by obnasalo prerobit kuchynu? Nezvladla by si tych pár mesiacov v bojovych podmienkach? Podla mna by sa mal clovek citit doma dobre a nie si zvykat na stiesnene podmienky. Aj my sme prerabali a aj ked sa mi nechcelo do toho,prach v celom dome,denne umyvanie podlah a bordel vsade,ale stoji to za ten vysledok. Je to par tyzdnov a potom uz cely zivot mas pokoj. A nebudes to ty predsa prerabat. Na tebe bude len upratovanie.
Tiež by som asi nesúhlasila. Pred 5 rokmi ste sa obaja na tom dohodli, to nie je tak dávno. Ak má manžel peniaze navyše, nech si to sám zafinancuje, tebe zaplati dočasný prenájom a ty sa opäť nastahujes, keď bude všetko prerobené a upratané.
Tak v kuchyni sa pohybuješ predovšetkým ty, ak ti vyhovuje, nemá sa čo do toho starať. Ako kompromis by som povolila menšiu prerábku napríklad obývačky podľa jeho predstáv. Upratuješ predpokladám tiež ty a jemu je jedno že počas prerábky a aj po nej bude aj polroka všade prach a budeš riadiť ako bláznivá.
uplne tvojho muza chapem. Mam to rovnako. Tiez dokoncime a uz spekukujem, ako to prerobit 🤷♀️ manzel je zatial naddmieru tolerantny. Iba prekruti ocama a spyta sa, co ideme prerabat tentokrat 😁
Slahlo by ma zit stale v tom istom.
Ja neviem, to kolko penazi mate? 🤭. My sme kupili pred 3 rokmi stary dom, komplet este aj zaklady bolo v 1 casti treba spevnovat, izolacia podlah sa robila, este stale nebyvame. A ked to teda bude, tak si zrazu zmysliet, ze nove a inak? Teraz sme za nivelacku na poschodi na podlahovom kureni dali 2600 eur, este aj materialu bolo malo. Akoze divim sa...
Nas je 6, ten dom je dost maly, ale tak vacsi o hodne, ako byt, samozrejme, ale to je o kompromisoch. Spravili sme si tam mini komorku, tak kuchyna bude o to mensia.
Ale ak by sme to mali znova prerabat, tak to radaej predat a postavit nove podla predstav. Keby boli financie.
Napriklad smr mohli zburat garaz a dostavat do kocky ten dom, aj satnik by vysiel, ale ked si predstavim to cele na zberny dvor vynasat, uz aj tak toho bolo hodne....a potom, garaz sa zide. Len uzky pozemok a chceli nechat vacsiu zahradu, je dost mini oproti tomu, na co som zvyknuta od rodicov, ale garaz chceli, tak dom do L-ka kvoli tomu. No je toho viac, co by bolo inak, keby boli neobmedzene financie. Ale vlastne, to by bolo nove, keby to takto bolo 🤣. No, chcem tym povedat, ze sme obaja urobili kompromisy, ako aj Vy a po 5 rokoch prerabat, ja neviem...a co by bolo inak? Prerobit uplne inde kuchynu, ked je mala alebo co??? Lebo ocividne nejde o farbu kachliciek, ale o priestor...🤕...
Čo by obnasala tá prerabka?vždy po par rokoch príde človek na to, že mohol spraviť niečo inak väčšie, iné dlažby ..
A on aj varí? Kuchyna mne by vyhovovala mensia, vo velkej vela sa clovek nabehá, druhá vec je jedalenský priestor
Ja mu uplne rozumiem. Tiez mam tendenciu vylepsovat aj cerstvo zariadene a nove, pokial mi to plne nevyhovuje. Moja polovicka je pravy opak, ale s bozskou trpezlivostou. Na mna zabera, ked som zavalena pracovnymi povinnostami alebo sukromnym programom, vtedy moje vylepsenia stracaju na priorite. Skus sa zamysliet, cim muza zamestnas, aby nemal cas vymyslat 🙂
Práveže nie nemáme peniaze na prerábku.V kuchyni len ja varím,v domácnosti tiež ja všetko robím.Len on stále vymýšľa a nič sa mu neľúbi.Podla mňa aj keby sme prerobili,po čase ani s tým by nebol spokojný
boze toto poznam, v kuchyni mame dost skriniek a aj tak nie su zaplnene, a uz len pocujem ze ako da urobit daslie lebo nam treba odkladacie rpietsory, ako toto urobi,hento tamto, a ja nechcem, lebo to tu bude zapratane ako u ciganov potom, investovali sme peniaze do hovadin, ktore v zivote nevyuzijeme, lebo on chce (chcel krb stavat, prehovorila som ho nech dame tu piecku aj na kurenie, varenie a doteraz tam stoji,nepripojena na komin, nikdy ju nevyuzijeme (to by sme ani krb, ale stalo by nas to xkrat viac) a takto vymysla somariny, co on chce, pritom nie su potrebne, nevyuzijeme to...ale ked chcem ja nieco (napr teraz tepelne cerpadlo riesim,takuz narieka ako to bude stat, ze to budu vyhidene peniaze , pritom to viee realne vyuzit, lepsie ako napr podla neho druhy altanok postavit a pristavbu). mne z toho ide nerv prasknut, lenze u nas sa do toho montuje aj svokra, takze dakedy viem odkial to ma, odkial vietor fuka
Riadnu dovolenku vám treba a nie vymýšľať sprostosti. Spĺňa kuchyňa účel? Splna. Na čo budete spomínať, keď budete starí, ako ste každych 5 rokov prerábali dom?

Ale to je o kompromisoch. Ked mu to nevyhovuje, predebatujte aspon male zmeny. Nemoze byt vsetko iba podla teba.