Manžel zatajuje plat
Je normalne, aby muz zatajoval zene vysku platu? Nemame spolocne ucty. Nakupy robieval zasadne on kym som bola na materskej a nesoferovala som, kedze byvame dalej, obchod mame cca 30min peso a spat o cosi viac, kedze kopec Nakupi, postara sa, auto je na nom, najom tiez, Ale nakupy podla seba zasadne. Ja vydavky na deti, ked uz lepsie zarabam tak sa striedame najom, nakupy. V zivote som mu cent nezobrala. Nerozumiem. Dost ma to ponizuje a uraza zle sa dycha v takom vztahu. Ja som sa davnejsie vyjadrila, ze peniaze niesu dolezite, tak to mi vyhadzuje ako argument. Za tym si nadalej stojím, ze peniaze niesu najdolezitejsie. Je aj drzgros. Moze sa vyjadrit aj nejaky chlap prosim?
@anonym_autor ak ti mam pravdu povedať ja tiež neviem vôbec priateľov plat . Zarába dobre slušne žijeme si fajn ..ja tiež zarábam myslím ze tiež na ženu celkom fajn ..žijeme spolu 13 rokov ale účty mame každý svoj . keď sa ho na to opýtam tiež tak vyhybavo odpovedá alebo nepovie alebo mi povedal a už som zabudla a tak :D
@anonym_555bf3 Tak to jee asi tym ze je iba priatel,ze?Nemate ziadny pravne platny zavazpk medzi sebou,nemas narok na nic.Zeny to nezaujima kym muz zaraba a plati.Ked prestane zacnes patrat.Ale,nie ai manzelka.
Tak nám chodia výplaty na oddelené účty, no máme aj spoločný a presne viem, koľko zarába - kedysi som mu robila dane teraz mi sám povie, keď príde výplata. Fungujete zvláštne a nie zdravo. Ak je taký žgrliak, tak by som mu pripomínala, že financie zarobené v manželstve a ušetrené - sú spoločné a raz za mesiac by dostal vyúčtovanie - pomernú časť nákladov na detia všetko, čo som platila - pomernú k jeho a platu a Tvojmu.
@michaela329 toto som urobila, ked som bola na materskej a brala rodicak, pomohol az rozhovor so svokrou..
prihodil az 50e.
@anonym_autor My máme spoločný účet, takže viem, koľko tam mužovi chodí. Môj muž IB nevyužíva, keďže rodinnú ekonomiku riešim ja. Má svoju kartu a je spokojný, že nemusí nič riešiť. Vôbec netuším, či vie, koľko zarábam. Jeho to nezaujíma, keďže máme spoločný účet a všetko funguje. Kedykoľvek si to však môže zistiť. Zatajovanie výšky platu v manželstve sa mi zdá divné.
@mirokub
Kazdy sme iny. Ja som sa nikdy nestaral kolko moja zena zaraba, kolko ma na kreditke ako splaca jej auto, tak isto sa ona nestara co ja financne vyrabam a funguje to vyse tridsat rokov.
Toto uz je 3tia tema na tuto temu,ako muzi zatajuju peniaze.My mame dokonca rovnaky meil na vyplatne pasky,niekedy pride mne skor,niekedy muzovi.Vyplaty obom naraz,robime v 1 firme.
@vladuska20 Ale potom je tu aj tisíc tém o tom, ako muž ženu vyšmaril a ona ostala s holou riťou...Nikdy nie je na škodu ulievať si prachy bokom, keď vieme, akí hajzli sú muži. Prečo by mal vedieť, koľko zarábam? Sú to moje peniaze, ja som si ich zarobila a jeho je do toho veľké 💩
@anonym_autor Financna otazka sa riesi pred manzelstvom. Ako ste sa dohodli? Pokial plati tu cast ako ste sa dohodli naco potrebujete vediet jeho plat?
Tieto vztahy mi vzdy prisli take cudne, ze sme manzelia ale kazdy ma svoj piesocek. Naco potom manzelstvo?
My spolu zijeme cez 20 rokov, mame oddelene úcty, zhodou okolnosti teraz viem zostatok na muzovom ucte, lebo sme včera hľadali, či sa pri úhrade stravného dietatu vypisuje VS, ale inak ten zostatok neviem roky, len veľmi približne. Píšeš, že plati najomne, stravu, auto, tak co by si ešte chcela, aby platil, keď pracujes? Za mna je sloboda vo financiách dôležitá. Každý si so svojimi peniazmi môže robiť čo chce, mame aj dohodu v prípade rozvodu, že koho bude aká nehnutelnost a že si vzajomne na nič nebudeme nárokovať ako som mu aj ja oznámila, že z dedičstva chcem detom kúpiť byty (on bol za to, aby sme si tie peniaze nechali na dochodok, ale rešpektuje, že sú to zase len moje peniaze a môžem si s nimi nakladať, ako uznám za vhodne). Som dospela a akýkoľvek zásah do čohokoľvek, či do prace, vzdelania, trávenia volneho casu beriem ako obmedzovanie mojej slobody, ak by malo byt pre mna manzelstvo okovami s nutnosťou spovedania sa manželovi o každom mojom kroku, tak radšej zijem sama. A čo vyzadujem po mojom mužovi, to poskytujem aj ja jemu.
