Manžel závislý na PC hrách. Ako na neho?
Baby, kedze je nas viac s tymto problemom, tak by sme mohli drzat pekne pokope a vymysliet ako nad takymito chlapmi vyhrat. je mi jasne, ze to bude tazky boj, ale my sme predsa silne a nedame sa porazit 😉 ... co vy na to? ukazeme im, ze sme lepsie, cnimavejsie, citlivejsie a hlavne rozumnejsie? 🙂
podme si radit ako na nich.
samozrejme, ze ten moj dnes prisiel domov a ten isty scenar zo vcera - kupelna a hned pocitac. ja som ani pusu na privitanie nedostala. povodne som chcela pockat kym sa on dohra a v tom momente by som si zapla ja svoj notas, ale kedze ma kopla myslienka rovno do clenka 😀 tak som to musela ihned zrealizovat, inak by som na to potom zabudla 🙂
tak co? pridate sa? 😉
Ahojte, aj ja mam podobny problem ☹ moj priatel tiez hra pc hry a je to cista katastrofa ☹ naozaj uz rozmyslam ze sa snim rozidem kvoli tomu. Ma volny vikend a cely ho prehra miesto toho aby sme niekam isli. Samozrejme hadky dotoho na pravidelnom poriadku uz naozaj neviem ako to riesit neda sa snim fungovat v jednej domacnosti ☹
skor je otazka preco dava prednost hraniu na pc pred zenou
Janadomonika no tak to mas veru tazke mrzi ma to ☹ ja tiez nerozumiem preco davaju prednost hram a ani neviem co natom vidia. My zas ako chodime von,kino a podobne hrava hry a obcas ho chyti taky den ze hra cely ale uz to neriesim mam svoje zaujmy aj ked niekedy len krutim hlovou ako dokaze tak pritom nervacit 😀 v domacnosti mi nepomaha ale to preto lebo ja to nechcem ale ked mu poviem urobi 😀 proste chlapy su detska cely zivot ale pokial vam to nefunguje a nezaujima sa o teba a o deti to by som riesila veru ja viem mne sa to lahko hovori deti este nemame a potom bude aj menej casu na hranie teda dufam. A pokial uvazujes nad novym zivotom bez neho najskor by som urobila jednu vec 🙂 skus nieco zmenit napriklad zmen parfem,uces, oblecenie bude mat pocit ze mozno niekoho mas a zacne o teba bojovat. Sms, telefonaty alebo si bravaj tel so sebou a ak ani to nezaberie tak uz neviem ☹
Ahojte holky, u mas je to tak ze sme sa raz uz koli hram rozisli. Presiel ani nie rok a drb znova. Vzdy ked ma volnu chvilku je na PC. Poki moze tak aj od rana do rana. Ked ho o nieco poziadam kym to vykona prejdu dobre ze nie dva dni. Nevsima si ma a ked ma ist niekam somnou napriklad von robi to znechutou. Mame psy o ktore sa koli PC v mojej nepritomnosti takmer nestara. Minule som sa nasrala a vypla som mu notebook to co som si vypocula by ste cakali od chlapa ktore ho by ste podvadzali. Tak isto vasto nastevoval sexzoznamky s tim nastastie prestal. Zevraj z nudy. Co je najlepsie je to moj notebook ale ked mu branim hrat sa vynada mi a nerozprava sa somnou. Inak je v pohode by ame spolu, chodime spolu iz sest rokov . Ked potrebujem uprace aj navari. Ale bohuzial myslim si ze miluje PC nie mna. On si to neuvedomuje a ja aj ked placem snazim sa nepomaha to. Som vzduch. Neprajem to nikomu zazit. Ked rano vstanete a chlap ak nespi je hned za PC psy nevyvvencene,a aby ste mu.nenadavali urobi aspon kavu. Ach . Neviem co mam robit...
Mozno vam trocha objasnim, co je na tom take zaujmave.
V prvom rade je to relax. Konecne po praci ( je jedno, ci to je kancel, alebo stavba) si mozem sadnut za PC, pustit oblubenu hru a relaxovat.
V druhom rade (ak sa bavime o strielackach tzv. FPS hrach) je to moznost porovnavat sa s niekym inym... uz sa neporovnavaju "pipiky" ale porovnava sa, ako dlho, ako casto, kolko nepriatelov zabil a pod...
Cize v tej hre je silne zakomponovana odveka tuzba chlapov sa pretekat, porovnavat a vitazit...
Preto je to pre nas take pritazlive.
Potom je uz na kazdom chlapovi, ci si dokaze ustriehnut mieru.
Sam som si niecim presiel, hry som hral velmi intenzivne. Dokazal som sediet do 2hej rana pri PC a o 3-4 hodiny vstavat do prace...
Na cas som s tym prestal. Mam omnoho radsej ine aktivity ako len sediet pri PC.
Potom prisiel vztah, manzelstvo a dieta. Na hry skoro nebol priestor, avsak pred casom som sa k tomu vratil.
Manzelstvo akosi "nevychadza" a hry su aspon male odreagovanie od beznej sedivej reality. Koli manzelke som sa vzdal sportov a konickov, vzdal som sa kamaratov a priatelov. Vsetok cas som venoval do rodiny a do manzelky. Ale stale nebolo dobre a nebolo dost. Potom prisli krizy a vratili sa aj hry.
Nechodim pit, nehram automaty, ani nemam ziadne ine zlozvyky, nefajcim, snazim sa sportovat, doma robim vacsinu domacich prac, bol som s dcerou na materskej, venujem sa jej... no hranie je moj relax. je to uz ta posledna vec, co mi zostala, v ktorej sa odreagujem...
Tema je to zaujmava a urcite mate vo vela veciach pravdu, ale neda sa to vidiet len tak jednostranne...
Kazdopadne verim, ze vasi muzi najdu spravnu mieru, aby sa zrelaxovali a oddychli si vo virtualnom svete a zaroven, aby nezanedbavali svoje povinnosti vo vztahu. Mozno sa len staci dohodnut na jasnych pravidlach...

@xxixinka prestikni kabel a vybavene 😀