Za mna strasne divna situacia...a ako potom riesite nejake vacsie polozky v dome, resp.dovolenky. Ja presne viem kolko mame odlozene, viem podla toho planovat novu kuchyňu alebo drahsiu dovolenku - popravde všetky dovolenky su drahe kdekoľvek človek ide...či Banska Štiavnica, Tatry, Chorvátsko alebo Maledivy...ale nevediet rozpocet mi pride skok do tmy
My máme oddelené úcty (nie dobrovoľne, u muža to bola podmienka zamestnávateľa - vlastný účet bez cudzieho prístupu) a napriek tomu viem, koľko zarába a hospodarime spoločne. Jasné, že sa mi nespoveda, keď si kúpi nejakú novú koninu do auta (porazilo by ma) a ani ja jemu, keď si kúpim ďalšiu knihu (porazilo by ho), ale keď chceme zaplatiť nejakú väčšiu položku, úplne v pohode sa dohodneme. Vytočil by ma do biela, keby mi povedal, že na deti nemá a kúpil by si, ja neviem, nové pneumatiky. Hneď by nastali úpravy v spoločnom hospodareni. 🤬
My máme oddelené úcty (nie dobrovoľne, u muža to bola podmienka zamestnávateľa - vlastný účet bez cudzieho prístupu) a napriek tomu viem, koľko zarába a hospodarime spoločne. Jasné, že sa mi nespoveda, keď si kúpi nejakú novú koninu do auta (porazilo by ma) a ani ja jemu, keď si kúpim ďalšiu knihu (porazilo by ho), ale keď chceme zaplatiť nejakú väčšiu položku, úplne v pohode sa dohodneme. Vytočil by ma do biela, keby mi povedal, že na deti nemá a kúpil by si, ja neviem, nové pneumatiky. Hneď by nastali úpravy v spoločnom hospodareni. 🤬
@vroni ano pn do auta vraza ka neviem kolko, ale ked nieco kupim domov alebo detom s hnusom to naco si kupila, kolko to stalo atd, ked mu poviem 9 aute, na com by sme jazdili, ze on sa nemusi starst atd
Proste princip mu uplne unika
@vroni ano pn do auta vraza ka neviem kolko, ale ked nieco kupim domov alebo detom s hnusom to naco si kupila, kolko to stalo atd, ked mu poviem 9 aute, na com by sme jazdili, ze on sa nemusi starst atd
Proste princip mu uplne unika
@anonym_autor, nuž, tak sa len prestať striedať a pekne na ňom zase nechať všetky nákupy a nemilosrdne kupovať len pre seba a deti (nie stravu, ale to, čo on považuje za nepotrebné). A keď povie, že nemá, nuž, ani ty nemáš.
@anonym_autor ano nevirm koho dal disponovat s uctom v najhorsom pripade
@anonym_autor ano nevirm koho dal disponovat s uctom v najhorsom pripade
@anonym_autor to je asi jedno, lebo ak nemáš sama prístup na účet, v štýle že hneď ako sa stane vážny problém, tak si vezmeš peniaze, tak sa k peniazom nedostaneš žiaľ. V prípade úmrtia ani spoludisponent nemá prístup až do dedičského konania... Čo môže byť dosť problém keď ide o bežný chod rodiny...
@anonym_autor to je asi jedno, lebo ak nemáš sama prístup na účet, v štýle že hneď ako sa stane vážny problém, tak si vezmeš peniaze, tak sa k peniazom nedostaneš žiaľ. V prípade úmrtia ani spoludisponent nemá prístup až do dedičského konania... Čo môže byť dosť problém keď ide o bežný chod rodiny...
@any_soj toto si pamatam ked babke sa dozvedela ze dedko zomrel a im chodil dochodok na jeden ucet slzy neslzy utekala do vank vybrat vsetky peniaze kym nedostanu info o umrti lebo by ho nemala ani zaco pochovat lebo umrel necakane este len 61 rocny. A toto je chore.
@any_soj
@anonym_autor a to nrhovorim ako nahana deti ked si citaju alebo sa hraju v jednej izbe, ze nech sa idu hrat do jednej izby, aby sa nesvietilo v dvoch, ja vecer kukam telku, ci sa musi svietit, ci musim zehlit vecer, preco nezehlim cez den atd atd.....
@any_soj
@anonym_autor a to nrhovorim ako nahana deti ked si citaju alebo sa hraju v jednej izbe, ze nech sa idu hrat do jednej izby, aby sa nesvietilo v dvoch, ja vecer kukam telku, ci sa musi svietit, ci musim zehlit vecer, preco nezehlim cez den atd atd.....
@anonym_autor ked uz nedopraje detom tak to je iny level úbohosti. Moj muž by radsej nejedol ako nedať detom. Ako s takým vydrzis zit? Aj byt/dom je iba na neho písaný?
@any_soj
@anonym_autor Pane boze,to mas riadny teror. Zit s tym,ze neviem aspon priblizne, kolko zaraba a mat prehlad o tom ako sme na tom s financiami,yo by ma tiez riadne tazilo. Ale s takouto povahou,aku ma,asi s nim nic nepohne.

Tak nám chodia výplaty na oddelené účty, no máme aj spoločný a presne viem, koľko zarába - kedysi som mu robila dane teraz mi sám povie, keď príde výplata. Fungujete zvláštne a nie zdravo. Ak je taký žgrliak, tak by som mu pripomínala, že financie zarobené v manželstve a ušetrené - sú spoločné a raz za mesiac by dostal vyúčtovanie - pomernú časť nákladov na detia všetko, čo som platila - pomernú k jeho a platu a Tvojmu.